Jump to content

Trixie

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Trixie's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Trixie

    Reiseradio

    Bare som et apropos: Jeg har en "kina vhf radio" med FM mottaker. Dette blir da en veldig kompakt radio å ha med i sekken.
  2. For å prøve å illustrere: Jeg sitter med en ipad og klarer fint å lese klokka på toppen av skjermen på en armlengde. Flytter jeg den nærmere ser jeg tallene syslskarpt, det blir forskjellen. Lurer du på dette bør du snakke med øyelegen og så kan han justere synet ditt så dårlig som du vil se.
  3. Jeg har fått utført samme operasjon som Jaktlykke, og sikkert av samme legen Jaktlykke: Jeg trodde ikke du var gammal nok til å få utført en slik operasjon Dette nærmer seg ett år siden og jeg er veldig fornøyd. Jeg var nok mye mere nærsynt enn Lykke, så mye at jeg fikk dokumentasjon på utgiftene mine og trakk dette fra på selvangivelsen. Føler jeg ser som en "hauk" på avstand, og har samtidig helt greit lesesyn så lenge jeg har lys eller jeg ser på en dataskjerm. Jeg kan siterere jaktlykka ordrett på det hun skriver, med litt forskjell: Jeg ser nok litt haloer på sterke lyskilder som blir rettet direkte mot meg (led xenon spesielt) Det eneste synsproblemet jeg merker er når avstanden er en armlengde og +noe til, da hender det jeg bruker lesebriller. Jeg skyter aldri med diopter og svært skjelden med åpne sikter, men på slutten av "linsetiden" var nok dette utelukket. føler at dette er bedre nå etter operasjonen.
  4. @M67 Jeg kan også lese bakpå ammopakkene at 6.5 holder kravet til anslagenergi. Erfaringene til flere av debattantene her er at dette ikke stemmer i deres praktiske verden. men vi godtar 6.5 som jaktpatron, og den feiler ingen ting, den er faktisk god. Hvis en dukker opp på skytebanen for å ta skyteprøve med ett annet kaliber som ligger på grensen med anslagsenergien så begynner spørsmålene å stilles. (Dette har jeg vært vitne til) Og når er kaliberet "storviltgodkjent", er det når man leser på pakken? Dette er kansje all kunnskapen du trenger å ha for å gå på jakt. Lader du selv skal du vite mere om ammoen du bruker.(Den skal jo tilpasses ditt våpen) Å særbehandle ett kaliber slik (6.5) er noe som QA sjefen kaller ett "stille avvik", vi vet at vi kan være utenfor de fomelle kravene , vi godtar det som det er, men gjør ikke noe med det. Det er kansje kravene til anslagsenergi som bør justeres, og sett det gjerne i sammen med kulevalg.
  5. "Alle" er enige om at 6.5x55, i praksis, sliter med de faktiske krav til anslagsenergi. "Alle" mener at dette ser vi bort fra og bruker den som før. (At kaliberet er fullt ut brukandes og faktisk meget bra er vi også enige om) Men: Hvis vi da en gang i fremtiden, må bruke homogene kuler, så er disse: Tyngre å få opp i fart, dvs at vi "sliter" enda mere med å tifredstille de anslagskravene som faktisk gjelder. Kan få høytt trykk, pga at kulene har større volum,dvs at vi må redusere ladningene og fraviker kravene til anslagsenergi enda mere. Homogene kuler er også konstruert for å beuke relativt høy fart. Hva da mine venner, da blir vel et lovpålagt krav om anslagsenergi ofret på "miløjøalteret". Skal vi da se bort fra dette, selv om vi egentlig vet at vi ikke holder oss på riktig side av "lover og regler" og gjør dette mot bedre vitende.
  6. Og glem ikke å prate med folk du treffer ute på jakt. Det er utrolig hva det hjelper på med velviljen etter en prat. Traff på en kar som bor langs veien under hjortejakta i høst. Spurte hvordan det lå an med hjort og rådyr rundt heimen hans. Endte opp med avtale om måneskinnsjakt i hagen med tilhørende kaffeavtale.
  7. Lykke til, håper det ikke er verreenn seig olje. Prøv gjerne en annen type tennhetter for å sammenligne anslaget.
  8. Det er det, seig olje på stift og fjær eller noe annet sted i sluttstykket lager problemer. det er vel det som kalles første bud. Sjekk også om fjæra er hel og at stiften stikker ut av sluttstykket når den er nedspent.Det han være dritt ihullet.
  9. Jeg har også opplevd dette. Lader selv og kombinasjonen kulde og CCI tennhetter har gitt klikk. Har ikke trukket 100% konklusjonen ennå, men CCI tennhetter sies å kreve noe hardere anslag. Har skutt med min rifle med hjemmeladet ammo i flere år uten klikk og det eneste "parameteret" som ble endret er tennhettetypen. Hvis rifla har marginalt anslag kan dette være problemet ditt.
  10. Hvilken type tennhetter bruker du?
  11. Har foretatt en kvalitetskontroll her, og det VAR det. Ser klare fordeler med "stordrift" på slike prosjekter, når alle ingredienser er samlet så er det å produsere for fullt.
×
×
  • Create New...