Jump to content

Hvilken montasje er dette?


Magelius

Recommended Posts

Det fundamentale problemet med dine montasjer, er at sporet er tilpasset en rund bolt, som skal virke som rekylstopp. Dette gjør at ringene klatrer litt for hvert skudd. Picatinny er i prinsipp det samme, men her er dette problemet løst, ved at sporet er rett, og bolten i bunn av ringene rett.

 

Det ser ut i tillegg at basene er laget av aluminium. Den gangen slike var populære å montere, (sikkert minst 30 år siden) var kvaliteten til aluminiumslegeringen som ble brukt, svak. Kjøp nye baser. 

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Nå finnes det selvsagt bedre baser men jeg har nå brukt slike i 30 år og skutt mange tusen skudd med slike baser og aldri opplevd noe problem med de. Om du ikke selv er mekaniker og kan montere nye blir det fort dyrt og bytte disse. En må mest sannsynlig borre og gjenge nye skruehull da de gamle neppe vil passe. Så er jo spørsmålet hvor mye en vil spandere på en gammel børse nåe du mest sannsynlig vil kunne leve lykkelig med de som står der. Om du kjøper ringer til de basene du har vil de ringene uten videre passe på en fremtidig Picatinny skinne.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mest sannsynlig passer hullene i låskassa til nye stålbaser fra feks Warne, med spor som fungerer for både Picatinny og Weaverringer.   Ja, en bør være så pass "mekaniker" at en kan få det til riktig. Basene skal linje opp både i retning, høyde og side. Bruk gjerne lim mellom base og kasse, iaf om det brukes tyngre sikter.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

bardp skrev (2 timer siden):

Så er jo spørsmålet hvor mye en vil spandere på en gammel børse nåe du mest sannsynlig vil kunne leve lykkelig med de som står der.

 

Hvis trådstarter opplyser om rørdiameter (og objektivdiameter, for høyde) på kikkertsiktet som tenkes brukt, kan h*n sannsynligvis få en haug med velbrukte, Weaver-tilpassede alu-ringer (kan vel også bli råd om en 70-talls japse-kikkert, komplett med ringer), som duger til å klare skyteprøven, og felle en elg på 24 meter.

 

amatør skrev (3 timer siden):

Det ser ut i tillegg at basene er laget av aluminium.

 

vavlo skrev (1 time siden):

   -  en bør være så pass "mekaniker"  -

 

   -   og er en det, kan en, med litt kreativ bruk av fil eller annet verktøy, endre sproret til firkant-form, så det passer til Picatinny-ringer. Men igjen, alt må vurderes i forhold til hvilke ambisjoner man har for en gammel M/98.

 

Edited by Jegermeistern
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nyere weaverbaser har et spor med rette sider. I disse passer kurante ringer (som gjerne er hyllevare) som feks Warne maxima eller Leupold PRW/ QRW.

Så skal jeg korrigere meg selv. Basene fra Warne har ikke Picatinny sporbredde, men passer til blant andre overnevnte ringer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...