Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

Litt O.T dette men jeg har mærket at halogenlysene som jeg bruker svekkes åver litt tid. Etter ca 14 dager så lyser en 300W lampe så dårlig at jeg så vidt ser til åta fra badevinduet. Så jeg har bynnt å bytte lysrøret ca hvær 14 dag selv om det ikke er gådd. Dette blir ikke dyrt,da jeg betaler kr.15 for 3 stk lys på 300W. Disse kjøpes på Reme 1tusen..å det er vell kanske det som er grunnen til at effekten av lyset svekks så fort :roll:

 

Har mere trua på at det er kulden som gjør det Pulver. Har lysrør ute i uthuset. I den delen som er oppvarma, holder lysrørene normal levetid, i den delen som ikke er oppvarma og holder utetemperatur, så svekkes de fortere. Merker det spesielt godt ved bitende kulde.

Link to comment
Share on other sites

Junior hadde ildåpen sin på åtejakt i natt. Har etter noen års fravær lagt ut åte igjen i år etter påtrykk fra en fersk jeger. Junior tok jegerprøven i høst og nå skulle det legges ut åte. Gikk ca en mnd før reven gikk på åta, gikk bare rundt den. Når den endelig gikk på så ventet vi i 14 dager før vi skulle sitte, dvs junior har sittet uten våpen for og se om det kom noe da jeg jobbet natt, og han ikke fikk sitte med våpen alene til og begynne med, ventetiden ble lang, men i natt skulle vi sitte noen timer. Rigget oss til i glugga kl 23 og etter ett kvarter hvisker han "der kommer`n" ble nok en del sikting før skjelven var såpass rolig att han kunne skyte. Og Der smalt det og reven gikk rett ned :D med påfølgende jubel og vekking av mor for og fortelle hehehe. Fin tispe på 6 kg :D Morro og se iveren og gleden over og ha lagt ned sitt første vilt (bortsett fra en og annen trost)

 

114734_s.jpg

Fullversjon: http://sportsfiske.nu/foto/arkiv/46385/114734.jpg

 

114737_s.jpg

Fullversjon: http://sportsfiske.nu/foto/arkiv/46388/114737.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Takk. Nei det skulle sittes igjen i helga. så vi får tro det kan være fler i området, spor rundt tyder på det. satt til halv ett i natt så vi får prøve fra da og til 3 tia i helga. har varsler men har ikke satt opp den. Tenkte han kunne lære seg og sitte og se, er litt nyttig erfaring og kunne følge med litt på hvordan den oppfører seg når den kommer samt att han får litt tid til og roe ned pulsen før skyting, Vært morro og hatt på han en pulsmåler når den kom hehehe, men sånn skal det være, kjenner pulsen stige noen hakk selv om jeg bare sitter ved siden av og ser :D

Link to comment
Share on other sites

Driveway patrolen varslet for første gang i natt 0330. Rifla sto klar i vinduet i gangen, naken rett fra senga og ut i gangen, finner reven i kikkerten. Står å koser seg på jordet femti meter fra åtet, spiser på ei brødskive med ost.. Skyter, ser en rev løper tilsynelatende uskadd ut av synsfeltet.. Bom? Kler på meg og tusler ut med lommelykt og klar for en time eller to i nattemørket på ettersøk. Men, det ligger en rev der. Har åtet på et bratt jorde, studere skuddplassen nøyere, reven ligger der jeg skøyt, men sporene viser at den har glid på skaren fem meter ovenfor. Var det to rever der? Løp den ene ut til venstre mens den jeg traff kom fem meter før den la seg ned. Løp den ut til venstre for så å ta en bue rundt og stupe på oversiden, for så å skli nedover på skaren. Kan ikke tenke meg at to rever kan sitte å spise så rolig ved siden av hverandre... Blir litt mer studering når jeg kommer hjem fra arbeid i dag. Var forøvrig en liten hanne, nr 3 i år.

