Jump to content

Hvor kjøpe innstikkspipe?


Guest

Recommended Posts

Hei!

 

Jeg ønsker å skaffe en innstikkspipe til hagla. Det aktuelle riflekaliberet har jeg våpenkort på fra før, men det hadde vært fint med litt ekstra fleksibilitet i stedet for å ta med både hagle og rifle på tur.

 

Skal såklart søke på våpendel, men finner ikke ut hvem som selger/lager slikt her til lands. Er ikke nødvendigvis på utkikk etter noe på 30-40 cm, dette er tenkt til korte hold, så en slik adapter som amerikanerne er så glade i kan være midt i blinken.

 

Noen tips?

Edited by Pedersen
Link to comment
Share on other sites

Våpenbua hadde bare 16-22WMR som nevnt over. Rogne vet jeg ikke om jeg kommer til å ta kontakt med om det er snakk om fleskepriser.

 

Er det noen som har erfaring med å importere slike små adaptere? Har sett at flere har bestilt på nett uten problemer, men jeg er ikke interessert i å risikere noe.

Link to comment
Share on other sites

Dersom det er snakk om et enkelt kammeradapter, og ikke et regulerbart innstikkløp, så er det ikke sikkert du trenger å søke ? Det får du søke opp i lovverket selv :winke1:

Kjøpte for en del år siden, et kal.16 -.22lr adapter fra Canada. Husker bare ikke hvor. Gikk rett gjennom tollen, uten noe tull.

Synes å minnes at en gammel bruker her inne, solgte flere slike riflede adaptere for et år, eller to tilbake, uten krav til våpensøknad.

Disse b.l.a har en del... Finnes flere dersom du googler

 

 

https://www.gunadapters.com/

 

https://www.shotgunadapter.com/

 

https://www.selfrelianceoutfitters.com/collections/bug-out-bag-shotgun-adapters

 

Link to comment
Share on other sites

Helt på egenhånd har jeg greid å google meg frem til amerikanske nettsider som selger adaptere, det som ikke fremgår tydelig i våpenloven er om glattborede adaptere går som løp.

 

Den gamle traveren har gitt seg, var i kontakt med han i fjor.

 

Ser at flere brukere her inne bestilte adaptere for noen år siden, helt uten problem, men jeg har ingen planer om å ta sjansen på det. Men takk for hjelpen, jeg tar telefon til våpenkontor og børsemaker.

Link to comment
Share on other sites

@FreeSkierKan bare svare for egen erfaring med adapteret jeg hadde, med ca 5-6 cm " riflet løp ", der var presisjonen mildt sagt elendig. Den duger som avlivingsverktøy, les avliving av hare, rev, fugl på få meters avstand. Et innstikkløp er mer tilpasset, og krever inngrep i våpenenet for å ligge korrekt hver gang, og aller helst et siktemiddel innskutt for nevnte løp. Da snakker vi kombivåpen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vet ikke om det dekker behovet, men brownells selger enkle og billige reduksjonsadapter til hagle. 

https://www.brownells.no/MINI-TUBE-GAUGE-REDUCERS-12-410-Bore-LITTLE-SKEETERS-LLC-100001763

Snaut 600kr-for to stykker!

 

Adapter til .410, med slugs (borselars.no), kan sikkert fungere som en avfangingsløsning. Presisjonen derimot, blir sikkert minute-of-låvedør

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...