Jump to content

Thunderbolt

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Thunderbolt's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har Skutt noen kråker med RWS subsonic der effekten har vært dårlig. Hører jeg treffer men de flyr av sted. forleden var det ei som fikk 3 skudd, Den var fremdeles i live da jeg fant den. Alle er skutt på ca 60 m. Skulle vel ha foretatt en obduksjon for å se hva som skjer.
  2. Er rødpunktet i en sådan kikkert med retikkel 60 i bildeplan 2 kraftig nok til bruk på dagtid.
  3. Nå har jeg jakta gås på smøla i 25 år, og jeg kan med rimelig stor sikkerhet si at jeg aldri har opplevd at det har vært mere gås igjen etter 6 dager med jakt. Var ute en tur i morges, fikk 2 skuddsjanser Det satt gås i myra overalt rundt meg. Synd ikke flere ville flytte på seg før jeg måtte gi meg kl.6. Begynner faktisk å få trua på årets jakttidsløsning. Men jeg skjønner at det er vanskelig for de som jakter på Smøla og bor andre steder.
  4. Løst forskjefte var løsningen ser det ut for. Takk for hjelpen.
  5. Det har ikke vært byttet kolbe. Hva mener du med magasinutløseren?
  6. Den låser ikke fremme, og da får en heldigvis ikke tatt avtrekk heller.
  7. Har en kompis med en rem 870 hvor bolten ikke låser når en tar ladegrep. Hva kan årsaken være til det?
  8. Er på ferie så jeg har ikke ladedata i nærheten. Men jeg har brukt Norma 202 og det fungerte bra på denne kula. Har dessverre ikke tilgang til mengder på et par uker.
  9. Tror nokk Gaume har rett når det gjelder antagelsene sine ang. årets gåsejakt på Smøla. Blir nokk som det var før døgnreguleringene begynte. Gåsa får ikke fred en plass første dagen, så, hvis en er skikkelig heldig kan en slumpe til å se ei gås eller to andre dagen. Det er nok noen færre jegere nå en dengang så det kan gjøre det litt bedre. Forøvrig Gaume, var jeg og jaga ca. 300 gjess fra jaktmarkene dine i går. Heldig for deg att grunneieren er bortreist og ikke organiserer noe skadefelling. Det er vel best at jeg tar ansvar og hører med landbrukskontoret . Må prøve å berge litt for til vinteren.
  10. Er det noen som har erfaringer med bruk av denne hettemateren. Kan den evt. brukes på en Rcbs Rock chucker presse
  11. Er det mulig å bygge på ekstra bakkammer på en Hausken kompakt?
  12. tmm 6 som bygger 125 mm. foran løpet, er såvidt jeg forstår erstattet med tmm 4 som øker lengden på børsa med 162 mm.
  13. Er på utkikk etter demper til min kongsberg 393 i 6,5x55. Har fra før en Br-Reflex T8 på en annen rifle og er kjempefornøyd med den. Eneste ulempen er at den veier 743 gram. Er det noen som kan som har oversikt over dempere som bygger mindre en 10 cm foran løpet, er bygd i alu. og demper noe mere en de små kompaktdemperne. Ser for meg at noe nær det ideelle hville vært en Hausken kompakt med ekstra bakkammer, men jeg vet ikke om det er mulig. Har sett litt på sonic 45 men har ikke fått noe godt inntrykk av hvor mye den demper, har også lest en plass at vekta som blir oppgitt ikke stemmer.
  14. Har brukt Nosler partition med litt for mye ødelagt kjøtt. Swift a-frame, som1 fungerte perfekt. Wodleigh Weldcore holdt bra sammen og fin ekspansjon, men det ser ut for å bli mye blodslått kjøtt. Alle disse er 140 gr.kuler skutt i hjort. alle gav ok. presisjon (1") Har tenkt å prøve 10.1 g. Rhino til høsten. Prøvde med 100 gr. Barnes x til rådyr skjøt noen dyr og efekten var god men presisjonen var for dårlig. så kula ble lagt bort til fordel for 100 gr, partition som samlet mye bedre. Nå begynner det å bli noen år siden jeg jakta rådyr, men så vidt jeg kan huske ødela ikke 1oo gr. Nosler partition særlig mye kjøtt. Jakter gås med 108 gr Lapua scenar som er den kula som samler best i mitt våpen, av de jeg har prøvd. Når hjorte jakta er over blir børsa innskutt med 85 gr. scierra varminter for å gjøre livet utrygt for kråker og lignende. ei meget god kule til formålet, da den i tillegg til å ha en eksplosiv virkning også samler meget bra.
×
×
  • Create New...