Jump to content

Oryxhunter

Members
  • Posts

    167
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Oryxhunter

  1. Nå er tilbudet erstattet av et litt bedre tilbud...
  2. Her er en norsk side som omhandler jakt med håndvåpen. Riktignok ikke oppdatert på flere år. Men masse spennende jakthistorier og afrikajakt. Anbefales http://www.calibros.com/
  3. Trangen til å fikle meldte seg så da ble det bestilling fra Aliexpress. "Tiltrotator"-leddet på Bog'en måtte fornyes. + Og slik ble Bog'en med kulehode Så får jeg se om jeg må felle inn en arca-rail i KKC-stoknen etter hvert for å slippe den klumpete klemma på toppen.
  4. Så da mener du @Per-S at brukeren har bevisbyden hvis pipen kappes til 46cm? Nå kommer vel Browning originalt med pipe på 46 cm https://www.wingevapen.no/product/browning-x-bolt-ultimate-ceracotet-eb-308/. Dette er riktignok i 308, og ikke 6,5CM som TS tenker på. Men hvem tenker du har bevisbyrden når våpenet kommer originalt med 46cm pipe? Og hva om en førstegangsjeger kjøper et brukt våpen ("kort og hendig hundeførerrifle") på finn. Og ikke er klar over at pipa er kappet fra 67cm til 46cm. Og bør det egentlig være noe forskjell på dette? Loven sier også at pipe ikke kan være kortere enn 40cm. Så lenge lov eller forskrift ikke begrenser rifleammunisjon til at det er ammunisjon OG våpen, som sammen, skal gi en minste anslagsenergi. Så er det kanskje 40cm "den magiske grensen" på hva loven krever av våpenet? Utover det tenker jeg at det er viltlovens §19 som er gjeldende i forhold til at "Jakt og fangst skal utøves på slik måte at viltet ikke utsettes for unødige lidelser...", som kan sette begrensninger i forhold til skyteavstand. Og her tror jeg ikke loven legger opp til EN vedtatt sannhet. Her er det nok ganske individuelt, hva som er de begrensende faktorene og hvor "grensen" er. Pipelengde, ammunisjon, kule osv, er bare noen av faktorene.
  5. Sendte en henvendelse til Kuiu, og de arbeider med å få lukket disse svindelsidene Thank you for reaching out! Unfortunately, a few scams are going around. The ones advertising our items as 70%-80% off or all items at $39.99 are scams. Our team is doing their best to get this resolved and taken down. We greatly appreciate you bringing this to our attention. Please only order from KUIU.com. Let me know if you have any questions! Warm regards, Brooke KUIU Customer Service Team
  6. Jeg betaler gladelig 599,- for ettersøksavtale som inkluderer fri bruk. Og i tillegg gjelder i store deler av landet Har foreløpig heldigvis sluppet å benytte meg av tjenesten.
  7. Mobilen min er heller ikke CE-merket på utsiden. Men det er et meny-valg for å vise CE-merket (+ endel andre symboler). Har Garmin kanskje en digital CE-merking?
  8. Ikke montert Biltema sin, men tilsvarende jar jeg montert med suksess. Støtter @Rugerdud, men jeg tok av stokken for å slippe å bore i pipa. Da hadde jeg også kontroll på at ikke skruen stakk gjennom forskjeftet og opp i pipa. Sikkert uproblematisk med den korte skruen. Men tenkte det var greit å være på den sikre siden.
  9. Det blir nok løsningen å bestille riktig type
  10. Die er RCBS. Hylseholder er ukjent fabrikat. Men hylseholder er like trang på Lapuahylsene, om den sitter i pressa eller om jeg holder den i hånda.
  11. På hylseholderen til 30-06/308 står det RCBS og "3" RCBS holderen er vel også ganske konisk i hullet på undersiden, slik at den passer på "tennhette-isettern". Holderen merket "2" mangler denne dype koniske avfasingen og RCBS merket. Så det er nok et annet fabrikat. Fikk den uansett med på kjøpet, da den bare lå og slang i en skuff. Så får bestille en ny å prøve med.
  12. I går var det debut som hjemmelader. Men opplevde problemer med Lapua hylser i #2 hylseholder. Norma, Sako, Winchester, NP(?) hylser gikk helt fint. Noen som har hatt samme erfaring? Evt blir det bedre når hylseholderen blir litt "innkjørt"? Til info er det en RCBS presse, men hylseholderen er av ukjent fabrikat.
