Jump to content

FreeSkier

Members
 • Content count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

About FreeSkier

 • Birthday 09/15/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. FreeSkier

  Termografkikkert, noe å ha?

  Kanskje? Jeg vet ikke 100% hvor gode disse er. Men om man kan sitte på ene sida av en trang dal, å kikke 2-300m over på andre dalsida med mye vegetasjon. Å da kunne se dyrene "lyse opp", så man ser hvor de er. Mulig de ikke fungerer til dette på dagtid? Kan man f. eks se rype på 2-300m på vinteren? Jeg må vinne ganske mye i lotto for å handle en slik kikkert, så det er av nysgjerrighet jeg spør.
 2. FreeSkier

  Termografkikkert, noe å ha?

  Veldig godt poeng! 😉 Hehe! Men om man da bruker en håndholdt termografisk kikkert på dagtid (tett skog e.l.), vil det være mer "innafor"?
 3. FreeSkier

  Termografkikkert, noe å ha?

  Jeg så for meg det gjaldt kun rifle-monterte kikkerter? Og at håndholdte kikkerter var "innafor"?
 4. FreeSkier

  Jaktoppsyn og kulevalg

  Kan man derfor argumentere seg frem til at slik som SMK og Nosler CC, som jo ekspanderer, er innafor å skyte opp med? Og egentlig at de i følge lovverket også er lovlige å jakte med? (så lenge de holder vekt og annslagskrav for rådyr) Ikke at det kan være noen god ide jakte med... Fra MD "Du må bruke lovlig jaktammunisjon for storvilt under prøven, det vil si ekspanderende prosjektil, som fyller et gitt minimumskrav til anslagsenergi. Alle skuddene må være innenfor det angitte treffområdet."
 5. FreeSkier

  Jaktoppsyn og kulevalg

  Har en bitteliten mistanke om det bare.😝 Er også redd COL og friflukt blir et annet problem i kort kasse... 🤔
 6. FreeSkier

  Jaktoppsyn og kulevalg

  Jeg sliter vertfall med å stabilisere 140 grains kuler i min 22-250 med 1:14 twist 😝
 7. FreeSkier

  Sigma vs Tamron 70-200mm f/2.8

  Har selv Nikon, og gikk "all inn" å kjøpte Nikon sin egen 70-200 f2.8. Angrer ikke, selv om det svei skikkelig i lommeboka! Her er et par nyttige lenker, der linsene sammenlignes/diskuteres med flere utgående lenker. : https://foto.no/f/721782 https://www.dpreview.com/forums/thread/4010069
 8. FreeSkier

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Har A4 allroad quattro fra 2010. Har ingenting å utsette på hverken framkommelighet, komfort eller motor. Har brøyta bra med snø med den.. Så sammenlignet med f.eks. Subaru, Mitsubishi, vw og skoda i samme kategori då tror jeg den kommer bra ut.
 9. FreeSkier

  lyddemper til 222.

  Er vel muligens Hausken MD35? TE-Titan har en veldig lett demper, mulig den er lettere. Svemko er også på tur med en ny demper, Nano, som nok blir veldig lett. Usikker på hva f.eks a-tec har..
 10. FreeSkier

  Barnes TSX .224 45 grain, hvor kan jeg få tak i?

  Takk @223man1! Er sikker på jeg lette 2-3 ganger på Brownells i gårkveld, men har nok ikke sett godt nok etter.
 11. Håper tråden havnet på riktig sted. Kunne tenkt meg å skaffe Barnes TSX 45 grain i .224. Men finner ikke noe sted de selger disse. Noen som har gode tips til hvor jeg kan få tak i? (jaktdepotet er eneste som har de oppført, men som "bestillingsvare" på ubestemt tid). Kun 45 grain av Barnes som er av interesse, da jeg har 22-250 med 1:14 twist og kort pipe. Så er nok kun denne som stabiliserer. Er tenkt til rådyr. Vil ha en kule som holder godt sammen, og som går gjennom. Alternativer er kanskje Rhino(Hippo?) eller Oryx? Federal Fusion er vist også "hard" (?) , men finner den kun ferdigrulla. På forhånd takk for tips!
 12. FreeSkier

  Lettvekts .223 til rypejakta

  Kimber 84m Montana / Mountain Ascent er veldig lett og hendig. 2,15-2,3kg..
 13. FreeSkier

  Fiskedød i lite tjern

  Vil tro det kommer av at innløpet(ene) har fryst totalt, slik at det ikke har vært tilførsel av vann. Dermed heller ikke tilførsel av oksygen. Da går det dårlig med fisken..
 14. FreeSkier

  Aimpont

  Merk at justeringen på aimpoint er hverken cm eller moa. Det er vel 13mm pr. klikk på 100m. Vertfall på H1/H2. Men om det er H1/H2 eller en annen aimpoint uten forstørrelse, så er det ikke lett å treffe noe presist på 400m! Om du greier samlinger under 25-30 cm blir jeg imponert.
 15. Lom. Nabokommunen Skjåk er vel tørreste sted (minst nedbør) i både Norge og store deler av europa. Er ikke vanskelig skjønne ris funker dårlig når det er sånn..
×