Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dere er så jævla pirkete og tror fan ikke de andre vet va de holder på med..

:

 

og det har du ikke funnet ut enda!? :lol:

har funnet ut for lenge sia at man må ha tunga rett i munnen,når man skriver her....det meste blir vridd og vrengt ¨på...virker som 14isene har et betydelig markeringsbehov... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Skjønner.. Dumt folk ikke vil skrive litt rundt fangsten, det er jo det som er moro å lese :)

Men folk henger seg vel ikke opp i historien uten grunn? Har det vært felling under litt "fishy" omstendigheter så bør man kanskje være litt forsiktig med å skrive det i detalj, så får heller ikke folk noe å kommentere :wink:

 

Men, foreslår at vi legger denne diskusjonen død, og heller fortsetter med gode historier, bilder og fangstrapporter av revejakta :)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Fikk litt sporsnø i dag , dro ut i kveldingen for å se om hvordan det står til med revebestanden i nærområdet. Ikke mye å se , men på hjemtur får jeg se en korsrev som ligger å trykker i veikanten , når jeg kjører frem å setter 1000 metringene i trynet på 20m hold tar han korteste vei i nærmeste hi 200m unna :lol: . Kunne jo stengt den inne til i morgen , men så usportslig er jeg ikke......til ungenes store skuffelse :wink:

Link to comment
Share on other sites

då er endelig snøen begynt og dale er enno 4- grader ute så det ser ut som det blir opplading til ein tur ut i gluggen i måro.. heiv ut rundt ein 40 kg med åte for ei veke sio og det er godt spist på alle rede. har truo eg som vanlig :!::!: gleder meg så vanvittig til mange timer i gluggen med snø rundt om.. er eg heldig skal vi ikkje se om eg klarer legge ut bilde av evt fangst og glugg..

Link to comment
Share on other sites

normal_beskjert.jpg

skaut ei tispe i går klokken 03.00...har tatt ut alfaparet nå i området der jeg har åte nr 3.

har tatt ut en hannrev i området her hjemme hos meg(åte nr1) før i høst,og nå er det kommet inn en ny hannrev her...både den store hannreven,og tispa hadde vært på åtet mitt hjemme hos meg,mens jeg satt å vaktet åte nr 3. i natt,så skal sitte hjemme i kveld å speide.begynner å bli litt mer aktivitet nå føler jeg....men på åte nr2 er det fåreløpig stilt...har misstanke om at det er gammelrever som er i området(på åte nr 2),og mulig det derfor må gå litt tid før dem kommer på åta...

reven jeg skaut i natt sprang langt av gåre etter treff av v-max kula (15 meter) kula hadde sprengt opp hele bog og buken,så jeg synes det var rart at den kom seg så langt avgåre! :shock:

Link to comment
Share on other sites

normal_b2.jpg

 

ser ut som om det har løstnet litt nå! :D

ei tispe skutt i natt...den kom kl 3....vi hadde tenkt å ta kveld grunnet sovnmangel,og skulle bare se ut av vinduet en siste gang,og da var den der,og gikk å plukket hundemat som jeg hadde strødd utover,,,litt flaks må man ha! :roll:

Link to comment
Share on other sites

Fikk kikket litt rundt i sporsnøen i dag. Det er visst flere rever rundt gården. Ved rundballen som jeg har lagt ut til hjorten var det spor etter rev. Satser på at den kommer på åtet snart. :D

 

Ellers fikk jeg et trafikkdrept rådyr i dag (påkjørt rett nedom gården her, så dyret er nok "mitt" :wink: ).

Kjørte det på reveåtet jeg har laget meg på fjellet. Fikk stroppet det fast i armeringsmatta som ligger nedi åtet.

Gledelig var det at det var spor etter reven der også. Hadde vært 20 m unna. Da regner jeg med at han har godtatt jaktbua jeg kjørte på plass i går. Når det i tillegg er er ferskt rådyr der nå, vil jeg tro at det ikke tar så lang tid før det blir aktivitet.

 

Åtet. Jaktbua kan skimtes i bakgrunnen, 70 m unna.

IMG_4700.JPG

Link to comment
Share on other sites

var ute ein tur etter reven i nysnøen i går.. etter mye om og men kom eg meg ut rundt kl 10 var da rundt 20 cm nysnø og tenkte dette gjekk fint.. satt 7 timer uten at det hadde komt noe rev.. og når eg gjekk ut av gluggen skjønte eg koffor!! det hadde snødd og snødd heile tia mens eg satt i gluggen og no var det nærmere 50 cm snø... er litt vanskelig og se om det snør mykje eller moderat men at det hadde snødd 30 cm hadde eg aldri trudd :roll:

Link to comment
Share on other sites

Hei. Da datt årets første rev for min del om torsdags kvelden. Fløy 10 m etter treff med 30grs berger i .222rem midt i bogen. Fikk også gjennomskudd. Litt rart, men reven var fin og pelsen blei ikke så veldig ødelagt. Tenkte jeg skulle prøve 35grs v-max, for og kanskje få bedre preisjon og effekt. Men finner ingen ladedata. Noen som kan sende meg pm med ladedata på 35grs v-max i .222rem? :)

Link to comment
Share on other sites

I dag dro jeg ut i 15 minusgradere for å prøve å lokke inn rev. Har prøvd utallige ganger før, men uten hell. Fant ikke igjen lokkefløyta mi, men tok med meg et butolo uten tut. Gikk ned på glomma-isen og satte meg godt til, og deretter begynte jeg å tute skikkelig med butoloen. Gjorde dette et par ganger, og etter bare 6 - 7 minutter kommer det en mikkel luskende ut fra en øy ovenfor meg. Den kommer raskt, og jeg fikk inn et dårlig skudd. Den flyktet i stor fart, og ingen av de påfølgende skudd traff :oops: .

