Jump to content

Gåsejakta 2013


ctm-4

Recommended Posts

  • Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Gåsa lå på havet med unger hvor enkelte individ ikke var flygedyktige enda, også

voksengåsa hadde tungt for å komme på vingene så er nok ikke helt ferdig med mytinga enda nei.

 

Hvor langt ut i havet ligger gåsen? Og hva gjør den der ute? Den finner jo ikke mat ute i havet...

Link to comment
Share on other sites

De jeg så lå i nærheten av noen holmer men langt ifra nermeste område med dyrka mark ja, dvs ikke langt fra halten fyr,grunnen til at de ligger der er mytinga dvs de skifter vingefjær og i den perioden som varer ca 14 dager er de ikke flygedyktige. Den myteperioden virker i år og være sein i tilleg så er ungene små enda noe som tyder på at gåsa vill bynne å trekke inn til dyrkamarka mye senere, tenker ikke det blir noen mengder å se før om en-to uker på dyrka marka.

Link to comment
Share on other sites

2. dag av tidligjakta på Smøla unnagjort.

 

1. dag uten resultat, men flere andre fikk gode resultater. Det ble undersøkt ca 35 skutt gjess, og over 30 var gjellgås (gås som ikke hekker/2åringer)

Mye fugl i terrenget.

 

2. dag ble resultatet 19 stk. 17 voksne, og 2 årsunger. Også idag var det flere andre som fikk gode resultater, men aner ikke noe om totalt antall.

Mere fugl i terrenget idag, enn første jaktdag. Det har kommet inn mere gjellgås.

 

Det er tidlig, men det er store mengder gjellgås som trekker inn på dyrka mark. Kullfuglene har såvidt begynt å trekke inn på dyrka mark.

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder graylag hammer, så er den uten tvil den mest effektive lokken jeg har brukt. Som flere andre sier, så er den vanskelig å lære, men når den først sitter så er den i en egen klasse etter min mening.

 

Jeg er helt ening, når man først mestrer den så er den uten tvil den beste lokken!

Link to comment
Share on other sites

Har vert rundt å spanna lit på forkjellige plasser her på fosen nå, lite gås enda å det som er og se

er voksne gjess. Kullene er fortsatt ute på holmene virker det som, nå er det sørvest å regn å med lit

vind nå så kan ting skje, er jo noen dager igjen til ordinær jakta.

Link to comment
Share on other sites

Ikke det helt store resultatet for meg idag, men generelt ble det felt litt gås på Smøla i dag også :) Det har vært generelt bra uttelling disse 4 første jaktdagene!

 

Personlig har jeg enda ikke sett en eneste plog påvei sørover, men er ikke overraska over at noe har dratt. Uansett er det SORE mengder fugl igjen, og fra mandag er det lov å jakte hver dag, samt i noen myrområder. Krysser fingra for sørlig vindtrekk fremover, så blir gåsa værende leeeenge :)

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg jakta gås på smøla i 25 år, og jeg kan med rimelig stor sikkerhet si at jeg aldri har opplevd at det har vært mere gås igjen etter 6 dager med jakt.

Var ute en tur i morges, fikk 2 skuddsjanser Det satt gås i myra overalt rundt meg. Synd ikke flere ville flytte på seg før jeg måtte gi meg kl.6.

Begynner faktisk å få trua på årets jakttidsløsning. Men jeg skjønner at det er vanskelig for de som jakter på Smøla og bor andre steder.

Link to comment
Share on other sites

Det satt gås i myra overalt rundt meg. Synd ikke flere ville flytte på seg før jeg måtte gi meg kl.6.

Er det ikke lov å bruke rifle?

Det er lov,,,.,. Men høyeste pungtet på hele øya er litt over 60 m,. Smøla er flat som ei pannekake,.,

Link to comment
Share on other sites

Det er helt utrolig at noen klarer og komme på noe så idiotisk...!

Hvorfor er det så idiotisk når «publikumsjegere» inviteres til å jakte sammen med de som har mer erfaring?

