Jump to content

Reiseradio


Jml

Recommended Posts

Går rundt å grubler på om det er en god invistering i å skaffe seg en reiseradio til forskjellige fjellturer og lignende?

Det er ofte manglende mobildekning der jeg ferdes, så mobiltelefon og slikt utstyr blir liggende hjemme. Ikke god butikk å dra med seg iPhåne på fjellet uansett.

 

Jeg legger vekt på:

-Batterilevetid

-Mottakerevne

-størrelse, må være hendig å ha i sekken/lomma etc

-bør ha ok lyd i det minste, men dette er ikke førsteprioritering

-max 500kr

 

Er det noen som har erfaring med hva som er brukbart eventuelt har noen stalltips? ser det finnes lustusner med sånt på markedet, men syntes mye av det ser skrøpelig ut..

Link to comment
Share on other sites

Har sett Sony har noen små kjekke radioer med AM/FM, og som har god "mottakelse"

 

Kjøpte selv en Tivoli PAL, ikke noe lommeradio akkurat, men grei å ha med på tur. Disse har fått skryt for radiodelen, men jeg syns min er helt elendig der.

Link to comment
Share on other sites

Har denne sjøl, og er mektig imponert! Bra lyd, bra batteri og veldig bra radiomotak!

Er så bra lyd at den fungere bra til revelokk også.

Prisen som er nesten komisk billig!

 

http://www.ebay.com/itm/160957062735?ss ... 1439.l2649

 

 

Har denne også. Nesten like imponerede som den over.

 

http://www.ebay.com/itm/290852985496?ss ... 1439.l2649

 

Fordelen med denne er at du får kjøpt ekstra batterier billig

http://www.ebay.com/itm/400430680887?ss ... 1439.l2649

Link to comment
Share on other sites

Den Biltema-radioen har ihvertfall veldig god mottaker; har den med i fjellet og på sjøen og er happy med den. Mellom turene bor den i garasjen og gjør tjeneste i verktøypøsen.

 

Litt på siden; når de slår av FM-netttet; hvordan blir det med radio i de områdene som har halvdårlig dekning? Er DAB som med digitale TV-signaler; enten har en signal eller så har en ikke?

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker at en reiseradio har litt mer enn bare FM. Jeg kjøpte meg en Tecsun PL-600 fra en eller annen kineser på e-bay. Knallgod radio! Den har veldig god mottaker, og i tillegg til FM/AM så er dette også en kortbølgemotager. På toppen av det hele tar den også inn SSB (selv om dette ikke er så veldig mye i bruk lengre). Men, altså; hvis man liker å lytte på litt mer enn bare de vanlige FM-stasjonene, så er dette en knallradio! Den har også tilkobling for ekstern antenne (trådantenne e.l.). Batterilevetiden er svært bra, og den benytter 4stk AA-batterier.

bigPL600.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=755082" target="_blank

 

Har sett litt på denne - akkurat litt for kostbar men kan stå for den.. Ser ut for at den har det meste, men tro hvordan mottaket på den er?

 

http://www.ebay.com/itm/Brand-New-Porta ... 2ec7b7a877" target="_blank

Om du har litt flaks

 

Og her http://www.ebay.com/itm/Fulljoin-PPS006 ... 43a754f1da

 

var litt rimeligere her ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Kan du gi en liten rapport om denne når du selv får testet den?

 

Jeg skal prøve å få til det når jeg får prøvd den litt. Har ingen stor erfaring med slike radioer, men kan prøve å sammenligne litt med et par tre andre reiseradioer, disse er da eldre typer.

Forøvrig kom det mail i dag tidlig om at radioen var sendt, så det var raskt ekspedert

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fikk radioen i hus i dag tidlig, og det tok da sånn ca 11 dager fra jeg betalte til jeg kunne hente pakke på posthuset. Når det er sagt så har Posten hatt pakken i hende 6 av de 11 dagene, så pakken brukte lengre tid på de 6 milene fra Gardermoen til meg enn den gjorde fra Hong Kong til Norge :roll:

 

Førsteinntrykket er bra, radioen virker solid bygget og har gode knapper som responderer fint. Godt tydelig display med all infoen en behøver. Den er liten, men har samtidig veldig god lyd, sammenlignet med et par andre småtasser av noen radioer (en Grundig) er lyden meget bra. Grei manual på engelsk. Den virker til å være grei å programmerer, selv om jeg må lese meg opp litt mer så har jeg i hvertfall fått lagt inn kanalene på FM i minnet. Så blir det å prøve seg på kortbølge i kveld. Den tok inn 3 kanaler mer en det radioen fra Grundig greide på FM, og de var klare og fine å høre på. I forhold til en Pinell Supersound II så hentet den dobbelt så mange kanaler, men denne radioen imponerer ikke på FM båndet.

Prøvde så vidt på kortbølgen i dag tidlig og fikk inn nyhetssending fra Beijing på engelsk, klar og fin så det var lett å høre hva som ble sagt. :D

 

Imponert så langt, det skal bli spennende å se hvordan inntrykket er om noen uker.

 

Mulig jeg var heldig, men jeg slapp å betale moms og fortollingsgebyr, så hele moroa kom på kr 430 ink frakt. Det tror jeg den er verdt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har fått testet litt, men ikke så mye. Bor under en km fra FM/MW masta her så det setter ikke så store krav til følsomheten.

Men var ute i bushen i helga , fikk da testen den på mellombølgen hvor den fungerte greit på en stasjon. Har hatt oppe antenna på kortbølgen og søkt gjennom noen ganger, men ikke klart å få inn så mye der.

 

Må vel lese litt mer i boka..

Link to comment
Share on other sites

En ny rimelig (399.-) DAB/FM radio som får god omtale er POP Radio.

 

http://radiobutikken.no/catalog/radioer/dab_fm/pop_radio_hvit_dab_og_fm_radio_benytter_4x_aa_batteri_usb_port_eller_220v_lekkert_design_god_lyd_og_/

 

DAB er vel en nødvendighet i disse tider, men husk at den generelle erfaringen er at DAB bruker vesentlig mere strøm en FM.

Batteritiden er som oftes halvert om man lytter på DAB kontra FM.

 

Link til Din Side Test http://www.dinside.no/914960/test-pop-dab-fm-radio

Link to comment
Share on other sites

Men var ute i bushen i helga , fikk da testen den på mellombølgen hvor den fungerte greit på en stasjon. Har hatt oppe antenna på kortbølgen og søkt gjennom noen ganger, men ikke klart å få inn så mye der.

 

Husk at kortbølge og mellombølge fungerer best etter mørkets frembrudd, man får ikke inn så så mange stasjoner mens sola er oppe :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg jakter en del langs kysten i Finnmark. Min erfaring er at FM ikke er brukbart hvis du skal litt utenfor tettbygd strøk. DAB? om noen år, kanskje. Jeg har et par radioer med LW, eller langbølgen. Om ikke verdens beste lydkvalitet, så får jeg hørt værmeldinga, midnattsol eller ei :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...