Jump to content

Oryxhunter

Members
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

171 profile views

Oryxhunter's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

16

Reputation

 1. @joska Hvis en skal tolke "Forskrift om politivedtekt" på strengest mulig måte er vel i grunn så å si all jakt med ladd skytevåpen forbudt i Norge. I forskriftens §5 (for min kommune) står nemlig at: Det er forbudt å bære ladd skytevåpen på offentlig sted. Og: § 1.Offentlig sted Med offentlig sted forstås gate, vei, herunder fortau, sti, park, torg e.l., plass, bru, brygge, kai, strand, anlegg eller annet sted som er alminnelig beferdet eller bestemt for alminnelig ferdsel For hvis en ser på ordlyden: "eller annet sted som er alminnelig beferdet eller bestemt for alminnelig ferdsel.", og tolker denne for å være helt på den sikre siden gjelder vel dette mesteparten av stedene det idag bedrives jakt. For gjennom friluftsloven er allmenheten sikret rett til ferdsel i både utmark og innmark (med noen få begrensninger). Skal all skog, fjell etc defineres som offentlig sted, bare fordi allmenheten kan beferde områdene? Tror ikke intensjonen til forskriften er å forby jakt, men å regulere bruk av skytevåpen i områder der det er stort potensiale for at allmenheten blir støtt av dette. Tror man kommer lang hvis man unngår å skyte på eller over offentlig veg, og samtidig bruker et fornuftig skjønn. Både med tanke på sikkerhet, men også hvordan vi jegere blir oppfattet utad. Noe som jeg tror de aller fleste jegere i stor grad greier helt fint. For pr nå har den norske jegerstanden forholdsvis stor støtte hos den norske befolkningen. https://www.njff.no/nyheter/Sider/Nordmenn-har-aldri-vaert-mer-positive-til-jakt.aspx Og det er vi helt avhengige av hvis vi ønsker å bedrive jakt også i fremtiden. @Fjellet Har dessverre ikke mye å bidra med omkring spørsmålet ditt, det er det mange andre som kan MYE bedre enn meg. Men ønsker deg lykke til med kråkejakta!
 2. Så lenge TS etterspør våpen til kråkejakt vil jeg tro at det er viltlovens §21 a) som gjelder her § 21.(bruk av motordrevet fremkomstmiddel under jakt) Det er forbudt under jakt: a) å løse skudd på eller over offentlig vei eller jernbane Da er neste spørsmålet: Hva er "offentlig vei"? Veitrafikklovens §1 sier noe om dette. § 1. Offentlig veg er veg eller gate som er open for allmenn ferdsel og som blir halden ved like av stat, fylkeskommune eller kommune etter reglane i kap. IV. Alle andre vegar eller gater blir i denne lova å rekne for private. Så hvis en tar utgangspunkt i at en bor "i gokk" og har en privat gårdsvei inn til bolig, så kan man vel med loven i handa og med god samvittighet jakte kråke både på og over denne private veien. Akkurat på samme måte som ellers på eiendommen.
 3. Er det noen som har erfaring med jakt-/friluftstøy fra Active Venture? https://activeventure.se/ Ville bestilt et sett, men bukse i XL er "Slut i lager". Så ville bare høre om det var noen som hadde prøvd dette.
 4. Har stor respekt for alle de som faktisk forstår seg på alle teorier og lærer om det ene og det andre som har betydning for kulens inntrengning og "drep-evne". Noen forsøker å forenkle forklaringene (antakelig for å gjøre det lettere å forstå for oss vanlige folk) og får dermed korreks av andre som tydelig forstår hva som diskuteres her da f.eks begreper blandes. Noen isolerer også enkeltparametere for å diskutere på detaljnivå enkeltparametere, mens andre forklarer sammenhenger mellom flere variabler. Har dessverre ingen inngående forståelse for dette selv og kan derfor ikke delta på denne diskusjonen, men artig lesing blir det hvertfall👍. Selv om jeg er usikker på om TS har fått de tipsene han var ute etter...🤣 Det kom frem en "strofe" fra bakhodet, når jeg leser denne tråden, som jeg riktignok måtte friske opp igjen med hjelp av google... Var visste den lærde Rasmus Berg, mer kjent som Erasmus Montanus som sa: " En sten kan ikke fly, mor Lille kan ikke fly, ergo er mor Lille en sten" (Ludvig Holberg). Ser frem til å følge med videre i denne tråden. Regner ikke med siste ord er sagt i denne tråden.....😂👍
 5. @M67🤣👍 Ser ut som de har planer om å gjennopplive nettbutikken også.... Er nok noe stort på gang nå.🤯
 6. Det ser ikke ut som de har tenkt å la skuta synke riktig enda. Nå har de jammen fått ny styreleder på plass i bedriften.... https://www.proff.no/nyheter/vertebrae-as/indre-arna/butikkhandel/IF9URR010MC/
 7. Jo, @vux mente selvfølgelig å skrive 3,2l. En kollega av meg fikk nettopp Raptor som arbeidsbil, og denne er visst helt konge i fjæringen. Men har ikke prøvd den selv. Dessverre kan ikke Raptoren dra 3,5t på hengeren.
 8. @vux har ranger 2,3l -17mod til arbeidsbil. Grei bil, men glad det ikke det er meg som holder diesel. Ligger på mellom 1,1 - 1,4 L/mil. Men kjører lite langkjøring, og er glad i Webastoen👍 Ellers har det vært lite problemer med bilen. Vi hadde litt problemer med 2,2l motorene på de litt eldre modellene (tror -13 eller -14mod) Litt stiv i fjæringen, så er nok en fordel med litt vekt på planet.
 9. @Brubakken 🤔Tror jeg forstår hva du mener, men et bilde forteller ofte mer enn 1000 ord... Så bilde hadde vært helt topp! Og skader ikke at jeg får det forklart med teskje.👍😂 En annen ting jeg har tenkt på med disse eBay tårnene; Det er jo gummipakning under det originale "beskyttelseslokket" (finnes sikkert et bedre og riktigere navn, og blir sikkert korrigert av "kammer-korrekturen"🤣), vil det bli tilstrekkelig vanntette? Eller vil det resultere i fremskyndet oppgradering av optikk?? 🥳
 10. @Jeger'n De "Stoney Point" tårnene jeg fikk fra eBay (fra 3 forskjellige selgere) var dessverre ubrukelige for mitt bruk. Gjengene stemmer nok bare 95% (litt slakk) til min Leo 3-9x40 så etter 2-4 skudd er tårnet løsnet. Så da var det bare å ta frem kronestykket igjen når det skal justeres. Og det var bare rekylen fra dempet 308W den bli utsatt for. Så hvis noen har en enkel forklaringer på hvordan disse skal monteres for å sitte fast hadde det vært hekt topp.
 11. @Sakoen75 firmaet og bobestyreren du refererer til er vel forrige gang de gikk konkurs. Vertebrae AS *Org nr 923 544 828* fikk varsel om tvangsoppløsning den 08.02.2021. Med frist på 4 uker (08.03.2021) på å rette forholdet. Det er vel først etter denne datoen det kan opprettes kokursbo.
 12. I 2018 kostet 2,75m³ (ca 450kg) ca 23.000SAR ~ ca 15.000NOK, fra SA til Gardermoen. Det var inkl forsikring.
 13. Ser ut som styreleder har fratrådt så nå går mot tvangsoppløsning. https://w2.brreg.no/kunngjoring/hent_en.jsp?kid=20210000051273&sokeverdi=923544828
 14. @Håvard Myren hva slags kikkertsikte ble det til? Har du noen erfaringer å dele?
×
×
 • Create New...