Jump to content

jonasten

Members
 • Content Count

  482
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About jonasten

 • Birthday 01/05/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hva vil mann kunne få ut av en 6,5x55 ladd til 410mpa kontra 380mpa? jeg ser ikke for meg den helt store forskjellen
 2. Jeg har pipe fra Nisi i 9,3x62 i en sauer 202.Presisjon i denne pipa er like god som i et originalt sauer løp.
 3. De er iallefall kjent for å holde færre skudd.De har 6 bommer mot 4 på de fleste andre.Vil anta bommene blir smalere og at det kan være årsaken til større slitasje.De er også kjent for å være litt kresene på ammunisjon,særlig lette kuler.Feltammo med 8-9 gr kule og litt hastighet er de kjent for å gå veldig bra med.
 4. jonasten

  Jaktbil

  Nå skal jo denne bilen koste rundt 60,000,- da faller nyere pajero ut. Hadde budsjettet vært høyere hadde han sikkert valgt fra øverste hylle,da selfølgelig en Land Cruiser
 5. Takk for hjelpen 350 Rem mag. Hastighet i tabell stemmer veldig bra med det jeg måler.
 6. Jeg våger meg på et spørsmål til noen som har dette programmet. 6,5x55 RA/Lapua hylse 139 grs lapua scenar vv N-560 48,5 grs Federal 215 PL 78 mm 73cm sauer pipe Ladningen er ca maksladning i vitavuoris tabell.Jeg har brukt denne til feltskyting i flere sesonger uten problemer,men jeg ser et det blir flate hetter og i hastigheten er ganske frisk.Har lurt på om jeg kansje er litt på feil side av streken,kansje er kronografen av det rause slaget også.
 7. Ser at 30-06 velges av færre en 8x57is og 9,3x62 og at 6,5x55 er den som flest ønsker seg,og det er jo gledelig
 8. Nøyaktig alder blir nok vanskelig.Såvidt jeg husker så disse eskene like ut fra rundt 1990 og fram til hullspiss kulene tok helt over.Kansje rundt slutten av 90 tallet.Før -90 het kulene Rano,som forøvrig var samme kula. Jeg var så heldig å overta flere tusen av disse kulene fra 1982,da het de Rano.Presisjonen er faktisk nesten like god som dagens hullspiss,men bare nesten.
 9. Jeg fant den pent brukt på finn.no heter classic diatal 7x50.classic serien er vel såvidt jeg vet borte,så det kan hende den er lei å finne ny.
 10. Gratulerer med ny snerten rifle. Jeg har ikke meldt meg i denne klubben,men jeg har også en vixen i 222.Den blir egentlig ikke så mye brukt,men jeg har blitt så glad i den at den er noe av det siste jeg vil kvitte meg med. Jeg har en zeiss 7x50 m/lys på min.Syntes den passer bra både utseende og bruksmessig. Vil tro du kan bruke både Norma og Lapua.Selv er jeg ikke så inne i fabrikkammo da jeg lader selv.Vixen skyter bra med det meste av kuler opptil 60grs.Selv bruker jeg 52gr nosler cc til trening.Til rev og rådyr har jeg ladet med V-max og Rhino.
 11. Skal du plukke hylser på banen tar du kun hylser av samme fabrikat.Ta kun de hylsene som ser nye/blanke ut.de er kansje engangsskutt. Min body die presser litt mer nede ved trykkringen enn FLS dien.På plukkhylser ville jeg brukt begge diene ved første pressing.Smøre må du uansett.
 12. Støtter helt klart et europeisk kalibervalg.Jeg vet ikke hva bruksområdet er for den nye rifla,men jeg syntes liksom ikke du kommer utenom vår 6,5x55 når vi snakker om europeisk/skandinavisk kaliber.Dersom du liker å skyte/trene mye og jakten du utøver hovedsakelig er på vilt mindre en elg syntes jeg den er et meget godt valg.Dersom du hovesakelig er ute etter stor elg og kansje villsvin finnes det nok bedre alternativ selv om den klarer det også. 8x57is er en meget fleksibel patron,den duger til det meste.Lader du selv finnes det masse gode kuler fra 120-220 grs.Skal du ha demper på rifla takler den relativt godt pipelengde rundt 50cm. For min egen del skyter jeg på banen vinter og sommer med 6,5 løpet så setter jeg inn 8x57 løpet når jakta nærmer seg,for meg er det en fin kombinasjon.Jeg har også 8x68s men den blir ofte stående da jeg syntes den er litt "overkill" til mitt bruk. Skal du europeisk kaliber syntes jeg du også skulle velge europeisk rifle og kansje sikte også Ta en titt på bruktmarkedet,det dukker stadig opp neste nye sauer,mauser og andre gode europeiske rifler til hyggelig pris.
 13. jonasten

  VV 160

  For 2-3 år siden brukte jeg tabellen for krag i ladeboken.Patronene skjøt jeg i banesaueren og målte over 800m/s.Disse patronene tok jeg ikke sjansen på å putte i kragen.
 14. jonasten

  Lade til krag

  Ja,det er nok det.Skal du bruke 9-9,3g kuler bør du bruke et saktebrennende krutt.RA15 er kansje enda bedre.
 15. Er skapet i treverk? Bly og treverk er ingen god løsning.
×
×
 • Create New...