Jump to content

FreeSkier

Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Excellent

About FreeSkier

 • Birthday 09/15/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Bare hyggelig. Ja, .308 med 43 cm pipe. Norma hylser, federal 210L tennhetter. COL 70mm Har brukt to krutt, N140 og N550. annbefalt maks/min med disse kruttene har jeg ikke i hodet. Så sjekk det opp nøye, å start lavere en mine ladninger. N140 = 45 grain (lite fart, bra presisjon) N550 = 48,5 grain (bra fart, veldig bra presisjon, munningsflamme! , sikkert hardt nok ladet.) Husk å sjekke opp ladedata fra kruttprodusent og kuleprodusent. Start lavt å jobb deg opp.
 2. Slik jeg ser det har elg og seljakt behov for ganske forskjellig oppførsel av prosjektiler. på elg vil man ha en kule som tåler å gå igjennom et bein og mye masse, og fortsatt holde sammen. Men hos sel vil man gjerne ha momentant eksplosjon. TTSX 150grs vil jeg anta fungerer bra på elg. (med så kort pipe/lav fart ville jeg gått for letteste lovlige TTSX, da de fungerer best i høye hastigheter). og Til sel ser jeg for meg tilnærmet varmintkuler er kurant. Hornady SST er kanskje et alternativ. Viktig at kula går godt i rifla, selhjernen er vel ganske liten. Til trening er vel det meste kurant. Men kjekt med billig og god presisjon. Bruker selv hornady FMJ-BT til trening, da jeg bruker samme kule på rype.
 3. Bekreftes definitivt👍 48,5 grain N550 i 42 cm pipe lyste bra (uten demper). Men også god fart å presisjon. 👌
 4. Eller så har de fleste her inne rimelig høyt gjennomsnitt i antall våpen i garderoben..
 5. i Lom kaller vi det å "stubbelynne" 😉 Legger ved bilde av pakklista mi i fjor @Hufsa. Første år på reinsjakt i fjor, hadde fritt dyr i Finndalen. Gikk aleine alle turer. Siden jeg er lokal var det stort sett 1-2 overnattinger. Hadde vel 3 eller 4 turer før det ble fangst, sekken var så å si lik hver gang. Mener å huske jeg var happy med pakking og det som var med. (sekken er en Arc'teryx Bora AR 50). Gikk stort sett i softshellbukse med og uten stilongs (ull) , ulltrøye og windstopper, caps. Scarpa Mont Blanc light (mye stein). Helsport Ringstind telt (kun yttertelt). Mountain Equipment Everest sovepose (tar plass, men veldig varm) Skøyt bukk 1 mil og 700 høydemeter fra vei godt utpå dagen. Røysa ned alt kjøttet. Var oppe å henta det to dager senere med samboer og 2x malamute. Flotte turer, gode minner! Bare å glede seg😊
 6. Takk for oppklaring x4👍 Jeg tenkte vel egentlig på det at om jeg f.eks. skyter på 300m i helt vindstille, må jeg også skru et knepp venstre. Er det spindrift? Fortsatt på tynn is😝 Har høydeavvik pga. sidevind, som du beskriver ovenfor her, noe navn?
 7. Men "gyroscopic drift" er vel ikke det samme som "magnus effect"? Det du beskriver er vel "gyroscopic drift" aka. "spin drift". Men, om det er f.eks. 10 m/s sidevind, så er det mulig at magnus effekten også kan spille inn, men ser for meg det er bortimot teoretisk? Nå er jeg ute på ganske tynn is, men jeg tror jeg har forstått fysikken riktig. Kanskje.
 8. Jeg synes @Bly burde lage carbon-stokk til den👍😝
 9. Er det et annet ord for reinsbrems?
 10. 22-250 med 40cm pipe er frisk, uten demper. Med demper så er det veldig behagelig, lite rekyl.
 11. Om du skal kontakte de direkte, annbefaler jeg å kontakte Reni Anderson hos Kimber på: randerson@kimberamerica.com Var veldig hyggelig å hjelpsom. Det er også gutta på Oslo skytesenter, bestilte avtrekksbøyle bla. gjennom de. Tar litt tid å få deler fra over dammen såklart.
 12. Kommer litt an på løpsprofilen vil jeg tro. Utenom det er kassa lik. (bortsett fra det som er frest bort for vektreduksjon på mountain ascent) Min classic i 22-250 smatt rett oppi en Montana-stokk. (Montana er lik som ascent, bare med noen gram tyngre avtrekksbøyle)
 13. evt. dreie ned og flute løpet på den her, og bytte til montana/mountain ascent-stokken. Da er du nok på ca 2,3 kg. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=115814852
 14. Du får jo en Kimber 84m ned i ca 2,15 kg. Det er bare å bytte løp til .223😉
 15. Veldig god erfaring med Hakka 9 vertfall (A4 Allroad). Hakka 8 er nok ikke mye dårligere, så lenge det ikke er 3-4 år gammel gummi da...
×
×
 • Create New...