Link to comment
Share on other sites

i natt var første natta jeg hadde med meg sensoren i senga når jeg la meg, min bedre halvdel lurte på hvorfor........klart jeg måtte høre om det var noe aktivitet i villdyret var mitt svar :lol:

Vell vell....sov som en stein i hele natt, ingen lyd fra piperen. Gikk ned på åta nå i dag, å der så jeg hva som hadde skjedd. Uværet som har vært her den senere tiden hadde lagt sensoren på nese i snøskavelen :roll: å mikkel hadde vært å kost seg av kupuppen......

Så nå er det nytt mot her :lol:

Var ute i dag bare for å teste virkningen av V-max.......fylte to melkekartonger med vann å satte dem på vell 100 m. Var bare filler igjen av dem :D

Så er skeptisk på å bruke slik skyts på mikkel, da jeg har en kammerat som vil ha enda en til utstopping.

Link to comment
Share on other sites

Så er skeptisk på å bruke slik skyts på mikkel, da jeg har en kammerat som vil ha enda en til utstopping.

 

jeg har bare skutt 2 med v-max så langt, så har ikke så mye grunnlag for å sammenligne. men første fikk bare et lite inngangshull og potetmos med biter i brysthula. WOHOO! kula hadde gått mellom to ribbein. nummer to fikk et knyttnevestort inngangshull i brystet, og hadde problemer med å kjenne igjen noe fornuftig å stikke kniven i da jeg skulle avlive. DOH! :? så ut til at kula hadde truffet et ribbein på veien inn. 40gr. v-max i .223 forresten. håper dette ikke skjer for ofte da jeg ønsker å ta vare på litt pels

Link to comment
Share on other sites

Fy sørn, nå har jeg gleda meg i hele kveld til å komme inn her å se hvordan det går med gutta, å om han mikkel blir blyforgifta.........

Men her er så dødt som i grava :lol:

hva styrer dere med????

Er dere å klør på sengvarmeren ?? :lol:

Her har hun kommet seg under dyna, bare jeg å pipern, Ringnes å tv 1000 som holder koken :lol:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett å skutt en mikkel, men den ble bare skade skutt!!!

Det er første gang jeg skadeskyter noe, jeg var sikker på att det var ett godt skudd.... Mikkel datt i skuddet å det var en god del blod der han lå. men han klarte å gå, å har sneket seg unna..... Jeg har sporet ca 350 meter, å det er tydelig med blod som drypper , å der han har satt seg alle gangene underveis er det blod så hva i f skal jeg gjøre nå...?????

Tror dere bikkja finner reven i morgen, eller burde jeg ta ho med ut nå??? :?:

Å enten har jeg mistet sporet, eller så har mikkel leget seg selv...

Link to comment
Share on other sites

Gikk på åta kl 12 etter gjentatte besøk av mikkel den siste tiden og etter ca 20 min. kom det ein, ble ein hannrev på 6,9 kg :) datt rett i bakken. går noen flere og tråkker og lurte på om eg skulle vente,men må ha noen og kose meg med resten av jakta og:)

Link to comment
Share on other sites

Har du hund til rådighet, så ta denne med deg jo før jo bedre. I morgen kan den være kommet seg langt av gårde om den klarer å gå. Det at han setter seg såpass tidlig etter at du skjøt på den, tyder nok på at han ikke har lenge igjen. Men for både din å reven sin del, så burde du få slutt på dens lidelser :)

Link to comment
Share on other sites

Tyren64@

 

bare et lite tips jeg har lært meg via ettersøk på rev. vent minst 3 timer så den får roet seg og lagt seg å bli stiv. med en hund etter så får du opp reven men da utenfor skudd hold da den er stiv og veldig treg i starten. :wink: men ellers er det riktig tenkt

Link to comment
Share on other sites

Wolfhunter:

Den løp vell 100 meter å satte seg, å jeg gikk da etter, det var blod der den satt, å den har satt seg ned 4-5 ganger på 200 meter blod der å, å etter sporet ser man blod dråper.... Ja vi får håpe på det beste!!! Det var for jævli att det skulle gå sånn... Får håpe jeg finner den, prøver først uten hund, så får vi c...

