Jump to content

jogu

Members
  • Posts

    132
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jogu

  1. jogu

    We Hunt GPS

    Vurderer We Hunt GPS i tillegg til Garmin på en støver. Har hørt hundeenheten er lite robust, tåler lite. Noen som har erfaringer? Noen som vet om eventuell forbedret versjon er på vei?
  2. Docter har endrer navn til Noblex. V6 har mulighet til ASV. Så på et på IWA, så meget bra ut! ligger ute en del tester på hjemmesiden deres (på tysk).
  3. Jeg vurderer å bytte løp til Kimber Montana i 270 WSM. Skal primært brukes til reinsjakt. Hensikten er å øke presisjon og kanskje litt fart med litt lengre lengde. Bruker i dag 150 gr Hornady Interlock. Forslag til løp? (Produsent, leverandør, lengde stigning etc)?
  4. se filmen fra youtube Ole M Børsen la ut 1. januar i denne tråden.
  5. Tusen takk til Ole M Børsen som velvillig lånte meg sitt geniale «petter smart»-verktøy! Det viser hvor supert Kammeret er; jeg poster mitt problem-etter noen runder med mer og mindre håpløse forslag får jeg melding via kammeret fra en vilt fremmed som låner meg sitt spesialverktøy - og problemet løst! Takk!!
  6. Nå har jeg putter løpet i kalenderen. Er jo verdt forsøket, ikke koster det noe, og og uten risiko. Å slå hardt har M67 skremt meg fra... Lykkes ikke fryseforsøket, blir det børsemaker neste! Takk for mange gode råd og stort engasjement!!
  7. En skarp patron sitter fast i kammeret. Er et shultz&larsen-løp til en Sauer 200. Sluttstykke har dratt av hylsebunnen og patronen sitter igjen i løpet. Har demontert løpet og prøvd med pusestokk uten å lyktes. Noen tips??? Kunne borret hull i hylsebunn, men er redd for å tenne tennhetta. Vil heller ikke slå for hardt med pussestokken i frykt for det samme.
  8. Har noen ladedata for 270 wsm og Hornady Interbond 150gr. Helst med MRP-krutt.
  9. Må jo være sideligger med engelsk skjefte!(: Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. Mulig det kan være lurt med engangshansker i år pga harepest i en del områder. Svartkjele og liten øks er uansett det viktigste!(-: Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. Har vært fire dager i Lordalen i Lesja. Vi fikk en pen bukk ved Grovbekken ved Skjervedalen første dagen, samt simle og kalv innerst i Lordalen på søndag. Fantastiske dager! Sent from my iPhone using Tapatalk
  12. Til deg som spør om Sølnkletten. Usikker på hvilket område terrenget ditt dekker, men Bogen dvs platået halveis opp på vestsida av Kletten samt Sjellåebotn mot Gravskaret skal være gode områder. Sent from my iPhone using Tapatalk
  13. Har tre ekstra kort første uke (15.-21.) for harejakt med hund, trenger to kort i 2. uka (22.-28.). Noen som vil bytte kort?
  14. Hva er reglene for å ta med til, og bruke Lyddemper i Tyskland (for jakt)? Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. Er det noen som har erfaringer med, eller testet de siste ny kikkerter med avstandsmåler? Leica Geovid HD-R, Swarovski El Range. Er de så mye bedre enn den eldre Zeiss RF? Hvem er kammerfolkets favoritt? Bruksområde er primært reinsdyrjakt. Sent from my iPhone using Tapatalk
  16. http://tv.nrk.no/program/KOID76000015/j ... -fjellmann Mye om jakt
  17. Har veldig god erfaring med 72-74 gr MRP til 190 gr NCC i 300 winmag. 17mm spredning på 100m og ca 35 mm på 300 m.
  18. Hva har dere av erfaring til beste lading og krutt til 123 gr NCC i Sauer m 74 cm løp?
  19. Noen som har erfaringer med lyddemper til 416 RemMag. Hvilke erfaringer? Hva slags demper anbefales?
  20. Sendt deg pm om tispeeier som venter valper.
  21. Arronderingssalget til Statskog har sålangt vært en konsekvens av det politiske kompromisset i forrige regjering ifm kjøpet av Borregaard-skogene. Siste vedtak i foretaksmøte om utredning av privatisering er en ny prosess. Men grunnlaget for dette ble lagt i samarbeidserklæringen til dagens politiske flertall.
  22. Fordel og ulempe er avhengig av jaktterreng. Drever jager relativt raskt og dyrene går større. Med lite terreng er det lett at dyra jages ut. En Dachs vil nok lettere få dyra til å ture. Men drevern har nok større kapasitet mht terreng og snø. Min erfaring er at den normalt søker normalt. Men søket er nok veldig avhengig av den som driver inn hunden.
  23. Leverte på politikammeret på onsdag ettermiddag 3 søknader, godkjent og i postkassa på fredag. Noen som slår den?
  24. I områder med mange og små grunneiere som medlemmer i grunneierlag er det ikke sjelden at grunneier gir lov til jakt uten å kreve at jegeren løser jaktkort hos grunneierlaget. Dette er ofte i god tro da de ikke har gjort seg særlig kjent med grunneierlaget og dets funksjon og organisering.
  25. Har en 202 i 300 WM, hvor langt opp i kaliber kan jeg gå med samme sluttstykke?
×
×
  • Create New...