Hedmarkingen Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Jeg lurer på om herrene har noen formening om hva slags vin som passer til sjokolade, type mørk samt andre sjokoladebaserte godsaker som kaker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 En portvin burde funke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratel Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/hvitvin/sorafrika/nederburg-noble-late-harvest-20082010/sku-2043802 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Mas Amiel 2008 er nyyyydelig til mørk sjokolade. Du trenger ingen annen dessert enn det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makkieboy Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 BrenneVIN, går forøverig best til alt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dammen Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Skit i vin... en kraftig Imperial Stout er fantastisk sammen med mørk sjokolade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMY Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Til mørk sjokolade (og gjerne servert med friske jordbær ) så er det selvfølgelig champagne, en Bollinger kan ikke bli feil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spets Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 En Recioto (italiensk rød dessertvin) blir aldri feil til sjokoloade. Knallbra! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olesøn Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Må nok slenge meg med Dammen her. Mørkt øl, og da mener jeg mørkt, er nammenam med sjokolade. Ellers er en litt over middels søt vin et godt valg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Følger Makkieboy litt her - en rund og fyldig Speyside Single Malt whisky, f.eks. Macallan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Følger Makkieboy litt her - en rund og fyldig Speyside Single Malt whisky, f.eks. Macallan. Helt ueneig, Macallan er best bar, uten sjokolade. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Det har jeg da ikke benektet, MADMADS, men spørsmålet denne tråden dreier seg om er hva som er godt til sjokolade, ikke om det nevnte tilbehør er bedre uten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 men spørsmålet denne tråden dreier seg om er hva som er godt til sjokolade, ikke om det nevnte tilbehør er bedre uten ... og spørsmålet dreide seg om VIN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Ja, Macallan er brenne-VIN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 NERD! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 ...and proud of it Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Det er tre nokså vanlige matvarer som er et helv... å finne passende vin til: Egg, tomater og sjokolade. Det er som regel en fordel å finne noe annen drikke til en av disse (selv om jeg liker en Bordeaux til kantarellomelett eller en enkel Chianti til pizza med tomatsaus). Til ren sjokolade unngår jeg vin. Kaffe og brenne-vin passer mye bedre etter min smak. Til sjokoladebaserte desserter synes jeg det kan funke med en ripasso (en søt, rød italiensk dessertvin) fra Valpolicella. Selv om jeg er en hund etter portvin, synes jeg ikke den passer like godt, og hvite dessertviner blir regelrett myrdet av sjokolade. De kan imdlertid passe utmerket til mer frukt- eller fløtebaserte retter som frukt, bær eller is (eventuelt karamellpudding, men da må vinen være en skikkelig slugger). Forøvrig: Hvis du bestiller et glass ripasso i nærvær av en vininteressert italiener, kan du være rimelig sikker på å score bonuspoeng. Det er ikke så mange utenfor Italia - bortsett fra vin-nerder - som kjenner til disse vinene... Disclaimer: Vin er smak og behag. Det kan godt hende at du er 100% uenig i dette, men da har vi begge rett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hedmarkingen Posted June 23, 2011 Author Share Posted June 23, 2011 Iskrem er iallefall ikke så lett å matche med vin. Følgende komboer står på nettet: vaniljeiskrem og Pedro Ximenez (PX) fersken, mango eller apricose , Rutherglen Muscat sjokoladeiskrem ,Banyuls eller Maury blomsterbaserte iskremer ( heggebær ovs ) Eiswein jordbær eller andre røde frukter: svart muscat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S&L97 Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 ripasso (en søt, rød italiensk dessertvin) fra Valpolicella. Ripasso (har akkurat kjøpt en kasse 2009 Vigneti di Torbe) er en Amarone "light" mens dessertvarianten kalles recioto, eller? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hugin Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Mener også at det er Recioto som er den søte varianten, ellers er vel både Amarone, Ripasso og Recioto basert på samme prossess, Passito, der druene høstes sent for å oppnå høyt sukkerinnhold og så tørkes? Forøvrig går det etter min mening fint med en Ripasso eller Amarone også til sjokolade, litt avhengig av type selvfølgelig, men nå er jeg av den oppfatning når det gjelder både rødvin og sjoklade at det ikke er slutt før det er tomt.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nissen Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Mas Amiel 2008 er nyyyydelig til mørk sjokolade. Du trenger ingen annen dessert enn det Hør på denne damen - Mas Amiel er et funn til mørk bitter sjokolade. Men husk at sjokolade er ikke bare sjokolade det heller, Mas Amiel er så bra det kan bli egentlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 ripasso (en søt, rød italiensk dessertvin) fra Valpolicella. Ripasso (har akkurat kjøpt en kasse 2009 Vigneti di Torbe) er en Amarone "light" mens dessertvarianten kalles recioto, eller? D'oh! Selvsagt var det recioto jeg mente. Jeg kan ikke skylde på noe annet enn det som ungdommen kaller en "brain fart" Og bare for å nerde ekstra her: En ripasso er vel heller en "kvasi-amarone" enn en "amarone light"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spets Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 bortsett fra vin-nerder Nåja, så nerd trenger man ikke være Kanskje vi burde starte en egen tråd dedikert til Ripasso og Amarone? Ripasso (har akkurat kjøpt en kasse 2009 Vigneti di Torbe) er en Amarone "light" mens dessertvarianten kalles recioto, eller? Jepp. Den er laget på restene (musten) som blir igjen etter at man har (forsiktig) presset druene for å lage Amarone, eller faktisk også Recioto. Som jeg sa tidligere: Kjøp deg en Recioto, du vil ikke bli skuffet. Forøvrig, siden vinene allerede er nevnt, er Ripasso og Amarone knallviner til viltkjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nissen Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Forøvrig, siden vinene allerede er nevnt, er Ripasso og Amarone knallviner til viltkjøtt. Skal man først være nerd hva vin angår, så er "viltkjøtt" litt vel generellt, likeledes som en amarone kan varierer veldig i sitt uttrykk den også. Kommer du over noen gamle Quintarelli for eksempel så prøv de, de kan matche mat bra de også, men det er balsam for sjelen alene. Min erfaring forøvrig er at ripasso-begrepet er litt så som så hva prosessen egentlig omfatter. PS! Recioto fra Quintarelli er forøvrig en opplevelse du aldri kommer til å glemme, om du finner en flaske en gang. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spets Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 "viltkjøtt" litt vel generellt, likeledes som en amarone kan varierer veldig i sitt uttrykk den også Så enig, så enig. Og så påstod jeg heller ikke at jeg var noen stor vinnerd, bare litt ekstra glad i disse italienerne Nå må jeg ut på leting her skjønner jeg. Hmmm.. et par år siden jeg var i støvellandet nå. Edit: Trenger faktisk bare å reise til broderlandet ser jeg: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=Recioto+Quintarelli&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&filters=searchquery%2c&artikelId=571311&varuNr=95427&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsearchquery%3dRecioto%2bQuintarelli%26sortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dsearchquery%252c Hau.. det ble jaggu litt av ei lenke.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Jeg ville valgr en Recioto eller kanskje en Trockenbeerenauslese. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nissen Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Selv om den står i lista til Systemet hadde jeg tatt en telefon for å forsikre meg om at det faktisk er tilfelle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spets Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Ingen butikker hadde den lagerført, men jeg stikker nok innom og snakker med dem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.