Jump to content

HaenelJ10

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HaenelJ10's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

8

Reputation

  1. Jeg testet noen ladninger, dette ble resultatet: Kule: Norma Oryx 170 gr Krutt: Lovex S065, 40,1 gr Tennhette: CCI 200 Hylse: Norma (skutt 2x) COL: 74,7 mm 3-skudds samling på 16 mm (senter til senter) i benk på 100m, 5 min venting mellom hvert skudd. Har ikke kronograf, så vet ikke V0.. Takk for hjelpa!
  2. ok. Ser at Lovex har 170gr Norma vulkan i tabellen sin, der s065 står som et alternativ som gir høyere fart enn de andre, vil ikke det kunne overføres til 170gr Norma oryx? Eller er det andre grunner til at du ikke anbefaler kruttet til den kula? Hva vil høyere brennehastighet si for kula?
  3. Jeg har forøvrig en pk woodleigh 160 gr som jeg og skal prøve. At ladningen blir litt slapp gjør ikke no, blir hovedsakelig rådyrpatron.
  4. Spredningen på 156 gr oryx går både sideveis og i høyden, så hadde det ikke vært for at s&b 173 gr gav fin samling hadde jeg mistenkt kikkert/montasje. Jeg ventet 5-10 min mellom skuddene. Jeg var på skytebanen for et par uker sida og skjøt med rws evo, første skuddet gikk omtrent midt i, mens resten gikk som 5-ere i blinken..(?) uavhengig av ventetid. Da var det veldig varmt, så mulig den ikke fikk kjøla seg. Evt så er det noe med ladningen. hvor lenge bør være tilstrekkelig å vente i sommertemperatur for å vurdere presisjon? Hater å ikke være fortrolig med treffpunkt..
  5. Hei. jeg er relativt fersk innen hjemmelading, men har ladet noe. Jeg sliter med å finne en presis og god jaktammo til drillingen min. Jeg har forsøkt litt med rws evo 159gr sammen med n-160 og lovex s065 (beste hittil var med lovex 42gr) col 76,5. Norma hylse og CCI lr hetter. Våpenet er en Krieghoff Waldschütz drilling fra 1960, 16/16/7x57r. den hadde god presisjon med s&b 173gr fabrikkammo, men sprer veldig med oryx fabrikkammo i 156 gr. Jeg har skaffet meg oryx 170gr kuler jeg vil prøve, men sliter med å finne ladedata (tror jeg har lest samtlige tråder her inne om temaet). I tillegg til lovex s065 har jeg n-150 og n-160 tilgjengelig. noen som har gode ladedata å dele? Om det betyr no så er det primært rådyr og hjort som skal jaktes.
  6. Jeg sydde meg en BF av min første bever, ufattelig varmt plagg, og utrolig deilig:)
  7. Jeg har tilberedt bever noen ganger nå, og servert det til intetanende venner og kolleger. Tilbakemeldingene var knallbra og ingen trodde på at de hadde spist bever. Jeg bruker følgende metode: tilbereder kjøttet i sous vide på 59 grader i 6-10 timer. Salter og peprer det deretter før det stekes på høy varme i panne for stekeskorpe. Serveres med vanlig tilbehør til kjøtt/vilt. Jeg har både beina ut og tilberedt hele lår og boger, samme gode resultat! Har prøvd både ung og gammel bever, de er like gode. Blindtesterne holdt faktisk en knapp på den gamle sugga. Jeg behandler overhodet ikke kjøttet før dette, annet enn vanlig mørning. Viktig å få vekk alt av fettet som kjøttet er kledd inn i før tilbereding. Bon apetit!
  8. Ja, men er ikke så språksterk utover engelsk. Fant en blogger som skrev om den(amerikansk), men det var alt.. Resten var på tysk, russisk, osv.. Jeg har ikke fått prøvd våpenet enda, så kan ikke uttale meg der enda heller.. Men takk for svar:)
  9. Hei! Er førstegangs våpenkjøper etter nylig å ha avlagt jegerprøven. Har kjøpt ei rifle som heter Haenel Jaeger 10, med syntetisk kolbe. Noen som har erfaring med våpenet? Finner nesten ingen tester eller omtaler på nettet.. Skal være produsert av Merkel. Kaliberet er 308w. Bruk: allround jakt i Norge. Har påmontert en zeiss duralyt 3-12x50 i leopold stålmontasje og en s&l demper.. All kunnskap tas imot med takk
×
×
  • Create New...