Jump to content

Greppe

Members
  • Posts

    355
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by Greppe

  1. Taker for tips! Strengt tatt kunne jeg klare meg med en av de knivene jeg har fra før, om sparing var motivet. Hadde en gang en ESEE 5 som jeg var veldig fornøyd med. Har lyst til å lage en kopi med litt modifikasjon. Tar en tur til jula og tester igjen med nytt bor og skjærepasta om jeg får tak i det.
  2. Brukte et vanlig metallbor og søylebormaskin. Får forsøke å finne et bor av bedre kvalitet.
  3. Har forsøkt søk men finner ikke svar. Jeg har en brukket samekniv fra helle som jeg ønsker å lage fulltangkniv av. Jeg har fått laget den formen jeg ønsker, (uten at det ble for varmt), men klarer ikke bore i stålet. Er det noen som vet om noen i Osloområdet som har utsyr for slikt? Eventuelt, hva slags bedrifter har normalt slikt utstyr?
  4. Har brukt Ravnøbuksa det linkes til over i hele høst. Jeg er overrasket over hvor vanntett den er og den virker veldig solid. Har kjøpt en til, uten camo, som blir turbukse for alt annet enn jakt. Fjellreven sin Keb blir reserve.
  5. Takk til @Olesøn for et genialt initiativ og takk for all inspirasjon! Litt usikker på om dette er rett forum, men det er i alle fall et prosjekt. Alle skytebaner er stengt, det er stans i buetrening og Oslobygda er stengt ned. Alt man har å boltre seg på er 50 kvaddrat OBOS leilighet. Har fra før av etablert haglesimulator og 7m. luftgeværbane i stua. Nå har jeg fått opp en bueblink i samme banen. Har en liten compoundbue som funker med hensyn til takhøyden. En kort recurve jaktbue er i bestilling, jeg håper den er kort nok til å ikke slå i himlinga. Siste innfall er at jeg har bestemt meg for å lære meg knivkasting en gang for alle. Ja, absolutt en 100% unyttig aktivitet, men duverden for en tilfredsstillesle når tre kniver på rappen står og dirrer. Jeg beynte med en blink laget av tykke terrassebord. Det fungerte delvis, men det laget en del støy og det ble en del rikosjetter. For å få en skive som varer og som knivene står i uten at man trenger mye kraft har jeg brukt 2"x4" i ti cm lengder og limt dem inn i ei ramme. Dette gir færre rikosjetter og det er mindre bråk. En presenning hindrer kniver i å ramle ned på verandaen til naboen en annen presenning beskytter soveromsvinduet. Jeg bruker bare dedikerte kastekniver uten skarp egg.
  6. Unimog it is: https://www.unidan.com.au/completed-projects/
  7. Dette er kammeret på sitt beste! En som er usikker får velfunderte og oppriktige svar.
  8. Ja, men denne er ikke like anvennelig som kifaru sin. Underdelen er fin, men reima som spnner fast har en tendens til å henge seg opp. Den er også beregnet på å bære med pipa rett opp og bakpå ryggen. Man får tak i børsa, men det er ikke mulig å få på plass igjen uten å ta av sekken. Med Kifaru kan man også enkelt bære i vertikal posisjon, men da må man modifisere litt. På Stone Glacier sekken har jeg begge stroppene og SG sin slynge nede, dette funker veldig bra. Dette har jeg ikke hatt problemer med, selv ikke på den lette ludviksekken som jeg har tatt meisen ut av. Denne sekken brukes dog bra med lett drilling og lett hagle. Da er dette en nobrainer. Vi var to som forsøkte å bestille for en tid tilbake og da var ikke dette en option.
  9. https://drive.google.com/drive/folders/1W-RfaZ4_cq0u8FXP_w37qlx6zs8mVo05?usp=sharing Håper denne funker! Som nevnt over har leg lånt fra Kifaru og SG. Man kan kjøpe fra Kifaru, men når de tar 60$ i porto blir det for dumt.
  10. Har testet en del sekker og bæresystem for våpen de siste årene. Har brukt Vorn Hjort, Norrøna Reconpack (hengte børse på ramma), Stone Glacier, med våpen holder. Har endt opp med en løsning som kan brukes på alle sekker og som er nesten gratis. Etter min mening har det mage fordeler fremfor andre system: - Det passer på den sekken du liker best (jeg har systemet på tre sekker). - Det kan tilpasses de fleste normale rifler, hagler og kombier. - Det er billig og enkelt og samtidig så robust man vil lage det. - Pippa peker skrått fremover så man unngår at den hekter i greiner, etc. - Det er veldig enkelt å sette børsa tilbake i bærestilling uten å ta av sekk. - Det er raskere å få fram våpenet enn med andre systemer (som jeg har testet). Skal man gå langt i fjellet og ikke vil ha børsa klar er det bare å stroppe den vertikalt. Løkka nederst kan fremdeles benyttes om man ikke vil at det skal stikke langt opp. Dette er egentlig en combo og forenkling av SG og Kifaru sine system. Utløserspenna er kjøpt hos Kifaru, men nå tar de latterlige 60$ i porto, stroppen koster 5$. Selve s penna heter Fixlock 327 og kan kjøpes andre steder (andre spenner som åpnes med ett lett rykk kan sikkert også brukes). Stroppen som holder rifla er ei skolisse og en bit paracord. Årsaken til to sorter / farger på tau er å unngå forvirring i starten (mange løkker). Filmsnutt følger.
  11. Hehe har ikke musefelle i bilen, men masse kattesand. Har en sokk med kattesand oppi de boksene jeg ønsker å holde tørre. Enste jeg kjenner med behov for musefelle i bilen kjører Landrover Discovery.
