Jump to content

FreeSkier

Members
 • Content Count

  423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

FreeSkier last won the day on July 28 2019

FreeSkier had the most liked content!

Community Reputation

194 Excellent

About FreeSkier

 • Birthday 09/15/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er selv veldig glad i jakt etter fjellrype med rifle, spesielt på ski. Har selv tenkt tanken på en termisk håndkikkert. Men konkluderte vel med at jeg var redd noe av spenninga og gleden med jaktformen skulle bli borte for min del. I tillegg til at en god en er alt for kostbar 🙈 Det blir nok kanskje en termisk håndkikkert til storviltjakt på meg, den dagen tilsvarende modeller som de som ligger på +-50k i dag koster halvparten. Men usikker på om den blir med på rypejakt en eneste gang, i frykt for å ødelegge for meg selv. Men ser ikke problemet om noen andre skulle ha
 2. Vet flere som bruker honogene/blyfrie kuler på storvilt, men som holder seg til lodda Blykuler på reinsjakt nettopp pga. rikosjettfaren. Nosler AccuBond kan være et alternativ?
 3. Men det er vel litt unødvendig at GGG skal skremme vekk nye medlemmer med klassiske kammeret-svar allerede i første innlegg til vedkommende 🙈🤣
 4. Ikke noe problem om du bruker f.eks Therm-ic refresher eller lignende. Ble i perioder brukt på samme skoa hver natt i 2-3 mnd i hos meg.
 5. Min Kimber i .308 er nå 2064g. Nesten så jeg vurderer å kappe pipa noen cm så jeg kommer under 😝 (den er 45 cm nå) Men din er vel sikkert under 2,5 med kikkert/demper? Mener å ha sett en jækla kul prosjekttråd på det. Jeg har, nesten, en slik. Kimber 84m classic, men med Montana stokk (den og Adirondack er vist like, bortsett fra coating) og Adirondack avtrekksbøyle. Min har vel og merke fluta lilja SS pipe fra rafdal i .308. Veldig tilfreds med den! Eneste jeg har å klage på er matinga, ikke alltid 100%. Jeg fikk t
 6. Jeg har ikke engang lagt merke til at forumet nå er på engelsk før jeg så denne tråden 🙈
 7. Kommer vel litt an på pipelengde? Lader 140g AccuBond til 870 m/s med 42g N550 i 73cm pipe. Tett på maks vel og merke. Ved 40,5g fikk jeg 844 m/s. Men med under ca 65cm pipe må man nok lade maks, eller hardere. (utifra mine data med mitt utstyr/krutt/kronograf m.m.)
 8. Jeg kjøpte en March 3-24x42 til rypejakt. Den er jækla bra, men prisen er hissig også.
 9. Jeg skjøt min første PRS-konkurranse med en original Sauer 101 med 42cm pipe i .308. Har også brukt den på en treningskonkurranse etterpå. Liggeunderlag som kolbeforhøyer, en stoffpose med ris som baksekk, en billig-tofot, ett magasin og fabrikkammunisjon. Med brems og en Zeiss V6 3-18x50 med moa-klikk. Det funka greit det, jeg kom ikke sist engang. Hold over 650m ble litt "bingo" pga. hastigheten, men heldigvis var det lite vind. Jeg lærte mye om PRS, og jeg fant litt mer ut av hva jeg evt. ville ha når jeg i framtiden kanskje ville ha en mer dedikert rifle.
 10. Akkuratt fått ny pipe i min STR, LW 73 cm. Skutt +-75 skudd før i dag. Kronografen ga i dag (en billig brukt chrony) en snittfart på 941 m/s. (10 skudd) med Norma DL felt. (førsteskuddet som jeg ikke tok med i beregninga var 963 m/s (!!)) 18°C, 964 hpa. Kan det tenkes Kronografen min er litt optimistisk? Hadde ikke hold på mer enn 300m til rådighet, så fikk ikke testa kulebane i praksis.
 11. FreeSkier

  224 Valkyrie

  😉 kommentaren kan slettes!
 12. Jeg har kjøpt en del arca-skinner på wish (!) til både foto og rifle. Mange av de er nok noe tjukkere og tyngre (vertfall de litt lange) enn "ekte", men til en brøkdel av prisen. Funker som bare det! Det er jo tross alt bare enn metallskinne med en viss form. Alle jeg har kjøpt har vært godt innenfor toleranser, og har passet på alt jeg har av toføtter og stativ/hoder.
 13. Er vel vertfall en som skyter litt langhold som er fra Oppdal, tror jeg. Vet ikke hvor han skyter. Er også flere på Dombås (og omegn) som skyter på banen til forsvaret der. Har vært der et par ganger👍
 14. Takk for svar! 😊 Den er merka på venstre fremre del av låsekassa, rett under "ventilhullet". (det har sikkert et bedre navn, som jeg ikke vet/husker🙈) Tok kassa ut av stokken og fant ingen annen merking på kassa noe sted. Annet enn Sauer 200 STR logoen da. Kassa sitter i en Bredvold jaktfeltstokk, så ikke unaturlig den er solgt løst. Eller, i annonsen sto det at stokken var det, usikker på om det stemmer eller om den er hjemmelagd. Men den passer meg og skal uansett modifiseres noe, så skitt samma.
×
×
 • Create New...