Jump to content

fos

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fos's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nokon som veit når denne forskrifta skal vera ferdig i kommunane? Forskrifta finn det her: http://www.lovdata.no/ltavd1/filer/sf-2 ... 134.html#3 Tenker spesielt på § 3. Mål for forvaltning av elg, hjort og rådyr. Eller er det nokon som har sett seg godt inn i forskrifta og som kan fortelja litt meir om ho?
  2. Er ikkje tilfeldigvis nokon som har ei tradisjonelle oppskrift på spekepølse/ kurv frå Valdres? Blant anna så er det ei pølse som bllir kalla Arnold som er meget god. Same produsent leverar også fleire gode spekepølser som til dømes elgpølse. Hadde vore artig å prøvd å laga noko tilsvarande.
  3. Eg treng ny håndkikkert. Har tenkt å bruke maks 6000 på den. Har i dag ein 10x42 som ikkje er heilt som den skal vera. Bruken er elg og hjortejakt. Brukar den også ein del til å sjå etter dyra før og under jakta. Treng og ein kikkert som er brukbar i skumringa. Har sett litt på følgjande: Opticron Imagic 10x50 BGA SE Nikon Monarch X 10,5x45 DCF Nikon Monarch 10x42 DCF WP Dei to første får eg for omtrent 5000, den sist kostar litt under 4000. Nokon som har erfaring med nokon av desse eller som har andre forslag? Aller helst har eg lyst på ein Carl Zeiss Victory 10x45 RF men prisen er langt over de eg har tenkt å bruke.
  4. Skal i fingermat/ tapas/ småmat selskap i morgon kveld. Alle har med seg litt mat. Etter inspirasjon frå denne tråden driv eg no å steiker eit kjøttstykke av elg. Satsa på ein kjernetemperatur mellom 60 og 62 grader. Til denne skulle eg ha laga ein remulade/ saus. Nokon som har ei god oppskrift?
  5. Skoten ein plass på vestlandet seier dei. Ser ut som fleir har skote same dyret! Sjekk denne linken: http://www.sognavis.no/bildeseriar/article5286535.ece" target="_blank" target="_blank Klikkk nokre bilete fram og de kjem fram nokre gedigne hjortar.
  6. fos

    Arnoldpølsa

    Har du fått tak i oppskrift på Arnoldpølse? Har sjølv prøvd å finne oppskrift på pølsa utan å lykkast.
  7. Stå på eies, ikkje noko grunn til å halda ein lågare profil. Når eies seier de er mindre snø enn normalt så har han heilt rett når de gjeld indre Sogn. Eg køyrde gjennom Jølster her om dagen og der var de heller ikkje mykje snø. Men mykje spor etter hjort som hadde vore på bøane og beita. Så er spørsmålet: kva er mykje snø? alt er jo relativt. Der eg bur no er de ikkje mykje snø før de har passert 2 meter. Der eg kjem frå var de mykje snø når de passerte 20 cm. Tvilar på att hjorten syns de er så alt før mykje snø før de har passert godt over meteren. Hjorten heime har 7 - 8 månadar i året meir snø enn de er snø i Førde i dag.
  8. Sjå linkane under og de kan lesa om ein vellykka redningsaksjon etter ein hund som forsvant på hjortejakt den 22 desember. Hunden vart lokalisert i går og redda ned i dag. http://www.sognavis.no/lokale_nyhende/article4787551.ece http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.6930561
  9. Du treng ikkje tenkja på stegjern så lenge du ikkje har stegjern med steppinn binding frå før. Og har du de bør du kjøpa sko som er ganske stive. Dei fleste stegjern i dag kjem med fleire forskjellige bindingssystem. Ikkje problem å få stegjern til å sittja godt på joggesko om du har rette bindingen.
  10. Det er jo kommet krav om at sauene skal ha tilsyn minst en gang i uken noe som virker vanskelig i slikt terreng som det er blitt ommtalt i noen av innleggene. Det er vel også grunnen til så store tapstall enkelte år av fluemakk og sykdom, sauene har ikke fått tilstrekkelig tilsyn Flugemakk er ikkje eit problem her i distriktet. Grunnen er att sauene får gå i høgfjellet og beite. Når de gjeld ettersyn av sauene har eg inntrykk av att bøndene her er ofte ute og ser etter sauene sine. Langt oftare enn ei gang i veka. Dei siste tre beitesesongane har me hatt vitjing av bjønn to år. Desse to åra har dei fleste bønder vore ut og sett etter sauene sine nesten kvar dag. Resten av spørsmåla dine har du fått svar på og kanskje du skjønnar meir om du studera karta de var linka til!
  11. No er de kanskje litt forskjell på terrenget på Finnskogen og terrenget i Sogn? Her i Sogn startar terrenget ved sjøen og går opp til 1600 - 1800 moh. Mange plassar finst de ikkje veg for å komme seg opp. Skal ein komme seg opp i høgda lyt ein meir enn ein plass krysse skredutsett terreng. Her eg bur er har dei fleste som jaktar hjort skaffa seg lisens på jerv og kan såleis jakte på jerven under hjortejakta. Heilt sidan lisensjakta på jerv starta har de vore fleire jervebåsar i Indre Sogn, båsane har ikkje hatt besøk av jerven i vinter. Sjølv om de er teke ut 11 jervar i Indre Sogn er det mest truleg minst 6 jervar igjenn. Dette ut frå innrapporterte spor. I tillegg er de observert ein del spor etter Gaupe. Så spørs de om bjønn dukkar opp att i sommar!! ikkje lett å vera sauebonde når ein lyt ha anna arbeid utanom gardsdrifta for å få ei leveleg inntekt. Skal ein da i tillegg vera ut og jakta rovdyr gjennom heile hausten og vinteren trur eg ikkje døgnet har nok timar. Eg trur også att jerven er ein stor syndar i den sterkt minkande villreinstammen i Vest-Jotunheimen. Eg meinar også att de er viktig att me har bønder i bygdane våre, utan bønder blir de eit dårleg kulturlandskap. Forsvinn kulturlandskapet vil turismen forsvinne. Og eg veit att dei fleste turistane er meir interesserte i kulturlandskapet enn i rovdyra. Når de gjeld SNO burde dei meir enn skjemmast etter dei har teke bilete av jervetispe med kvelpar rett før dei avliva dyra for så å gje desse bileta vidare til media. Er de noko dei prøver å gjera med opinionen i rovdyr spørsmålet? Kvifor brukar SNO meir enn eit år på å framkalla DNA prøvane frå møk dei finn etter jerv?
  12. Prøv med spenefeitt, trur de heiter Streptolin. Er å få kjøpa på Felleskjøpet. Blir brukt av hundekøyrera for å ungå såre potar på hundane. Sidan dette er feitt vil de kanskje hindre snøen å feste seg.
  13. Flott tråd detta. Har laga nesten tre kilo med dampepølse av hjort i kveld. I deigen er de litt fløyte, nokon som veit korleis de er å speka pølse som de er fløyte i? Kan de surna pga fløyten?
  14. fos

    Speking av hjortelår

    Takkar så mykje for svaret.
  15. Har eit kalvelår frå hjort som eg tenkte eg skulle salta og speka. Tenkte eg skulle tørrsalte. Låret er på omlag 6 kilo. Nokon som har nokre tips og triks til meg? Kor lenge bør de ligga i salt? Bør eg ha sukker og krydder i lag med saltet? På førehand, takkar så mykje for alle svar.
×
×
  • Create New...