Jump to content

Greppe

Members
 • Content count

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Greppe last won the day on April 5

Greppe had the most liked content!

Community Reputation

32 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Greppe

  Avstander ved jakt i Norge

  Veldig interessant debatt dette, men det ødelegger litt når det påstås at orming er overtro... Tror @M67 har et veldig godt poeng med å skyte dyr med hodet nede. Har selv vomskutt en liten gris på ca 35 meters hold i brukbart lys og med stødig anlegg. Dyret hadde akkurat kommet inn på åteplassen og var litt nervøst. Bevegelsen til dyret begynte trolig før skuddet gikk, men det er ikke så enkelt å stoppe et avtrekk når hjernen har gitt signal og adrenalinet pumper. Hadde jeg skutt på langt hold her, hadde jeg faktisk unngått skadeskyting ved at det hadde blitt bom:)
 2. Greppe

  For trang die eller tjukk hylse?

  Fikk ikke med kvitring på diesettet, så reklamasjon er ikke en option. Tester trikset til @ErlingElev i verste fall får jeg få tak i ei ny die. Har et par hundre hylser jeg ikke får pressa.
 3. Greppe

  For trang die eller tjukk hylse?

  Taking or svar! Pusset du i hele lengden eller bare i munningen?
 4. Opplever noe rart når jeg helpresser. Hylsene blir så mye tynnere alt det til slutt skaves av metall. Det blir en tydelig grad nederst på hylsa. Fikk med en pose hylser i 222 da jeg kjøpte rifla. Tror ikke hylsene er skutt i mitt våpen da de ikke kamr erfør jeg presser. Problemet er kun med Norma og Winchester hylsene, S&B går helt greit. Kan dia være for skarp i kantene? Noen i Osloområdet som vil teste med annen die? Min er fra Hornady.
 5. Dette er rått imponerende, tør jeg spørre hva slags utdanning du har? Samtidig er det godt å vite at det finnes råd om uhellet skulle skje når jeg endelig får min egen Vixen i hus. Den ventetida på søknad og postgang er en påkjenning. Føler meg som en fireåring på lille julaften...
 6. Greppe

  Hvilken optikk er anbefalt for første våpen?

  Jeg tror @nhd har et godt poeng. Jakta blir ikke bedre av top of the line utstyr. I enkelte tilfeller vil det sikkert utgjøre en forskjell ved nattjakt, men alle driver ikke med det. Samtidig kan dårlig kikkert være med å ødelegge hele jakta. Ikke vær redd for å kjøpe brukt, men hold deg til de kjente. Leupold, Nikons toppserie og over. Husk at det ble felt en hel del hjort og rev på vakjakt leeenge før rødpunkt ble et must. Har selv endt opp med en serie gode kikkerter, men samtlige et kjøpt brukt. Har vel bare en av syv kikkerter hvor skumrinsgenskaper er vektlagt. Poenget er at ved å lese her inne kan man lett tro alt alt annet enn europeiske topsikter ikke duger. Det er synd dersom dette forsinker kjøp en sesong eller medfører mindre trening fordi alle penga et brukt på kikkert.
 7. Greppe

  Lette fjellsko.

  Oi, den Black Boa støvelen skal testes.
 8. Greppe

  Lette fjellsko.

  En lettvekts variant, som fungerer for meg på løpeturer i fjell og skog er terrengjoggesko og Sealskinz sokker. Tørr på tærne og veldig lav vekt ca 250g med sokk. Skoene jeg bruker er helt lave så dette fordrer sterke ankler. https://www.xxl.no/inov-8-x-talon-212-terrenglopesko-herre/p/1131091_1_style?gclid=CjwKCAjwiurXBRAnEiwAk2GFZpbOXkDmbPGHnsJ8513OxIWglyJr3SF868TAp0azOWWHnqGywERMQhoC3fwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CJWa9MbBh9sCFZcjGQodh8MMRw Skal teste dette på jakta til høsten!
 9. Greppe

  Lette fjellsko.

  Sliter med det samme problemet. Har ikke funnet noe lett som holder en sesong. Har gitt opp og bruker Crispi Titan GTX høye, men lette støvler. Har foreløpig holdt en sesong. De veier vel ca det dobbelte av ditt maxmål. Eneste støvler / sko jeg ikke har fått gnagsår av.
 10. Greppe

  Beverjakta 2018

  Hadde to kort ved Tynset (Fåset grunneierlag). Fullstendig spolert av vannmassene denne gangen, men området frister heller ikke til gjentakelse. Nesten alle steder der det er mulig å finne bever ligger ved siden av veien og mellom gårder pg bebyggelse:( Burde jo ha forstått dette da kortet var tilgjengelig lenge etter at alt annet var utsolgt...
 11. Greppe

  Swaro 3-9x36 til vakjakt?

  @bback du har et poeng med lys. Z3 har enkelte retikkler som er veldig tynne. For skumringsjakt er det en fordel med litt tydelig trådkors. Ja de er dyre, og det er sjelden å se dem på finn.
 12. Grattis, den så flott ut! Hva slags montasje er det på AimPointen?
 13. Greppe

  Tråden om BRNO ZKK-600/601/602

  Trenger hjelp! Sluttstykket på 602 spennes ikke! Sist gang på skytebanen fikk jeg ikke avtrekk. Det viste seg at sluttstykket ikke ble spent opp ved ladegrep. Jeg løftet ladearm og lukket igjen, da fungerte det. Dette skjedde ca 10 ganger i løpet av 20 skudd. Jeg klarer ikke å finne årsaken. Er det noen der ute som vet hva dette kan skyldes og eventuelt hvordan fikse?
 14. Greppe

  Vis meg din drilling

  Artig! Ellers har jeg ikke funnet ut mye om børsa, men jeg tror den er kommet for å bli en stund
 15. Greppe

  Swaro 3-9x36 til vakjakt?

  Z3 3-10x42 skal jo slippe inn noe mer lys og den er bare ubetydelig tyngre. Men har du en brukt på hånden er det jo ikke så lett å gjøre noe med det.
×