Jump to content

pirkaa

Members
  • Posts

    237
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pirkaa

  1. Ingen som vet om noe link til butikker som kan ha noe sånn?
  2. Har søkt litt rundt for og finne en ny kolbe/stokk til en marocchi Kombi men har ikke funnet noe. Noen som har noen tips hvor man kan finne noe sånn på nettet i inn/utland fant en side men det sto utsolgt på den.
  3. På min står det: LHH&co eller muligens UHH&co litt vondt og tyde første bokstav.samt stemplet ett symbol. Vektene som er med er på 2,33-2,20 og 3,1
  4. Har noe gammelt utstyr liggende. Ei gammel flaske med skyttens geværolje med dokumentasjon fra 1925 samt ei gammel vekt til muligens hagl samt ei blikkflaske med blyhagl noen som vet mer om dette og har det noen verdi.
  5. Ahh flott. Da holder de seg sikkert under det da.
  6. Hei. Skal kjøpe meg Kombi brukt. Og er åpen ang riflekaliber. 6,5-308 eller 7x57 litt ettersom hva som dukker opp på markedet. Spørsmålet er: må man søke på ett spesifikt kaliber eller kan man søke om kjøpetilatelse på Kombi hvor man står fritt hvilket av disse kalibrene man kommer over. Slik att jeg på en og samme søknad har innvilget kjøp av Kombi i enten 6,5x55 eller 308w eller 7x57r hadde vært fint med tanke på att man hadde hatt tillatelsen klar når det dukket opp noe. Hørte det kunne være opptil 5-6 uker behandlingstid.
  7. Uten og ha noe egen erfaring med jämt bortsett fra de jeg har sett og hørt så drister jeg meg til og svare JA på alle spørsmålene dine. Men tror uansett att jobben ligger hos eieren. har sett grå som også går av losen med ett lite blås i fløyta, men om eieren har måttet jobbe mer for og få til det enn om han hadde hatt jämt vet jeg ikke
  8. Velg den rasen du føler for.. det er du som skal ha den og det finnes gode og dårlige hunder i begge raser og sikkert like mange anbefalinger til den ene eller den andre. Gå for den du liker best. Har en formening selv om att en gråhund er lettere og få til og att dem er tideligere ute, men så er det jo en enorm kapasitet på en god jemthund da. og det må tas med att jeg selv kun har hatt grå i eget eie. Den ene hadde jeg bestandig med hjem fra skogen mens den jeg har nå blir det litt venting i natta på
  9. En oppdatering!! Nå går det helt fint og tendensene dachs`en hadde er helt borte. Drev iherdig ei stund med og fjerne den når den ga lyd fra seg og det har fungert supert
  10. pirkaa

