Jump to content

toor

Members
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. toor

  Behandlingstid på våpensøknad

  Jeg leverte søknad i Oslo for 6 uker siden, overraskelsen var derfor stor da jeg fant et brev fra politiet i postkassen når jeg kom hjem i dag... helt til jeg åpnet brevet og oppdaget det var våpenkort på en sleide jeg kjøpte i mai i fjor... 🤦‍♂️
 2. toor

  Behandlingstid på våpensøknad

  Det er faktisk helt skandale - spesielt med tanke på at dette er en prosess som langt på vei kunne vært digitalisert og automatisert. Jeg vil anta at en stor del av alle våpensøknader som ligger og samler støv er søknader om jaktvåpen hvor søker ikke har full garderobe. Det er ikke mange integrasjoner eller sjekker som kreves for at saksbehandlingen av denne type søknader kunne vært helautomatisk, så kunne saksbehandlerne fokusert på søknader som faktisk krever et snev av manuell håndspålegging.
 3. toor

  Spennende ammo

  Heavyweight TSS ser bare ut til å finnes i 7 og 9, i alle fall foreløpig. https://www.federalpremium.com/products/shotshell/premium-turkey/heavyweight-tss
 4. toor

  Spennende ammo

  1200 fps. https://www.federalpremium.com/products/shotshell/premium-turkey/heavyweight-tss/ptssx191f-7
 5. Klar over det, derav "heter det fortsatt" - poenget mitt var at det ikke var blitt endret som Razorback antydet. Spørsmålet er dog hvor relevant det er, siden minimums avtrekksvekt i spesial er høyere enn i grov. Det blir bare nok en grunn til at våpen fra spesial er uegnet og lite konkurransedyktig i grov. Hvorvidt våpenkontoret vektlegger dette i behandlingen virker å være litt uklart.
 6. Ser ut som @aps har rett, i det oppdaterte reglementet for 2019 sesongen ( https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2018/12/nasjonalt-regelverk-for-pistol-med-kommentarer.pdf ) heter det fortsatt : "5.2.5.11 AVTREKKSVEKT 5.2.5.11.1 Med unntak av Fin- og Grovfelt som har 1000 g., har samtlige våpengrupper 1360 g. som min. krav til avtrekksvekt"
 7. Har opplevd alt fra knappe to uker til tre og en halv måned, så det er som @msteiro sier veldig varierende. Postet søknaden i dag, så skal oppdatere tråden når jeg får svar.
 8. Takk for svar @AndersR og @FredrikW , da sender jeg inn søknad med utfyllende forklaring vedlagt, i morgen. Så hører jeg vel fra de over påske en gang..
 9. Jeg skal bytte fra Sig Sauer X-five allround til CZ Shadow 2 i grovfelt, og er litt usikker på hvordan jeg skal gå frem. Jeg har allerede en annen 9mm i spesialfelt, så jeg er litt skeptisk til å selge før jeg søker, siden jeg hører historier om folk i liknende situasjon som har fått avslag, fordi spesialpistolen kan dekke begge klasser. (har ikke nok stevnepoeng til å søke om reservepistol). Jeg vet at det "som regel" går bra å legge ved et skriv ved søknaden hvor jeg bekrefter å selge eksisterende pistol FØR jeg kjøper ny, eller senest innen en gitt tidsperiode etter kjøp. Men det går noen rykter om at det har blitt litt innstramninger på dette i senere tid etter sammenslåing av våpenkontorer og diverse. Er det noen som har vært gjennom tilsvarende prosess ved våpenkontoret i nye Oslo politidistrikt i senere tid?
 10. toor

  Pump Action Rifle

  Utfordringen med avtrekket i Troy PAR er at hammeren, i motsetning til en vanlig AR, har to funksjoner. Den skal antenne tennhetten og samtidig aktivere den fjærbelastede boltfangeren (bolt catch) eller hva enn det heter på norsk. Rent mekanisk treffes denne fjærbelastede utløseren like før tennstempelet, noe som reduserer hastighet og følgelig også anslagsenergi. Dette fører til at Troy PAR trenger et avtrekk med rikelig med kraft i, i tillegg til en hammerprofil som faktisk treffer denne utløseren. Jeg forsøkte meg først med et Geissele avtrekk, men der var hammeroverflaten for kort : Jeg prøvde senere et 2-stage TT-AR-15 avtrekk fra Triggertech som har fungert helt utmerket. Jeg leste at noen hadde problemer med lette anslag med dette avtrekket, men jeg har ikke opplevd det. Virker å ha riktig hammerprofil, nok kraft til å ikke gi lette anslag og i tillegg et mer enn godt nok avtrekk til mitt bruk :
 11. toor

  Trening med 22LR og bakgrunn

  Virker definitivt veldig effektive :
 12. toor

  Pump Action Rifle

  Kan ikke snakke for andre, men jeg er i så fall å anse som en interessent..
 13. toor

  Remington 870 supermagnum serienummer på løpet

  Man trenger ikke innvilget søknad for å kjøpe løp, de gikk bort ifra det 1. februar 2014. Det er dog registreringspliktig, så poenget ditt er for så vidt fortsatt valid.
 14. toor

  Cz shadow 2

  Man kan vel strengt tatt søke både i grovfelt og militær - kommer litt an på hvilke andre pistoler man ønsker å kjøpe. Kjøper man 9mm til militær, så mister man muligheten til å kjøpe .45 senere.
 15. toor

  Dagens annonse på finn.no

  @MorganKane har helt klart et poeng - jeg har hatt et lagret søk på finn.no på "Vepr" i snart 5 år nå. Jeg kjøpte våpenet for mange år siden, men har helt glemt å fjerne søket, nettopp fordi det gir så få treff og notifikasjoner på e-post. Kanskje ett eller to i året. De siste månedene har det vært flere treff på søket enn øvrige 4 og et halvt år til sammen. I skrivende stund ligger det 3 Vepr ute for salg på finn - det har ikke før forekommet de siste 5 årene.
×