Jump to content

Kjakan

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Noen som har tips om ladedata for Barnes TSX 130 GR i 6,5x55 til storviltjakt ? Krutt type og mengde ?
  2. Einaste bakdelen med pølsa di er at du har brukt fersk hvitløk.Den er full av råme/syre som kan gi ein skarp smak,og i verste fall forringe produktet betrakteleg.Det mest vanlige er å bruke tørka/pulverform.Elles er eg sikker på at den smakar fortreffeleg,keep up the good work !!
  3. Kjakan

    Er dette lov?

    Jeg sier til elevene på jegerprøve kurset at er du i tvil :"La være". Jeg hadde ikke skutt en hjort som stod under gatelyset !! En lov kan jo tolkes i ulike retninger under en diskusjon,men jeg hadde latt være å dra en tolkning dithen at det er tillatt.Sunn fornuft tilsier vel så at det smarteste er å la være,for du kan sikkert få flere sjanser for å felle et dyr bare ikke under et gatelys..........
  4. Det er basert påe egen og andres erfaring, samt teoretisk kunnskap. Det kan sees med menneskelige øyne. Tror du ikke Swarovski måtte ofre noen for å gå til 6x Zoom? Fortsatt er det fast forstørrelse som er best, under de vannskeligste forrhold. Z6 har sin styrke i fleksibiliteten. Vel,det er mye rar teori rundt omkring,og teori er nå en gang teori.Jeg har hatt min Z6i 2,5-15x56 på utallige turer under dårlig lysforhold siden den kom på markedet.Jeg har Zenit 2,5-10x56,Jeg har Zeiss i tilsvarende størrelse og kvalitet.Jeg har ikke misset en eneste skuddsjanse med Swaoroen pga lysforholdene.Jeg har lånt bort utstyret for at de mest ihuga Zeiss kameratene mine skal få se om der er forskjell,de har ikke snakka så mye om det i etterkant.Og da får de som dyrker teoretiske sammenligninger bare fortsette,jeg jakter fortsatt og "hjorten ser faen meg ikke forskjell i tussmørket" !!!
  5. Ikkje rart du foretrekker krabbe framfor denna hummeren.Den e både kokt ihjel og fryst.Men får du nykokt hummer,so er det noke heilt annleis.For ikkje å snakke om fersk sjøkreps,då begynde vi å snakke sjømat....
  6. Kjakan

    Vakuumpakker

    Du får også maskiner hos : Nessemaskin,Nortech.no,Ole Westad,Norpost.no.Alle disse forhandles over nett.Har selv en Lavezzini prof som årlig pakker en 30-40 hjort for oss i jaktlaget.Kjempefornøyd,med en kvalitet som overgår de maskinene til KBK.Poser finner jeg billigst hos Nortech.no i bergen.Der har jeg handlet både pølsestopper og hakke,samt annet småutstyr.God service og hurtig levering. Men hver og en må finne sitt utstyr som passer til sitt bruk.
  7. Kjakan

    Tikkaklubben

    Tikka T3 Light 6,5x55, Laminated SS med kolbeforhøyer Hausken Standard Swarovski Z6i 2,5-15x56 BT En fin liten sak som har overraske meg med fantastisk presisjon....
  8. Kjakan

    HJORTEJAKTA 2009

    Unødvendig sitering fjernet jmonsen ?????? Kanskje du er en av de som ikke har skjønt det ?
  9. Kjakan

    HJORTEJAKTA 2009

    Nakkeskudd og deromkring er egentlig forkastelig.Uansett hvor god du er til å skyte,så er sjansene for å lykkes små når du ser hvor lite det vitale området er.Det burde være innlysende for enhver jeger at dette gjør man ikke.Dyr som blir skadeskutt i slike tilfeller går rundt i skogen med avskutte kjever,skader i hals/nakke,defekte spise/luftrør osv.Det er noe som heter etikk og moral folkens,eller kanskje "hjortefot" ikke har lært noe om det ? En så "profilert jeger" som hjortefot, som opererer på diverse nettsteder burde vel strengt tatt ikke predike slike holdninger.Forhåpentligvis er resten av oss inforstått med hvor vi skal sette kula i dyret......
  10. Kjakan

