Jump to content

Proshooter

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Proshooter's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Leter etter en lading til 150grs Barnes Ttsx i 308win. Jeg har N150 krutt så tenkte prøve dette. Ser i ladeboken oppgir mengde 44-46kompr til Tsx og Barnes sier selv at en kan bruke samme ladning på ttsx og tsx. Vihta har i sin tabell 40,1-43,5kompr. Altså er maksladingen under minimumsladingen til ladeboken Noe må da være hakkende galt et sted? Noen som har erfaring med kombinasjonen N150 til 150grs Ttsx?
  2. Ønsker kjøpe ny jaktsekk og har sett på Vorn. Ser den er i to modeller 30 eller 45 liter. noen som har erfaringer med disse? bruken jeg ser for meg er jakt på småvilt som ryper, hare etc. Tenker 30 liter blir litt marginalt mtp utstyret man lett har med seg på jakt? hva tenker dere?
  3. Såg filmen om vinterjakt på ripa med Ulf linderoth. Noen som vet hvilke sekk han benytter i filmen. Den såg god ut med innebygget feste for rifle. Andre som bruker denne type sekker på jakt og har noen de vil anbefale?
  4. Fikk anbefalt isopropanol (blårens) da dette var bedre enn rødsprit. Noen som har erfaringer med dette?
  5. Prøver å forstå litt sammenheng mellom krutt type og kulevekt. Ser at en må bruke tregere krutt på tyngre kuler. Dette er slik jeg har forstått på grunn av at vekten på den tyngre kulen vil øke trykket. En kan også da ha i mer av det trege kruttet som da vil gi økt hastighet uten at trykket blir for høyt. når det gjelder lettere kuler så skal man da gå for raskere krutt. Her detter jeg litt av. Er det fordi trykket av den lette kulen vil være så lite at en da kan ha i en del av dette trykket og dermed oppnå gode hastigheter? slik jeg har forstått gir sene krutt større hastigheter blant annet fordi en kan legge i mer krutt. Hvorfor kan en da ikke bare lade med sene kruttypene også på lettere kuler? Er det fordi den lette kulen vil begynne å bevege seg for tidlig til at trykket får bygget seg godt opp slik det ville gjort med en tyngre kule?
  6. Hornady eld match 155 grs Aner ikke hva den består.
  7. Er det noen brukere dere vil anbefale å følge på YouTube mtp rifle lading?
  8. Etter tips på forumet handlet jeg inn N-150 krutt for å lade 308w. Kulen jeg tenkt lade med (155grs) står ikke oppført i ladetabell med denne kruttypen. I hornady sin tabell er Bla kruttypene n-140, varget og cfe223 nevnt. hvordan går dere da frem for å finne krutt som tilsvarer slik at en kan Finne riktig startlading og makslading?
  9. Tok en ny måling med vann. Innvendig har den tyngre hylsen plass til 54,5 grs vann (i snitt) den letteste hylsen har 55,4 (i snitt) da forstår jeg at ved samme mengde krutt vil den tyngre kulen gi mer trykk og hastighet? Av den grunn må en avslutte max lading tidligere på den? fordelen med den tyngre var at hylsene var tilnærmet like mens på den letteste varierte det opp til 1 grs forskjell.
  10. Tok et lite eksperiment. Veide gjennomsnitt av flere hylseprodusenter. Alle produsentene var ganske like mellom sine egne hylse. Men mellom produsentene skilte det mye. Fra letteste til tyngste produsent var det 13,6 grains. Jeg ser da hvorfor en må bruke en må bruke en og samme produsent for å få mest mulig likhet i ladningene. Jeg regner med at det nok er mindre hylsevolum i de tyngste selv om jeg ikke målte dette, men hva vil dette gi av forandring? Det vil gi mindre plass til krutt. Vil det da føre til mer eller mindre trykk? Hva med hastighet, mer eller mindre? Jeg ser i ladetabeller at ingen oppgir vekt på hylsen. Burde dette blitt opplyst slik at en evt kunne justert ladningene bedre deretter?
  11. Hva bør løpet på en 308w være? Jaktdepotet klipper vel våpnene på ca 47 når de monterer demper?
  12. Skamklipt rifle ligger på? Min er vel ca 45 men bruker da demper som vel vil gi litt økt hastighet igjen kontra uten?
  13. Og n150 vil da holde massevis mtp hastighet i 308w i kuler som barnes ttsx 150 grs?
  14. Så man kan kjøpe messing puss og blande inn i media? Gjøres dette allerede første gang eller pleier slik media å være innsatt fra starten?
×
×
  • Create New...