Jump to content

FNJ

Members
 • Content Count

  165
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. FNJ

  Hvordan bygge det perfekte kjølerommet

  Har du et klimaaggregat med befukter du kan anbefale til et mindre kjølerom, la oss si grunnflate på 180x120 og høyde på 220cm. Har planer om å få rigget til et kjølerom der jeg kan modne en hjort og tre i sesongen og ellers bruke det til modning av fenalår og spekepølse. Hadde vært topp å kunne kontrollere temperatur og luftfuktighet.
 2. FNJ

  Kløv på gammel hund

  Har kløver endel med golden og han var nesten 12 år siste gang. Om hunden din er i alminnelig god form bør han greit klare opp mot 10 kg med en god kløv som er pakket godt. Da bør han ha polstring inn mot den delen som er nærmest kroppen (myke ting) og godt balansert kløv. Kløven spennes også slik at sidelommene dras ut fra kroppen. Da blir ikke hunden "klemt". Jeg har brukt denne: https://randulfvalle.no/test-togo-kloven-seleverkstedet/ Kommer nok til å selge den nå siden hunden er 13 år og skal få kose seg på pensjonistturer og en ny hund blir en annen og mindre rase.
 3. FNJ

  Reparasjon/service av swarowski kikkertsikte

  Som jeg sa lenger oppe sendte jeg inn en Leica rangemaster i september. Alt ok når den kom i retur nå i januar men null tilbakemelding underveis. Zeiss responderer jo så å si umiddelbart enten det er et batterilokk eller en pakning de tre gangene jeg har vært I kontakt med dem. I tilfellet her synes jeg Leica var treige.
 4. Takk, Castor. Lurte litt på om det var en som var over middagshøyden pga lengden på stengene, men sikkert sannsynlig med ungbukk siden rosenstokkene er høye og med godt mellomrom mellom rosenkransene?
 5. Håper det er ok at jeg spør om alder på en annen bukk i tråden din, GeirK. Bukkene kan minne om hverandre? Noen som kan anslå alder?
 6. Takk for info, det setter jeg pris på.
 7. Takk, Smaug og Jegermeisteren👍 Skuddene nevnt innledningsvis ble kronografert i en annen tikka t3. 814 m/s på første skudd. 820-825 m/s påfølgende skudd. Jeg er usikker på løpslengden, men standard fra fabrikk så den rifla ligger vel rundt 52-57 cm eller deromkring.
 8. Takk for innspill, jmosbakk👍 Ja, det er 142 gr. Andre som har erfaringer?
 9. Har fått tilbud om å prøve hjemmeladde accubond longrange i min Tikka T3 6.5x55 med 51 cm løp. Det er ladd med 48.2 grains MRP i Norma hylser, col 77.8. Jeg lader ikke selv.Er det greit å prøve denne ammunisjonen og se hvordan presisjonen blir? Vil eventuelt bli brukt på hjortejakt og noe rådyr. Har tilgang på kronograf og vil måle hastigheten om det prøveskytes. Når er hastigheten for høy? Takk for innspill!
 10. FNJ

  6.5x55 140 accubond

  -
 11. FNJ

  Reparasjon/service av swarowski kikkertsikte

  Tok det lang tid før du fikk svar? Sendte inn en pakke 10. september og venter fortsatt på respons.
 12. FNJ

  Den store lommelykttråden

  Sendte inn en defekt 2.5 år gammel Lupine Wilma i posten. Hyggelig tilbakemelding etter kort tid og ny lykt i retur. Det finnes flere gode merker men med slik kundeservice er valget lett om det skal handles lykt igjen.
 13. FNJ

  Første Jaktrifle 6.5 x 55 eller 308.

  Hvilke 140 grains kuler i 6.5 vil du fremheve på jakt ut til maxavstand på la oss si 200 meter?
 14. FNJ

  Tofot

  Jeg synes snipepod er grei som ekstra støtte til mellomhøyde som når en feks sitter på baken på hjortepost. Veldig kjapp å ta av og på og veier lite. http://ireviewgear.com/backpacks/snipe-pod-3l-v2-tripod-conversion-kdc-v2-review/ https://kramerdesignscorp.com/V2SnipePod.html
 15. FNJ

  Ny zeiss rf

  Her er svar fra Zeiss: Thank you for your inquiry to ZEISS. The Victory RF model has various sensors inculded in order to function fully on its own, without the need of measurements from your cell phone. The sensors that are included in the RF are:DistanceAir pressure sensorTemperatureAngleWhen you press the "Measure"-Button the RF instantly takes the sensor data and combines it with your individual ballisitc profile in order to give you the correction values. The cell phone is only needed to set up the RF in the beginning. In the field the RF functions fully autonomous. The temperature and airpressure cannot be displayed on the RF-display and the temperature measured by the RF cannot currently be displayed on your cell phone. Rå kikkert dette 😀
×