Jump to content

FreeSkier

Members
 • Content Count

  269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

FreeSkier last won the day on July 28

FreeSkier had the most liked content!

Community Reputation

138 Excellent

About FreeSkier

 • Birthday 09/15/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tror der var noe der omkring jeg betalte også for rundt to år siden. Det er første gangen siden jeg kjøpte jeg har sett/hørt om noen pris i nærheten. Så kan ikke skjønne annet enn at det er god pris👍
 2. Min March 3-24x42 går i lave talley lightweight ringer. Tviler på om min Zeiss V6 3-18x50 smetter i samme ringer, men har ikke prøvd. @vux er nesten helt sikker på at løpet har 1:14 twist. Min var opprinnelig akkuratt samme rifle, kjøpt på samme plass pga. jækla godt tilbud👍
 3. MDT hadde en del rimelig bra tilbud da jeg var inne å sjekka i natt 👍 https://mdttac.com/eu_en/
 4. Så lenge man har et kaliber og en riflestigning som stabiliserer kuler uten bly (som vel er de fleste), så kan man vel sikkert få justert mye med å eksperimentere med krutt, kruttmengde og COL? Værre er det vel da evt. på de eldre rifle e der man risikerer å ta loddinga om jeg har forstått det rett..
 5. Er det noe spesielt med DR ift. en boltrifle i samme kaliber som gjør den mindre egnet til å benytte blyfri kuler?
 6. Må nesten legge ved et bilde fra dagens jakttur også da 😉
 7. Hjortebestanden kan ha blitt 10x så stor i Norge på 10 år, selv om den har blitt redusert til 1/3 i "dine" felt. Så man må være litt forsiktig med å generalisere å trekke konklusjoner utifra et veldig begrenset tallmateriale..
 8. Ikke veldig mange gram å hente på en Adirondack vs. Montana. Det har nesten like mye å si hvilken montasje, kikkert å demper man putter på. Eller hvilken reim man evt. benytter. Kompis har en Montana i 7mm-08 den gikk godt både original og nå med high teck stokk. Min classic gikk veldig godt da den var i original stand i 22-250. Nå har den ei Lilja SS pipe i .308 og Montana-stokk. Den går bedre enn jeg skyter. (testa 5 skudd med hjemmelada jaktammo på 500 meter en dag, å hadde samling på 11cm) Så ikke noe å utsette på presisjon på de jeg har vært borti vertfall. Eneste jeg har å utsette på de er at matingen ikke alltid er 100%.
 9. Støttes👍 veldig dyktig! Fiksa Alfa Gaiter skoene til samboeren, og det var veldig bra utført! Ellers kan jeg også anbefale Sømhuset AS til ymse reparasjoner👍
 10. Må si meg enig der! En jakke som både puster å er vanntett, eller bare vannavvisende er i mine øyne en utopi. Altså, slik som gore-tex puster til en viss grad, men det er ikke mye. Det gjelder alle membraner. Og blir det kaldere enn -15 kan du like godt ha på en søppelsekk (fukten fryser i membranen før den slippes ut.) Så man har litt valget, bli våt fra innsida eller utsida. Har man flere lag ull så holder man seg vertfall varm en god stund, og lydløst er det.
 11. Denne så ikke ille ut f.eks.: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=160802788 Bra kvalitet på rifle, stor demper og grei kikkert (3-9x) Usikker på riflestigning på denne.
 12. Honningglasert andebryst 🤤
 13. .223 er vel noe rimeligere ift. ammunisjonspris. Lite rekyl på den og. Gir muligens litt mer lyd pga. høyere utgangshastighet. Men det er nok ikke snakk om mye. Det smeller uansett ganske bra i alt av rifler, selv med demper. (med mindre man skyter med underlydsammunisjon, og har dertil kulebane som en potetkanon) Jeg hadde valgt .223 mtp. ammunisjonspris og tilgjengelighet. Er nok også større utvalg både brukt og hos forhandler ift. .222.
 14. Landrø er den norske importøren av Sauer, så stort mere pålitelig burde ikke finnes. Men som @Skarvekongen sier, så er det ikke komplett våpen.
 15. Som nevnt litt lenger opp @Ranger#44, så har jeg en micro H-1 fra før. Så både praktisk og økonomisk mest lyst til å få utnytta det. 👍
×
×
 • Create New...