Jump to content

Magelius

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Magelius

  1. Hei! Kommer av og til en liten flamme rett innenfor reguleringsskruen på min 111t. Noen som vet hva som er i veien? Pakning?
  2. Børsemaker tror dette vil være ugunstig pga herding/ujevn hardhet i stålet etter lodding. Han mente det kom til å sprekke.
  3. Noen som har en ekstra ekstraktor til ZH305? (5,6x52R og 12/70). Børsemaker trodde det ville bli dyrt å lage en ny. Magelius
  4. Høres ut som vi tenker ganske likt da. Jeg tenkte å starte på 46grs n-160 til den, men hadde håpet at noen hadde brukt den samme kula. Konstruksjonsmessig er det kanskje NorthFork som ligner mest?
  5. Hei! Noen som har ladedata for Rhino/Hippo Solid Shank 140grs for 7x57r? Har ikke kjøpt inn krutt enda, men regner med det blir n-160 eller n-150 (bruker dette i 6,5x55 og 30-06). Ev. andre innspill på krutt er supert. Bruker RWS LR 5341 tennhetter. Skal primært brukes i en Brno ZH304 for øvrig. Magelius
  6. Nekropost! Etter litt undring i samme situasjon som flere tidligere (ser jeg), fikk jeg svært gode tips fra @Skaubjønn. Takk! Foreløpig virker det helt tipp topp, dog jeg kun har deprimet et titals hylser enda. Jeg har brukt en fjøl av furu som er 30mm tykk, og er ca 35×60cm - det ble ganske stort, mulig jeg gjør den mindre etterhvert. Pressen er festet med gjennomgående skruer som er senket inn under fjøla for å unngå skader på bordet. Tvingene er hurtigtvinger fra biltema (den minste typen).
  7. Hei! Eier en ZH 300 serie med haglesett og kombisett. Politiet har sendt med 2 våpenkort til dette våpenet - ett for en hagle (ZP49) som jeg ikke har (har sendt spørsmål om dette for 12 mnd siden, men ikke fått svar), men med serienummeret til pipene mine (ZH301), og ett for kombien. Jeg ser jo i ettertid at det er flere stemplinger på pipene, og jeg finner ett serienummer som er felles for låsekassen + begge pipesettene. Mitt spørsmål er - bør jeg egt ha ett eneste våpenkort med både haglepipene og kombipipene på? Og bør da våpennummeret på våpenkortet endres til det serienummeret som er felles for alle tre komponentene? Håper problemstillingen er forståelig. Mvh Magelius
  8. Har skutt med børsa før, tenkte ikke over det da, så går nok fint
  9. Okei, takk! Dette er en 3006, og er vel verken karabin eller helstokk
  10. @Jeger'nkult. Hvordan ser jeg om det er en "variasjon" som du beskrev tidligere?
  11. Kan noen hjelpe meg med å fastslå hvilken modell dette er? Løpet er 60cm og det står "nitro" ced løpsbasen. Jeg tror det er en modell 1640, men ikke sikker. Takk!
  12. Søkke! Ønsker meg slike selv. Alt av dobbeltrifle eg. Legg gjerne ut bilder!
  13. @Skaubjønn @vavlo Nå er både kikkert og montasje byttet ut, og løpet er pusset grundig da jeg syns jeg kunne se en enslig rustflekk der inne. Her skutt på 100m med ny kikkert og hurtigmontasje. Jernsiktene (bilde) var vanskeligere, da de skyter alt for lavt. Har derfor shimset opp baksiktet. Treffer nå ca 5cm under siktepunktet på 60m, så mulig det blir en justering av shimsen (slipt ned en 1,2mm ring tim 0,75mm)
  14. Takk! Det er v-skur (eller U hehe). Skal nok lakkere den tenker jeg. Takk! Skal poste når jeg har fått hevet meg rundt.
  15. Dette har jeg vurdert selv. Syns skuret er for trangt, og det er null (NULL) luft mellom skuret og kornet når jeg ligger. Anbefales dette altså? Kan uansett 3d printe ut nye skur i plast
  16. Takk for hjelpa! For dere som er spesielt interessert har jeg gjort de åpne siktene mye bedre (for meg) ved hjelp av neglelakk i neongul på kornet og neonoransje på skuret. Siktene var litt vel mørke for meg før malingen kom på
  17. Prøvde med jernsiktene idag. Litt vanskelig å skyte på liten blink på 100m, og måtte stille baksiktet litt. Men mye bedre samlinger! Det øverste bildet er fra 100m, kun de to store hullene er fra kombien. Den nederste bildet med 5 skudd er samling med 3 skudd fra 100m og 2 skudd fra 50. Ikke enkelt å skyte med disse jernsiktene, men samler betraktelig bedre enn i går. Da får jeg bare finne ut om det er kikkerten eller montasje som har skylda
  18. Hei! Jada, med tung nok mener jeg til at en BRNO ZH304 "liker" den flere som nevner at den er upresis med lette (140grs) kuler, men kjempepresis med tunge kuler, eks 173grs. 156grs funker fjell i mon 6,5x55, både til elg og rådyr. Lapua mega styrer jeg dog unna.
  19. Det er en tegning, ikke et bilde av kulehullene kulehullene så normale ut
  20. Oryx er nok ikke tung nok ihht til flere andre på nett, og Lapua Mega styrer jeg unna etter 2 dårlige erfaringer med disse på klovvilt. Men takk for tips! Og forøvrig info om 5,6x52r.
  21. Prøvde du forskjellige kulevekter?
  22. Tror du kan likesågjerne slå ihjel dyret uten å ødelegge børsa ja
  23. @Skaubjønn Er litt knotete, men enkelt når man først vet hvordan. Ingen slark å kjenne
×
×
  • Create New...