Jump to content

hipshot

Members
 • Posts

  1,243
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hipshot

 1. Eksotisk og eksotisk - min er i 30.06. Litt mer eksotisk er en m88 i .358...
 2. Jeg har et par Winchestere selv, blant annet to med boks magasin. Interessant å se denne typen lading.
 3. Er patronene fjærbelastet forfra?
 4. hipshot

  Colt Importør

  Det ser ut til at de ligger mellom 2000 og 3000US.
 5. Hvordan ser det ut på andre siden? Mange sikter er klinket/skrudd på motsatt side. Hvis festet har gitt seg vil siktebladet kunne bevege seg. Hvis alt er iorden der så skru ut justeringsskruen og sjekk.
 6. Jeg trodde dette var stemt ned for ikke lenge siden.
 7. Jøje meg. Men OK, vi kan godt det. Jeg har eiet to revolvere fra Performance senter. Jeg solgte dem kun fordi de ikke passet meg. Begge to var fantastiske våpen. Kanskje får du bedre, kanskje ikke. Men kvaliteten var absolutt topp. Du trekker sammenligning til Korth - den gamle eller den nye? I enkelte av avertissementene for Korth er de så frekke at de viser film om den gamle versjonen. Etter min mening er det aldeles på kanten. Men navnet betyr vel det meste her.
 8. Hvor har du dette fra? Kan du gi noen eksempler?
 9. Hold oss oppdatert. Jeg foretrekker lettere kuler selv, så det skal være interessant å få vite hva du kommer frem til.
 10. Ladeboken sier også at de ligger over Saami grensene for .357. Lee data ligger 3-4 gr under, så sjekk ulike kilder.
 11. 7,5’’ løp og i .38 - hva slags revolver er det?
 12. Ha-ha, ja godt å vinne en gang iblant..😄
 13. Jeg tviler ikke på at du tar deg en tur der du vil når du har lyst - det gjør jeg selv. Men her er saken å oppfylle et krav, altså noe man er nødt til å gjøre. Det er ikke det samme. Siden du har reist så vet du hva det koster å ta med seg et våpen på et fly, i tillegg til billetten, opphold og overnatting etc, samt tiden det tar. Dertil kommer at avstandene i nord-Norge er ganske store. For meg selv krevde siste aktuelle skyting 3 fergereiser frem og samme tilbake. Har man tatt høyde for dette? Svar igjen: Nei. Hvis alle level3 matchene ble arrangert nord for Dovre så tror jeg nok at kravet til erverv av rifle hadde sett annerledes ut. Ut fra andre tråder så antar jeg at du er omtrent på banen når du går ut døren hjemme og er midt i smørøyet der matchene arrangeres. Dermed tror jeg også at du er forutinntatt i problemstillingen. Men korriger meg gjerne.
 14. Det spørs hvem som skal reise hvor. Kunne du tenke deg å reise til Vadsø for hver level 3 match du skulle skyte? Svar: nei.
 15. Jeg er både enig og uenig. Erfaring med level 3 skulle jeg gjerne hatt mer av selv. Men hvordan? Det er ingen sak for folk på sentrale østland, hvor disse stevnene arrangeres, men hva med oss andre? Nei, du kan si hva du vil men dette er et problem for mange. Og å hevde at man ikke trenger rifle dersom man ikke skyter lvl 3 synes jeg er (diplomatisk formulert) i overkant kategorisk.
 16. Forøvrig så synes jeg at det er riktig at det skal settes krav til de som ønsker å anskaffe våpen. Det gjelder også meg selv. Man skal være så interessert at man blant annet kan holde ut en viss ventetid for å få våpenet sitt. Men: Aktivitetskrav kan slå feil ut. Hvordan skal folk i Finnmark få seg rifle? Det skytes vel knapt en match i de traktene. Så jeg mener enkelte krav bør differensieres. For eksempel så kan man sette ulike krav. Klarer man ikke det ene (level 3+) så kan man kanskje klare et alternativ - flere lvl 2? Annen aktivitet? For jeg mener bestemt at man anskaffer våpen fordi man liker å skyte og dermed vil ha aktivitet.
 17. Ja halvauto, to major en standard og en i ferd med å bygges til open. Så hva nå, PCC?
 18. Ja det stemmer. Det siste spørsmålet mitt henger sammen med dette: Jeg solgte en (har fortsatt to), og lurte på om det ville by på problemer å erstatte den jeg solgte, evt få meg en Pcc. Videre så kan det være interessant å vite om det går greit å få ny dersom jeg kun hadde en og solgte den.
 19. Jeg har rifler fra før. Kunne tenkt meg en PCC. Og hvis jeg da forstår dette rett, så kreves det kun søknad, ingen karantene, ikke poengkrav. Stemmer det? Som nevnt så må jeg ha det inn med teskje...
 20. Så betyr det 24 poeng for hver rifle man ansøker?
 21. Jeg må nok ha dette inn med teskje, men det gjelder ikke bare meg: Hvornår starter karantenetiden, er datoen fullført godkjenningskurs/match eller idet man søker hos klubben? Er det fortsatt 24måneder dersom man har rifle fra før? Hva hvis man har avhendet riflen sin og vil ha ny - ny karantenetid?
 22. Google er din venn - har du prøvd å ringe?
 23. Det vi forbinder med grovpistol er(stort sett) kaliber .32. Dette er Nais finpistol sammen med .22. Nais grov er kaliber .38/9mm og derover.
×
×
 • Create New...