Tolvsju Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 En liten rapport fra dagens kjøkkentjeneste: Jeg plukket frem noen passende kjøttstykker fra fryseren. Jeg bruker rundbiff og flatbiff(bankekjøtt) Jeg steker dem på rist på 180 grader. Varmen "pumpes" inn i flere steg. Først inn i ovnen 10-15 minutt, så ut og hvile i 15 minutt. Dette gjentas til kjernetemperaturen er ca. 60 grader etter hvilen. Da ser det slik ut: Ved hjelp av denn påleggsskjæremaskinen: skjærer jeg tynne sneier som dette: Til slutt har jeg ferdige pakker med verdens beste pålegg, klar for å gå i fryseren. Jegermat de-luxe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimo Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Dette så virkelig godt ut!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
corvus Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 roastbiff på sitt aller beste! jeg har også hatt et eminent resultat med å surre raskt i trekvartvarm gryte i noen heftige sekunder med hyppig snuing. deretter i ovnen på 55 grader og natta. neste morgen er det ferdig, og så mørt at det nesten blir komisk! dette funker faktisk også på lårtunga, som kan være litt gjenstridig:-) godt gjort å få slik flott fargeovergang når du bruker din metode, synes det er litt vrient og har derfor oftere valgt natta-trikset. godt 2010! ø Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Det der såg verkjeleg snadder ut !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Slike tråder som dette er forbudt av helsedirektoratet!! Begrunnelsen er at det fremmer overvekt blandt den Norske jegerstand. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Dette så nydelig ut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gammelfiskaren Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Fy flate så lekkert tolvsju! Slike skjæremaskiner, er det noe som finnes i vanlig handel ?? Edit: Var ikke vanskelig å finne ut av, denne må vel gjøre en slik jobb: http://www.elkjop.no/product/hus-hjem/kjokkenapparater/kjokkenmaskin/FS3/wilfa-skjaremaskin Beklager o.t.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolvsju Posted December 30, 2009 Author Share Posted December 30, 2009 Denne maskinen så skikkelig bra ut. Den jeg bruker er egentlig litt "ræl" - litt vel plastikk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Jeg har en slik maskin som linkes til, funker bra den til mitt bruk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nutta Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Noko som også funkar: Elgsteik - gjerne surra - rett frå frysaren og inn i ovnen på 75 grader. 12 timar - over natta brukar vi. Så legg vi steika i ein lake av 1 liter vatn, 3 dl salt, 2 ss sukker, litt einerbær og viltkrydder. Ligg i laken i 6 timar. Oppskrifta passar for ei steik på 1 - 1,5 kg. Har ei påleggskjæremaskin frå Elkjøp, liknar den på bildet. Trur den kosta 400 kroner. Funkar heilt supert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolvsju Posted December 7, 2010 Author Share Posted December 7, 2010 Da er det jul igjen!! Jeg har ordnet julepresang fra ungene til oss voksne Dermed fant jeg fram årets rundbiffer: Mens jeg skjærer hinner og kapp har jeg to ivrige håpefulle tilskuere: Sesong beste pålegg blir slik: God smakfull Jul!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Takk for at du får meg til å sikle som ein hund, rett før leggetid.. Takk skal du faen meg ha.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Uten forkleinelse til første inlegger, jeg ville valgt jemmelaget sylte. Men det er jo smak og behag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funnsjødalen Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Takk for at du får meg til å sikle som ein hund, rett før leggetid.. Takk skal du faen meg ha.. Det må vel jaggu meg begynne å være din tur til å sitte på den sida av bordet en gang og Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 He, he, det er mulig det... Rødløk/sprøstekt løk, remulade og skikkelig smør, salt og kverna pepper, så er det der kanonpålegg.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nizarus Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 skal denne avkjøles før den skjæres opp, eller skjærer man etter siste hvileperiode? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kires Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Dette så jaggu godt ut og tror det må prøves Men ikke helt sikker på om jeg skal prøve versjonen til trådstarter eller elgsteik versjonen med lake osv.. Den siste vil kanskje smake litt mer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolvsju Posted December 9, 2010 Author Share Posted December 9, 2010 skal denne avkjøles før den skjæres opp, eller skjærer man etter siste hvileperiode? Det er best å vente til den er kald, den blir fastere da, og man får lettere tynne fine sneier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fos Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Skal i fingermat/ tapas/ småmat selskap i morgon kveld. Alle har med seg litt mat. Etter inspirasjon frå denne tråden driv eg no å steiker eit kjøttstykke av elg. Satsa på ein kjernetemperatur mellom 60 og 62 grader. Til denne skulle eg ha laga ein remulade/ saus. Nokon som har ei god oppskrift? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.