The Kid Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Har noen her inne noen gode tips til tilbereding av bever kjøtt? jeg har hørt så mye forskjellig, og at det må vannes og kokes i melk osv.. hva gjør dere? for at dette skal blir godt.? Hva har dere som tilbehør? Jeg søkte men fant ikke noe om det i matprat, så derfor spør jeg her. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole Magnum Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 (edited) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Edited October 16, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skogsmann Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Skal faktisk ha bevergryte i morgen. Enkelt, kapp det opp i terninger og brun kjøttet. Så kok det i vann så det blir kraft og lag saus av det. har variert litt på hvor lenge jeg har kokt det så det blir mørt, men yngste beveren tok ca en time, og gamle purka tok 2 timer.. Null og niks barkesmak og det som mange skrøner om Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Haha! Jeg lager mye forskjellig mat og får det stort sett bra til! Jeg har forsøkt å lage bever på en rekke forskjellige måter, mange ganger. Jeg har aldri fått beveren til å smake noe annet enn ... bever... Skal følge spent med på denne tråden! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Kid Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 (edited) http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrif ... .php?id=43 Jeg fant denne: må si det så delikat ut det også. Ingredienser 1 beverlår 1 dl vann 1 dl eddik 50 gram smør 150 gram sopp 1 dl rødvin 1 dl fløte 1 dl rømme timian salt & pepper Fremgangsmåte 1. Låret marineres i eddikvann i ca. 12 timer. 2. Ben det så ut og skjær i 2 cm. tykke strimler som du krydrer med salt, pepper og timian. 3. Stek strimlene forsiktig i smør i 3 minutter, da du tar dem til side og holder dem varme. 4. Soppen deles skiver og stekes lett i kraften som er igjen etter fileten. 5. Tilsett så rødvinen og kok dette ned til det halve, før du heller på fløte og rømme. Kokes til en jevn saus som smakes til med salt og pepper. Server med poteter, kokte gulerøtter og rosenkål. Kopiert fra linken over. Edited April 5, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Kid Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 Haha! Jeg lager mye forskjellig mat og får det stort sett bra til! Jeg har forsøkt å lage bever på en rekke forskjellige måter, mange ganger. Jeg har aldri fått beveren til å smake noe annet enn ... bever... Skal følge spent med på denne tråden! Jeg sitter og med en følelse av at det er det MANG sier, men nå har jeg ALDRI prøvd heller da.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Etterbrenner Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Haha! Jeg lager mye forskjellig mat og får det stort sett bra til! Jeg har forsøkt å lage bever på en rekke forskjellige måter, mange ganger. Jeg har aldri fått beveren til å smake noe annet enn ... bever... Skal følge spent med på denne tråden! Takk det samme; røkt, speket, kokt, stekt, marinert og grillet. Bever er for de spesiellt interesserte...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Jeg har vært med på en noe selsom episode hva inntak av bever angår. Historien er som følger: De unge håpefulle utmarkskandidatene på Evenstad hadde grillfest for å feire avsluttningen av skoleåret. Hovedretten var grillet hvitvinsmarinert geitekje, som forøvrig smakte nydelig. Det ble også inntatt uansvarlige mengder øl. Praten gikk og etter hvert kom vi selvfølgelig inn på jakt og fangst og Helge Ingstad ble nevnt. Da sier den ene festdeltakeren: "Hei. Jeg har en beverhale i fryseren. Vi kan grille den og dyppe loffskiver i fettet slik som det ble beskrevet i "Pelsjegerliv". En anne svarte da "Har dere lest siste nummer av "Ernie"? Der serverte Effie rævkjørt bever i karamellsaus". Som sagt så gjort, beverhale og karamellsaua ble hentet fram og slengt på grillen (halen altså). Da vi regnet med at den var ferdig stekt fant vi fram loffskiver og skar et snitt i halen. Alt fettet var smeltet, og loffen fungerte utmerket som svamp. Dette ble garnert med en skvett karamellsaus og fortært. Det smakte fortsatt Bever Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sigurd2verud Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Hahaha, hva faen Nei beverhalen får spesielt interesserte ta seg av! Men tilbake til topic, det er veldig forskjell på hvordan du skyter beveren. Et vomskudd blir reveåte for meg.. Metoden jeg har brukt tidligere, har vært å kun bruke bevere i 7-18kgs klassen som er skutt pent gjennom bogen. 1. Flå denne og vom den ut. 2. Heng den opp i 40 døgngrader. 3. Når den er ferdig vil den ha en skikkelig tørkeskorpe utapå. Denne må skjæres bort. 4. Parter lår og ytrefileter/indrefileter 5. Ytrefiletene på en liten bever er nyydelig biffkjøtt med bakt potet med creme fraiche og mais oppi + en bearnaise til kjøttet og en salat med en god dressing Lårkjøttet gjør seg godt i gryter. Har testet oppskriften over (eller en variant av den), og det smakte veldig godt! Serverte den i konfirmasjonen min, og folk som hadde fordommer mot beverkjøtt skiftet kjapt mening Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Nå har jeg forsøkt oppskriften til The kid over her. Det funket faktisk! 