Link to comment
Share on other sites

Fikk telefon av en kompis nå, skaut en voksen rev for 5 min siden. Vet ikke om det er hanne eller tispe, skal bare la den ligge i håp om at det kommer en til i løpet av natta.. Reven hadde satt seg å sett på han i vinduet på soverommet der han satt, så han hadde en sjangse på den på 5 meter å lot ikke den sjangsen gå ifra :P Er tydelig at det begynner å bli litt mere aktivitet blandt reven nå på åter osv.. Blitt skutt 3 på åte i samme område på 1 uke nå.

Link to comment
Share on other sites

Har du hund til rådighet, så ta denne med deg jo før jo bedre. I morgen kan den være kommet seg langt av gårde om den klarer å gå. Det at han setter seg såpass tidlig etter at du skjøt på den, tyder nok på at han ikke har lenge igjen. Men for både din å reven sin del, så burde du få slutt på dens lidelser :)

 

Å begynne å gå etter reven med hund midt på natta hadde ikke jeg gjort. Støkker du den får du aldri skuddsjanse på den. La den som andre nevner få ro og legge seg. Da finner du den kanskje når det lysner. Om skuddet har rammet godt nok.

Link to comment
Share on other sites

Huff nå blei jeg glad,fant nettopp den reven jeg skøyt på kl 3.10 i natt.Så den stod på åte i det jeg satte meg i gluggen,lagde nok lit lyd for den satte kursen mot skogen,plystret og den stoppet opp litt.Fant mikkel i kikkerten og lot skuddet gå,hørte jeg traff men reven krysset jordet og dro til skogs.Ruslet ned til åte med lykta og fant MYE blod og en god del hår, trodde selv at skuddet var bra plassert og med v-max i kammeret blir det som regel knall og fall. Dro tilbake når det blei lyst og fant heldigvis reven under ei lita gran etter 40 meter.Skuddet satt greit men litt lavt.Prøver og slenge ut et bilde seinere i dag.

Link to comment
Share on other sites

Ble vekket klokken 03.40 i natt av min eminente driveway patrol..

Mikkel var på åta,men da jeg kom ned,så rakk jeg akkurat å se den forsvinne bak en haug ved siden av åta. Så det ble ikke mikkel i natt heller. Men 2 stk har vært på åta iløpe av 2 netter. Det kan tyde på at Fur-FindeR har virkning på mikkels nyskjerrighet?? Det som har vært normalt di siste ganger jeg har skutt mikkel,er at det har tadd ca 14 dager før ny mikkel eller nye spor er observert. Men nå med Fur-FindeR tok det 2 døgn..så ja,jeg tror dette funker. Må bare finne den optimale plasseringen slik at mikkel går på åta å ikke rundt.

Står et lite innlegg på bloggen min å,men ca det samme som jeg legger inn til dere i dag :)

God helg å skitt jakt til dere alle.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke vært noen aktivitet ved åtet etter at jeg lot lyskasteren stå på 24/7. så tenkte at dt kanskje var den som var årsaken! så i går ettermiddag skrudde jeg av lyskasteren. Og joda når jeg stod opp idag så jeg at mikkel hadde vært veldig ivrig på åtet! :D

Link to comment
Share on other sites

satt på feil plass i natt....reven har herjet voldsomt her i natt,mens jeg satt hos en saubonde på jakt...har 3 timers søvn (2 effektive),så jeg må nok få noen i lag å sitte i natt,slik at vi er 100% effektive,men samtidig få ei go natt....er ikke bare bare å være småbarnsfar og revejeger samtidig... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Wolfhunter:

Den løp vell 100 meter å satte seg, å jeg gikk da etter, det var blod der den satt, å den har satt seg ned 4-5 ganger på 200 meter blod der å, å etter sporet ser man blod dråper.... Ja vi får håpe på det beste!!! Det var for jævli att det skulle gå sånn... Får håpe jeg finner den, prøver først uten hund, så får vi c...

