Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

toor

Members
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. toor

  Pump Action Rifle

  Utfordringen med avtrekket i Troy PAR er at hammeren, i motsetning til en vanlig AR, har to funksjoner. Den skal antenne tennhetten og samtidig aktivere den fjærbelastede boltfangeren (bolt catch) eller hva enn det heter på norsk. Rent mekanisk treffes denne fjærbelastede utløseren like før tennstempelet, noe som reduserer hastighet og følgelig også anslagsenergi. Dette fører til at Troy PAR trenger et avtrekk med rikelig med kraft i, i tillegg til en hammerprofil som faktisk treffer denne utløseren. Jeg forsøkte meg først med et Geissele avtrekk, men der var hammeroverflaten for kort : Jeg prøvde senere et 2-stage TT-AR-15 avtrekk fra Triggertech som har fungert helt utmerket. Jeg leste at noen hadde problemer med lette anslag med dette avtrekket, men jeg har ikke opplevd det. Virker å ha riktig hammerprofil, nok kraft til å ikke gi lette anslag og i tillegg et mer enn godt nok avtrekk til mitt bruk :
 2. toor

  Trening med 22LR og bakgrunn

  Virker definitivt veldig effektive :
 3. toor

  Pump Action Rifle

  Kan ikke snakke for andre, men jeg er i så fall å anse som en interessent..
 4. toor

  Remington 870 supermagnum serienummer på løpet

  Man trenger ikke innvilget søknad for å kjøpe løp, de gikk bort ifra det 1. februar 2014. Det er dog registreringspliktig, så poenget ditt er for så vidt fortsatt valid.
 5. toor

  Cz shadow 2

  Man kan vel strengt tatt søke både i grovfelt og militær - kommer litt an på hvilke andre pistoler man ønsker å kjøpe. Kjøper man 9mm til militær, så mister man muligheten til å kjøpe .45 senere.
 6. toor

  Dagens annonse på finn.no

  @MorganKane har helt klart et poeng - jeg har hatt et lagret søk på finn.no på "Vepr" i snart 5 år nå. Jeg kjøpte våpenet for mange år siden, men har helt glemt å fjerne søket, nettopp fordi det gir så få treff og notifikasjoner på e-post. Kanskje ett eller to i året. De siste månedene har det vært flere treff på søket enn øvrige 4 og et halvt år til sammen. I skrivende stund ligger det 3 Vepr ute for salg på finn - det har ikke før forekommet de siste 5 årene.
 7. toor

  pistoler i dynamisk

  CZ Shadow er en av de aller beste og mest populære pistolen i production division, så her skal man nok lete veldig godt for å finne et påskudd for å kjøpe noe annet. https://www.gunsweek.com/en/pistols/news/cz-shadow-2-pistol-wins-ipsc-open-2016-munich Edit: link
 8. Misforstå meg riktig - vi er helt samstemte på at bump stocks, trigger cranks og binære avtrekk er noe fjas som ikke har noen legitime bruksområder og ikke burde eksistert. Poenget jeg prøvde å få frem er bare at når et våpenliberalt land som USA velger en tilnærming om inndragelse uten kompensasjon, så er det langt ifra usannsynlig at vi blir utsatt for det samme her hjemme. Selv om en Mini 14 aldri vil være det mest optimale våpenet til noen form for jakt, så blir det kanskje å dra den litt langt å beskylde alle de tusen jegerne som eier en for forsøk på "omgåelse av lovverk"? Så i forhold til spørsmålet ditt så tyder ting her til lands på det er en politisk vilje til å inndra semi-automatiske rifler, på tross av at de ikke er anskaffet som et forsøk på å omgå lovverket. Begrunnelsene er skadepotensialet og en masse følelser i forbindelse med tragedien på Utøya. Begge disse argumentasjonene er diskutert opp og ned tidligere i tråden, og personlig mener jeg at ingen av de er gode nok til å berettige inndragelse uten kompensasjon.
 9. Poenget er at det nå ser ut til å være politisk vilje til å vedta lover som resulterer i inndragning av privat eiendom uten kompensasjon. Det er ganske overraskende i et land som USA, hvor eiendomsretten alltid har stått ekstremt sterkt. Da fullautomatiske våpen ble forbudt i USA i 1986 ble det avgrenset til å gjelde våpen produsert etter at forbudet trådde i kraft, unntak for såkalt "grandfather clause". Automatvåpen produsert før 1986 omsettes fortsatt fritt i USA - dog til astronomiske summer. En modell de fleste (alle?) øvrige innstramminger i amerikansk våpenlovgivning har fulgt. I USA går grensen ved fullauto, i Norge ser den i første omgang ut til å skulle gå ved semiautomatiske rifler, men hva blir neste ? Helt enig i at bump fire stocks, trigger cranks og for så vidt også Mini 14, er noe vi klarer oss helt fint uten. Men jeg liker ikke den økende viljen til å ofre eiendomsretten på samfunnstrygghetens alter - spesielt ikke når det lukter symbolpolitikk lang vei.
 10. Som en del av etterspillet av Las Vegas skytingen har flere stater nå innført omsetningsforbud mot "bump fire stocks" og "trigger cranks". Enkelte stater har også dratt det hakket lengre enn et rent omsetningsforbud og kriminalisert eie av nevnte våpendeler, med en relativt kort frist for avhending - uten kompensasjon. Å inndra "private property" uten noe form for kompensasjon vil garantert skape langt mer rabalder i USA enn det vil gjøre her hjemme. Så når de, i USA av alle land, tar slike grep, blir jeg ikke akkurat mindre bekymret for videre prosess her hjemme...
 11. toor