    Kjøttpriser

    Nå er det ikke penga jeg er ute etter,men jeg har flere dyr enn jeg kan ta unna selv.Dessuten kan jeg selge til venner og bekjente,men ikke til frembud i restauranter,butikker osv.
  11. Kjakan

    Kjøttpriser

    Jeg selger hele og halve hjort for 100,- pr kilo. Da får kunden det partert,renskjært,stykket i biffer,surrede steker,ferdig skåret grytekjøtt og kvernet kjøttdeig osv.Alt blir vakumpakket i passe mengde og tydelig merket. Skal en selge stykningsdeler privat så blir prisene deretter.De fineste delene blir dyre,malt kjøtt får en som regel ikke så godt betalt for.Malt kjøttdeig går gjerne for 100,- pr kg,stykker fra lår må jeg ha min. 220,- pr.kg for,og filet tar jeg min. 270 for.Grytekjøtt går for 160,- pr.kg. Selv om en ikke kan sammenligne seg med butikkpriser,så trenger en ikke gi det bort.Går du i butikker som tar seg betalt for varene ,finner du ytrefilet av norsk hjort til salgs for 450,- pr kg og oppover.Har sett den helt oppi 479,- Selger jeg spekemorr som er røyka og ferdig tørka går den ikke for under 150,- pr kg Jeg har kjøpt inn utstyr som vakumpakkemaskin,kvern,bygget kjølerom og pølsestapper.Samt at jeg bruker tid på jobben,da tar jeg meg betalt også. Dessuten så er det ikke en standardvare som er lett å få tak i,det er liksom noe ekstra.......
  12. Andre som selger vacumpakke maskiner er firma: Ole Westad i Elnesvågen,Nessemaskin i Balestrand og Nortech i Bergen.Poser kjøper jeg stort sett fra Nortech,det går mest av poser på 20x30 cm.Begge finner du på nettet.Har hatt en Lavezzini Professional med sveiselist på 45 cm fra Ole Westad i 2 år, og har pakket vel 40 dyr.Klarer å pakke 2 poser i gangen med en så stor sveiselist.Modning har skjedd både på tradisjonelt vis og i vacumpakket tilstand på kjølerom.Merking skjer direkte på posene med tusj(permanent marker),eller du kan bruke labler som du klistrer på.Oppbevaringen i frys i vacumpakket tilstand gir et fint produkt.Et vacumpakket kjøtt stykke der luften er trukket ut av posen,gir et mye bedre produkt.Ved mye luft i en tradisjonell frysepose pose vil det skape fryseskader. Litt kjøttsaft vil du finne i posen,men det er helt normalt da luftuttrekket drar med seg litt kjøttsaft. Mvh Kokken
  13. Men vær så snill å ikke ødelegge en fantastisk naturlig kjøttsmak,bruk ikke viltkrydder !!!!! Ellers kan du gjøre hva du vil...... Mvh Kokken
  14. Prismessig så er jo Victoryen rimeligere,men kvalitetsmessig så er den nok ikke bedre.Spør du en som har zeiss,så får du nok det som svar også.Jeg har hatt victory før,og har nå en z6i 56 mm.Hva som er best ? Riktig,du får også som svar at z61 er minst like god som zeissen,kanskje hakket hvassere også.Men du må selv finne det som passer deg best,velger du victory så er det også et utmerket valg.......
  15. En kamerat har z6i 2-12x50 og jeg har z6i 2,5-15x56.Han skyter like godt med den som jeg kan gjøre med min.Ofte blir det korte avstander i måneskinnet.Men uansett husk på å ikke dra strikken for langt,skudd i måneskinn og dårlig lys med de konsekvenser....Du har sikkert hørt det før.Men uansett ett fantastisk sikte.Du kan komme langt med en 50 mm av flere merker med den kvaliteten du finner i dette prisleiet.
×
×
  • Create New...