Jump to content

FreeSkier

Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Excellent

About FreeSkier

 • Birthday 09/15/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. FreeSkier

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  Et våpen skal alltid behandles som om det er ladd. Man bruker ikke riflekikkert som håndkikkert. Hadde jeg sett du hadde pekt på meg med rifla di, så hadde jeg tatt rifla di å gjort den totalt ubrukelig i all overskuelig fremtid.
 2. FreeSkier

  Hagle skudd til rådyr

  Jeg tenkte rifle ser jeg nå. 165 vs 180 grain kule foran samme krutt så vil dette stemme. Men, med hagle blir vel ikke dette korrekt. Samme kruttladning og samme mengde (i vekt) kuler vil i praksis gi samme utgangshastighet, uansett om kulene er US2 eller US4... US2 vil da ha bedre penetrasjonsevne grunnet større masse og energi pr. kule. Men færre kuler.
 3. FreeSkier

  Hagle skudd til rådyr

  Det er jo vanlig med litt grovere hagl på rådyr. Noen som har testet grov vs mindre grov ift penetrasjon? La oss si US 2 vs US4. Normalt kommer US2 ut i lavere fart, men tyngre prosjektiler. US4 kjappere men lettere. Penetrerer US2 eller US4 best gitt lik ladning?
 4. FreeSkier

  Valg av kikkert til sako 222?

  Her er det vel noen variabler som spiller inn. Kvalitet på optikken (oppløsning) og retikkel (tykkelse) har en god del å si også. Jeg er 100% sikker på at det er lettere for meg å skyte ei rype på 200m med min Zeiss V6 3-18x50 enn min gamle Nikon Monarch 2,5-10x50. Og det er grunnet 3 ting. Zeissen har mer forstørrelse, bedre oppløsning og tynnere retikkel.
 5. FreeSkier

  Ta med 6.5-en på rypejakta?

  Kompis skjøt rype på 150m med 9,3. Kulediameter-hull inn og ut👍
 6. FreeSkier

  Hornady superformance 140gr 6,5x55

  Nullstill tårnene med en patron. Skyt så med annen patron, skriv ned på eska hvor mye du må skru. Gjenta med neste patron. Jeg gjør det vertfall sånn, så er jeg kjapt "innskutt" med det meste. Men jeg tester alltid om det stemmer før jakt.. Du kan også klare deg med to typer ammunisjon evt? En til trening og fugl/hare og en til alt større.
 7. FreeSkier

  Hornady superformance 140gr 6,5x55

  Dette er vel en hollowpoint-kule, så den vil trolig ekspandere (ganske kjapt og muligens?) . Men kanskje ikke konsekvent, siden det er ei matchkule. Jeg ville nok prøvd patroner med FMJ/FMJ-BT kuler til dette formålet, for å ikke risikere eksplosjon. Du kan jo prøve Norma Golden Target/Rekrutt f.eks. Billig FMJ (jeg regner med disse er FMJ i 6,5x55, GT er det i 308 vertfall) og lett tilgjengelig.
 8. FreeSkier

  Trykktegn med fabrikk-ammo

  Har fått utkastermerke etter begge utkastere med Hornady Superperformance, og x1 med Norma Golden Target (!!) en del ganger. Sauer 101, 308. Kan umulig skjønne at Golden Target skulle gi høyt trykk, så antar at det er enten hylsene, eller at rifla fort gir utkastermerker. At jeg får utkastermerker av Hornady SPF forundrer ikke, for de er hardt ladd iflg. kronografen..
 9. FreeSkier

  Hornady superformance 140gr 6,5x55

  Har skutt to rådyr med SST i .308, 165 grain. Kanskje ikke den snilleste kula mtp. kjøttet, men utvilsomt effektiv til å ta livet av dyret. (SST = Super Shock Tip). Om du vil være sikker på å ta livet av dyret fort, og godtar at du kanskje må skjære bort litt mer kjøtt er den helt kurant👍 det viktigste er å finne ammunisjon som går godt i rifla di.
 10. FreeSkier

  Lapua Scenar og småviltjakt

  Av fmj (308) har jeg hatt veldig god presisjon og effekt (eller mangel på det) med Norma Golden Target. Billig, presis (i mi rifle) og snill med rypa.
 11. FreeSkier

  Villreinjakta 2018

  19 kg inkl. rifle og kikkert. En til to netter. (enmannstelt uten innertelt.) kunne tyna det litt med lettere sovepose (2,3 kg).
 12. FreeSkier

  Kikkertkjøp til .308, god allrounder?

  Ikke glem Nikon. Har en eldre Monarch (3 eller 5?) 2,5-10x50. Nikon kan å lage optikk, de er tross alt store på foto. zeiss/swaro/leica er nok hakket over på kikkertsikter, men de dyrere modellene er bra. Går an gjøre noen kupp brukt. Men er nok ikke så mange ute. Jeg selger ikke min, selv om den ikke er på noen rifle😉 Mulig denne er grei. Usikker på om lyset er bra, men om optikken er som på min funker den bra. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=126571647 Ellers er det ofte mye bra brukt f.eks Zeiss ute ofte på finn.
 13. FreeSkier

  Quickload

  Jeg tror, med vekt på tror, at quickload hadde blitt MINDRE piratkopiert om det kunne lastes ned, selv uten noen form for kopisperre/antipiratsoftware. Og uansett om det stemmer eller ikke, så tror jeg uansett de hadde solgt mye mer. Da er det vel egentlig ikke så viktig hvor mye som blir piratkopiert? QL er den eneste softwaren jeg faktisk har sjekka om jeg fant piratkopi av, de siste 7-8 åra. Det sier litt. (nei, jeg lasta ikke ned. Jeg liker å betale for arbeid folk utfører.)
 14. FreeSkier

  Quickload

  Forutenom prisen, så er jeg enig. Prisen er faktisk ikke så viktig for min del. Det som gjør at jeg ikke har kjøpt det, er styret med CD og upraktisk oppdatering. Hadde det vært nedlastbart og oppdaterbart via nett hadde jeg kjøpt for lenge sida. Har sjekka, det finnes piratutgaver, men det står jeg over.
 15. FreeSkier

  Valg av lyddemper

  Svemko Hunter/Hunter Short eller TE Titan er vel både lette og demper bra. Men er ikke akkurat billige. Husken har vel et par bra kandidater til en hyggeligere pris. Ikke godt kjent med s-tec, så tør ikke uttale meg om de. Har selv Svemko Hunter Short på ei 308 med 43 cm pipe, og er tilfreds. Men det finnes mange som demper bedre, kanskje bare ikke så mange rundt samme vekt. Vanlig Hunter kom vel bra ut i en test nylig.
×