  13. Ta kontakt med Markusan/Langhold As. Styreleder i One Norceman er også daglig leder i både Markusan og Langhold As, så han/de burde burde kunne gi deg et svar.
  14. Det er vel mange teorier om hvorfor elgstammen på sørlandet er "svak". Men så vidt jeg kjenner til er det vel ingen endelig konklusjon med to streker under svaret. Jeg har mine teorier og antakelser, akkurat som så mange andre. Og jeg er forsåvidt enig med @Per-S at mattilgangen (ROS= Rogn, Osp & Selje) ofte er for dårlig på sørlandet. Når elgen gnager furunåler på sommerbeite er det tydelig at det er for lite/feil mat på menyen. Hjorten derimot er en gress-spiser og konkurrere derfor i utgangspunktet lite om maten til elgen. Men hva skjer nå det er tomt for "favorittbitene" i Twist-skåla? Jo da forsvinner de som er nestbest, og deretter de som er på 3., 4. & 5 plass også glatt ned. Sånn er det med elgen også. Hvis ikke den finner ROS, så legger den seg ikke ned å sulter i hjel. Den går gjerne ut i enga og spiser gress. Men den utnytter det kanskje ikke helt optimalt, så næringsutbytte blir nok redusert. Diare på elg forekommer også, og da renner næringsstoffene rett gjennom. Og mindre næringsopptak = mindre tilvekst osv... Hva skjer når det er noen fine hogstflater der løvtrærne (ROS) får lov å etablere seg og bli 1-2-3-4 meter høye? Funker som magnet på elgene der jeg jakter hvertfall? Og hva skjer hvis en legger noen ROS i bakken på vinteren? Elgene strømmer til på samme måte som en ser når buffeten åpner på danskebåten. I tillegg er det vel flere som begynner å snakke om klimaendringene gjør at det blir for varmt og vått til at elgen trives helt i sør. Elgen trives nok (dessverre) bedre i kaldt og tørt klima.
  15. Får komme med et lite bidrag jeg også. Gamasjene fra Magasinet (Dovrefjell) ble levert med noen simple gummistrikk under foten. De holdt ca hele første turen, før fjell stein kvist osv hadde slitt av gummistrikken. Så da var det bare å finne frem 2mm plastbelagt wire og forsterke gamasjene. Og slik ble resultatet.
  16. Stiller spørsmål til @movikenher så vi ikke spammer ned den fantastiske tråden din om testing av kuler i vannkanne. Godt å se at du er i gang igjen forresten . Jeg har forstått at kulespinn reduseres mindre enn hastighetstapet langs kulebanen. Dvs at hvis kule har mistet f.eks 40% av hastigheten så har den nesten ikke redusert kulespinn. Når du tester i vannkanne lader du ned hastigheten for å simulere hastighet på ulike avstander. Antar da at kulespinn i reduserte ladninger blir en god del lavere enn hva som hadde vært tilfelle om kulen var blitt skutt med standard ladning på f.eks 300m. Har du gjort noen test på dette i praksis for å se om dette utgjør en faktisk og målbar forskjell? Tenker da på om sentrifugalkreftene kan være med på å åpne kula ytterligere om kulespinn hadde vært hurtigere.
  17. Apropos størrelse på samling er vel antall skudd vesentlig når en eller annen størrelse oppgis. I forhold til repeterbarhet er vel en 3-skudds samling lite representative for den faktiske samlingen. Jeg har har hatt stor glede av Hornady podcast, mener å huske dette var tema i EP. 57 "ONE HOLE GROUPS?". Mener de gutta mente en burde opp i 25-30 skudd serie for å få et representativt bilde av "samlingen" da det var liten forskjell (økning) opp til 50 skudd og enda mindre økning opp til 100 skudd serie. Da blir nok mange børser nedgradert fra SUB 1/4"MOA til 3/4"(evt 1/1")MOA. Vil også anta at det vil være stor intern forskjell på de 10 3-skudd seriene (i en 30-skudd serie). Så hvis 10 3-skuddserier har en intern variasjon på 15 - 25 mm kan ekstrem-spredning likevel bli 30-35mm på 100 m. Presterer rifla (kule/skytter++++) da 15mm eller 35mm? Er fort å lage uoppnåelige preferanser til hvilken samling som burde forventes ut fra 15mm perspektivet. Kan fort bli demotiverende om egen forventning er 15mm og 5-skudd ALDRI blir trangere enn f.eks 28mm og en ikke er klar over sammenhengen. Så for de som er interessert kan jeg anbefale Hornady podcastene. En del av podcastene er nok en fordel å se på youtube, da det temaer blir visualisert på plansjer og skjermer i studio.