  12. Tja, om det er tøv kommer vel litt an på formålet med kappingen. Min Brno mod 1 har fått ny delbar carbonstokk og veier 2230gram med kikkert og demper. Den ligger i sekken under rypejakta og er utmerket på fjellfugl og ender. 50-75 meter er passe hold og der går den godt nok etter min målestokk. Bildet under er fem skudd med topshot på 75 meter. Hadde jsg skutt 15 skudd ville det naturligvis ha blitt noe mer spredning, men den loten går godt i den børsa (ikke på 100m). Kikkerten er en fast 4x fra Leupold.
  13. Her var det mange bra kommentarer Bør vel legge til at jeg bor midt i Oslobygda i en liten leilighet, med begrenset bodkapasitet. En del utsyr blir liggende i bilen fordi det ikke er så god plass inne, og fordi garasje og leilighet ikke er rett ved siden av hverandre. Alt det nevnte utstyret er brukt på tur unntatt vinkelsliper som er ny. Når jeg en dag får meg et småbruk, blir det nok noe endring på logistikken, men motorsaga og packraften blir
  14. Har det meste av det som er nevnt over liggende i pickupen. I tillegg har jeg øks, skrudrill, ei lita motorsag og en vinkelsliper med batteri. Har også en Packraft og redningsvest permanent i blen. I sommerhalvåret ligger det i tllegg ei fluestang med tilhørende stasj og ei vadebukse. Vurderer en løs elektrisk vinsj i tillegg. Problemet med en eldre 4x4 pickup med høy bakkeklaring er at man havner på teite plasser man eller ikke ville ha vurdert som farbare Bør vel nevnes at jeg er singel...
  15. Opplevde at min Brno 1 gikk veldig bra på 100 meter med TopShot. Etter kapping av pipe til 42cm ble det en veldig spredning på 100 meter. Det viser seg imidlertid at på 70 meter er samlingene fremdeles bra. Årsaken er trolig at TopShot gikk subsonic før kapping. Nå er den overlyds og det skjer trolig noe rundt 70 meter. Tok litt tid før jeg så logikken. Har handlet inn annen ammo for å verifisere teorien.
  16. Jeg solgte min Sako Carbonlight tril fordel for Hansenbørsa, nevnt over. Sakoen gav meg aldri godfølelsen. Ja, magasinet er flush og det kan ikke falle ut utilsiktet, men det kan gi dobbeltmating. Sleit med presisjonen på Sakoen i Cal 308. Eneste som gikk greit (sub MOA) for meg var 123gr Scenar. Hadde picatinny på Sakoen av samme årsak som @Blynevner og for å kunne bytte kikkert med de andre børsene. Nå som Hansen er slanket for villrein og hjortejakt ser jeg meg ikke tilbake. Det tar 10-15 minutter å bytte pipe og stokk. Magasinet til HS-Precision skal man rote bra mye for å miste da man må løse det ut inne i avtrekkerbøylen. Jeg bruker en omgang med elektrotape rundt magasinet om jeg er redd for at det skal rasle. Lettvektstokken har kun toppmating for å spare noen gram. Mulig R700 er en gammeldags konstruksjon, men jeg har ikke savnet noe fra Sakoen ennå, i særdeleshet ikke prsisjonen. En børsemaker jeg snakket med, (ikke Hansen), sa at kombinasjonen tynn pipe og fluting kan ha en negativ virkning på presisjonen. Den misnste unøyaktighet i flutingen kan føre til endring av treffpunkt når temperatuen endres.
  17. @Umbo Den lette pipa er 45 cm, med 16,2 mm diameter. Her gav jeg unge Hansen frie tøyler til å finne et slags minste felles multiplum for profil, diameter, vekt og presisjon. Er forøvrig veldig fornøyd med HS Precision underbeslaget, det funker godt og er diskret med fire skudds magasin. På lettvektsstokken er det kun magasinbrønn med plass til to skudd + ett i kammeret. @msteiroIt did happen
  18. Har ikke erfaring med Stiller, men fikk lever en Hansen 702 med 10 moa picatinny i 308 med en McMillan Game warden i 2019. Veldig godt fornøyd med allt. Har laget en ny lettvektsstokk og fått en ny pipe i 308 med kort løp og tynnere profil til reinsjakta. Den går som en stråle. Bytter mellom pipene ved hjelp av løpstvinge og sluttstykkenøkkel levert av Hansen. Det at det er norsk er bra, men bare når det er veldig bra saker i tillegg. Blir glad når jeg kikker på gjengebeskytterene til begge pipene. De er i praksis ikke synlige før men løsner på dem. Kanskje ikke det er helt avgjørende, men det forteller noe om toleranser. Lykke til med valget!
  19. Greppe

    Kaliber 17 hmr

    17 HMR har vel ett fortrinn når det kommer til rikosjetter, der dette er et problem. Ellers enig med de over. Har hatt 17HMR, den forsvant, har en 222 den blir. 223 er bedre enn 222 om man ikke lader selv. Lykke til.
  20. Er det greit å finne ammo eller hylser til 22hornet?
  21. Fikk ny pipe i til kjøkkenbenkprosjektet tidsnokk for villreinjakta. Den nye tynne pipa i 308 (45cm) går utmerket. Med demper, kikkert og rembøyler klokket det hele inn på 3090 gram. Tror ikke det er mer å hente når jeg har Hansenkassa, men dette er passe vekt for lange dager med mye bæring. Vurderer å få noen til å legge på coating før neste sesong.
  22. Savnet dem etter en dag på banen og fant dem senere i veikanten det jeg bor...
  23. Kan du ikke legge inn en chims Under i fremre ring? Jeg har med hell laget chims av ølbokser. Fantastisk våpen, ganske misunnelig.
×
×
  • Create New...