Jump to content

M67-skjefter til DFS-skyting. Er alle brukt til fyringsved?


Torskenes

Recommended Posts

Heisann

 

Det er mulig det finnes et dusin tråder om dette fra før, og om det gjør, vennligst opplys meg.

 

Jeg vurderer å ta steget fra å bedrive skyting på "jegertreninger" til å skyte i DFS. Jeg har vært medlem av det lokale skytterlaget en stund, mye av pragmatiske årsaker, men også fordi ønsket om en mer aktiv skytehobby har ligget latent en god del år.

 

Problemet jeg står ovenfor er inngangsbilletten. Jeg er småbarnsfar, med de begrensningene det gir, også økonomisk. Jeg har forhørt meg med skytterlaget og fått et inntrykk av at det kun er 200str som gjelder. Det tar jeg meg ikke råd til. 20000 +- til ny hobby er noe ØKH ikke tolererer.

 

Jeg har sett en stund etter m67'er som en god nummer to, etter å ha lest meg opp i skytterboka. Disse fantes det en gang gode uorginale, men godkjente, skjefter til. Det sier boka og diverse diskusjoner funnet via søkefunksjonen. Det jeg derimot ikke har klart å finne ut er hvor i furu, bjørk eller granskauen man finner disse til salgs, nye eller brukte. Selve rifla "flyter" det av.

 

Spørsmålet mitt er dermed todelt. 1) Hva taper man rent teknisk ved å kjøpe en gammel m67 kontra 200str, presisjonsmessig, driftsmessig og brukervennlighetsmessig? 2) Er det i det hele tatt mulig å få tak i noen av disse stokkene til en edruelig kostnad, brukt eller nytt?

 

Mvh T

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

Av og til står det både løse stokker og m/67 med slike stokker til salgs på finn.no tror det skulle gå greit og finne en slik.Prøv også en ønskes kjøpt annonse.

Driftmessig er denne minst like bra som saueren.Saueren har noen fordeler som bedre/kjappere avtrekk,løse magsiner og glattere ladegrep,enkelt løpsbytte og noen justeringsmuligheter mauseren ikke har.

 

m/67 er helt grei til sporadisk skyting og til skyting i klasse 1,som jeg antar du skal skyte i.Prisen ligger vel rund 1-3000,-

Om du skulle bli hekta på dette og ende opp som aktiv skytter kommer du kansje til å ende opp med sauer,men da har du jo litt tid på deg til å blidgjøre fruen først :winke1:

Link to comment
Share on other sites

Lettest/billigst er å kjøpe ei rifle til 1000-2000kr på finn eller her på salgskammeret?

 

Ja, det er det selvsagt. Men de som ligger ute selges med orginalt skjefte. Er klar over at det må anskaffes slik i tillegg til skjefte. Dersom jeg hadde kommet over varianter som var ferdig montert i et ålreit skjefte hadde det selvsagt vært det enkleste, men så skjer sjelden.

 

ØK-annonse er et god tips! Takk! Ellers takk for hjelpende PM'er. Topp stemning når folk hjelper til!

 

Edit: dersom noen vet om aktører man som leverer det jeg spør etter i 2014, kunne det vært kjekt med tips i denne tråden, slik at andre uvitende, kan søke og finne svar ved en annen anledning. Dersom det ikke finnes får det vel være greit som det er.....

Link to comment
Share on other sites

Mitt utgangspukt er noe av det samme som TS. Jeg har allerede bytta til meg en orginal m/67 med Elit-diopter og Mauser-avtrekk.

Det må da gå an å prøve seg i klasse 1 med orginalskjefte?

Jeg liker det nostalgiske utseende, og når skjeftet er pent behandlet uten striper eller klistremerker så får det være sånn.

Heller bytte diopter og avtekk hvis jeg skulle komme over noe. Eller hva sier dere?

Ambisjonsnivået er lavt, men hvis det går ekstra ille så kan jeg jo skylde på utstyret! :oops:

Link to comment
Share on other sites

Er i samme situasjon. La ut ØK annonse her i kammeret. Står nok mange sånne skjefter og støver ned rundt forbi. Det Bredvoldskjeftet i linken var jo lekkert!

Bedding er viktig for presisjonen på mausere har jeg forstått, bare et lite tips...

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Har jeg forstått deg riktig hvis du har et orginalt M67-skjefte, men vil ha et uorginalt som Bredvold eller Aafløy? Da spør jeg isåfall hvorfor det? Tror ikke du taper så mye på å bruke orginalskjefte?! Var jo det "alle" brukte, som ikke brukte Krag.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Har jeg forstått deg riktig hvis du har et orginalt M67-skjefte, men vil ha et uorginalt som Bredvold eller Aafløy? Da spør jeg isåfall hvorfor det? Tror ikke du taper så mye på å bruke orginalskjefte?! Var jo det "alle" brukte, som ikke brukte Krag.

 

Heisann.

 

Har forsåvidt ingen av delene ennå. Som nevnt i første innlegg ser det ikke ut til å bli noe utfordring å kjøpe selve rifla, da det finnes en god del av dem på markedet. Er lysten på et skjefte med høyere kinnstykke, ettersom avstanden fra kinnbein til øye er kortere hos meg enn hva som ellers er gjengs.

 

For alt jeg vet kan det hende min bekymring er uten grunn, men dersom det finnes et bedre alternativ er det av interesse...

 

Mvh T

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...