Jump to content

Nakken

Members
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nakken

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Tenkte denne ville passe inn her https://theconversation.com/vegan-dogs-should-canines-go-meat-free-103404
 2. Nakken

  Nytt verktøy fra NINA...

  Modellen har mange forenklinger og en rekke antagelser som muligens ikke holder vann. Syns det virker som et interessant utgangspunkt.
 3. Nakken

  Nytt verktøy fra NINA...

  Jeg har lest den. https://www.nature.com/articles/s41598-018-32102-0 Mye av grunnlaget for utregningene kommer fra disse artiklene ifølge forfatterene: Stokke, S., Arnemo, J. M., Söderberg, A. & Kraabøl, M. Wounding of carnivores – Understanding of concepts, status of knowledge and quantification. NINA Report 838 (2012). Stokke, S., Brainerd, S. & Arnemo, J. M. Metal deposition of copper and lead bullets in moose harvested in Fennoscandia. Wildlife Soc. B. https://doi.org/10.1002/wsb.731 (2017). Kan være at noen kjenner igjen enkelte fra den listen.
 4. Nakken

  Blir det jakthund?

  Jeg har en blandingshund som jeg bruker til skogsfugl. Med ham så måtte jeg tilpasse meg måten han jobbet i skogen på, i stedet for omvendt. Enorm jaktlyst, aldri hørt om stand, god apportør - har faktisk apportert rev jeg ikke har skutt på ved flere anledninger. God på støkk, men kunne hatt kortere bein. Han slår litt langt ut når han blir ivrig. Tok noen år før han forstod at han skulle støkke dem mot meg , ikke bare i en vilkårlig retning. Nå er jeg fornøyd, men en vet jo aldri om en kan bruke det en får til noe fornuftig. Neste hund blir noe renrasa greier. En vizla tenker jeg.
 5. Nakken

  Boraks-erstatning ved essesveising

  Finkornet kvartssand er en mulighet. Boraks er bedre, men i nøden etc.
 6. Ser nå ut som om Svenska Älghundklubben er mer enige med wikipedia enn med deg. Jeg vet lite om det, men raseklubben burde vel ha en viss peiling?
 7. https://www.theatlantic.com/international/archive/2018/08/the-danger-of-south-african-land-seizure/568960/
 8. Nakken

  Må vi utrydde hjort og rein?

  https://www.nrk.no/sognogfjordane/storstila-testing-for-dodeleg-hjortesjukdom-1.14178854
 9. Nakken

  Må vi utrydde hjort og rein?

  https://www.nrk.no/sognogfjordane/no-skal-det-takast-prover-av-villrein-i-heile-landet-1.14175154
 10. Tviler på at folk hadde blitt spesielt begeistra for å direktesponse sin lokale banditt på den måten. Det at han derimot betalte inn til statskassen i form av skatter på de tingene han konsumerte ville vel vært en vinner. Kunne jo blitt en skikkelig borger på kort tid på den måten.
 11. Tenk om det er like mange forskjellige typer kriminelle som det er typer våpeneiere? Tipper noen vil slutte jeg. Så får vi se på neste segment og se hva som kan gjøres der. Vi vet jo at forbud er det de kriminelle organisasjonene lever av.
 12. Tok noen sosialantropologi klasser på universitet i sin tid. Der lærte vi at alle studier viste at folk foretrakk å bosette seg på siden av rusmiddelet sitt og heller gå i mange timer for å hente mat og vann. Det er en grunnleggende greie dette. Folk kommer til å ruse seg, samfunnet bør bidra til at de gjør det på en ansvarlig måte. Forbud har vel aldri virket spesielt godt på noe. Forbud fanger jo mye av ungdommen som er i opprør mot foreldre og samfunn. Reguleringer derimot? Norge har jo all verdens ekspertise i å regulere den minste ting. Hvorfor ikke spille på det vi åpenbart kan? Det finnes gode argumenter på begge sider, men vi har nå prøvd forbudslinjen veldig lenge og det har bare skapt internasjonale kriminelle organisasjoner med ufattelig mye penger bak seg. Jeg kan ikke forstå at det skal være spesielt ønskelig i det lange løp. Jeg tviler på at jeg overbeviser noen om noe, så jeg tror jeg avslutter her.
 13. Klart det skaper nye problemer, men det fjerner og enorme pengesummer fra de forskjellige mafia grupperingene som tidligere tjente uhorvelige summer på akkurat det samme. Nå kan det til og med skattlegges til felleskapets beste, i god sosialdemokratisk ånd. edit: skrivefeil
 14. Jeg mener at alt skal legaliseres og reguleres. Prisen på polet ville vært en brøkdel av hva den er på gaten i dag. Disse stoffene er ikke spesielt kostbare når de er lovlige. Det er forbudet som gjør dem dyre. Jeg har ikke problemer med å se at det er den samme sykdommen som driver både alkoholikere og narkomane. Allikevel er folk flest ikke alkoholikere, er de vel? 20 stater har vel legalisert hasj nå, noen av dem for recreational use. Det fungerer jo glimrende for dem. Rart om det ikke skulle funke for oss og.
 15. Kriminalitetsproblemet som sett i hverdagen til folk flest, inkludert den eskalerende knivbruken innenfor enkelte miljøer vil jeg påstå. Vil du påstå at mye av det som er dagligdags kriminalitet ( som alltid ender med å bli henlagt av politiet ettersom skaden er under 100kkr ) ikke springer utifra prisene på de greiene som disse vanekriminelle gutta skal ha i seg ?
×