  18. Tradisjonell drivjakt etter elg og hjort på Sørlandet. 9 poster og 4 drivere. Yr.no sier det var ca 20ms i kastene og skiftende fra pøsregn til enkelte solgløtt. Hadde akkurat kommet til post og en kjapp speiding utover terrenget ga ingen indikasjon til dyr. Kledde meg opp med 3 ekstra lag med ull og fleece, og fant fram kikkerten for å finkjemme terrenget. Men trengte tydeligvis ikke kikkerten, for når stod det plutselig en kvige mellom meg og naboposten. Så da er det bare å sige ned i lynga og klikke på tofoten. Avstand ca 90m og 10-15m lavere i terrenget. Står med baken til, så bare å vente på at den skal vri seg bitte litt. Venter og venter, så får god tid til å studere kviga mens den beiter, tygger drøv og gjesper. Og av og til stopper den opp for å lytte. Går nok ca 15min før den begynner å flytte seg litt. Først et par steg, så den vrir seg kanskje 10 grader. Og så et par-tre skritt til. Når den har ca 45gr bredside, går skuddet. Den går ganske rolig avsted, så gir et skudd til når den runder en einerbusk (bom). Men da ser det ut som den allerede har begynt å redusere farten. Og så er den borte. Finner klauvsporene og følger ca 20m, der ligger den. Kula gikk inn litt langt bak (forran mellomgulvet) gjennom lungene, knuste bogbeinet og stoppet "i skinnet" på andre siden. Kaliber 6,5x55 Kule Sako Powerhead Blade 120gr (fabrikk) i 845ms.
  19. Finnes det noen forhandlere her i landet? Eller har du noen utenlandske nettbutikker å anbefale?
  20. Utfordringen med "vanlige" BT-plugger er at det ofte ikke er dedikert PTT (trykk-og-snakk) knapp. Plantronics øre-bøylen jeg har brukt, har slik knapp. Andre BT-plugger vil nok fungere til å lytte, men tale må nok (slik jeg har fortstått) utføres i kablet mikrofon, hvis det ikke er PTT-knapp. Og standard BT-plugger er nok også overstyrt av BT-standarden som tvinger enheten til "dvale" når det ikke er BT-trafikk. Men hvis det bare finnes enheter som våkner raskt nok til at jeg får med meg hvem tilropet er addressert til så hadde det vært helt topp.
  21. Jeg har brukt andre typer BT-øre-mik løsninger på min Icom med innebygget BT. Og opplever dessverre at det er noe forsinkelse når BT-enheten går i "dvalemodus" når det ikke er trafikk (sending) over en liten periode. Dette er såvidt jeg har forstått noe som ligger i BT-standarden som enhetene komuniserer med, for å spare på støm. Jeg opplever derfor at jeg ofte (som regel) går glipp av hele eller deler av navnet som sies i en oppkalling på radioen. Siden BT-enheten bruker litt tid på å aktivere. F.eks blir oppropet "Ole, kan du høre Per?" hørende slik ut når BT-enheten er gått i dvalemodus "Pip-pip (aktiveringstone)... kan du høre Per?". Er det noen som opplever slike problemer med ISOtunes Sport Caliber? Har derfor gått tilbake til kablet øre-mik løsning. Men hvis ISOtunes Sport Caliber ikke har denne forsinkelsen/dvalemodusen vil jeg absolutt vurdere disse en gang til.
  22. Jeg bruker ca 3-4 ms i hastighetstap pr cm kappet pipe for å anslå hastighet. I en 308w jeg hadde tidligere var +/-3ms ganske riktig. Federal Power Shok 150gr var oppgitt til 860ms @ 60cm pipe. Jeg målte ca 829ms @ 48,5cm pipe
  23. Justerbar kolbekam trenger absolutt ikke å være kostbart. Så lenge det er ok at resultatet kan se ut som middels skolesløyd. https://www.kammeret.no/topic/92101-åpen-prosjekttråd/?do=findComment&comment=1364071
  24. Sendte en henvendelse til Reload Swizz for å høre om ladedata til 6,5x55 og Hornady CX 120gr, siden ikke dette finnes på https://www.reload-swiss.com/ Og et par timer etterpå kom det en pdf i eposten min Meget bra support, så et tips om det er noen som trenger lade data på kombinasjoner som ikke finnes på nettsiden deres. Her er skjermdump.
×
×
  • Create New...