Jump to content

Giron

Members
  • Posts

    161
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Giron

  1. Giron

    Riflestokker

    Minner om engelskmennenes "mad minute". SMLE spenner i tillegg på lukking,
  2. Nå er ikke DFS de eneste som har sviktende oppmøte, Jegerprøveinstruktørene klager på dårlig interesse på kursene lokalt her. FAQ er om det ikke er mulig å ta kurset på nett. Er det mulig at pandemien har gjort at folk vil gjøre mest mulig hjemmefra? Hvordan har oppslutningen vært på DFS sine nettbaserte løsninger under pandemien?
  3. Jeg kom over en bra G33/40 her om dagen. Flott stand i 8x57. Alt originalt, bortsett fra at politiet desverre har satt sit buemerke på den. Hva ligger disse på i pris?
  4. Det ligger en til salgs i Drammen. https://www.gn.no/vapen-skarpt/browning-high-power-waffenamtmerket?mlevel=49
  5. Jeg skal en tur til Canada for å besøke etterkommere av slektninger som utvandret til Canada for lenge siden. Jeg hadde tenkt å dra i mai/juni ´23. For å kombinere reisen med noe nyttig: Er det noen norske selskaper som tilbyr jakt i BC i nevnte tidsrom, eller bør jeg søke opp lokale outfitters?
  6. Den er ikke min, men den er til salgs. Hva vil en sånn som kommer ut av skapet være verdt? Nummerlik med original rem. Løp som det er skutt korrosive hetter uten å pusse med, men i relativt bra stand. NB. Den er litt redd for å komme ut av skapet akkurat nå for tiden.
  7. Det er kanskje datoen dette ble utført som er presset inn i kolben?
  8. Har hørt at det er bygd rifler i .416 Aagard i fylket på M98 kasser. Da må det jo eksistere brosj og tolker for det kaliberet i landet. Den går for øvrig rett i en Mauser kasse.
  9. Da har jeg hatt mine to par Protex i litt over et år. De er mye stivere i læret enn Alfa sine. Jeg brukte lang tid på å gå dem inn. Jeg har et par Alfa i tillegg, og de er helt forskjellige i læret. Et "depotrykte" sier at det er mange klager på Protex sko. De er vel for øvrig lagd i Litauen.
  10. Vi som skyter blykuler i pistol og revolver har brukt Lewis Lead Remover i årtier nå. Det er rett og slett en messingduk som presses ut mot løpet og drsr med seg bly. Nesten skremmende hvor godt den virker.
  11. Giron

    Gerber BMF

    Jeg har en sånn med sagtakker. Jeg har fått noen flekker på bladet. Hvordan kan jeg fikse det? Min er komplett med kompass fra Silva og bryne. Har egentlig ikke funnet noe fornuftig bruksområde for kniven.
  12. Giron

