Jump to content

Skvalpeskjær

Members
  • Posts

    150
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Skvalpeskjær

  1. Såkalt "transfer bar safety"? Vet ikke noe norsk navn.
  2. N-310 funker jo helt greit til sub-ladning i 30-06 (168grs Sierra MK). Det vil nok sannsyligvis funke enda bedre i 300Whisper pga bedre fyllingsgrad. Men hvis du skal starte så lavt som 3 grs så sjekk og dobbeltsjekk for hvert skudd at kula faktisk har forlatt løpet.
  3. Godbørsa! Jeg har akkurat samme, men jeg har PN i våpennummeret . altså produsert i 89.
  4. Pewter er vel bare en beskrivelse av tinnkvaliteten i skaftet. Sjelden kniv? Vi er vel i kategorien: Turistsuvenir?
  5. Jeg bruker Swift Scirocco 2, 180grs i 30-06 på hjorten og den funker bra med moderat ekspansjon og god presisjon. 57grs. med N-160.
  6. Hvorfor ikke gjøre det litt motsatt og bygge om en annen rifle til å bruke kragens magasinløsning? Er dette i det hele tatt gjennomførbart? For eksempel en Browning A-bolt med kragmagasin! Mye av kragens litt "ikoniske" utseende er jo pga magasinet. Hvis svaret er: "ja, men du må slipe bort ene låseklakken på sluttstykket" så slutter tankespinnet der. Har ikke Krag selv så jeg klarer ikke å se for meg hvor det må tilføres og fjernes materiale.
  7. Gammelhagla mi som ble kjøpt i -86 ligner da veldig på denne, og den heter ihvertfall Marocchini. Den er på utlån men skal prøve å få sett på den lell.
  8. Har fått forslag fra jaktlaget om å sage av den kvisten og montere den på en trofeplate.
  9. Det ble litt studering under nedskjæringen av slaktet i dag og jeg fant ikke ett eneste lite splinthull. Skytingen skal ikke være basert på flaks men det kan være godt å ha litt av det lell!
  10. Det hadde ihvertfall blitt ett langt ettersøk uten andreskuddet! Og resultatløst.
  11. Underlig opplevelse under hjortejakta i går kveld. Jeg skaut en bukk på ca 140 m hold. Til å begynne med sto hjorten bak et tre men da den kom fram la jeg på et skudd. Null reaksjon! Ikke annet enn at den tok ett skritt fram og så seg rundt. Jeg skaut en gang til og da datt dyret. Resten gikk helt fint til vi skulle slakte og vi ikke fant noe hull etter første skuddet. Jeg har undersøkt i dag og fant ut at jeg hadde truffet en pekefingertykk rognkjepp tre meter foran dyret. Går det virkelig an at kula skifter så mye retning? Eller splintres så fullstendig? Jeg er da ikke så dårlig til å skyte. 30-06. 165grs Oryx. Ca 740m/s.
  12. Samme som Defiant men i 30-06. Har fungert helt fint i ganske mange år nå. Men godstykkelsen på gjengepartiet ser ikke imponerende ut nei.
  13. Etron-X hører nok fortiden til. Ble en flopp for Remington for 10-15 år siden?
  14. Remington 700 Etron-X må vel være rifla med kortest "slagtid"? Med elektrisk avtrekk og elektrisk tennhette så må vel slagtiden være knapt målbar sammenlignet med rent mekaniske avtrekk.
  15. Kanskje feilen ligger i kikkertmontasjen? Altså at ved skyting uten demper så var kikkerten skrudd nesten til endes uten at skytteren var klar over det. Var det like god samling med og uten demper? Vil jo tro at hvis kula er borti demperen innvendig så vil spredningen øke.
  16. Takventil med vifte, beregnet på campingvogn.
  17. Fant en eske med noe som ser ut til å være nøyaktig same ammunisjon. De heter Remington High Velocity (Hollow Point). 36 grais kule og utgangshstighet på 1250 fps. Gule plastesker med skyvelokk. Tror de fra slutten av syttitallet.
  18. Dette så verre ut enn jeg trodde ja. Blandt ting å ikke skaffe seg.....
  19. Hadde det ikke vert bedre å prøve å lage en magasinløsning på Mauseren? Den kunne jo være brukbar til trening. Eller er sluttstykket konstruert slik at det er vanskelig å få til? Har en vanlig M67 men har aldri sett på sluttstykket til en i 22LR.
×
×
  • Create New...