Jump to content

Bump fire?


Hårråjægern

Recommended Posts

Ingen lov sier noe om hvor fort du får lov til å trykke på avtrekkeren. Bump fire er å holde våpenet fram slik at det "rir" på fingeren din. Rekylen sender våpenet bak samtidig som du presser det fram. Ren teknikk, har ingenting med norsk lov å gjøre. Kjør på, kan bli dyrt å lære seg da :-)

Link to comment
Share on other sites

Du har lov til å bumpfire, men du vil ikke treffe noe og du burde absolutt ikke gjøre det andre steder enn i et grustak på din eiendom, for du har ingen kontroll på hva som skjer (det smeller fort og bør ikke gjøres med noe kraftigere enn .223 :lol: )

 

Alt som er halvautomatisk og har kraftig nok rekyl kan du bumpfire med (til og med pistol, da bruker du en feiekost eller noe).

 

Minuset med bumpfiring er at du har ingen muligheter til å kunne sikte.

Link to comment
Share on other sites

Om man ønsker innskrenkninger er det dritlurt å kjøre på med slikt.

 

En bumpfire stokk går nok som vesentlig endring av våpenet dog, så det er allerede forbudt.

E det blitt ulovlig å skifte stokk og no? Å skifte stokk på børsa er ikkje en vesentlig endring.

Link to comment
Share on other sites

En stokk som via en mekanisk anordning gir deg mulighet til helautomatisk ild blir nok regnet som en vesentlig endring av våpenets funksjon - og vær klar over at det er mange i diverse komiteer og utvalg som vil forby halvautomatiske våpen fra før - ikke kast mer bensin på bålet.

 

Vi trenger virkelig ikke COD kids som leker seg med mer eller mindre kontrollerbar fullauto...

Link to comment
Share on other sites

..."Helautomatisk defineres som en funksjoneringsmetode der våpenet lades og spennes automatisk etter hvert skudd ved hjelp av den energi som genereres av våpenets ammunisjon eller annen tilført energi, og hvor man med et enkelt avtrekk kan avfyre flere patroner etter hverandre. Våpen som har en omstiller hvorav helautomatisk ild kan oppnås, regnes som helautomatisk."

 

De fleste bumpfire stokker har også en enkel låsning som gjør at våpenet fungerer som orginalt - altså en omstiller.

Link to comment
Share on other sites

Bumpfire er forsåvidt en teknikk som kan anvendes med enhver original stokk, og så lenge det er avtrekker fingeren som faktisk utfører avtrekket. Så er dette ikke noe annet enn en forbaska rask avtrekksfinger. Om man monterer en mekanisk link på avtrekkeren (finnes det også), så er det nok ulovlig. Om stokken har en form for rekyldemper (som man utnytter til bumfire) er det ikke mulig at det skal være ulovlig, så lang man bruker fingeren og spesiell avfyringsteknikk for å avfyre skudd med.

 

En stokk kan ikke endre ett våpen fra halvautomatisk til hel auto, og er derfor ikke en vesentlig endiring av våpenet. (Forutsatt at man ellers er innenfor lovverket).

 

En hvilken som helst 10/22 kan man "bumpfire", om man gidder å trene på dette. Og dette er ikke annet enn hurtig skyting med halv auto (hurtig bomming er vel mer dekkende). Hel auto ombygging derimot, gir nok brukbar treffsikkerhet med en 22lr. Men er selvsagt forbudt. Bumpfire er lek med våpen, ikke noe annet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...