Jump to content

helon

Members
  • Posts

    325
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by helon

  1. En ting jeg lurer litt på, om trådstarter stilte seriøse spørsmål eller som et agn til forsamlingen her inne som de har slukt rått og han sitter nå i den andre enden å ler seg skrokkete ?
  2. Kan pensjonisten hvert innegjerdet, men det var hull i gjerde da den tragiske hendelse skjedde ??? Men vi må jo tilpasse oss og tråden trenger nye seriøse vinklinger. Utmarkslov for pensjonister. Amalganplomber på pensjonister er vel da på lik linje med blyhagel og bør vurderes. Tenker da ikke på barn av nyere generasjon der amalgan er erstattet av annet matriale, trenger da en overgangsordning uten tilbakevikende kraft.
  3. Mulig vi trenger en reguleringslov ang pensjonister i utmark ?????
  4. Dyrevelferdsloven 1. januar 2010 (klippet utdrag) Formål og innhold Formålet med loven er å fremme god dyrevelferd og respekt for dyr. Lovens generelle bestemmelse sier at dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. I tillegg skal dyr behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.
  5. By og land går nok en gang ikke i hand.
  6. Da får vi ta det konkrete. "Det som er spørsmålet er om pensjonisten allerede var død da ulven kom eller om ulven forårsaket dødsfallet" Svar: Umulig å si. "Kan vi være trygg på at det samme ikke vil skje i Norge? " Svar: Nei. "Kan vi ta sjansen på å la pensjonister bevege seg alene i områder med ulv?" Svar: Svar nei pga sp to og da må han bures inne om ulven skal kunne gå fritt.
  7. Greit skal vi starte på en verstingliste kan vi jo utrydde elg først og så båtforbud da drukningsulykker er i dag på høyde med bildrepte og neste gang bilen, ja ulven kommer nok langt ned på lista så la den leve til de står for tur. Er det slik det skal argumenteres ? Da legger vi ned all rovdyrforvaltning til vi kommer til ulv på lista. Da hadde det hvert greit å være politikker gitt, tenk å bare kunne jobbe med en og en sak og ikke helheten.
  8. Nå er det vel slik at de som har hatt en nær opplevelse av ulv og følt uhygge om det skulle være på seg selv, barn ,hund sin sau osv er førstehåndsfortellere og da er det vel de som kjenner hvor skoen trykker. Andre har lest, hørt om eller til å med basert seg på Hollywood baserte filmer på veien til et standpunkt. Landet har hatt en tid før og etter ulv nå og ting er forandret. Skal vi ha ulven bør den reguleres til vi kan føle oss trygge blant dem. Når enkeltmennesker, hunder, sau må bure seg inne for at ulven skal kan kunne gå fritt er ting feil.
  9. Og underholdningverdien har hvert stor på ant visninger.
  10. "Rekyl tar minste motstands vei"
  11. Mulig var tanken, I krig må du ha alle piggene ute Mulig opptakten til Dynamisk, før kalte vi det for stridsskyting men det var jo ikke pent og ikke kunne vi skyte lenger på helfigurer på duellrunden heller.
  12. Ikke gi deg Lindskog, kjemp videre.
  13. Det er alltid noen som må kjemper mot fakta, selvakt har kjernelinje noe å si. Alle produsenter av banevåpen kjemper jo om den laveste. Tenk bare Siluett 5 blinker 4sek 25 meter og en hånd. Fripistol har jo også en meget lav kjernelinje. For noen er dette tydeligvis bare tull, noe må tenke på nytt.
  14. Sorry Lindskog, ber om unnskyldning for den. Bommet der, det var ikke din påstand. Har slettet innlegget.
  15. Det er forøverig bare tull å sammenligne disse to grenene der den ene dreier ser om taiming for hurtighet og neste komboen hurtighet og presisjon +en hånd. Felt skal ha tilnærmet 1/1 størelse blink på ulike avstander, hva i dynamisk ? Det sier seg selv at dette ikke er sammenlignbart.
  16. På 5 meter og blink på 50x60 cm er neppe kjernelinjen så viktig nei. Disse gutta har sine preferanser ovenfor sporten sin, felt her hjemme helt andre.
  17. Jeg må bare også nevne spesialrevolver,n en mod 66, Tjunet til fantasien har stoppet+ny tønne i ren 38, kun DA med federal som gjelder her om det skal smelle. Ha også funnet en kule og ladning som presterer meget godt i benk på denne lille korte saken. En perfekt liten raring.
  18. Tja mulig den 6"STI,n som var tilpasset til en oppnådd ønskedrømmen for meg som jeg solgte på en mørk dag da hjernen nærmest må ha klikket og med en brutal anger dagen etter. Men dette måtte bøtes på og smilet kommer nå tilbake hver gang seg skyter med min nye 210 Target og godfølsen spretter nok et liiiite hakk opp over STI,n
  19. En god Ramson Rest koster penger så dette bør alle pistolklubber ha tilgjenngelig for sine medlemmer. Bare med denne er våpenet fri for menneskelige faktorer som påvirker gode/dårlige samlingen på skiva. Alle ulike våpen har ulik egenspredning og målet er å få den ned til det minnimale på valgte våpen. Her er man oftest heldig om fabrikkamo gir best resultat og med alle fordeler til hjemmeladeren som kan velge å vrake blant mengder av komponenter som Kulens form/vekt/diameter-krutt typer/mengder- ulike patronlengder osv. Dette blir fort en aha opplevelse da man ser hvor store utslag på egenspredning små forandringer foråsaker. Bare når dette er gjort og beste resultat er funnet kan man si hva våpenet faktisk er god for. Resten er opp til skytteren å finn et våpen som faktisk passer deg og den skyteformen du velger den til, men dette er heller ikke enkel da alle har ulike avtrekk/sikter/vekt å form som du må like. Mulig mye av dette er mest for den spesielt inntresserte, men den rette veien å gå. Så til trådstarter, lykke til med valget det er mye å tenke på.
  20. Men ikke start med å skylde på våpenet før den er testet i benk og amo testing må også med.
  21. Da prøver jeg igjen Lindskog. Da skjønner jeg deg riktig da du mener du skyter bedre samlinger en våpenets egenspredning med rett amo. Jeg mener akkurat det jeg skriver, at én flaksesamling ikke beviser noen ting. Hvis du ikke kan eller vil forstå det så kan jeg ikke hjelpe deg. Beviser noe, en flaksesamling tilskrives dine ferdigheter som skytter, våpenet har da bevist en akseptabel samling. Sett våpenet ditt i en benk og du slutter nok med å skylde på våpenet.
  22. Uten tilpasset amo Nei, men de har også potensiale i seg med rett amo. Det er jo kun ved bruk av benk og amotesting våpenet kan bevise hva det er god for, her inne er det alt for mye snakk om -jeg fikk bra samling med det våpenet og det andre ikke og så dømmer man det ene varianten nord og ned-
  23. Luger i en benk kan sikker gå godt, men det kan dagens våpenutgaver også prestere om amo tilpasses. Amo må tilpasses det gjeldene våpen. Min 1911 i benk og etter mengder av amo testing skulle kunne konkurere med den nevnte Luger. (Uten å ha testet tror jeg også min Neuhausen skal kunne klare dette)
  24. "2 skudd i èn skive på 25m som er 20cm stor på 3sek fra 45grader" Lav kjernelinje har selvsagt noe å si her, men ikke enkelt nei. Her er det kun en ting som gjelder. Trening trening og atter trening.
×
×
  • Create New...