    Brno rifle

    Min 601 var en del av en byttehandel på 80-tallet. Den kom akkurat fra selfangst på Vestisen, der den hadde gått noen k skudd i løpet av sin tid. Såpass at løpet var totalt utskutt. Jeg fant ei ubrukt Mg-34 pipe som ble montert på. Jeg fikk på kjøpet twist ca 1-250mm siden Mg-34 pipa var bergenet på .30-06. Den er kamret i 7,62x51, og det har gått en del 1000 NATO skudd i tillegg til hjemmeladd ammunisjon igjennom løpet på børsa. Tror jeg har hatt to klikk siden jeg fikk børsa. Den er oppgradert med ny stokk siden den gamle Monte Carlo greia ikke var god å skyte med. Dette er det våpenet jeg aldri kvitter meg med.
  13. Sånn kun for nysgjerrigheten sin del: Hvis man er medlem av flere pistolklubber, skal man betale for tilknytning til forbundet i begge/alle klubbene? Eventuellt hvordan fungerer dette?
  14. Her er politiet i Finnmark si holdning til saken. De skulle vel ha litt erfaring med all rein som ferdes langs veien. VET DU HVA DU SKAL GJØRE HVIS DU KJØRER PÅ EN REIN? Hver eneste dag får Politiet i Finnmark telefoner fra sjåfører som har vært uheldig og kjørt på en rein eller en elg. Nå på vinteren trekker ofte dyrene ned til veien og særlig nå som det har kommet mye snø. Hva gjør du hvis du er uheldig og kjører på et dyr? Sett på nødblink/varseltrekant og ring politiet på 02800, så hjelper vi deg. Vi kontakter reineieren eller varsler viltnemda i kommunen. Når du melder i fra om reinpåkjørsel vil reineier lettere kunne finne dyret og eventuelt avlive det slik at det slipper å lide. I tillegg vil reineieren få erstatning for dyret og de slipper å gå i tap. Det er viktig. Det er ikke du som må betale erstatningen. Når det gjelder elg og annet vilt, som ikke noen eier, er det den lokale viltnemda som skal ha melding. Men det er vel de færreste som vet telefonnumrene til viltnemda i alle kommunene. Så ring 02800 så varsler vi videre. Dersom du har egnet utstyr som kniv eller lignende og føler deg komfortabel med det, så kan du bli bedt om å avlive dyret. Men det vil bli etter en konkret vurdering, i samråd med deg og politiet. VIKTIG FØR DU FORLATER STEDET: Merk av stedet der påkjørselen skjedde slik at reineier eller viltnemda lett kan finne det døde dyret eller drive sporsøk dersom dyret ble skadet og må avlives. Ingen dyr skal lide unødvendig. Du kan bruke feks en plastpose eller noe du har liggende i bilen og feste det til feks veistikka og forklare detaljert hvordan og hvor du har merket stedet, til oss. Husk også å se til at dyret ikke ligger trafikkfarlig til. Når du melder i fra ring 02800 og ikke nødnummeret, så fremt det ikke er personskader. Da ringer du 112 Kjør trygt, se etter ferske dyrespor i snøskavla - da vet du at det fort kan stå en rein bak neste sving. Ha en trygg og fin dag PS. I følge vegtrafikkloven har du plikt til å melde i fra, og noen forsikringsselskap har lavere egenandel, og ikke bonustap dersom du melder i fra
  15. Giron

    Leica PRS

    Det går rykter om et nytt kikkertsikte fra Leica, brukbart for PRS. Har visstnok det megetsigende navnet, ja, PRS. Er det noen som vet noe?
  16. Firing pin protrusion gauge. Brukes til å tolke korrekt lengde på tennstempel.
  17. Jeg fant en veldig rimelig .458 pipe hos børsemakeren. Jeg går for .450 Rigby. Da er letingen på gang etter en brosj. Det ligger vel an til at jeg må bestille en selv.
  18. Livet går videre. Prosjektet også. Låskassen er slipt ned, og begynner å ta form. Kaliber er ennå i det blå. Kikkert har jeg imidlertid fått tak i. En Zeiss Diatal-C 1,5X12. Ikke noe for gluggjakt, men perfekt til formålet jeg har tenkt. Et diopter/Ghost ring som passer i bakre kikkertmontasje er også under produksjon. Det begynner å klø i avtrekkerfingeren.
  19. Browning SA22 er et glimrende alternativ. Min går bra, selv med første skudd. Aberet er prisen.
  20. Hos oss tok børsemaker (@Samson) mottakskontroll på NM149 blant annet ved å sette sluttstykket i skrustikka og gi hevarmen en liten dask med en hammer. Som regel sa det pling når den sølvloddede hevarmen falt på betonggulvet. Rifla ble så returnert. Etter at barnesydommene ble rettet opp, var inntrykket at rifla var relativt presis og gjorde jobben den var kjøpt for godt nok. Det er ikke så veldig lenge siden den ble tatt ut av tjeneste for godt.
  21. Som alltid er sending av våpen og ammunisjon diskutert før. http://forum.kammeret.no/forum/viewtopi ... &p=1209111 Det er også mulig å se hav en av de store nettbutikene skriver på hjemmesiden sin. http://www.landro.no/Kundeservice/Frakt
  22. @Vapenskjold: Du spurte ikke om de fem kiloene gjaldt 5kg NEI, eller netto eksplosivinnhold?
  23. Vel, når Beretta var best som kastevåpen var det kanskje på tide http://edition.cnn.com/2017/01/19/polit ... index.html Ser også at sksbehandlingstiden er tilnærmet lik den her på berget. Likevel så rakk de å ferdigbehandle minutter før en ny og proteksjonistisk president blir svoret inn. Hmm. Kanskje noen lobbyister fra f.eks Ruger eller S&W lurer i kulissene?
  24. Her må det jaggu bli fart i ladinga..... http://www.dagbladet.no/nyheter/zombie- ... r/66594386
×
×
  • Create New...