Jump to content

Lazwola

Members
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Lazwola's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Av ren nysgjerrighet, hva ville dere gjort om dere ble stoppet i kontroll på vei til skytebane/jakt med våpen i bilen? Si fra på en skikkelig måte til vedkommende som stopper deg med en gang, eller ikke si noe før du får spørsmål - enten om hvor du er på vei eller etter at våpenet/futteral eventuelt er oppdaget i bilen? Er det forskjell på jaktvåpen (rifle, hagle) og håndvåpen i så måte?
  2. Hadde vært gøy om en eller annen gærning hadde søkt på et slikt ombyggingssett sammen med lengre pipe med begrunnelse IPSC rifle semiauto minor forutsatt at riggen da faller inn i IPSCs definisjon av rifle vel og merke.
  3. Beretta 87 Target med Leapers Tactedge Commando 6" rød/grønnpunkt. Artig sak
  4. Først, takk for alle synspunkter - både dere som har skrevet her og på PM. Var i kontakt med min lokale politistasjon på telefon i dag, og de var også av den oppfatning at dette var interessant informasjon. De foreslo å levere en bekymringsmelding i slike tilfeller, noe som kan gjøres anonymt hvis det er ønskelig fra melders side. Jeg kommer til å sende mitt lokale våpenkontor en e-post, slik at det eventuelt blir tatt videre derfra. Hva politiet gjør med informasjonen får bli deres sak, men da vet jeg ihvertfall at jeg har gjort det jeg kan som ansvarlig og seriøs våpeneier. Dette handler jo litt om hvordan man framstår utad også, og i den sammenheng er det jo ikke dumt å - som en skriver her - begynne å merke annonser med "useriøse henvendelser blir videreformidlet til politiet" eller lignende. Synd at det skal være sånn, men der er vi altså. Selv om jeg nå har fått den inputen jeg trengte, la for all del debatten gå videre. Fortsatt interessant å høre hva andre mener.
  5. Har for tiden et håndvåpen for salg ute på Finn. I den forbindelse fikk jeg en sms med tilbud om å selge for nesten dobbel pris hvis jeg kunne se mellom fingrene på det med godkjent søknad. Det utgår selvsagt, men spørsmålet er hva pleier folk å gjøre etter sånne henvendelser? Tipse politiet eller la det skure?
  6. Walther PPS. Artig sak som går rett i kassa med både det 6 og 7-skudds medfølgende magasinet. Har hatt en slik First Edition i 9mm i noen år nå - er ikke den som får forlate våpenskapet oftest, men veldig gøy de få gangene jeg skyter spesialpistol. PS: Blir muligens å finne på handelskammeret snart.
  7. Jeg vet man på fullstørrelsemodeller kan kjøpe adapter slik at man kan bruke 3.generasjons rekylfjær, og der er utvalget fortsatt bedre enn for gen4. Rart om det ikke skulle finnes til subkompakte og. Sjekk sider som rockyourglock, glockparts, glockmeister, Brownells osv, disse sender vel slike deler til Norge.
  8. Det spørs, er de originalt fra CZ? Du kan ikke bruke tredjeparts magbunner på originalmagasiner. Hvis du bruker uorginale magasiner er det derimot lov... Men uansett kan man ikke bruke magbunner som tilfører uforholdsmessig mye vekt. Hva er så for mye? Regelen er vel til en viss grad åpen for tolking, men ifølge en del tråder på IPSC forumet global village er det ikke mye slingringsmonn. Jeg ville som sagt kjørt safe og gått for originale plast/gummibunner.
  9. Hvilken divisjon har du tenkt å skyte innen Dynamisk? Hvis svaret er PD, må du ta hensyn til regelen som sier at man ikke kan montere tyngre magasinbunner på originalmagasinene, siden alle hjelpemidler som gjør magasinskift raskere pr. def. er ulovlig. Det er likevel unntak for bumperpads og tape, forutsatt at de tilfører minimalt med vekt. Jeg ville nok gått for så tynne gummi-bunner som mulig, det skal være greit innafor regelverket. (Shadow-bunnene feks).
