Jump to content

FreeSkier

Members
 • Content Count

  414
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

FreeSkier last won the day on July 28 2019

FreeSkier had the most liked content!

Community Reputation

189 Excellent

About FreeSkier

 • Birthday 09/15/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg kjøpte en March 3-24x42 til rypejakt. Den er jækla bra, men prisen er hissig også.
 2. Jeg skjøt min første PRS-konkurranse med en original Sauer 101 med 42cm pipe i .308. Har også brukt den på en treningskonkurranse etterpå. Liggeunderlag som kolbeforhøyer, en stoffpose med ris som baksekk, en billig-tofot, ett magasin og fabrikkammunisjon. Med brems og en Zeiss V6 3-18x50 med moa-klikk. Det funka greit det, jeg kom ikke sist engang. Hold over 650m ble litt "bingo" pga. hastigheten, men heldigvis var det lite vind. Jeg lærte mye om PRS, og jeg fant litt mer ut av hva jeg evt. ville ha når jeg i framtiden kanskje ville ha en mer dedikert rifle. Har du ei rifle med magasin som går +-3 cm @100m og en kikkert som det er mulig skru på med over 5x forstørrelse hadde jeg starta med den👍 Du slipper også at noen har forventninger når du stiller med ei jaktrifle 😉
 3. Akkuratt fått ny pipe i min STR, LW 73 cm. Skutt +-75 skudd før i dag. Kronografen ga i dag (en billig brukt chrony) en snittfart på 941 m/s. (10 skudd) med Norma DL felt. (førsteskuddet som jeg ikke tok med i beregninga var 963 m/s (!!)) 18°C, 964 hpa. Kan det tenkes Kronografen min er litt optimistisk? Hadde ikke hold på mer enn 300m til rådighet, så fikk ikke testa kulebane i praksis.
 4. FreeSkier

  224 Valkyrie

  😉 kommentaren kan slettes!
 5. Jeg har kjøpt en del arca-skinner på wish (!) til både foto og rifle. Mange av de er nok noe tjukkere og tyngre (vertfall de litt lange) enn "ekte", men til en brøkdel av prisen. Funker som bare det! Det er jo tross alt bare enn metallskinne med en viss form. Alle jeg har kjøpt har vært godt innenfor toleranser, og har passet på alt jeg har av toføtter og stativ/hoder.
 6. Er vel vertfall en som skyter litt langhold som er fra Oppdal, tror jeg. Vet ikke hvor han skyter. Er også flere på Dombås (og omegn) som skyter på banen til forsvaret der. Har vært der et par ganger👍
 7. Takk for svar! 😊 Den er merka på venstre fremre del av låsekassa, rett under "ventilhullet". (det har sikkert et bedre navn, som jeg ikke vet/husker🙈) Tok kassa ut av stokken og fant ingen annen merking på kassa noe sted. Annet enn Sauer 200 STR logoen da. Kassa sitter i en Bredvold jaktfeltstokk, så ikke unaturlig den er solgt løst. Eller, i annonsen sto det at stokken var det, usikker på om det stemmer eller om den er hjemmelagd. Men den passer meg og skal uansett modifiseres noe, så skitt samma.
 8. Akkuratt fått en STR i hus. (med Bredvold stokk) Med serienummer: ML 1038 Stemmer ikke helt overens med andre serienr. her. Noen som vet alder og grunn til annen merking? (pipa har serienr.: Y19975) Ser for meg at det er ei delekasse og at ML står for Magne Landrø?
 9. Arc'teryx Bora AR 50 kan også nevnes. Beste sekken jeg noen gang har hatt. Vurderte Gregory Baltoro, men siden jeg ikke skulle betale sekken selv så gikk jeg for Bora AR. Har definitivt ikke angret. På tilbud på vpg nå ser jeg. Nesten så jeg vurderer å kjøpe en til..
 10. Jeg gjør det enkelt. 5 skudd liggende med reim, ferdig. Benytter gjerne anledningen til å få brukt opp ymse rester av jaktladninger som jeg ikke kommer til å bruke på jakt uansett. Skytetrening og stillinger gjør jeg utenom. Mulig jeg er litt utenom normalen, som gir blanke i de 5 skuddene bare de er innafor. Jeg har skutt samlinger på oppskyting liggende med reim, som jeg på trening hadde vært grinete over stående på strak arm. Nå skal det sies at det aldri er kø på vår skytebane utenom oppskyting/jegertrening, som er 6-7 kvelder ila. vår/høst. Ellers kan vi som vil skyte i fred nesten når som helst. Så ikke noe problem få trent så mye en vil utenom.
 11. Sendte søknad ca 14. februar, mottok sms om mottatt søknad 24. februar (med beskjed om 12 uker+ ventetid) og mottok i dag (2. april) brev om godkjent søknad.👍 Det blir ca 7 ukers behandlingstid. Dobbelt så raskt som jeg turte å håpe på🙈 Innlandet PD.
 12. Kjør på med kallenavnet "slaktermaska" også, så går de enda mer ned i pris 😉😝
 13. 2012 er mye bedre🤣
 14. Her er svaret fra Innlandet PD etter innsendt søknad. (kom på sms faktisk, det må være et fremskritt!) "Vi har mottatt din våpensøknad. Saksbehandlingstiden er nå ca. 12 uker, men kan dessverre forventes å øke ytterligere."
 15. Står litt her: https://www.planetsubaru.com/subaru-symmetrical-all-wheel-drive.htm Sammenligning med Audi og Subaru på ruller:
×
×
 • Create New...