Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Skvalpeskjær

Members
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skvalpeskjær

  Hvor mye kan en kule skifte retning?

  Har fått forslag fra jaktlaget om å sage av den kvisten og montere den på en trofeplate.😂
 2. Skvalpeskjær

  Hvor mye kan en kule skifte retning?

  Det ble litt studering under nedskjæringen av slaktet i dag og jeg fant ikke ett eneste lite splinthull. Skytingen skal ikke være basert på flaks men det kan være godt å ha litt av det lell!
 3. Skvalpeskjær

  Hvor mye kan en kule skifte retning?

  Det hadde ihvertfall blitt ett langt ettersøk uten andreskuddet! Og resultatløst.
 4. Skvalpeskjær

  Hvor mye kan en kule skifte retning?

  Underlig opplevelse under hjortejakta i går kveld. Jeg skaut en bukk på ca 140 m hold. Til å begynne med sto hjorten bak et tre men da den kom fram la jeg på et skudd. Null reaksjon! Ikke annet enn at den tok ett skritt fram og så seg rundt. Jeg skaut en gang til og da datt dyret. Resten gikk helt fint til vi skulle slakte og vi ikke fant noe hull etter første skuddet. Jeg har undersøkt i dag og fant ut at jeg hadde truffet en pekefingertykk rognkjepp tre meter foran dyret. Går det virkelig an at kula skifter så mye retning? Eller splintres så fullstendig? Jeg er da ikke så dårlig til å skyte. 30-06. 165grs Oryx. Ca 740m/s.
 5. Skvalpeskjær

  13x1 gjenger på rifle

  Samme som Defiant men i 30-06. Har fungert helt fint i ganske mange år nå. Men godstykkelsen på gjengepartiet ser ikke imponerende ut nei.
 6. Skvalpeskjær

  Slagtidens betydning

  Etron-X hører nok fortiden til. Ble en flopp for Remington for 10-15 år siden?
 7. Skvalpeskjær

  Slagtidens betydning

  Remington 700 Etron-X må vel være rifla med kortest "slagtid"? Med elektrisk avtrekk og elektrisk tennhette så må vel slagtiden være knapt målbar sammenlignet med rent mekaniske avtrekk.
 8. Skvalpeskjær

  Snodig problemstilling

  Kanskje feilen ligger i kikkertmontasjen? Altså at ved skyting uten demper så var kikkerten skrudd nesten til endes uten at skytteren var klar over det. Var det like god samling med og uten demper? Vil jo tro at hvis kula er borti demperen innvendig så vil spredningen øke.
 9. Skvalpeskjær

  Hund. ford transitt connect varmen

  Takventil med vifte, beregnet på campingvogn.
 10. Skvalpeskjær

  Hva er dette? .22

 11. Skvalpeskjær

  Hva er dette? .22

  Fant en eske med noe som ser ut til å være nøyaktig same ammunisjon. De heter Remington High Velocity (Hollow Point). 36 grais kule og utgangshstighet på 1250 fps. Gule plastesker med skyvelokk. Tror de fra slutten av syttitallet.
 12. Skvalpeskjær

  Mauser m67

  Dette så verre ut enn jeg trodde ja. Blandt ting å ikke skaffe seg.....
 13. Skvalpeskjær

  Mauser m67

  Hadde det ikke vert bedre å prøve å lage en magasinløsning på Mauseren? Den kunne jo være brukbar til trening. Eller er sluttstykket konstruert slik at det er vanskelig å få til? Har en vanlig M67 men har aldri sett på sluttstykket til en i 22LR.
 14. Skvalpeskjær

  Identifisering

  Lett, brukbar presisjon og bra avtrekk. Ikke egnet for opplæring av unger da den har en svært tungbetjent sikring.(Dra bak sluttstykkeknappen og vri). Min har nr M 42xx og ser ut som noe gravd fram etter slaget i stalingrad.
 15. Skvalpeskjær

  Toz model 17

  Svaret står i en gammel tråd. Søk på: Magasin Toz 22lr. Ser ut som magasin til Sauer 200 banerifle med litt tilpassing er det enkleste.
×