Jump to content

FreeSkier

Members
 • Content Count

  255
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

FreeSkier last won the day on July 28

FreeSkier had the most liked content!

Community Reputation

126 Excellent

About FreeSkier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som nevnt litt lenger opp @Ranger#44, så har jeg en micro H-1 fra før. Så både praktisk og økonomisk mest lyst til å få utnytta det. 👍
 2. Håper å få til noe litt mer minimalistisk enn det der @Tikka 512. Vurderer egentlig å få børsemaker til å kappe railen en kort stykke, å lodde på et lite stykke picatinny-rail som flukter med railen fremfor å bak. Da kan den brukes både med og uten aimpoint på null komma niks👍 og, jeg får aimpointen enda noen mm lavere.
 3. Jeg er mer komfortabel med 3D tegning enn med fil @Chiefen.v-2. Har også litt mer egnede digitale enn praktiske verktøy til dette. dessverre kanskje.
 4. Det kunne høres ut som en bra plan @Bly så det skal forskes på. Takk😊 har vurdert noe som går rundt begge løp, rett fremfor framtreet. Det blir vertfall solidt. Men da kommer muligens aimpointen litt vel langt fram.
 5. Oppdatering ift. mitt adapter. Det sprakk etter ca 5 jaktskudd og 30 skudd med leirdueammo. Ikke helt uventet. Fikk det printet i to typer plast, prøver nå det som er lagd av litt mykere plast. Så får vi se om det holder. Jeg traff vertfall bedre enn noen gang på leirduer, så håper jeg finner en god løsning på sikt. Ikke veldig gira på å punge ut 6-7000 for en Aimpoint micro S-1 eller Redring MKII når jeg har en micro H-1.
 6. Etter å ha slept etter lasset med en hånd, falt jeg der av lasset og laaangt ned i ei grøft😝😂
 7. Har ingen store planer om å skyte storvilt/rådyr på 300 meter. Men om jeg eller noen andre skulle skadeskyte og dyret dukker opp på 300m er det greit å vite at det vil forekomme en viss ekspansjon. Jeg verifiserer også derfor treffpunkt på jaktkulene ut til 300m. (mest fordi det er morro skyte på papp på litt hold, så hvorfor ikke verifisere jaktkulene i samma slengen.) Til nå har jeg brukt 168g Nosler ABLR. Men skal absolutt vurdere 150g TTSX. Burde vel klare 770-790 m/s uten å sprenglade helt?
 8. For slike som meg med .308 og 42cm pipe er det vel ikke så mye alternativer i kobber/messing som vil ekspandere pålitelig fra 10-300m? Eller er det?
 9. Kanskje ikke så mange som svarer ærlig, men prøver likevel. Gikk på rypejakt i to dager nå, å skøyt kvota (2 stk) hver dag. Lot en del rype "gå" etter at kvota var fylt, som jeg alltid gjør. Begynte å tenke på om alle respekterer kvota, eller om ofte det blir skutt mer enn kvota. Hender det at du skyter mer enn kvota? Gjør du evt. forskjell på om det er "eget" terreng, eller terreng du ikke jakter så ofte på? Hva er ditt i trykk av hva andre jegere gjør? Jeg har tenkt å fortsette med å respektere kvota. Men interessant høre hvordan ståa er rundtomkring.
 10. Er absolutt ikke uenig👍 Jeg er ikke særlig dreven i lover å forskrifter. Så du har garantert rett. Poenget var at det forhåpentligvis kommer en presisering, i en eller annen form @Per-S.
 11. Endelig litt tid i sitt rette element 😊🌞
 12. Både restlysforsterker (nattkikkert) og termisk kikkert utnytter jo bare hhv. mer av lyset og lys/stråling øyet ikke ser. Lite kunstig med det egentlig. IR-lys sammen med restlysforsterker føler jeg personlig kanskje er mer gråsone. Men nå er ikke min mening nødvendigvis særlig relevant. Vi får tro det kommer en tydelig presisering i ny våpenlov/forskrift ang. dette, så det ikke blir så mye tvil rundt det. Gjerne da også med en god begrunnelse for beslutningen. Etter hendelser som den i norge nevnt over, og den svenske joggeren som ble skutt, så kan jeg forstå en viss skepsis. Ting ser veldig annerledes ut i en termisk kikkert enn i dagslys virker det som. Men at det er lite skadeskying på måneskinnsjakt forstår jeg godt. Sjelden man har så mye tid til å observere viltet, vurdere bakgrunn, avstand osv. som da. Vertfall med avstandsmåler. Vi får vente i spenning.
 13. Jeg prøvde 45g Barnes TSX i ei 40 cm pipe med 1:14 twist foran N140. (tenkt til rådyr) Gikk veldig bra på 100m. Trodde jeg. Til jeg testa litt mer, å så litt rare avvik. Da jeg testa på 250m innså jeg at jeg ikke klarte stabilisere de. Så vær obs på det med 1:14 twist. (kobberkuler er vanskeligere å stabilisere enn bly pga. mindre materialvekt som gir lengre kuler. Om jeg har skjønt det riktig.) Med 1:10 bør det gå bra. Om kula ekspanderer i fugl eller ikke er jeg usikker på, men bare hastigheten i seg selv i en 22-250 er jeg redd kan gjøre en del skade uansett ekspansjon eller ikke. Jeg fikk dessverre ikke testa min noe særlig mer, før jeg bytta til .308 pipe.
 14. Varmint er 22-250 helt ypperlig til! Til fuglejakt kan hastigheten være litt vel høy, å ødelegge en del selv med FMJ. En litt slapp ladning med en FMJ-kule som stabiliserer er nok det beste for å ikke lage kjøttdeig.
×
×
 • Create New...