 

Jeg har jaktet gås 10 år i et område med mange forskjellige grunneiere, og med økende gåsestamme er beiteskader et økende problem. Jeg har stort sett jaktet alene, og alle erfaringer er lært på den harde måten. Det er felt rundt 200 gås, og antallet fellinger øker betydelig for hvert år. I 2009 ble området åpnet for flere jegere, med den konsekvens at det ble skutt i tide og utide, og samlet uttelling ble 1 gås. Jeg droppet gåsejakt i 2009 da jeg raskt erfarte at gåsa var skremt bort av uerfarne jegere hver gang jeg reiste ut for å se etter gås. Da grunneierne så fellingsrapporten fra 2009 gikk man tilbake til den gamle ordningen igjen.

 

Poenget mitt er at grunneierne har mye større tap ved manglende fellinger enn inntekter ved salg av jaktkort, og derfor har jeg tro på at bedre organisering av jakta gir større fellinger.

Link to comment
Share on other sites

Levanger har tidligre hatt en politikk med fridager osv for å få gåsa til å bli værende lengre... For å få mer kjøtt i fryseren. Det de sa den gangen var at uorganisert jakt jaget vekk gåsen for raskt. Hvis skade var problem burde det være supert å få jaget vekk gåsa.

 

 

Fra iPhone

Link to comment
Share on other sites

Snakk om å ødelegge for jakta!

Jakt er mere enn å melde sin interresse, kanskje få være med, og så skyte når adm. dir. sier "skyt!"

Skyting kan man bedrive på banen. Og kjøtt er billigere på REMA.

 

Her har tydeligvis "eliten" fått i både pose og sekk, og sikrer seg avtaler i begge ender for å slippe å dele med noen.

Link to comment
Share on other sites

Ønsket er vel til dels også å få tatt ut mest mulig gås fra stammen slik at det blir færre som ødelegger åkerne på tur nordover på våren også?

 

kan jo være enig at tanken med å slå seg sammen flere å jakte på de teigene som det er observert fugl er til dels god. Det øker jo sjansene for å få inn gås (med flere lokkegås på riktig plass) og øker sjansene for å felle flest mulig gås på færrest mulig "skuddserier", (dog ikke like mye skutt gås per jeger?)

 

Hvis disse jaktlederne er fleksible nok slik at de er tilgjengelig for å bli med å jakte når "publikumsjegere" ønsker det er det jo greit. Men, blir det snudd på hue og er slik at publikumsjegerne har å stille opp når det passer for jaktlederne er det ikke fullt så bra. Enda værre dersom jaktlederne og "stammen av andre erfarne gåsejegere" egentlig bare har ordnet seg pent pakket inn og kamuflert ekslusiv jaktpakke...

 

syns det virka som opplegget de har hatt med gasejakt.no virka til å begynne å fungere riktig bra - men neida.. ?

Link to comment
Share on other sites

Nå jakter ikke jeg selv på levanger , organiert jakt må til men måten dette er gjort på ser for meg noe diffus

ut, virker som om noen har årna seg meget gunstig jaktordning for seg selv. Det jeg er enig i er at antallett

jegere må stå i still med størellsen på jaktområde, for mange jegere som ligger og skyter er selfølgelig ikke

bra har jeg erfart. Et rettferdig kortsalg med for eks trekning av et begrenset antall kort hadde nok blit mere akseptert en denne

jaktlederordningen.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Hvorfor kunne de ikke bare fortsatt med bookong av åkrene på http://gasejakt.no/index.html

Der kunne de jo fint hatt kontroll over hvor mange jegere som skal jakte og hvor de skal jakte osv

Ennå sette opp 6 "jaktledere" til å ha kontroll på det. Og er det slik at de har så mye erfaring som de ska ha det til?

Jeg tror bok ikke at det blir boe bedre av dette opplegget som stenger ute jegerne, og uten jegere så blir det i allefall ikke skutt noe mer gås!

 

Jeg et jævla spent på hvordan dette kommer til å gå!

Jeg håper egentlig at de driter på draget og at alt blir som det var før!

For det og overorganisere jakta, det funker ikke!