Esp1, gikk du etter reven rett etter at du hadde skutt på den??

Link to comment
Share on other sites

var det jeg sa du skulle gjort. Om den fortsatt er såpass at den kommer seg så langt, kan den være over alle hauger når du våkner igjen. Det du har sett at den satte seg, var helt sikkert for å slikke såret sitt. Å dersom det er et "skikkelig" bomskudd, kan den gå leeeenge å langt med det.

Bare kikk litt lengre bak her i forumet. Om han som skjøt den reven som hadde et stygt sår bak på låret.

Vet noen bruker å vente noen timer før dem begynner med ettersøk i håp om at han har lagt seg å stivnet. Men er nok best for både reven å jegeren å få den avlivet så snart som mulig.

Å dersom den er truffet, så går det ikke så fort med den heller den første tiden. men fort nok til at den er borte morgenen etter :lol:

Link to comment
Share on other sites

Men det er ikke lett å få tak i en skadeskutt rev. Det kommer selvsagt an på hvor mye skadet den er, men om reven finner ut at noen er etter den, klarer den å forflytte seg langt. Det gjelder det samme med rev som ved storvilt, vent for all del minst 1 time før en går etter, slik at den får roe seg ned og stivne. Reven er en liten tøffing og klarer å holde ut lenge om den føler seg forfulgt.

Jeg har selv skadeskutt noen rever. Til og begynne med gikk jeg etter de et lite stykke med en gang og fant aldri revene igjen. De bare gikk og gikk. Adrenalinet i kroppen gjør at den holder ut lengre enn man skulle tro.

Etter at jeg har fått litt erfaring, begynte jeg å la reven roe seg ned og stivne. Jeg ventet gjerne 1-2 timer før jeg tok bikkja og fulgte etter sporene. Da har jeg funnet igjen revene, døde etter bare 100-300 meters ettersøk. Så uansett anbefaler jeg på det sterkeste å vente minst 60 minutter før en følger etter en meter...

Det er bedre for reven at den stivner og dør innen en liten time, enn at den skal stresse seg gjennom mange timer forfulgt av noen.

Link to comment
Share on other sites

Henta to påkjørte rådyr i dag. Den ene heiv jeg av hos en kompis som prøver å skyte litt rev på åte. Den manglet helt ene framfoten. Gammel skade som hadde grodd. Men da den ble påkjørt og knekt helt ene bakfoten, måtte den bare avlives. Den ble kassert.

 

Det andre rådyret tok jeg med hjem og kjørte nedpå åta. Spretta opp buken og dro fram litt tarmer. Samt et foster på ca. 20 cm. Kikka ikke mer inni, men mulig det var ett til der. Dvs. 4 liv gikk tapt i dag tidlig. Jeg har nå hentet 9 påkjørte rådyr i vinter. Det begynner å bli alvorlig mye.

La rådyret i ei åtegrop jeg ikke har brukt på noen måneder. Satte varsler mot gropa. Håper dette kan lokke reven.

Link to comment
Share on other sites

enig med de som sier at en må vente til morran! kun kikke et lite stykke hvis man mener den bør ligge der.. temmelig umulig å få skutt om en klarer å oppdage reven og den beveger seg. skummelt hvis det er flere folk ute å leiter også..

 

men til uheldige esp1: jeg tror kansje du har fått den. når den har blødd mye så langt så er den antagelig ferdig. kan det hende at den ligger død innunder ei tett gran eller har krypi ned i ei ur eller noe?

de som jeg har leita etter og mått gi meg på har kun blødd litt hist og pist blitt mindre etter hvert.

Link to comment
Share on other sites

Tror du er inne på noe her gammelmåren ,reven er sikert ferdig men funnet ei ur å gjemt seg i. Dette er helt normalt med dødlig såret rev. Like så hvis det finnes åpne hull i isen på elver/ beker så går den under isen .Har personlig plukket frem 3 stykk som har ligget under is. Dette har jeg også hørt fra flere revejegere. Helt utrolig hva den gjør for å komme seg unna vis den vet den er ferdig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...