Jump to content

Proshooter

Members
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tok et lite eksperiment. Veide gjennomsnitt av flere hylseprodusenter. Alle produsentene var ganske like mellom sine egne hylse. Men mellom produsentene skilte det mye. Fra letteste til tyngste produsent var det 13,6 grains. Jeg ser da hvorfor en må bruke en må bruke en og samme produsent for å få mest mulig likhet i ladningene. Jeg regner med at det nok er mindre hylsevolum i de tyngste selv om jeg ikke målte dette, men hva vil dette gi av forandring? Det vil gi mindre plass til krutt. Vil det da føre til mer eller mindre trykk? Hva med hastighet, mer eller mindre?
 2. Hva bør løpet på en 308w være? Jaktdepotet klipper vel våpnene på ca 47 når de monterer demper?
 3. Skamklipt rifle ligger på? Min er vel ca 45 men bruker da demper som vel vil gi litt økt hastighet igjen kontra uten?
 4. Og n150 vil da holde massevis mtp hastighet i 308w i kuler som barnes ttsx 150 grs?
 5. Så man kan kjøpe messing puss og blande inn i media? Gjøres dette allerede første gang eller pleier slik media å være innsatt fra starten?
 6. Kan man bruke ultralydvasker til puss av pistolen? Tenkte å adskille dennis putte hele greien i vaskeren for så å smøre på nytt med olje. hva bør jeg evt benytte til rengjøringsmiddel som ikke fjerner blåneringen eller sliter på pistolen?
 7. Pleier man å tilsette noe i media til tumbleren eller holder det kun å bruke media som knust valnøtt? noe man evt kan kjøpe på dagligvaren kontra kjøpe dyrt fra ladeprodusenter?
 8. Så det holder å renske utstyr og hylser i rødsprit kontra kjøpe dyrt middel eks hornady?
 9. Hvordan vil en plassere kvaliteten til forniklet hylser eks federal opp mot lapua, norma messing. Har fått tak i noe partizan ammo. Hvordan er kvaliteten på disse?
 10. Ser du nevnte n550 til langhold og n150 til jakt. Ser du bruker n550 til ttsx. Hva er grunnen til at du ikke bruker n150 da ttsx er jaktpatron?
 11. Hva bruker dere til å rengjøre utstyr med? Dier og nye kruttmål: Fabrikant rensevæsker? Rødsprit? Bremserens? Annet? Hylser: tumbler? Ultralydvasker? Annet? De som bruker tumbler. Bruker dere noe poleringsvæske til kornet og evt hvilke? Ser en kan kjøpe fra fabrikant men vil det være godt nok med eks rengjøring for messing som kan kjøpes på dagligvaren? hva nå hylsene er ferdig sizet vil det da holde å tørke av de med tørr klut eller brukes det noe rensevæsker for dette og?
 12. Ingen som har erfaringer med dette? Jeg har søkt på nett og det kommer en del negative uttalelser. Var i kontakt også med produsent som mente at de ikke stod noe som helst tilbake på ordinære messinghylser. Så hva skal en tropp? Noen innspill?
 13. hva er grunnen til at 550 gir høyere fart enn eks n150? Er ikke det et mer saktebrennende enn 150 slik at en evt må ha mer krutt? Vil det da bli nok plass til kulen om en bruker lengre kule som 175 grs? ser at mange nå anbefaler 150 eller 550 kruttet. Hva er forskjellen på disse kruttypene?
 14. Fikk tilbud om å få kjøpe en del Nikkel hylser billig. Hvordan er det å lade disse? Er det noe en bør være oppmerksom på eller styre unna? Hva erfaring har dere?
 15. Har nylig startet med hjemmelading. Tenker nå å lade meg patroner i 308win. Jeg ønsker lade en trening/presisjonpatron og en jaktpatron type storvilt. Ser for meg at kulene er i str 150-180grains? hva vil dere anbefale i disse to kategoriene av følgende komponenter: hylser kuler Tennhette krutt Ser for meg samme type hylse og tennhetter. Kulene blir selvfølgelig ulike, men kan man også benytte samme krutt?
×
×
 • Create New...