Jump to content

Think! - SIG P210 Silver Target


Think!

Recommended Posts

Da starter storyen til dette våpenet, den er i posten fra Hunters House i Danmark. Men jeg har fått det første SIG produktet i posten :

 

P5210320_zps85bc350e.jpg

 

(Vel 10 kg lettere enn i jula, men det er fortsatt nok å ta av)

 

Capsen er litt vanskelig å få tak i iflg div forum fordi SIG ikke har nettbutikk slik som S&W eller HK. Hunters house hadde det ikke men den norske importøren, Capsicum.no. Som privatperson måtte jeg bestille via e-post. Etter noen dager kom den som vanlig brev uten oppkrav eller regning/faktura. Så jeg heiv meg på e-posten å etterlyste regning/faktura, det viser seg at jeg har fått den som GAVE :overrasket: Jeg kan ikke huske å ha fått noen slike profileringsprodukter noe sted, å i alle fall ikke fra importør som jeg ikke har handlet våpen hos.

 

Jeg har masse dynamisk treningsammo som ble ladet da jeg eiet HK P30 = våpen som svelgte patroner som jeg hadde sortert ut fordi de ikke passet i ammo-tolken. SIG P210 er jo kjent for å være "nøyaktig" så jeg regner med at kammer mv er tight og pistolen er mer kresen i kosten enn HK P30'en. Dermed ser jeg for meg å måtte tolke all ammo på nytt. Men jeg har jo over 2500 konkurranse kvalitet, så det burde gå direkte i pistolen.

 

I tillegg hadde jeg en "plan" om Les Baer, så jeg hadde tatt vare på ca 1000 fabrikk, hvorav noen hundre +P hulspiss, til innskyting (Les Baer er laget så tight at enn skal ha problem med å dra sleiden manuelt, delene tilpasses hverandre ved bruk, produsent sier 3-400 skudd, i realiteten noen 1000 før alt går som på skinner). Magtech har vist seg å være veldig presis tidligere.

Link to comment
Share on other sites

Rustfri. Iflg amerikanske sig web side så er de sorte i karbonstål med nitron belegg = veldig slitesterkt. Men jeg foretrekker "blankvåpen" fordi de er lette å pusse.

 

Jeg er klar over at karbon stål "sklir" best ved tighte dimensjoner, men jeg stoler på at Sig vet hva de gjør.

Link to comment
Share on other sites

Da er den endelig kommet hjem, det tok 2 uker fra Hunters house i Danmark, med litt mindre bilkø i Oslo så kunne det vært 1,5 uke. Det er alltid noen som lurer på pris, den koster DKK 15.000 på web siden. Minus dansk mva så blir det DKK 12000 for pistolen + DKK 500 i frakt + DKK 50 bankgebyrer i DK. Det innebærer at jeg betalte til Hunters house DKK 12550, det utgjorde NOK 13.736. Når våpenet sendes fra DK får du en e-post med sporingsnummer, dette nr må du sende norsk tollvesen å varsle om at pakken inneholder våpen. Det har jeg gjort via e-post slik at jeg har dokumentasjon. Dagen etter at pakken er kommet til postens godssenter på Alnabru i Oslo får du et brev om at du må sende tillatelse fra politiet og fullmakt til å fortolle. Jeg valgte å dra innover selv, da stiller enn seg i kø på posten, de henter pakken, du trekker kølapp hos tollvesenet som er i samme lokale, toller bruker 10 min på å gjøre seg ferdig, du får en regning som skal betales hos posten, i mitt tilfelle så utgjorde det :

 

Norsk Mva kr 3.406, fortolling kr 135 og gebyr for å betale med DNB kort kr 35 (de tar bare debetkort = vanlig bankkort, ikke mastercard osv osv).

 

Når det er gjort så utleveres pakken og du kan glad og lykkelig dra hjem med en pistol du har betalt kr 17.312,-.

