Jump to content

freezingduck

Members
 • Content count

  365
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. freezingduck

  Jaktløp i Sauer 200 STR

  Har lest så mye rart at jeg må bare spørre. Er det slik at en børsemaker lett kan tilpasse et sauer 202 løp i fks 3006 til å passe i sauer 200 str? Evt. finnes det noen som selger sauer 200 løp i andre kaliber enn 6,5x55 og 308?
 2. freezingduck

  S&B PMII 5-25x56 vs 3-20x50

  Har et Schmidt & Bender PMII 5-25x56 nytt i esken, som jeg gjerne vil bytte i et 3-20x50 da jeg har flere og kunne tenkt meg ett på jaktriflen også.
 3. freezingduck

  Glock 17 byttes i jaktutstyr

  Da jeg legger pistolene på hylla og heller vil konsentrere meg om jakt selger jeg eller bytter jeg pistolene i noe annet spennende. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=115171425&fks=115171425 Blaser løp, Ammo, Ladeutstyr,mm Det meste er interresant med unntak av gamle slitne jaktrifler, fks mauser.
 4. freezingduck

  Jaktoppsyn og kulevalg

  Oppfordrer ingen til lovbrudd, men har et spørsmål her. Jakter med flere løp på mine blasere, deriblandt 6,5x55. Det kryr jo ikke av tunge nok kuler som går godt for å si det slik. Er det noen som noengang har måttet bevise at kula er 140gr vs fks 130gr? Enten på oppskyting eller av oppsyn på jakt? Jeg har jaktet lovlig i mange år og kommer til å fortsette med det, men er bare nyskjerrig da jeg aldri har truffet oppsyn på jakt. Det virker som flere bruker lettere kuler til spesielt reinsjakt.
 5. freezingduck

  Fadderordning - Lokal hjelp til nye hjemmeladere.

  Fylke: Rogaland Kommune: Sandnes, Hommersåk Fadder Kontaktform: PM Hva jeg kan hjelpe med: Lading av riflepatroner. Erfaring: ca 10 år med lading av diverse rifle kaliber. Litt erfaring med hagle og Pistol.
 6. freezingduck

  Valg av ladepresse

  Jeg har kjøpt nytt hus og driver å skal innrede nytt laderom.Det er desverre ikke så stort (2,4x3,6m), men håper at hvis jeg planlegger godt, så får jeg plass til alt.Hadde tenkt at selve ladebenken blir 2,5m lang og bør ha plass til det meste.Lader i dag på en Lyman Crusher II i kaliber 223, 308, 3006, 300wm, 375H&H og 6,5x55. Bruker en Lyman Gen5 kruttdispenser. 90% av skytingen skjer med 6,5x55, hadde derfor tenkt at jeg må kjøpe meg ei ny ladepresse. Bruker i dag samme ladningen både i sauer til DFS, Sauer til Langhold og to Blaser R8 løp. Hadde tidligere ei Dillon 650 som jeg ladet 9mm med, men solgte den for 3 år siden da jeg ikke orket å lade 9mm lengre. Vurderer å kjøpe meg ei progressiv presse satt opp for 6,5x55 men er usikker på hvor nøyaktig kruttmålet er, samt at jeg helpresser og trimmer derfor 6,5x55 hylsene gjevnlig. Er det noen som har erfaring med nøyaktighet på kruttmålet, samt trimming av hylser? Vi er tre personer som ønsker å lade sammen hvis jeg kjøper ei progressiv presse, det blir derfor fort 10.000 skudd 6,5x55 i året. Driver ikke med benkeskyting, men langhold. Leser mye bra om Hornady LNL AP på nettet.
 7. freezingduck

  Kjøpe meg ny ladepresse

  Planen er å beholde Lyman pressa til depriming, trekke kuler og lee sin quick trim. Tennhetter setter jeg med egen tennhetteisetter.
 8. freezingduck

  Kjøpe meg ny ladepresse

  Har I dag ei Lyman Crusher II presse som jeg lader alt av jakt og langholdsammo på. Er stort sett fornøyd, men skal bygge meg ny ladebenk nå og har lenge lest om at Forster Co ax eller RCBS Rock chucker er pressene som blir anbefalt. Pressa MI er vel ca 10 år gammel. Er det noen særlig forskjell på Lyman og RCBS pressen? Er Co ax pressa bedre? Tenkte jeg skulle bestemme meg for om jeg skulle kjøpe ny presse før jeg Børre hull i den nye ladebenken.
 9. freezingduck

  Beretta vs Rizzini vs andre

  Er på jakt etter to stk O/U hagler i mellomprisklassen, 20-35.000 kr Nypris pr. Stk. Har sett på Beretta Ultralight og Rizzini Omnium Light. Samtidig har jeg sett på tilsvarende hagler fra begge produsenter med stål kasse for mengdetrening. Er det noen som har erfaring med hvordan de forskjellige produsentene er i forhold til hverandre? Skjønner at de begge er i "toppen" og at Beretta selger sikkert 4x så mange hagler, men hvem har best kvalitet i dine øyne?
 10. freezingduck

  O/U hagle til fasanjakt

  Hehe, ja det er jo bukken og havresekken, men tenkte da at de hadde andre alternativer han heller ville pushe.
 11. freezingduck

  O/U hagle til fasanjakt

  Jeg ser at noen sier at man burde ligge unna Benelli 828u. Snakket med Jakt og friluft og selgeren der så han skulle bytte ut sin Ultralight med en 828u og at de hadde solgt mange og aldri hadde hatt problemer. Er dette noe som er rettet opp i eller er det et stort problem? Ser Beretta sin 69x serie også får gjennomgå på nett ang ekstraktorer.
 12. freezingduck

  O/U hagle til fasanjakt

  Er mest walk up jeg er interessert i da vi begge jakter med fuglehund. Derfor jeg tenker ei lett hagle. Er det noen som vet forskjellen på en Ultralight Classic og en Ultralight Gold? Finner ingenting på nettet utenom at det ser ut på bildene som at classic har en gullfarget Beretta logo mens gold har en gullfarget fugl.
 13. freezingduck

  O/U hagle til fasanjakt

  Selv om det er aluminumskasse?
 14. freezingduck

  O/U hagle til fasanjakt

  Kan si at jeg har sett på: Benelli 828u Beretta Ultralight Beretta 686 SP Beretta 690 Beretta 692 Jeg vet at disse er veldig forskjellig, men er usikker på hva som er best da det er walk up, men ikke veldig krevende terreng. Han som har invitert meg sier kun S/S og det blir det ikke. Startet skytekarrieren med en S/S og det er ikke lett å få tak i deler til gamle hagler.
 15. freezingduck

  O/U hagle til fasanjakt

  Har jaktet mye de siste årene med mine tre benelli halvautoen, men har nå et luksusproblem... Jeg er invitert med på fasanjakt av en inngiftet slektning. Fikk beskjed om at duracoatet halvauto og gore tex utgikk. Leter nå etter en pen men bra O/U. Hadde I utgangspunktet tenkt Beretta Ultralight, siden jeg er vant til lette hagler med korte løp. Men er usikker på hvor slitesterk en slik hagle er. Tenker at jeg blir å putte 1000 leirdue skudd igjennom den for å bli kjent med den. Ei hagle bør jo vare i noen år, tåler ei slik hagle 10.000 skudd++ før den blir slarkete? Er det andre gode alternativer i 30.000kr klassen? Jeg har prøvd å holde meg til å bruke ei hagle året rundt for å ikke rote til muskelminne, er det noen som skyter med flere forskjellige hagler uten å rote det til?
×