    Kvitekongen

    Hvorfor spare dyr som har avvik fra det normale? Kan bli mye rart og se etter hvert når man får spart på alle dyr som avviker fra resten av rasen.
  11. Nå skal jeg ikke påstå att det er ett resultat av hva jeg har gjort/gjør eller om det er det att valpen ikke er like "grom" lenger når den har begynt og dra den andre etter halen og bite den i ørene. Men uansett så er det resultatet som er avgjørende ikke hvorfor det ble sånn.
  12. Takker alle for svar. Til sistemann: Nei den er ikke mye alene og har heller ikke vært det. Er nok en smule bortskjemt med og få ligge i senga om natta, dette er det bare den som gjør. Valpen ligger i bur på kjøkkenet om natta. Syns vell kanskje att det har blitt litt bedre, den fotfølger ikke valpen så mye lenger. Nå Kan den faktisk gå unna den og legge seg selv om valpen leker på gulvet. Virker som den ikke er like inntressant som med en gang. Ser faktisk ut som att det kan ha hjulpet litt med alle turene den har fått inn i buret når den har gitt lyd. når det gjelder det med barn så har vi ikke fått terpet sånn på det siden de bare har vært her på besøk og når det har skjedd så har den blitt fjernet men så har det kanskje gått uker/mnd før neste gang det har vært små her. Ser ut til att det funker bedre nå som dette kan gjøres flere ganger. Virker som han begynner og ta hintet att sånn er dumt og gjøre. Så tror jeg fortsetter ei stund til og ser. En grunn til att valpen er litt mer uinntresant nå kan være att den er litt tøffere i leken og når de skarpe valpetennene blir satt i ørene så er det ikke så morro lenger. drever Valpen er nesten like stor (den andre er en langhåret kanindachs)
  13. Det var det jeg mente - at den knurrer når noen nærmer seg ungene. Er det OK oppførsel? Den sier i klartekst at "hold deg vekk ellers smeller det". Hadde min hund knurra overfor meg eller noen andre fordi den passa på noe som den overhodet ikke skal legge seg oppi så hadde den fått klar melding om det der tåles ikke. Det skal ikke være et tema overhodet! Hva gjør du når bikkja knurrer? Den får tydeligvis ikke klar noe beskjed om at det der er uakseptabelt. Den blir tatt i nakeskinnet og får ett høyt NEIII og så blir den bært i nakkeskinnet inn i buret sitt.
  14. Den knurrer ikke ovenfor meneskebarn. Den legger seg ved barna og knurrer hvis voksne går bort til barna. der er det sånn att det er unger opp til ca 10-12 år den oppfører seg sånn. eldre barn er ikke inntresante. tar han nå konsekvent når han gir lyd fra seg og har han inn i buret sitt så er han der til valpen våkner igjen, da er det null problem. Hvem som helst kan da løfte og klappe valpen uten en lyd, skjer som sagt kun når valpen har lagt seg og sovnet. og spesielt hvis den ligger i buret sitt. (de har vært sitt bur)
  15. Hei. Har en 5 år gammel dachs hanne, denne har hele tiden vært veldig til og passe på små barn. Hvis vi har barn på besøk så fotfølger han dem og legger seg ved siden av dem og hvis noen voksne går bort til dem så knurrer han (har også gjort det mot oss som eier han) han har da blitt fjernet. Nå har vi fått en 8 uker gammel valp og nå er han sånn ovenfor den att hvis valpen legger seg til og sove så legger han seg ved siden av og knurrer hvis vi klapper valpen, hvis de driver og leker så gjør det ingenting om vi klapper eller løfter opp valpen. kun når den har lagt seg. går valpen inn i buret så legger han seg foran den i åpningen og "passer" på. Noen gode tips for og få plukket vekk dette? Er redd dette kan smitte over på valpen så den også blir sånn. Etter valpen kom så har han fotfulgt den hele tiden. Valpen har vært her to dager.
  16. Vært og hentet den nye jaktkompisen. Som forhåpentligvis vil lyde navnet "Stress" etter hvert. Blir spennende fremover. Kommer fra ett flott jevnt kull på 9 stk På tur hjem. Første møte med den andre i huset. kos i sola
  17. Ja har prøvd for mange år siden når det var revefarm i nabolaget. Spurte om jeg kunne få legge noen rene filler under burene med revetisper, disse lå der ett par dager så det kom urin på dem. Hengte dem da opp ved åtet. Skaut jo noen rever men kan ikke si om det var disse som gjorde utslaget eller om revene hadde kommet alikevell, Men poenget var jo og skyte rev uansett årsaken til att de kom. Må legge til att det også var blanding av hunn og hann rev av de skutte.
  18. Er til åtejakt på rev. Har satt opp blink ved åte (ca 50m) og skutt inn, så hvis dette stemmer så skal den også gå riktig på 100m? Skal dra på bane til helga og teste for og se i virkligheten. Er 308 med 100 grain kule ladet til en hastighet på ca 970
  19. Stemmer det som blir sagt att hvis man skyter inn på 50 meter så blir treffpunkt midt i på 100 meter? Leste en artikkel om innskyting i tunnel på 50m på sidene til Alm hvor det stod att man da traff midt i på 100 meter.
  20. Første reven i år for junior. Hannrev på 6,5 kg. Har hatt spor etter to rundt her en stor og en mindre så vi satser på att dette er den minste Morro når de yngre tar over glugga og man kan ligge og vente på smellet selv, Så får heller de være litt trøtte på skolen dagen etter hehe. Skutt med oryx i 308w
  21. Har oryx og den fungerer den. MEN har lyst til og prøve noe som virkelig slukker lyset momentant. Har skutt noen rever med en 223 jeg lånte med v-max og der var det rett ned. derfor jeg har lyst til og prøve denne type kule i 308 hvis det gir samme effekt da.
×
×
  • Create New...