 

Pistolen er nå tørket rent for lagringsfett og oljet opp med rikelig med olje. Instruksjonsboka gir ikke noen anvisninger, men jeg skal følge med hvor og hvor mye smøring den trenger. Magasinene er demontert og tørket rene.

 

Det ble en dårlig natt etter å ha virret rundt på feltstevne i går, så nå skal jeg ha skjønnhetssøvnen og dra på banen og innskyte pistolen. Torsdag er det NAIS grov i klubben.

Link to comment
Share on other sites

Da har pistolen fått ilddåpen, jeg skjøt 95 skudd uten problemer, magtech 124 grs fabrikk og hjemmeladninger (konkurranse kvalitet). Lånte den bort ca 55 skudd, han hadde enkelte ganger problem med å kamre første patron, Geco IPSC.

 

Brukte bare 3-4 serier på innskyting, midt i på 25 meter (det jeg bruker på alle mine våpen).

 

Første serie 1 hånd med hjemmeladd.

 

DSC_0001_zps9b05510f.jpg

 

Nest siste serie hjemmeladd 1 hånd:

 

DSC_0002_zpsa54b550b.jpg

 

Siste serie hjemmeladd 1 hånd (2 i 8'ern oppe):

 

DSC_0003_zpsaa6ad965.jpg

 

Første serie magtech fabrikk 1 hånd (disse kulene har målsøkende radar i spissen):

 

DSC_0004_zpsed649a5c.jpg

 

Tredje serie magtech fabrikk 1 hånd:

 

DSC_0005_zps349311c4.jpg

 

Eneste serie jeg skjøt med Geco IPSC (Jeg hadde ingen problemer):

 

DSC_0006_zps91fd7594.jpg

 

Fredag skal det være overskyet vær, da skal jeg ta bilder av pistolen.

 

Tørket av og oljet pistolen på nytt, bare for å se hvor møkkete den blir og om det mangler olje noe sted.

Link to comment
Share on other sites

Vært å tjuvtrent, ikke vits å legge ut noen bilder. Var faktisk skuddredd de første smellene, ingen treff på øversiden av 9 ringen, altså napp. Men det bedret seg etterhvert. Forklaringen jeg har tenkt å holde meg til er at jeg har trent vekter hos fysioterapeut og klippet plen. Dessuten har jeg fått kjeft av 6 åring fordi jeg kjøpte feil vannpistoler idag, så jeg er noe mentalt redusert.

 

Skutt 64 skudd idag, totalt har våpenet gått 214 skudd. Idag hadde jeg en håndfull manglende kammring av hjemmeladdninger under lading av våpenet.

 

Oljet løpet, der ser en slitasjemerker selv om den er smurt.

Link to comment
Share on other sites

Var å trente igår formiddag, det gikk dritt, trenden fra jeg fikk pistolen er stadig dårligere skyting. Da jeg kom ut av hula fikk jeg SMS fra kona, hun hadde tatt ungene å dratt, det slo ned som en bombe. Det ble ikke mye søvn i natt med tanker om gjeld, hussalg, unger, barnebidrag, kjøp av ny bolig osv osv.

 

Så oppladningen til dagens NAIS grov stevne i hula var ikke optimal for å si det slik. Skytingen viste det også, jeg var nok desidert dårligst på laget, heldigvis sviktet vendeskiveanlegget = flaks for meg.

 

Flere fikk holde og skyte i Sig'en, en likte ikke grepet i det hele tatt. En annen fikk 4 skudd som samlet innenfor inner 10'er (forøvrig med mine hjemmeladninger, en annen fikk ladefeil som skrapet opp hylsa betydelig), men på feil sted + en flue.

 

Med endringene som har skjedd i familiesituasjon så er det mulig jeg selger revolver, ammo og ladeutstyr mv til denne. Jeg klarer bare å gå 2 feltrunder, Sig og Feinwerkbau har temmelig likt avtrekk, revolver helt annet avtrekk. Så dårlig som jeg skyter må jeg konsentrere meg om færre våpen. Ingen vits i å sende kjøpsforespørsler, jeg har lovet å legge det til salgs på Hortens interne sider først.