For å si det kort så har jeg veldig lite trua på dette!

Link to comment
Share on other sites

At vanlige jegere nå utestenges på Levanger er bare trist. Vel så håpløst blir det når begreper som "human jakt", "effektiv jakt", "bryderi for grunneier" samt "forskning" sauses sammen for å legitimere dette. Her er det åpenbart at noen vil ha hele kaka for seg selv!

Klart man må ha regler og at "texas" jegere som skyter i vilden sky må lukes ut, men å dra alle "publikumsjegerne" over en kam som uerfarne, inhumane og brysomme blir for dumt.

Jeg registrerer forøvrig at det i Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) rapporten"Gåsejakt i Nord-Trøndelag Resultater fra ulike jaktorganiseringer i 2011" (http://www.nina.no/archive/nina/PppBase ... 12/777.pdf" target="_blank) ble brukt 1.9 skudd pr felte gås i prøveprosjektet på Nesset ved Levanger. Såvidt jeg vet var det en selektert jegergruppe som slapp gjennom nåløye for å jakte der dette året. Nesten 2 skudd pr gås kan vel neppe kalles effektiv jakt med mindre du også stiller med ulovlig uplombert halvauto hagle. Det humane aspektet med så dårligs skyting kan også diskuteres.

 

Det snakkes om at for å nå bestandsmål må man bla redusere hekkebestanen av kortnebbgås med hvertfall 20 000. Er det da løsningen å "kvele" jaktlysten til den "vanlige" jeger og bare satse på "proffe" jegere med bekjentskaper? Tror man virkelig at "gutteklubben Grei" alene skal klare å holde gåsebestanden nede? Dette faller på egen urimelighet.

 

Dessverre kommer dette på Skogn/Levanger bare som en føljetong til alle de håpløse reglene og påfunnene som har kommet der de siste årene. Særlig under påskudd om "forskning" i samarbeid med NINA. Dette er ikke forskning, men ren synsing. Man må jo nesten le av tragikomikken oppi det hele, da det fremkommer av fellingsstatistikken at fellingstallene har blir REDUSERT etter innføringen av de nye reglene som skulle være så veldig gode til å forvalte bestanden..

Link to comment
Share on other sites

Men dette er noe vi også kan gjøre noe med!

Som feks å skrive litt kritiske spørsmål på favebooksiden deres som og være med på å medvirke i at de kansje kan endre litt på opplegget.

Dette er noe som vi jegerne må ta tak i for å få orden på sakene.

For viss de innser at det ikke blir noe bedre så må de jo åpne jakta igjen.

Link to comment
Share on other sites

Fikk svar fra levanger jfl. Dette var definitivt ikke noe de stilte seg bak. De vet like lite som oss.

Tydeligvis noe som er bestemt uten å ta med jegerstanden i diskusjonen.

Skulle gjærne vist hvordan utvelgelsen av jaktledere foregår. Jeg gjetter på at det skjer gjennom kameratskap.

Hvordan, og hvem definerer profesjonelle jegere? Tipper de (hvem de nå er) bare har utnevnt seg selv til proffer.

 

Har dessuten fått høre rykter om at det er en del grunneiere som ikke er med på dette, da de etter sigende "har forstått at hele greia er korrupt"

 

Spent på om fylkeslederen i nord-trøndelag jff kommer med en offisiell uttalelse om dette. Jeg vet at han er enig med meg.

Link to comment
Share on other sites

Det er ingen tvil om at gåsejakt har en egen evne til å få det til å koke over i skolten på en ung og uerfaren jeger, såpass mye har jeg jaktet gås i mitt liv at jeg kan underskrive på det. Det skremmes mer enn det felles, og da kan det enten være på sin plass med et jaktkurs, eller at en erfaren jeger tar med seg noen uerfarne og fungerer som veileder i felten. Men overformynderi og overkikkadorer og utestengelse av allmenheten har jeg ingenting til overs for. Styr unna Skogn og Levanger i år da, det er jo plenty med jaktmuligheter i Verdal, Steinkjer og opp langs Snåsavatnet…

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...