12 timer i eddikvann, og så marinerte jeg dem en times tid i grillolje og rødvin, og laget viltgryte av det. Ble skikkelig godt!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTJ Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Du må også prøve og speke et lår. Det er snadder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 prøvde å lage bevergryte for første gang i år.. Var en beverhann på 21kg. Lot den ligge til dagen etterpå før jeg flådde av skinnet. To ut ryggfilet og lårkjøtt. Dette tilbredet jeg følgende: skar bort fett og skjærte kjøttet i terninger. stekte så kjøttet godt i panna før jeg lot det puttre i gryta i ca 1 time. Bevergryta mi bestod av; Mye sopp, løk, 1 boks seterrømme, 1 boks matfløte, 1 pakke viltsaus og beverkjøtt:) Ble jævlig godt spør du meg. Middag i 3 dager:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PederR Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 er det ikke en slags bakterie som er farlig i bever da? kommer ikke ihøg navnet på den men kanskje den ikke er så vanlig i beveren okkusom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Du tenker på Giardia, kalles "bever fever" i USA. Jeg har hatt det i India en gang, noe skikkelig dritt... Beveren er vert for sykdommen, og sprer den i vassdrag. Men, ikke i Norge! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Brukte nesten samme oppskriften som The Kid i fjor når vi laget bevergryte på jobben. Bortsett fra att vi byttet ut eddikkvannet med melk. Blei kjempebra og alle på skiftet åt. Blei ikke igjen en eneste liten rest engang. Kan anbefales. Ellers så har vi brukt ferskt beverkjøtt, skjært i terninger og hatt i fondue-gryta når vi har vært på beverjakt. Også veldig bra med smeltet ost og litt salt og pepper. Gjeldram kan sikkert serveres ved siden for de som liker det. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=28325 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Jeg tilbereder bever veldig enkelt: Renses/rengjøres Anrettes på mykt underlag av passende høyde Sortér vekk bein, spis Ehmmm... Det slo meg plutselig at dere kanskje snakker om Castor fiber, ikke "bever". Sorry... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Jeg tilbereder bever veldig enkelt: Renses/rengjøres Anrettes på mykt underlag av passende høyde Sortér vekk bein, spis Ehmmm... Det slo meg plutselig at dere kanskje snakker om Castor fiber, ikke "bever". Sorry... Du glemte Pelsing. Eventuell pels fjernes med omhu (vær forsiktig å du ikke punkterer skinnet). Dernest Sortér vekk bein, spis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Du glemte Pelsing. Eventuell pels fjernes med omhu (vær forsiktig å du ikke punkterer skinnet). Du, akkurat den diskusjonen har vi hatt før, og for å foregripe mer utglidning av tråden skal jeg fastslå at akkurat svaret på akkurat dét spørsmålet er en smakssak, der preferansene varierer en god del. Både hos den som spiser og hos den som blir spist. Me velly, velly solly Tilbake til topic: @wolfhunter: Hvis du tenker på giardia/"beaver fever", er dette en innvollsparasitt som spres via avføring, Den går ikke i kjøttet, men den spres i omgivende vann. Don't drink the water... Det er mulig du blander dette med trikiner som kan finnes i kjøttet på kjøtt- og altetende dyr som gris, sel og bjørn og gir trikinose hvis du får det i deg. Trikinose er enda mindre trivelig enn giardia. Trikiner drepes ved varmebehandling, derfor skulle man i gamle dager gjennomsteike grisekjøttet. Kommersielt omsatt kjøtt skal være sjekket for trikiner, og siden beveren er planteeter er trikiner ikke et tema her. Skyter du bjørn, gris eller sel som du har tenkt å spise kan det være en klar fordel å få dyret sjekket. Eventuelt sørge for at kjøttet er skikkelig gjennomstekt før det havner på tallerkenen. Litt info: http://no.wikipedia.org/wiki/Giardia http://en.wikipedia.org/wiki/Giardia http://no.wikipedia.org/wiki/Trikinose http://en.wikipedia.org/wiki/Trichinosis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Står noen oppskrifter i boka "Bever" til Frank Rosell og Kåre Vidar Pedersen. Forøvrig en glimrende bok om bever! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drevern Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 jeg prøvde å speke bever lår, de skulle prøve smakes når vi hadde fest middag her, tror de fleste gledet seg over å få smake noe de aldri hadde gjort før, men det var ikke folkemat. tror ikke hunda hadde satt tenna i det engang men bever gryte er snadder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaenelJ10 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Jeg har tilberedt bever noen ganger nå, og servert det til intetanende venner og kolleger. Tilbakemeldingene var knallbra og ingen trodde på at de hadde spist bever. Jeg bruker følgende metode: tilbereder kjøttet i sous vide på 59 grader i 6-10 timer. Salter og peprer det deretter før det stekes på høy varme i panne for stekeskorpe. Serveres med vanlig tilbehør til kjøtt/vilt. Jeg har både beina ut og tilberedt hele lår og boger, samme gode resultat! Har prøvd både ung og gammel bever, de er like gode. Blindtesterne holdt faktisk en knapp på den gamle sugga. Jeg behandler overhodet ikke kjøttet før dette, annet enn vanlig mørning. Viktig å få vekk alt av fettet som kjøttet er kledd inn i før tilbereding. Bon apetit! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.