Link to comment
Share on other sites

I går gikk jeg helt til basic, jeg tørrklikket med våpenet, det er slik jeg lærte å håndtere Hk P30 og M&P9 (helgas stevne viste at denne kunnskapen er borte).

 

Sovet bra i natt. Trente med "vekter" (i realiteten pneumatiske apparater) hos fysioterapeut på tirsdag + plenklipping, det ble litt i overkant aktivitet. Men de verste smertene hadde gitt seg så jeg syklet tur i formiddag, samme tur som sykkeltreningen med guttene. Jeg var helt ferdig og kvalm av smerter og slit. Varm dusj, litt hvile i senga så møttes jeg og en kamerat på banen.

 

Jeg skjøt bare 20 skudd pga skjelving etter treningsøkta men treffene var ikke så verst (hjemmeladd ammo):

 

Serie 1

 

30mai14s1_zpsba883ded.jpg

 

Serie 2 (på tide å legge i ny ileggsskive)

 

30mai14s2_zps5ce122b6.jpg

 

Serie 3 hopper vi over :oops: og går direkte til serie 4:

 

30mai14s4_zps30f732e5.jpg

 

Slik ser en patron ut som ikke vil mate etter møte med kant materampe/kammer

 

30mai14patron_zps2e426271.jpg

 

Kameraten hadde knota det til med noen .22 patroner som jeg skjøt opp, treffpunktet er røfflig 5 cm over siktepunktet på 15 m avstand. Så planen i morgen er å pusse våpen, funksjonsskyte og teste dem på litt nære avstander, så jeg får en følelse av hvor mye jeg ligger over på vanlige feltavstander.

Link to comment
Share on other sites

Syns patronen ser lang ut, hva er col på den, min likte ikke lange patroner med rundnesede kuler, måtte ned til 28,8mm? Jeg har make pistol, bare den er sort, og bruker patroner med flatnesede eller HP kuler fra H&N med col 28,2mm. Har skutt 2000 stk 125 grs med 3,8 grs N320 bak, og det fungerer 100%.

 

 

Endret kruttladning fra 2,8 til 3,8 grs N320, på grunn av skrivefeil.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Gidder du å ta den nye vakre skapningen mrd deg inn skyggen å ta noe bilder av den. Vel det er kanskje ikke lurt for mitt budsjett, men bli aldri lei av noe våpenporno. Sliter med at grepet på Sig 226 x-Six er håret for stort for mine hender, så tanken om en 210 frister.

Link to comment
Share on other sites

Dette er gamle rester fra en batch jeg ladet for 3-4 år siden, archipelago RN 124 grs kule, 4,2 grs (eller 4,3 grs) N320 og COL 28,8 mm. Nå har jeg bare to brukte esker igjen.

 

Så har jeg rundt 2500 ladet med Archipelago FP 124 grs kule, ellers lik. Så har jeg masse treningsammo som må tolkes på nytt litt striktere.

 

Matefeil kommer kun når jeg slepper sleiden frem med sleidstopp, kan jo prøve å dra å slippe sleiden. Magasin fjæra begynner også å bli litt mer medgjørlig.

 

Da kona dro så tok hun med speilrefleks kamera men skal se hva jeg får gjort i morgen. Kan jo pusse, ta bilder, olje, og testskyte på nære avstander. Høres ut som en plan.

Link to comment
Share on other sites

Du vet du kan justere hvor avtrekkern sitter på X-sixene? ala feinwerkbau AW93 osv, så brått er det ikke for stort. kan flyttes 10-12mm ca

 

Det er ikke lengden til avtrekkeren som er problemet, heller tykkelsen på hele grepet. Har prøvd med ulike grepsplater, men synes det blir for tykt for meg. En singel stack /enkelt rad pistol er fristende. Men så er jo min black and white en skjønnhet som samler bedre en jeg skytter så eiegleden er stor.