  10. Stemmer, den er helt rå på pakketeip og bobleplast!
  11. Takk for tioset, skal sjekke ut opinel. Bantamen kjøpte jeg på ebay, http://pages.ebay.com/link/?nav=item.vi ... 1214627640
  12. Artig å se at det er en foldekniv-tråd her inne! Selv har jeg litt dilla på å handle foldekniver fra ebay, da gjerne for under den magiske 200kr-grensa. Er blitt overraska over hvor mye som selges som er av relativt bra kvalitet til tross for den lave prisen. Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder av de foldeknivene jeg har i samlingen til nå: Starter med Victorinox. Har fått litt dilla på dette merket, spesielt Alox-serien. Har også klokke av samme fabrikat, så noe må det jo være Fra venstre: Bantam, Cadet, Pioneer Solo, Pioneer, Pioneer Farmer. Så noen mellomstore foldekniver: Fra venstre: Boker Miner, Victorinox Sentinel, Gerber Mini Covert. Videre: Fra venstre: Meyerco Catch Dog, Kershaw Wildcat Ridge En liten luring: Boker Subcom. Så til mer tradisjonelle design: Fra venstre: Rough Rider Toad Sticker, Earnhardt 4" Large Toothpick, Rough Rider 3" Texas Toothpick, Rite Edge Laguiole-style Toothpick. Jeg har nok en forkjærlighet for små kniver av mer tradisjonelt design, og ser ikke bort fra at det blir flere etter hvert Må også snart vurdere å finne en løsning for å henge dem på veggen, gjerne låsbart skap/monter med glassfront eller liknende så ikke nysgjerrige barnehender får tak i dem etter hvert. Skal prøve å huske å legge ut bilder her etter hvert som flere kniver kommer i hus
  13. Slår et slag for Glock her: Glock 17 eller 19 til production. Driftssikker som fy, toleranser som en Trabant produsert i DDR, rakler og skrangler men det smeller hver gang, som er det viktigste Når det gjelder deletilgang og pris er det få som kan matche Glock, fullt sett med reservedeler hvis noe skulle skje koster ikke mange kronene. Magasinene har indikator for alle skudd, og koster 350-ish kroner/stk (sammenlikn gjerne med andre leverandørers priser, hehe). Ikke noe rallemikk med nedspenning eller fikling med hanen, men enkelt og greit samme avtrekk hver gang, pek og skyt. Sett inn en OEM Glock minus-connector i en gen4 (20 dollar eller noe i den duren) og du har et avtrekk på 2.3 kg, just innafor kravet. Et helt hav av tilgjengelig ekstrautstyr som hylster og liknende skulle du få helt dilla. Nevnte jeg 33-skudds magasin? Så til minusene: Avtrekket er naturlig nok ikke sammenliknbart med SA-avtrekket til en Shadow, og det å mestre en Glock på samme måte som en CZ eller en Tanfo krever nok en del mer trening. Nokså bratt læringskurve med andre ord, men slett ingen umulighet. Våpenet er veldig lett, så rekylopptaket er nokså levende med den konsekvensen at kontrollerte dobbeltskudd tar litt lenger tid. Som en kjenning en gang sa: Det å tape med en Glock er egentlig helt greit, for da har du unnskyldninga klar. Mens det å vinne med en Glock er også heeelt greit
  14. Takk for svar. Det var egentlig det jeg antok, at CZ med tynne aluplater blir noe av det samme. For min del blir en CZ med aluplater akkurat litt for kronglete ved magskift i IPSC til at jeg føler jeg har god nok kontroll. I dag skyter jeg en Glock 17 Gen 4 uten backstrap, som passer meg mye bedre. Som du påpeker, også her må jeg slippe opp grepet ørlite grann for å manipulere magutløseren, men er godt innafor comfortsonen hva gjelder fast grep, kontroll på pekevinkel mm. Så får det heller være at Glocken er litt mer "levende" enn CZ'en. Rådet må bli å ta turen til forhandler for å holde pistolen og finne ut om skjeftevinkel og ergonomi passer deg, før du endelig bestemmer deg. Hvis pistolen passer, tror jeg ikke du gjør mye feil med en Stock 3 ihvertfall.
×
×
  • Create New...