Jump to content

Greppe

Members
 • Content count

  207
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Greppe last won the day on April 5

Greppe had the most liked content!

Community Reputation

33 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Greppe

  picatinny for Sako

  @kodiak du hare rett, det er tilt. Har ikke merket noe toil dette så 10 MOA er vel ikke så mye å bekymre seg for, selvom man kun skyter på korte hold. Kjøpte for et par år siden.
 2. Greppe

  picatinny for Sako

  Har en slik til en SAKO 85 s. Veldig solid! Service er god og de svarer kjapt på epost rbn@telus.net Tror ikke det er tilt på min skinne send en mail og spør.
 3. Greppe

  Sakoklubben

  Vortex linsebeskytter er i mine øyne bedre enn de ti Seizz og Swaro. Den fra Vortex legger seg helt flat bakover og den skrangler ikke. Samtidig virker det som om den er veldig holdbar, men dette gjenstår å teste.
 4. Greppe

  Sako Vixen-klubben

  Tusen takk for tips og skisse:)
 5. Greppe

  Sako Vixen-klubben

  Hvor lett får dere original avtrekket på Vixen? Mitt er tungt og jeg er for dust til å skjønne hvordan jeg kan gjøre det lettere, om mulig. Trenger tips!
 6. Greppe

  Bulk i hylser ved helpresser, tenger råd.

  Takker for svar. Tror dere har rett i det med for mye fett. Jeg har brukt en sprayflaske jeg ble anbefalt, men dette gjør det veldig vanskelig å beregne mengden, Antar at dette løser seg nå:)
 7. Som vist på bildet får jeg bulk øverst på ca 30 prosent av hylsene, (Norma). Cal 222 og RCBS dier. Forsøkte å presse uten for og stanga i midten, med samme resultat. Tidligere hadde jeg problemer med at det ble grad nederst på hylsene. Brukte da HDY die. Har kjøpt hylsene brukt, kan de være skutt i et veldig romslig kammer? Finner ikke noe om dette i ladeboken.
 8. Here er det bare å bøye seg i hatten😀
 9. Greppe

  Romerike våpenkontor avviklet.

  Har sjelden sett så mye uforbeholden skryte til et politikontor. Åpenbart godt levert.
 10. Greppe

  Avstander ved jakt i Norge

  Veldig interessant debatt dette, men det ødelegger litt når det påstås at orming er overtro... Tror @M67 har et veldig godt poeng med å skyte dyr med hodet nede. Har selv vomskutt en liten gris på ca 35 meters hold i brukbart lys og med stødig anlegg. Dyret hadde akkurat kommet inn på åteplassen og var litt nervøst. Bevegelsen til dyret begynte trolig før skuddet gikk, men det er ikke så enkelt å stoppe et avtrekk når hjernen har gitt signal og adrenalinet pumper. Hadde jeg skutt på langt hold her, hadde jeg faktisk unngått skadeskyting ved at det hadde blitt bom:)
 11. Greppe

  For trang die eller tjukk hylse?

  Fikk ikke med kvitring på diesettet, så reklamasjon er ikke en option. Tester trikset til @ErlingElev i verste fall får jeg få tak i ei ny die. Har et par hundre hylser jeg ikke får pressa.
 12. Greppe

  For trang die eller tjukk hylse?

  Taking or svar! Pusset du i hele lengden eller bare i munningen?
 13. Opplever noe rart når jeg helpresser. Hylsene blir så mye tynnere alt det til slutt skaves av metall. Det blir en tydelig grad nederst på hylsa. Fikk med en pose hylser i 222 da jeg kjøpte rifla. Tror ikke hylsene er skutt i mitt våpen da de ikke kamr erfør jeg presser. Problemet er kun med Norma og Winchester hylsene, S&B går helt greit. Kan dia være for skarp i kantene? Noen i Osloområdet som vil teste med annen die? Min er fra Hornady.
 14. Dette er rått imponerende, tør jeg spørre hva slags utdanning du har? Samtidig er det godt å vite at det finnes råd om uhellet skulle skje når jeg endelig får min egen Vixen i hus. Den ventetida på søknad og postgang er en påkjenning. Føler meg som en fireåring på lille julaften...
 15. Greppe

  Hvilken optikk er anbefalt for første våpen?

  Jeg tror @nhd har et godt poeng. Jakta blir ikke bedre av top of the line utstyr. I enkelte tilfeller vil det sikkert utgjøre en forskjell ved nattjakt, men alle driver ikke med det. Samtidig kan dårlig kikkert være med å ødelegge hele jakta. Ikke vær redd for å kjøpe brukt, men hold deg til de kjente. Leupold, Nikons toppserie og over. Husk at det ble felt en hel del hjort og rev på vakjakt leeenge før rødpunkt ble et must. Har selv endt opp med en serie gode kikkerter, men samtlige et kjøpt brukt. Har vel bare en av syv kikkerter hvor skumrinsgenskaper er vektlagt. Poenget er at ved å lese her inne kan man lett tro alt alt annet enn europeiske topsikter ikke duger. Det er synd dersom dette forsinker kjøp en sesong eller medfører mindre trening fordi alle penga et brukt på kikkert.
×