Link to comment
Share on other sites

Pistolen i møkkete tilstand.

 

DSC00002_zps301dffc1.jpg

 

Så har jeg pusset pistolen, tatt ut hammer modul og sikkringsfløy. Dette våpenet har sear på undersiden av hammer, så smøring av denne viktige koblingen må skje med modulen ute. Det var lett med hammer nede og Torx 15 løsnes skrue i beaver tail så er det bare å løfte ut hele enheten. Jeg demonterte også tennål og tennålsikkring, det var enkelt. Jeg har ikke demontert avtrekker og utdrager, er det vanskelig å få ut pinnene ? Mag utløser ser ut til å være skrudd fast med en skrue. Det ser ut til å være svært enkelt å justere avtrekk, bare dreie på T stykket som holder hovedfjær på plass.

 

DSC00003_zps599e657f.jpg

 

DSC00005_zps37217286.jpg

 

DSC00007_zps13c12356.jpg

 

Fjær som styrer sikkringsfløy.

DSC00009_zps2c86c186.jpg

 

DSC00012_zpsb0b98d6c.jpg

 

Her ser enn "mutter" som holder hovedfjær på plass, antar at enn ved å stramme/slakke denne så påvirkes avtrekksvekten.

 

DSC00013_zps657542aa.jpg

 

DSC00015_zps0bbed7b8.jpg

 

Grepsplatene sitter JÆVLIG TIGHT, også skruen sitter tight mot rammen. Grepsplatene må fjernes ved å løsne backstrap først og motsatt ved montering, legg merke til merkene på innsiden fra fabrikken når de har demontert grepsplatene.

 

DSC00017_zps40a62c2c.jpg

 

DSC00018_zpsd95ddead.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har smurt opp pistolen etter puss og fotografering. På railene har jeg brukt grease som er smurt ut og fordelt med q-tips, på den måten har jeg sikret meg jevn smøring. Løp og låselugger og opplagring ved kammer er smurt med olje.

Link to comment
Share on other sites

Glemte å skrive at med fullt magasin (8 patroner) så setter patronene (hjemmeladd) seg fast under ladning. Sett de samme patroner med bare 6 skudd i magasinet = ingen problem under avfyring.

 

I morgen blir det feltstevne mellom Porsgrunn og Larvik.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, jeg ville ikke hatt lakk på skjefte men. Jeg var usikker på vekt også, også liker jeg "blankvåpen" fordi det er praktisk, men jeg synes sorte er peneste. Også er nytt nytt, jeg kjenner hele våpenets historie og det gir en egen eierglede.

Link to comment
Share on other sites

Da har pistolen 2 runder på feltstevne, ingen problemer da jeg brukte den. Jeg lånte den bort til fersk skytter, han red sleiden fremover og fikk feilmating (patron kjørte seg fast). Lære han at han skulle dra og slippe sleiden, men så at han av og til fortsatt førte sleiden fremover. Han var også veldig forsiktig da han skulle dra i sleiden å få løs patronen, for han var det låst fast, men jeg overtok å viste han at det skal gjøres med mild vold. På en standplass var det ingen patron i kammer, jeg tror han ikke har dratt sleiden langt nok bakover da han ladet.

 

Skytingen gikk tidvis veldig bra men enkelte rykk og napp ødelegger for sluttresultatet. Det er jo enkelte som har som mål å slå meg så det blir spennende å sjekke resultatlista, sånn er det når enn "blogger".

 

Jeg fikk brukt Sig Sauer capsen svært lite, så har noen sett den på banene så var det ikke meg, jeg lånte den bort. Han ville ikke låne Tilley hatten (kvalitetshatt) min, enn så så dum ut med den, dermed måtte jeg bruke den.

