renegade77 Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Lurer litt på om folket har noen erfaring med kjøtt fra "ikke tradisjonel spiselige" arter. Eventuelt om hvordan det tilberedes og smaken. Har vært morro og hørt om noen har testa revekjøtt, kråke, måke eller annet. Jeg kunne tenk meg og prøvd noe som ikke er så "tradisjonelt". Mye rart lukter jo hel...te men er fullt spiselig. Er ikke skvetten av meg når det gjelder mat så har spist litt forskjellig. Kan andre spise det så kan jeg:) Delikatesse for noen er uspiselig for andre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Beverkjøtt er godt.Er mange som fnyser av det,men er veldig godt i feks viltgryte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nakken Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Måke smaker som sjøfugl flest. Få vekk alt fettet så er det riktig godt. Kråke som rype. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renegade77 Posted February 7, 2015 Author Share Posted February 7, 2015 Har hørt at kråke og andre søppel spisere ikke er helt bra og spise. Kan være farlig. Men man eter kansje mye annet også, som er mye verre:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Det ligger en youtube snutt fra Finnmark hvor en kar blir servert kråke. Middagen blir fullført. Det smaker jo greit. Jeg ville ikke spist slikt type kråke og måke i bynære strøk, men i Finnmark gjerne. (Jeg spiser ikke fisk fra Indre Oslofjord heller Hvis du liker å spise litt alternativt kjøtt så er Kina og Vietnam prisgunstige steder å begynne. Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahunt Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Kråke er godt ja! Ikke noe dårligere enn due Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Det litt uvanlige for meg, må bli Havsnegler. Kokte de, og så stekte de etterpå med mye krydder Måtte være sikker. Men de smakte faktisk godt. Mellom ting mellom kjøtt og fisk et sted.. Første gangen prøvde vi bare en hver. Andre gangen spiste jeg 15 stk. Vart litt Svimlete etterpå Kanskje det ikke var rett årstid.. __________________________________________________ En kompis fnyste når jeg nevnte at jeg har kanin i frysern. Det ville han ikke smake. Men Hare var ok.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 (edited) Gaupe smakte ikke godt . hannkatt seigt som fy og smakte stramt bever nam nam var på "road kill cafe" i Abeche Tchad en gang turte ikke å smake på maten you run it over we cook it . sto det på utsiden . ble kun kaffe der, smakte sølevann Edited February 7, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom K Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 Jeg har prøvd. Struts. Zebra. Gnu. Kenguru. Alligator. Springbukk. Snegler og ku hjerne....men det som smakte best var faktisk hjemmelaget lappskaus med bjørnekjøtt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renegade77 Posted February 7, 2015 Author Share Posted February 7, 2015 Har testa en del tørket mat. Tørket struts, kenguru, krokodille, piraya og div annen fisk. Tørke kjøtt og fisk er ofte saltet så det dreper mye av smaken. Er ikke så bereist, men har noen som tar med div. tørrmat etter reise. Litt utforbring og få fersk kenguru i finnmark:) Så hvorfor ikke bruke det lokale spiskammeret:) Kortreist mat er jo inn:) Hvis du liker å spise litt alternativt kjøtt så er Kina og Vietnam prisgunstige steder å begynne Det er vel bare og grille nabo katta og en og annen løs hund:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Stekt hund lukter godt. Jeg brente opp noen få på Balkan i gamle dager, og det var nesten bare dieselmarinaden som fikk meg fra å smake. En god milliard asiater kan vel ikke ta feil? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 En god milliard asiater kan vel ikke ta feil? Man spiser ikke allierte. 12 år gamle damer har i alle fall haiet dette. Men hvis man er alvorlig sulten... Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 De av oss som har noen "år på baken", husker vel TV programmene med Per Hafslund. Han spiste vel de som fantes av ville dyr, fugler og sjømat som er å finne her i landet. Alle levende individer kan vel spises, med rett behandling. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
00000 Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Alle levende individer kan vel spises, med rett behandling.Njaaa......Det finnes iallefall noen typer kubemaneter utenfor kysten av Australia, som jeg aldri hadde smakt på uansett hvor flott du hadde tilberedt dem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Skulle ikke forundre meg, om noen spiser det også. Men at det er arter, som er vanskelig å få møre/vellsmakende, er jeg overbevist om. Det sies at katter, er vanskelig å få møre, men smaker er bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telefonoperatør Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Jeg har spist fritert manet og fritert ormeyngel i Kina. Marinert kumagesekk i strimler, snegler, skilpadde og due... Ante ikke hva jeg åt halvparten av tiden. Har jeg fått servert rotte eller menneske så hadde jeg ikke visst bedre. Var i Guangzhou, og der eter dem jo alt ble jeg fortalt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norwegianwoods Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Beverkjøtt er godt.Er mange som fnyser av det,men er veldig godt i feks viltgryte. Beverkjøtt er ok, men ingen favoritt. Måkekjøtt er godt om det er riktig behandlet, og etter min mening betraktelig bedre enn skarv. Har vel spist nesten alt av lovlig vilt i Norge utenom gaupe, jerv og bjørn(da jeg ikke har skutt disse), og alt er fra spiselig til veldig godt om det behandles riktig. Det eneste jeg har holdt meg unna av det jeg har skutt, er røyskatt, mink, mår og rev. Steik av grevlinglår er ganske godt, men man må sikre seg mot trikininfeksjon. Ellers har jeg spist diverse greier, da jeg har reist noe rundt omkring i verden og for det meste levd sammen med de lokale og ikke på hoteller. Noe av det verre på kjøttfronten, har vel vært fritert grisemage/tarmer og grillede kyllingtarmer på Fillipinene. Kyllingføtter og griseører er helt greit, men det er ikke akkurat mye mat. Bagoóng isdâ er vel rimelig høyt på skalaen for helt jævlig(https://en.wikipedia.org/wiki/Bagoong" target="_blank), selv om det er noe OT, da det ikke er kjøtt. Det er en graut av såkalt fermentert småfisk og man skulle så tro det minner om rakfisk, men dette har gått veeeldig mye lengre enn rakfisk i prosessen. Det stinker veldig likt råtten mark som har stått litt for lenge i solsteiken noen dager og smaken er enda verre. Jeg er alltid en tilhenger av at alt skal prøves minst en gang, og dyttet innpå en skive med grønn mango med en god munnfull med "godsakene" på Jeg har blitt fortalt at hundekjøtt er veldig godt, men jeg har ikke dristet meg til å steike jaktkompisene når de har takket for seg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Langtidssteikt, karamellisert hjortejur, servert av Norsk Hjortesenter på Svanøy. Godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Noe av det verre på kjøttfronten, har vel vært fritert grisemage/tarmer og grillede kyllingtarmer på Fillipinene. Er nok en grunn til at det ikke er filippinske restauranter rundt om i verden... Det sies at katter, er vanskelig å få møre, men smaker er bra. Mulig det smaker bra men det lukter noe for jævlig; ble forsøkt på-lurt kattekjøtt en gang-men lukta var så intens at det var 100% uaktuelt. Damen som prøvde å få meg med på denne restauranten (type hull i kjellervegg-riktig så idyllisk) forsikret meg om at det var ferske varer og bare kokt i vann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.