  Dagens annonse på finn.no

  http://www.budk.com/Timber-Rattler-2-Piece-Custom-Bowie-Set-16038 Betalte 2100 kroner, ja ? Spørs om det kom med en 0 for mye der..
 12. toor

  Glock-praten

  Hvis det du skal handle koster mindre enn $100 er det diverse selskaper som kan hjelpe deg. Jeg har eksempelvis brukt borderview.com - men du må belage deg på å betale dyrt, så det egner seg best til nisjeprodukter man ikke får tak i på annet vis. Ellers er det flere norske våpenforhandlere som har avtale med amerikanske selskaper med eksporttillatelse som nok også kan hjelpe deg, men det er heller ikke gratis.
 13. toor

  Glock-praten

  Jeg handlet med de et par ganger for mange år siden, da sendte de til Norge uten problemer - også varer med verdi utover den berømte $100. Men dette er som sagt 4 år siden, så ting kan ha endret seg. Veldig fornøyd med Pyramid trigger'n jeg bestilte der. Jeg kjøpte også en tungsten guiderod til en gen4, og den gikk faktisk i stykker her forrige måned etter noe sånt som 5-6000 skudd. Jeg forsøkte å legge inn en review på den hvor jeg gav 3/5 stjerner og skrev at jeg hadde forvente noe lenger levetid siden original RSA har nærmere 10k gjennom seg uten problemer, men den gikk tydeligvis ikke gjennom sensuren og dukket aldri opp.
 14. toor

  Rødpunktsikte til Mini 14, anbefalinger?

  Nå vet jeg ikke om det er evnen eller viljen til å forstå det skorter på her, men jeg har da aldri påstått det ikke er lov å jakte med Mini. Jeg skrev bare at jeg ikke visste hvor "fornuftig" det var å jakte med en Mini ikledd en "skummel" stokk - kanskje spesielt i en tid hvor mange vil forby alt av halvautoer. Lov er det nok, men er det lurt? Jeg var på et seminar om etikk og moral med Einar Øverenget for noen år siden, og jeg syntes han sa det veldig bra : "Ikke alt som er lov er lurt, og ikke alt som er lurt er lov". Men alt dette blir off-topic og jeg er ferdig å kverulere om dette - mitt originale bidrag er fortsatt at Aimpoint Micro er det beste valget av rødpunkt til Mini.
 15. toor

  Rødpunktsikte til Mini 14, anbefalinger?

  Jeg har lest de utallige diskusjonene rundt det her tidligere, ja, og vet at konsensusen her inne er at det er innenfor. Men inntil en nervøs elgjeger ringer til politiet etter å ha sett en jeger i Crye precsision jaktregalia og en svart rifle med pistolgrep, og politiet sier det er greit - så tar ikke jeg sjansen på å gå på jakt med noe sånt i alle fall. Derav formuleringen "så vet jeg ikke hvor fornuftig det er å jakte med den"
×