Jump to content

FreeSkier

Members
 • Posts

  663
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

FreeSkier last won the day on February 7

FreeSkier had the most liked content!

About FreeSkier

 • Birthday 09/15/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FreeSkier's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

290

Reputation

 1. Sverige? Har selv to stk Svemko som jeg er veldig tilfreds med på jaktriflene. (en Short og en Magnum, begge på hver sin .308) Men tenkte en One Norseman i stål til PRS/langholds-rifla. Og evt. til jakt om jeg likte den. Lukter litt på en Ase Utra SL7i til langpang'en, men vi får se..
 2. Noen som har hørt noe mer? 🤔
 3. Til sammenligning har jeg ca 770 m/s med Nosler ABLR 168grs og 48grs N550. 45 cm LW pipe i en Kimber 84m. Ca 800 m/s i ei 42 cm sauer 101 med samme kule og 48,5grs N550. (den ble litt for "hot" til at jeg vil bruke den på jakt)
 4. FreeSkier

  Lappe goretex

  Jeg har lappa ørten jakker og bukser med Duct-tape og Gorilla-tape opp igjennom årene. Aldri tenkt tanken på å sende de engang, da tape blir mer enn bra nok. Synes jeg da vertfall. Gorilla-tape er bedre en de fleste Duct-tape. Gorilla tape'n finnes også i blank, om man bryr seg om det estetiske. Men så har jeg jobba i høyfjellet i mange år, og er mye ute ellers, så bekledning er kanskje litt mer forbruksvare for meg enn det er for mange andre. Glidelåser derimot, det har jeg fått sendt på reprasjon noen ganger..
 5. Mener ganske sikkert det finnes mulighet for å ikke tillate allmenn ferdsel i f.eks. naturreservat. Men da skal det være en veldig god grunn til det. Den som lurer på mer om det finner sikkert noe om det et sted, jeg orker ikke lete det fram fra mobilen. Kan godt være det ligger i et rundskriv, eller i de enkelte naturreservat sine forskrifter.
 6. Forsinka produksjon eller noe slik tror jeg. @ONE Norsemankan sikkert gi et mer utfyllende svar👍
 7. March er også laget i Japan, og er noe av det beste optisk. Er vel også annen bra rifleoptikk laget i Japan. Og de kvasseste linsene til Nikon er vel laget det mener jeg. Jeg selv hadde nok sikla mest på Leupolden eller Marchen. March 3-24x42'en har jeg sikla såpass på at jeg har en. Skulle jeg kjøpt igjen er det mulig jeg hadde gått for x52-versjonen. Men det er pga. litt endret bruksområde på den pr. nå enn da jeg kjøpte den.
 8. Hundehenger👌 men de er vertfall ikke billige! WT-Metall lager solide bur på mål, men de er ikke billige. Så på dobbeltbur fra de til min A6, havna vel på litt over 8000,- Det går greit nok mtp. plass med et dobbeltbur som fyller bagasjerommet helt til 2 malamuter. I en A4 ble det for tight med bur, der måtte jeg ha variocage grind med delevegg. Men så ble det 3 malamuter i heimen, så da ble det hundehenger fra WT-Metall. Brukt vel å merke, en ny 4-roms havner fort på 70k pluss. Et enkeltbur som tar halve bagasjerommet på Passaten burde holde.🤔 En Siberian er jo noe mindre enn en Malamute.
 9. Ikke sikkert man får de fabrikkladd @EdvardB. Jeg kjøpte kuler og ladet selv.
 10. Komisk jeg skrev om at jeg ikke trengte ta med rifle på jakt om hundene hadde fått lov til å være løse. En time siden så skjedde dette, de tok rype mens de gikk i bånd🙈 Det ble vist litt slåssing om den (samboeren som var på tur). Men "seierherren" var stolt som en hane 😝
 11. Våre Alaskan Malamute snuser opp vilt som bare det. Problemet er jaktinstinktet som slår inn, og medfølgende jamring fordi de er i band og ikke får løpe etter. Da stikker dyra kjapt🙈 slipper jeg båndet slipper jeg rifle for å jakte.. Så det er uaktuelt.
 12. Man kan jo alltids spille dum. Men da lønner det seg å ikke selv ha diskutert temaet på et åpent forum eller i ymse sosiale media først.. Men det enkleste er jo å holde seg utenom gråsonene😊
 13. Tja. Det kommer litt an på hvor langt. Høyere utgangshastighet betyr ikke nødvendigvis høyere fart på f.eks 300m. Det kommer an på BC bla. Men det har mer å si på enda lenger hold. Og for vindavdrift. Men kulevalg kommer også litt an på stigninga på pipa di @LazyHunter. Ikke sikkert den stabiliserer homogene kuler over 150 grs.
 14. Kravet er jo uendret mtp. kuler over 10 gram, som også før var 2200 joule. Det er jo bare kuler fra 9-10 gram og blyfrie fra 120-140 grain som blir påvirket i praksis. Til sub-ladninger brukes vel stort sett tunge kuler, så man må vel fortsatt opp på .510 whisper o.l. for å skyte storvilt med sub? 🤔 Ble en liten gram og grain mix der, men orka ikke regne om🙈
 15. Jeg måtte lete etter den gule linja, etter du la den ut. Så det var ikke lett å se nei.
×
×
 • Create New...