Jump to content

6,5x55 Lapua hylser passer ikke i Hylseholder #2


Oryxhunter

Recommended Posts

I går var det debut som hjemmelader. Men opplevde problemer med Lapua hylser i #2 hylseholder. Norma, Sako, Winchester, NP(?) hylser gikk helt fint. Noen som har hatt samme erfaring? Evt blir det bedre når hylseholderen blir litt "innkjørt"? 

Til info er det en RCBS presse, men hylseholderen er av ukjent fabrikat. 

Link to comment
Share on other sites

Lee sin holdar for 308 etc heiter nr 2. Rilla på 6,5x55 skal eigentleg vera litt større enn 308 og 3006. Sjølv om holdaren ofte passar er det ein som skal passa betre. Lee sin heiter nr. 3. 

 

Edit: RCBS hylseholdar nr 2 er faktisk den som er oppgitt til 6,5x55 og 30-30. Det hender nokre riller er trange, eg hadde ein gong nokre strie hylser i 8x57IS. 
 

To ting som kan hjelpa, lån ein annan hylseholdar og prøv. Eller ta holdaren ut av pressestempelet, ta han i neven og prøv å pressa hylsa inn med handamakt. Ofte går det greitt nok, sjølv om det er tungvint. Du får i alle fall ein indikasjon på kor mykje som manglar. Du vil og sjå kvar det buttar, om det er rilla som er for trang, eller ho ikkje er maskinert brei nok. Viss det er rilla som er for trang så sjå om du finn neste størrelse hylseholdar. Viss det er rilla som ikkje er brei nok ville eg parkert hylsene i denne omgang. Ein siste utveg då kan vera å slipa litt av toppen av hylseholdaren, men det er ein fordel å få han så flat som mogeleg, og det er vanskeleg med berre handverktøy. 
 

Men lykke til, og meld gjerne tilbake kva løysing du finn. 

Edited by rp15oryx
Link to comment
Share on other sites

På hylseholderen til 30-06/308 står det RCBS og "3" RCBS holderen er vel også ganske konisk i hullet på undersiden, slik at den passer på "tennhette-isettern". Holderen merket "2" mangler denne dype koniske avfasingen og RCBS merket. Så det er nok et annet fabrikat.

Fikk den uansett med på kjøpet, da den bare lå og slang i en skuff. Så får bestille en ny å prøve med.

Link to comment
Share on other sites

bobby skrev (2 timer siden):

Kan derimot ikke se at du skriver om Dien også er av samme merke,-for å slippe den typen problemer du beskriver er det er en grei regel å bruke Die og hylseholder fra samme produsent.

Die er RCBS. Hylseholder er ukjent fabrikat. Men hylseholder er like trang på Lapuahylsene, om den sitter i pressa eller om jeg holder den i hånda. 

Link to comment
Share on other sites

Oryxhunter skrev (1 time siden):

Die er RCBS. Hylseholder er ukjent fabrikat.

Forstår det,- så mitt råd er fortsatt å kjøpe hylseholder fra nevnte produsent og da i ditt tilfelle RCBC i korrekt kaliber. 

Tidligere var dette et "Ikke problem" - hylseholder var inkludert og lå i Die-settene til både rifle og revolver kaliber. 

 

Lyman og Lee i #2 er for .308/.3006.

Edited by bobby
Tillegg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...