Jump to content

Nakken

Members
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.bondebladet.no/aktuelt/har-testa-30-147-hjortedyr-for-cwd-i-2019/
 2. @Chiefen.v-2 Takk for korreksjonen vedr. lov/forskrift vs rundskriv.
 3. Det betyr ingenting hvor ofte en søker. Det finnes ingen karenstid, forvaltningsloven gjelder her som i alle andre forvaltningssaker. Hvis du får avslag så klager du. Samme gjør du neste gang. Du trenger ikke legge med attester på all slags greier. Send søknaden. Få svar. Gjenta hvert år til du får det godkjent.
 4. Det meste går bra bare det er langt nok tilbake i tid. Loven sier 5 år etter siste kriminelle handling (Ikke dom). Praksis på de fleste våpenkontor er 10 år. Har sett folk med betraktelig verre rulleblad (med unntaket av voldsdommen, den er litt skummel men og veldig gammel) som har fått godkjent etter 10 år som god samfunnsborger. Jeg tipper at hvis du søker i år så får du et avslag men når du prøver igjen i 2023 så går det bra. Du bør allikevel søke. En ikke levert søknad er jo et garantert avslag.
 5. https://www.bondebladet.no/aktuelt/jegere-gir-okt-risiko-for-a-spre-skrantesjuke/
 6. https://www.bondebladet.no/aktuelt/nytt-tilfelle-av-skrantesjuke-pa-elg/
 7. https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/50eXyb/forsvarsansatte-siktet-for-grovt-underslag-av-vaapen
 8. Var sannsynligvis ikke noe amnesti, politisjefen virker å være vel bevandret i løgnens irrganger: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8mVEpw/nye-opplysninger-strider-mot-pst-sjefens-forklaring?utm_source=vgfront&utm_content=row-1
 9. Jeg har en hund som har bilyd på hjertet med styrke 5 av 6. Det ble definert som hjertesvikt. Hun får mye væske i lungene ,med påfølgende hosting og manglende pusteevne, når hun ikke får medisiner. Hun gikk i 10-12 år med bare en svak bilyd. Det var uproblematisk, og umedisinert. Når det først forverret seg, så var det plutselig. 2 piller per dag senere, så er hun i toppform igjen. Dyrlegen sa det kom til å holde et par tre år.
 10. https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/wP0vpo/Politikvinne-truffet-i-laret-av-vadeskudd-pa-Vatne
 11. Sekundære eksplosjoner og tørt gress du gitt :P https://imgur.com/gallery/b8q92ic
 12. Jovisst, de bytter håndsvingfjærene gradvis. Jeg vet de begynner den prosessen når de er 1 år , men jeg aner ikke når den er ferdig. Jeg vil anta at hvis de har ujevne lengder på håndsvingfjærene , så er det snakk om yngre fugl. De bytter disse fjærene symmetrisk så det er lett nok å se. Tror kanskje jeg skal begynne å ta bedre fellingsnotater rundt tiurene jeg skyter.
 13. Ungfugl har gulbrunt nebb og smale, avrundede halefjær. En gammeltiur har grått nebb og brede, tverrskårne halefjær.
 14. Tipper at prion sykdommer har mange fellesnevnere.
×
×
 • Create New...