Jump to content

FNJ

Members
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hadde ventet på at en 8.5x42 EL kom på finn. Har hatt denne og det er en rå kikkert. De har oppgradert modellen tre ganger men de er gode uansett variant.
 2. Kjøpt inn i 7mm og ladet opp nå. Blir enten 150 grains Scirocco eller 140 grains TTSX til høsten. Ikke personlig erfaring med denne kula, men har en kompis som lader 180 grains Scirocco i en 300 winmag McMillan rifle og er godt fornøyd etter noen års jakting. Han har vel tatt ca. 25 dyr med den kula.
 3. Anslagsenergi er vel et mindre problem nå med de nye endringene. a. Minste tillatte kaliber er 6,5 (.264″/6,71 mm). b. Minste tillatte kulevekt er 9 gram (138,9 grain) for kuler med mantel og blykjerne og 7,8 gram (120 grain) for blyfrie kuler. c. Minste tillatte anslagsenergi på 100 meter (E100) er 2200 joule.
 4. @JK90Klart du må ta deg noen turer selv om du ikke har gjort dette før. Se litt på feks Norsk Hjortesenter sine videoer om vomming og flåing så går det seg til. https://duckduckgo.com/?q=norsk+hjortesenter&t=brave&iax=videos&ia=videos&iai=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D56jyPtuBcTU
 5. Samme her. Er nok ein feil knyttet til drift av sidene.
 6. FNJ

  Ny zeiss rf

  Bare en oppfølger til spørsmålet mitt lenger oppe om om temperatur og trykk ved innskyting og om dette kan legges inn i Zeiss appen. Det kan det ikke - base case er 1013hPa og 15 grader. Thank you for your inquiry to ZEISS.The calculation is based on the Standard Athmosphere, i.e. 1013.25 hPa, 15°C, and then corrected for the measured conditions.Mit freundlichen Grüßen / Best Regards,Klaus Felgenhauer
 7. Bruke en Ballistisk app som for eksempel Strelok. Den gir et godt utgangspunkt for videre testing og verifisering. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.borisov.strelok&hl=en&gl=US http://www.borisov.mobi/StrelokPlus/manual.html
 8. @hjortefot.comDet må du fortelle mer om 😀 Jaktet med Bondstrike i 6.5x55 i fjor. Er det mer nytt på gang i homogene fra Norma i 6.5?
 9. Takk for svar. Øren sin bok er ikke allment tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket. Ser ut til at de fleste andre mener faren er større men finner ingen kvantifisering eller tester. Havnet etter en god halvtimes søking tilbake på lenken som jeg siterte fra innledningsvis. Gjelder vel å bruke alminnelig sunn fornuft så løser mye seg. In practice, as long as practitioners pay particular attention to health and safety guidelines, there appears to be no additional safety risk associated with the use of copper bullets.
 10. Høres jo absolutt sannsynlig ut. Har du en kilde til studier på dette? Er jo tillatt med 120grains homogen i 6.5x55 nå og spør siden dette da er blitt en mulighet. Jeg har også jaktet med Barnes i 280 remington og tenkt på dette med rikosjett. Ut fra det du sier høres det jo ut som en situasjon med for eksempel fangskudd på kort hold i større grad er uforsvarlig for jegeren om det benyttes kobberkuler?
 11. Hei Finnes det gode studier på hvor stor forskjellen er i rikosjett på blyammunisjon og kobberkuler som Barnes? Fant litt på lenken gjengitt under. www.conservationevidence.com › ...PDF Nettresultater Comparison of the lethality of lead and copper bullets in deer control ... The available evidence shows no increase in reports of accidents caused by ricochet in areas where copper bullets have been widely distributed and used. In a study carried out by the German Research Centre for Environmental Policy (FFU) of hunter attitu
 12. FNJ

  Ny demper ?

  Kanskje verdt å sjekke
×
×
 • Create New...