.300 Win Mag Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Hej Jag skall ha en god vän på besök ikväll. Blir hjorte ytrefilet,bakad potatis och en god sås med rømme,getost,tyttebær,gulrot och div annat. Vinet blir några flaskor Barolo Fontanafredda 2004. Och till dessert semifreddo med färska bringebær. Men,jag vill helsteka köttet. Biten är på 950 gram. Tänkte bryna på den först och in i ugnen. Vill inte ha blodig,men rosa. Har Ni några tips om kryddning av kött samt "behandling" av köttet i ugnen,dvs temp på ugn och innertemp på kött. Det hade varit väldigt snällt,för jag skall ha middagen kl 20 ikväll,tack på förhand Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Etter at du har brunet steika godt på alle sider i steikepanna setter du den midt i ovnen på 200 grader i 20 min. La den ligge i noen smørklatter. Viltkrydder eller salt/pepper holder. Når du tar den ut så la den ligge og hvile under et håndkle i 15 min. Den er da garantert rosa og saftig og møøøøør Dette gjorde jeg for 14 dager siden og gjesten min svimte nesten av av ren nytelse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Langtidstek den:) Ingen ting er bedre en kjøtt som får stå lenge i ovnen, finn ut hva du vil ha til kjernetemperatur. brun steka i olje, legg i noen klatter med smør og inn i ovnen på ganske lav temperatur. la oss si 80grader. Bruk urter og krydder du selv synes smaker godt:) Og husk at det er bedre at du steker kjøttet for lite en for mye. Er det stekt for lite er det altids noe man kan gjøre med det (skjør i skiver og stek litt ekstra i panna). Men er det for mye stekt så er løpet kjørt:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PangPang Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Jeg synes at det smaker god,t når en surrer kjøttstykket først sammen med litt ferdig mix med viltkrydder, samt noen tærninger med bacon. Blir en helt fantastisk smak =) Jeg har som regel ikke så mye krydder på, for en vil jo ikke gjemme bort viltsmaken.... Lykke til.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjell74 Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Har ikke erfaring med hjort men har brukt denne metoden på det rare norske dyret storfe. 1. et glass vin til kokken. 2. kjøttet brunes i panna. 3. et glass vin til. 4. kjøttet pakkes inn i alufolie og inn med steketermoneter. 5. et glass til. 6. Kjøttet stekes til det har oppnåd passe temp ( DVS. når nåla begynner å bevege seg) 7. Finn fram en flaske vin til for no begynner det å bli lite i den du har. 8. kjøtet hviler i minst 15 min. mens tilbehøret gjøres klart. 9. Drikk rett fra flaska, mens du skjærer opp kjøttet og serverter gjestene. 10 sov godt i et hjørne på kjøkkenet mens gjesten nyter maten. Husk det er straffbart å steike kjøtt for mye. Skall du ha kremert kjøtt kan du kjøpe ktteletter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mildot Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Om du du velger å bruke termometer. Stek til kjernetemp. er 62-63 grader, ta ut av ovn og pakk inn i alufolie, la hvile 15-20 min da har køttsaftene "satt" seg og temperaturen har økt til 64-65 grader...........garantert perfekt resultat Ps. bruk Melange margarin for bruning i panna, dette tåler høy temperatur som man skal bruke under bruningen av kjøttet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.300 Win Mag Posted November 7, 2009 Author Share Posted November 7, 2009 Tusen tack till er kära kammeretkamerater Många goda ideer kom Ni med,och jag väljer att göra som Jaktlykke gjorde Tusen tack än en gång allihopa,god helg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjakan Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Men vær så snill å ikke ødelegge en fantastisk naturlig kjøttsmak,bruk ikke viltkrydder !!!!! Ellers kan du gjøre hva du vil...... Mvh Kokken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Nei det er riktig det Kjakan, ein skal ikkje kamuflere ein sånn god smak igrunn. Men viltkrydderet kan du bruke i moderate mengder, men forsiktig skal ein iallefall være. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Severin Suveren Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Ferdigblandet og ferdigknust krydder er FY. Mitt tips: Svart pepper, einerbær (gjerne selvplukket), litt rosmarin (mer om du mangler einer) og salt. Knus i morter, strø halvparten på oversiden når du har lagt biffen i panna (sørg for at en del havner i steikefettet - jeg bruker meierismør evt blandet m olivenolje). Ha resten på når du har snudd biffen. Du kan ferdigsteke i ovn, men er den ikke for tykk går det bra å gjøre hele stekinga i panne - gjerne med lokk, selv om kontroll m kjernetemp blir vanskeligere. Har du kantareller e.a. sopp bruner du denne i panna etterpå, og koker ut med rømme /fløte så har du en deilig saus. Mandelpotet, selv foretrekker jeg kun blomkål som grønnsak (overdøver ikke kjøttsmaken), fruen vil gjerne ha broccoli og gulrot også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
østlendingen Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 hmmm.-.. høres ut som grei mat siste dagen i året Får se om ikke dette blir noe, sammen med litt rosenkål, mandelpotet, ++++ GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 Krydder til hjortekjøt. Ta allt krydderet du har i skapet, lukt på alle før du setter det inn i skapet igjen. Hjortekjøt er allt for mykje smak i til at eg kamuflerer den med krydder. Bruker heller ein saus med mykje smak. Skal du først kryddre så kan du like godt bruke PIFFI eller eit anna universalkrydder i rikeleg mengde på ein ytrefilet av gris. Den har ikkje så mykje smak fra før. Til bruning så er det meierismør som gjer best resultat med Melange margarin som eit alternativ. Steiketermometer er lurt å bruke for å ha kntroll på temperaturen, den stiger raskt på slutten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 Kun salt og pepper for min del på viltkjøtt. Det er såååå mye deilig egensmak i kjøttet at jeg ikke vil "drepe" det med noe som helst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosberg Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 Hjort, bare salt og pepper ja. Litt einerbær i sausen, og gjerne en klatt rømme. Og en håndsfull tyttebær.... Nam Nam Nam... Ikke for mye stæsji krydder. Hjort er praktfullt. Langsteking er overlegent, men pass på kjernetempen. Hvis du putter den inn nå, etter bruning skal den ikke ha mye over hundre grader i ovnen..... Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mork Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 200 grader i 20 min er jo voldtekt mot kjøttet. Ned med temp. og opp med steketid! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.