Jump to content

Greppe

Members
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Greppe last won the day on April 5 2018

Greppe had the most liked content!

Community Reputation

36 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Greppe

  Fendi Karlito til geværkofferten

  Tror kanskje de som er potensielle kjøpere av slikt rister på hodet av oss som villig vekk bruker 50-100K på en riflerigg:)
 2. Ja, prøv Svenskene, men la oss få høre resultatet. Dette er spennende... lykke til!
 3. Greppe

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Har ommøblert litt. 2x12/76 Fabarm Elos C OU til bane (børse helt uten sjarm). 2x12/70 AYA XXV SS med sidelås til fuglejakt og hygge. 2 x16/70 + 7x65R Krieghoff Super, til nesten all jakt. 22lr /17 HMR Sako quad til trening 222 Sako Vixen til bever fugl og rådyr 308 Hansen under bygging klar snart håper jeg... til gris og rådyr. 375 H&H Brno ZKK 602 til hyggeskyting og drøm om Afrika... Dette ser ut som en for mye, men 22 er registrert for trening. Blir det en til så blir det ei dobbeltriflle.
 4. Greppe

  Kombi + hagle

  Kombi + hagle høres ut som drilling i mitt hode. Lik vekt og mindre styr. Beklager dersom dette er OT.
 5. Greppe

  "Sekke Krag"

  Her var det mye bakstreversk negativitet, med et par hederlige unntak. Hadde det ikke noen gått litt utafor allfarvei oppigjennom hadde vi ikke finni opp kruttet ennå. I denne tråden har det være tilløp til kreativitet, men hver gang kommer det noe vas om nummerlikhet. På noe så sjeldent som en Krag. Bygdagutt, kapp og kos deg, men la oss få høre hvordan det går 😎.
 6. Greppe

  Første optikk, første rifle, første jakt

  Enig med AKL, kjøp brukt europeisk. Jeg har kikkert med lyspunkt, men det er veldig sjelden jeg har reelt behov for det, selv ikke på åtejakt på gris. Uten lyspunkt får du masse bra til prisen du skisserer. En Zeiss Classic 2,5-10 x 50 blir sjelden feil. Lykke til.
 7. Greppe

  Tråden om BRNO ZKK-600/601/602

  Min 602 i 375 H&H samler 5 skudd på 30 mm på 100 meter. Da jeg kjøpte børsa gikk det i hytt og pine, men det hjalp veldig å få helt frittliggende pipe.
 8. Greppe

  Hansen låskasse ??

  Veldig inspirerende! Gratulerer med helt rå børse. Hva ble vekta til slutt på bare rifla?
 9. Greppe

  Home Made Låsekasse

  Bare å bøye seg i hatten! Veldig imponerende, skal bli spennende å følge fortsettelsen.
 10. Greppe

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  17 HMR er strålende, en er holdet 150 meter er det vel ganske følsomt for vind?
 11. Greppe

  Sakoklubben

  Takk, her var det mye å gå etter. Har endelig funnet noe ammo som går bra, det har tatt litt tid. Så jeg vil prøve å finne en løsning.
 12. Greppe

  Sakoklubben

  Sliter med mating i Sako 85 i 308! Hei, jeg har problemer med mating i min sako 85 rustfri. Første skudd fra fullt magasin går bra. På andreskuddet kladder det seg til når jeg bruker litt butte kuler som Lapua Mega og Hornady 110gr RN. Det virker som om vinkelen inn mot kammeret blir for bratt. Er det noen som har diy tips? Eller må jeg til børsemaker?
 13. Greppe

  RWS Doppelkern 308 lade data

  Har kjøpt en eske med RWS Doppelkern 160 gr hos hjemmelading.no. Finner ikke ladedata for disse noe sted. Er det noen som har prøvd denne kula og som kan anbefale en trygg startladning med N140 eller N150?
 14. Greppe

  Kombi/Drilling til småvilt

  Drilling er genialt om man aksepterer de begrensningene det medfører. Ei børse til all jakt i Norge er mitt førstevalg. Jeg har to smekre drillinger i cal 16X2 og 7mm randpatron, den letteste er på 2,7 kg. Går sjelden på jakt med noe annet. Kaliber 16 har overrasket positivt så langt. Ender sikkert opp med ei lita lett SS hagle i kaliber 16 bare ny våpenlov trer i kraft. 12 er hagla er bare med på banen og på sjøen etter at jeg fikk drilling. Dersom bruken er som du beskriver, fuglejakt med mulighet for rifleskudd bør valget være enkelt. Da er det drilling og ikke kombi som gjelder. Begrensningener med drillingen: Ikke det beste våpenet å bruke for mengdetrening, gjelder både hagle og rifle. Kan jo bruke luftgevær og ei lurvete hagle i kal 12 for dette. Ikke mulighet for lynraskt oppfølgingsskudd med rifla, (går ganske raskt med litt trening). Rifla vil ofte klatre mellom 1, 2, og 3 skudd, men dette varierer fra våpen til våpen og med tid mellom skuddene. . Klatring har ikke vært noe problem for meg i praksis fordi det er sjelden jeg får skuddmuligheter tett på hverandre med rifla. Skyter jeg på drillingens premisser har begge mine meget god presisjon, (bedre enn mine to Sakoer i 222 og 308). Ikke billig å gjøre modifikasjoner. Det kan være vanskelig (dyrt) å få tilpasset enkelte kikkertsikter. Greener sikring kan som nevnt være litt uvant, men det er en treningssak. En viktig ting med greener er å friske opp rutemønsteret i selve sikringsbryteren. Med skarp nettskjæring der blir det veldig mye letter å få avsikret. Bor du på Østlandet kan det være verd å ta turen innom Våpenbua ved Hemnes. Der kan man tafse på et bredt utvalg av drillinger samtidig er det god service uten et press om å kjøpe. Brukt tysk er som nevnt over gode alternativ. Ofte følger det med eldre kikkerter, med gameldags stolpe i midten. Jeg likte i utgangspunktet ikke dette, men det er faktisk veldig godt å skyte med når man bare får trent litt. Lykke til! La os høre hva du ender opp med og ikke glem bildene...
 15. Greppe

  picatinny for Sako

  @kodiak du hare rett, det er tilt. Har ikke merket noe toil dette så 10 MOA er vel ikke så mye å bekymre seg for, selvom man kun skyter på korte hold. Kjøpte for et par år siden.
×