Jump to content

beste 1911 45


hunter1985

Recommended Posts

Her er noen tegninger på 1911 , disse er ganske dårlige og ser ut til å være fra Springfield, har endel i papir som er litt tydligere .

men demonstrerer at det ikke er de frekkeste toleransene!

http://www.sightm1911.com/blueprint/m1911a1_blue.pdf

 

OT

Torf : Paul McCartney lagde POP for unge jenter , men hadde blitt med på en sixpack med zeppelin når som helst. :D

Link to comment
Share on other sites

Noen 1911 er bedre enn andre. Jeg har Colt fordi jeg vil ha kvalitet for enhver pris og jeg vet at Colt har smidd de vitale delene. Springfield var også gode før iallefall, til og med de som var fabrikert i Brasil hadde smidde rammer og sleider. Kimber og Les Baer har jeg hørt er smidde men vet ikke. Ruger, Para og en røys med andre er muligens støpt og isåfall overhodet ikke noe for meg.

 

.... å hevde at strømsgodset fortsatt er Norges beste fotballlag...

 

Det er jo Brann...?

 

Hassel, jeg har skutt Colt noen år og åpenbart har vi forskjellige oppfatninger. Jeg har mye mer å tilføye, men jeg stopper her.

Link to comment
Share on other sites

Gjorde ALLE triksene for å få presisjon utav 9x19 originalpipa i colten min. Sveiset opp låselugger og hood, og tilpasset på nytt, ny bushing, tighte ramme/sleide etc, prøvde diverse kuler og ladninger. Det endet med med skroting av originalpipa og en ny barsto-pipe før det ble bra.

 

Kjenner til to tilfeller av gamle colter i 38 super hvor det ble gjort det samme før presisjonen var på plass.

 

En samtale med Noren bekrefter det samme, 9mm-pipene til colt gir sjelden brukbar presisjon.

 

Håkan Spuhr skrev vel det samme i vapentidningen for noen år siden, at colts 9mm-piper med fordel kan byttes.

 

Mistenker at kammerdimensjonene er for romslige, og at riflestigningen er for rask.

 

Samtidig har jeg sett god presisjon fra de fleste 45-coltene jeg har skutt med, sålenge de ikke er for slarkete, og det er de moderne sivile coltene ofte.(ja, jeg eier to selv. og de er/var slarkete. den blånerte er tightet opp, den rustfrie får lov å slarke)

 

Og jeg vil fortsatt påstå at av de colt DA-revolverene jeg har håndtert(har bare eide en, men skutt med en god del, og håndtert mange), er det oftere timingproblemer en f.eks hos smith. Min mk5 var ganske ille, og det ble den eneste coltrevolveren jeg har eid.

 

En god venn har flere DA colter, (1917, commando, 357, og python), og de har alle utviklet timingproblemer etter mye skyting.

 

Fler pytoner jeg har håndtert andre steder har også hatt problemer med at hanen faller før cylinderen låser på DA.

 

Så, herr hofteskudd, hvem er den arrogante, jeg som begrunner påstandene mine på de erfaringene jeg har gjort, eller du som ikke er villig til å innse at andre også kan ha gjort erfaringer, og at de erfaringene er andre enn dine?

 

Siste colten jeg tittet på var en rustfri series-80 goldcup her i helgen. Middels slarkete, og grufull og skeiv utvendig polering. Skyter sikkert helt ok, men ikke påstå at dette er bra satt sammen, for det er det virkelig ikke.

 

Så du baserer uttalelsene dine på erfaring med ett stk Colt 1911 i 9mm - tenkte meg det var noe sånt. Og du trekker frem gamle .38 Super - i ditt siste innlegg fremholdt du de moderne. Nei evert, det der er for dårlig.

 

Jeg står fast ved at 1. Du uttaler deg på feil grunnlag og 2. Du tar ingen hensyn til andres erfaringer (for eksempel mine når jeg fremholder at jeg har god erfaring med Colt, både pistol og revolver - jeg er garantert ikke alene).

 

Til sist: Ja Colt Python (og de andre Coltene med samme mekanisme) kan med tid og stunder trenge en justering av avtrekksmekanismen. Og da gjør man bare det - istedetfor å klage sin nød over en elendig revolver. Gjør kanskje ikke du det samme med 1911 mekanismen?

Link to comment
Share on other sites

Her hofteskudd, du har vært ute etter å "ta" meg en god stund nå, hver gang jeg kommer med kaldt vann i hodet på colt-elskerne. SVJV kjenner vi hverandre ikke utenfor internett, og du vet ikke hva jeg kan eller ikke kan, men du gidder ikke høre på logikk.

At du har problemer med å akseptere at alle andre ikke er nesegrus forelsket i colt får fra nå av være ditt problem, jeg gidder ikke mer.

 

Jeg går og legger meg, så får vi håpe at denne tråden kan bevege seg i den retningen trådstarter vil med mitt fravær. God natt.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes nok unntak, men generelt har kvaliteten på mye av de forskjellige 1911 .45 pistolene fra diverse

fabrikker/produsenter de siste 30-40 åra ikke vært mye å hoppe i taket over.

Og da blir det gjerne slik:

Jeg hadde(helst hadde) har en sånn en, har hatt den inne til en børsemaker, for x antall tusenlapper, så _nå_

er den bra altså( ant. holder seg innenfor svarten, ikke forkliling på hvert mag)

eller:

har en slik, har byttet ut 8 deler fra div. aftermarket produsenter, så nå...

 

Men det er kanskje litt av moroa for noen, å finne ut av det til slutt.

Link to comment
Share on other sites

Absolutt Albatross... jeg har etter en god del prøving og feiling funnet ut av hvordan jeg vil ha mine 1911'r i forhold til modificationer, grepstype, beaver tail osv. Så nå prøver jeg å få dem alle så like som mulig ved å benytte samme mann med fil.

Om det står Colt / Springfield / Para / Tabfoglio osv spiller ikke så stor rolle. Kjøper heller et billig utgangspunkt og får den fikset opp slik jeg vil ha den.

Dog, så kommer vi ikke til å røre konas 9mm Targetmaster (Utover at det er byttet fjærhus på den) siden den har gått så knallgodt ut i fra boksen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Springfield 1911A1 , kjøpt ca 1997. Stemplet FI Brazil på ramma, men går greit og har funksjonert veldig pålitelig.

 

En kompis av meg kjøpte en Kimber Gold Match, nydelig våpen men måtte en liten tur tilbake til forhandler før funksjon ble 100%

(etpar tilfeller av at den sendte avgårde 2 skudd i slengen...)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Har en Colt series 80 i .45 som var en trøblete affære.. Først inn til en som kunne 1911, og den ble bedre, men hadde hammerfall. Så fikk jeg høre at Bakeren er den som sannsynligvis er best på 1911 i Norge, så nå er våpenet meget bra, problemet er han bak våpenet.. :lol:

Han monterte Bo-Mar baksikte og byttet forsikte og blånerte sleiden. Bedre jobb enn fabrikken!

Ang 1911a1, så er det utgaven som kom etter 1. verdenskrig..

Link to comment
Share on other sites

"Begynner å bli sånn passe lei av at mange 1911 merker nesten er umulige å få tak i her på berget"

 

Og deler også - kanskje?

 

Jeg har fått flere negative tilbakemeldinger fra div. firma i USA - om at de ikke kan sende så enkle ting som en liten del/fjær osv.

 

Da er det nesten slik - og bare nesten :wink: - at man velger bort 1911 modeller, og går for Sig etc.

Deletilgang er jo litt viktig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...