Link to comment
Share on other sites

Da ligger rådata til resultatliste ute på ppk.no. I mitt tilfelle så ble det 93 poeng (16 innersoner) av 105 oppnådd i Militærfelt (mulig å oppnå 107 poeng), så da er jeg B skytter neste sesong i Militærfelt. I finfelt skjøt jeg 91 poeng.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjøt først 25 skudd fin før jeg gikk over til grompistolen, her er bilder av noen av seriene:

 

2juni14s6_zpse17513f2.jpg

 

2juni14s7_zpsb9e58cc9.jpg

 

Øvrige serier var som de 2 som er avbildet. Så fremover blir det litt klikking hver dag, å skyting på treningsdager. Resten av dagene er satt av til fysisk trening å husarbeid.

Link to comment
Share on other sites

Syns patronen ser lang ut, hva er col på den, min likte ikke lange patroner med rundnesede kuler, måtte ned til 28,8mm? Jeg har make pistol, bare den er sort, og bruker patroner med flatnesede eller HP kuler fra H&N med col 28,2mm. Har skutt 2000 stk 125 grs med 2,8 grs N320 bak, og det fungerer 100%.

 

Hvilken hastighet/faktor får du på denne ladningen, jeg ønsker å komme ned i faktor på 123 - 125.

Link to comment
Share on other sites

Har missforstått litt da jeg sa jeg hadde samme våpen, det jeg har er en Super Target med 6" løp. Og jeg ser at jeg i tillegg har skrevet feil ladevekt, det skal selvfølgelig være 3,8 grs med N320. Dette gir en faktor på 131-132 i min pistol.

Link to comment
Share on other sites

Geometrien magasin til kammer er nok den samme, jeg hadde ikke ikke noen mate problem med de få ladningene jeg har skutt med 124 grs Archipelago TC kule (ligner på H&N kulene du nevnte). Jeg får dra på utebanen en dag å crone ladningen min. Tror jeg skal gå over til roligere krutt, har en boks N340 (og N320).

 

Skal selge 2 uåpnete bokser N32C Tin star og uåpnet pakke Frontier 147 grs kuler (kjøpt til dynamisk ladning, tung kule og raskt krutt. Nå er det andre behov)

Link to comment
Share on other sites

De er solgt, hjalp en dynamisk skytter i beit.

 

Men jeg har H&N 147 grain også (utfra husken). Har ikke tro på bombekaster til felt, lett kule, lite fall.

 

Sjekket nederste hylle i ammo skapet, det var ikke så ille som jeg trodde, muligens bare 3 VV ammobokser med treningsskudd, dvs ca 1200 skudd. Fylte 2 stk 50 skudds ammo bokser, sorterte da ut 7 patroner. Dette var med rundnesa kuler = mulig matefeil som ikke belastes våpenet men lader.

Link to comment
Share on other sites

Hei,

 

Bra video, men bare et spørsmål til følgende sitat fra videoen :

"Just as it's supposed to be in Norway. You can't store ammunition and guns in the same safe.

They have to be under different lock".

 

Jeg trodde Våpen foreskriftens paragraf 80 åpnet for dette ved inntil 2,000 skudd?

 

§ 80.Oppbevaring av ammunisjon

I FG-godkjent sikkerhetsskap, eller i skap med høyere sikkerhetsnivå, kan det sammen med våpen oppbevares det antall patroner som er godkjent av skapprodusenten etter retningslinjer gitt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Hvis skapet ikke er særskilt godkjent for oppbevaring av ammunisjon, kan det ikke oppbevares mer enn 2000 patroner i skapet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke sjekket loven spesifikk men utfra hva som skrives her på forumet så skal våpen og ammo være låst ned hver for seg.

Dette viser bare med all tydelighet at det å basere seg på hva folk tror og mener på et nettforum ikke nødvendigvis er sannheten. I dette tilfellet er ikke feilen på tvers av loven, men når det gjelder bruk og oppbevaring av våpen og ammo, bør man ta seg bryderiet med å sjekke loven og forskriftene, det er faktisk ditt ansvar som våpeneier.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...