Jump to content

Greppe

Members
 • Content Count

  327
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Greppe last won the day on January 21

Greppe had the most liked content!

Community Reputation

113 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det jeg alltid har i sekklokket er sportstape. Brukes til å lukke store og små sår, forhindre gnagsår, støtte om man tråkker over. Brukes også til ymse feltreparasjoner.
 2. Jeg har Khalesen og en Zeiss Victory HT 2,5-10x50. Helt subjektivt liker jeg egentlig alt ved Khalesen bedre med unntak av størrelse og vekt. Småvilt som blir borte bak det trådkorset er enten veeeldig smått eller mer enn 300 meter unna.
 3. Expedition Norway, fra Kina...
 4. Har aldr sett noe slikt, har du en link. Rent umiddelbart virker det som en ganske upraktisk sak dersom man må tømme sekken for å legge seg. Liggeunderlag (skumrull) bruker jeg til mye mer enn å ligge på.
 5. Greppe

  Proaktiv XXL selger

  Dette er vel en av de bedre avsporingene her på kammer på Kammeret😂
 6. Neste bil blir kassevogn med 4X4. Kjører i dag pickup, med telt på stativ oppå planet. Veldig fornøyd med denne, men etter å ha lånt kassevogn på jobben er konklusjonen at det er mer praktisk. Lager en enkel innredning er det veldig lett fo to personer å bo komfortabelt. En kassevogn vil dog neppe bli kulere enn pickup.
 7. Hva har du brukt til kjerne? Merket antydning til det du beskriver der jeg hadde brukt bonocell. Bono er mye mykere enn divinycell.
 8. Greppe

  Luftavfukter i bil

  Har ikke direkte tips til 230-V avfukter, men på tur kan kattesand i tøyposer brukes til å ta opp det mesta av fukt.
 9. Jeg har faktisk gått på smyg etter hjort i stillongs, (helt alene), etter at jeg åpenbart støkket hjort på grunn av g1000 stoffet til Fjellreven. Jeg satser på ull og en tynn skalljakke / bukse i sekken.
 10. Gratulerer med fangst! De harene ser jo helt fine ut, bruker du helmantel?
 11. Takker:) Da var det bestilt, så er det bare å vente... Ventinga er det som er vanskelig med dette, enten man venter på at ting skal herde eller komme med posen... Ingen vits i å gå videre før den koblinga er på plass.
 12. @Bell Hyggelig at det er til inspirasjon. Som jeg skriver lenger opp i tråden er jeg ikke ekspert på materialer eller stokker. Veien blir til mens man går, er mottoet. Når det gjelder materialer fra BT så har jeg brukt duken. Den blir helt grei når epoxyen har herdet, men jeg innbiller meg at det finnes duk som er lettere å jobbe med (mykere). Epoxy fra BT har jeg lest her på forumet a skal være like bra som West System. Eneste grunn til at jeg ikke brukte det var at jeg ikke fant fram i kjemikalieavdelingen til BT. Beste tips når det gjelder epoxy er å skaffe en liten elektronisk vekt. Jeg har pumpene til West System, men et trykk på de gir mer enn man normalt trenger i hver operasjon. Normalt har jeg blandet totalt 6 eller 10 gram for hver operasjon. Kevlarduken er dyr og kan være litt vrien å kutte, men her er oppskriften. En saks man drar over med skjerpestål fra kjøkkenet, samtidig bruker man god maskerings tape der man skal klippe. Tapen gjør klippingen lettere, fungerer som strek og hindrer at det fliser seg opp. I hvilken grad det er nødvendig med kevlar innerst er jeg usikker på. Jeg brukte det for å slippe unna med kun to lag med duk. Kan hende to lag karbon hadde vært nokk. Når man bygger båt brukes kevlar ofte innerst for å gjøre skroget mer motstandsdyktig mot slag. Vakuumbagging er nyttig om man ønsker en lett stokk. Det er viktig at duken er mettet med epoxy og at det ikke er luftlommer. Når duken er mettet har ikke overskytende epoxy noen videre effekt på styrken. Peel ply (duk som legges utenpå epoxy i vakuumposen) er nyttig, den sørger for at overskytende epoxy slipper ut og den etterlater en ru overflate som er klar for å legge neste lag på. Min erfaring er at duken må legges på i to omganger, først må den legges på et tynt lag med epoksy som får herde til det blir veldig klebrig. Deretter må dette få herde før man pensler epoxy over og kjører i vakuum. Årsaken er at vakuumprosessen ellers har en tendens til å lage folder i duken.
 13. @Bly Takker, krympetape er bestilt! Jeg hadde i utgangspunktet slått fra med å lage stokken delbar, på grunn av regelverket om totallengde, kolbe, som enkelt kan slås inn eller felles inn, osv. Etter å a studert Sakoprosjektet ditt igjen så ser jeg at den avtagbare kolben er festet fremfor pistolgrepet. Da blir jo i praksis våpenet ubrukelig uten kolben. Omtrent like hendig som kun pipe, låskasse og sluttstykke og dermed lovlig. Da blir neste spørsmål: Hva slags muffe har du brukt for å skjøte på stokken. Klarer ikke å finne noe om dette i tråden, beklager om jeg har oversett noe.
 14. En veldig bra tråd for oss som ikke kvalifiserer til doktorgrad innen ballistikk. Men nå er det vel i ferd med å bli relativt nerdete.🙄 Skyting ut mot 600 meter og verifisering av BC... Er ikke ment som annet enn et hint om at dette kanskje kan «skremme» vekk de som egentlig var i målgruppa om jeg forstod TS korrekt. Takker forøvrig for en fantastisk Inspirerende tråd. Bare synd det er langt til baner med 500m+ ...
 15. @Dodraugen er dette bløff? Alle Yukon Photon RT utgavene har infrarødt IR lys fastmontert, og modellene med betegnelsen "S" har IR diode med en bølgelengde på 850 nm, og modellene uten "S" har en bølgelengde på 940 nm som er helt usynlig (Black Led), og ved behov kan også ekstra IR lys kjøpes og festes til kikkertsikte. (Se tilbehør). Det er sakset herftra: https://www.tenoastro.no/main.aspx?page=article&artno=26392 Jeg spør fordi jeg ikke kan nok om IR belysning.
×
×
 • Create New...