 

Isen har akkurat lagt seg i hovedfaret, og jeg var lite lysten til å risikere et kaldt bad. Jeg ringte derfor til at par kompiser som kom med tau. Vi gikk over og fant fort ut at mikkel hadde vondt i magen, og at vi ville finne den igjen ganske snart. Dette stemte godt, og etter ca 100m lå den død. Dette var en skikkelig stor hann-rev, og vekta stoppet på hele 10kg

 

I natt kommer jeg til å sove godt :D

revelokking_boris.JPG

normal_revelokking_ok.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ja åta skal nok friste en rev eller tre i vinter. Har mer slakteavskjær liggende og vil spe på når det tømmes. Har grav et hull, fyllt det godt med slakteavfall, la deretter armeringsmatte over og oppå der igjen mer slakteavfall. Rådyret er festet i armeringsmatta. Tror ikke det forsvinner med en gang.

 

Koppangshanen: Gratulerer med stor rev! :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har mye mat under matta. Fire søppelsekker med slakteavskjær. Men jeg la mer oppå for å skape aktivitet raskere. Det vil derfor være en matbit å finne hele tiden for reven. Skal i tillegg hive ut hundefor før jeg skal postere. Mulig jeg tar første økta i morrakveld.

Link to comment
Share on other sites

Var oppom åtet i kveld for å legge på en frossen 10 litersklump av vann, fiskeavskjær, matrester etc. Reven hadde vært innom tidligere i kveld og det har vært bra aktivitet der i det siste. Har fora med hundemat. På tide å prøve snart! Artig at reven hadde vært innom såpass tidlig, viser at den våger seg fram selv om flomlyset i alpinbakken et par km unna står på og lyser opp litt.

Link to comment
Share on other sites

Var egentli på hjortejakt idag, menn da jeg hadde gått i ca en time, kommer noe rødt inn i sidesynet mitt. Pulsen steg volsomt, og eg fekk konstatert att de va ein rev, ein svæær og flott rev. Han sto berre å kikka på meg, og eg klarde ikkje gjere noko anna enn å glane tilbake. Eg lirka rifla ned fra skuldra og reven vart redd og byrja å trave bortover i lia. Eg stod mitt inni ein haug av busker, så det vart ikkje aktuelt å sette seg ned å skyte. Eg tenkte som så at eg kunne gje det ein sjangse, og prøve eit skot. Men avstanden var lang, rundt hundre meter. Så eg plystra nett, fekk reven i siktet, og small av. Menn eg må inrømme at ein rev blir liten i siktet på hundre meter, og ståande er ikje verdas enklaste leik. Reven sprang i fult firsprang etter skotet, og eg fulgte sporet hans i ca to timar. Eg hadde nokk totalbomma på reven, ganske så synd. Reven var nokk den største eg har sett i mitt liv, og skikkeleg flott. Men det kjem vel fleire sjangsar :) Skal kansje ta meg ein tur ut no, med pewee fløyta. Kansje kjem det rev, eller hjort:) Har eit kolleløyve ijenn..

 

Ellers !! Veldig flott at dykk legg inn flotte bilder :):) Det gjer tråden mykje meir spennandes og interesann å lese :)

Link to comment
Share on other sites

Gratulere til alle som har skutt rev. På åta mi er det helt stille. Lenge siden jeg har sett rev i området. Sist helg etter snøfall var jeg ute å så etter spor, ikke et revespor. Kanskje vi har fått bort mestparten av reven slik at rådyrene og orrfuglene får være i fred i tiden som kommer. Vil også benytte anledningen til å ønske alle revejeger en riktig God Jul.

Link to comment
Share on other sites

Var å bevarte julefreden får reven i dag.

Slo ner begge saksene eg har, men den eine var igjenfrosen så den jore ikke store nytten.

Da kom til sakas var det revespor overalt men oppkomma var jo sefølgelig fråsen :shock:

Reven hadde tatt å bisken og alt små biskar eg hadde heve rundt.

Hadde ikke isen vore der hadde den ligget dau, men neida den tok alt :cry:

Så kom sefølgelig jula å dens frednings tull :mrgreen:

Satser på lit mildere ver etter jula, men mater den godt opp så den er feit og god før den ska i saksa :lol:

 

God jul alle saman på forumet :D

Link to comment
Share on other sites

var å sjekka åte i går, kun en mink som hadde romstert noe inn i hel.....

rundt åte

 

mye spor etter rev 50-60m unna åte, åte har ligget siden oktober

men ikke en rev har vist seg der

hadde lagt ut åte midt på ett jorde men flytta det fordi jeg fikk låne en liten "hytte"

og der var ingen vindu mot åte

 

reven har bare vert å spist opp de få restene som lå igjen

men ikke fan at han vil komme på åte som ligger 50m unna

hva kommer det av??? :(

tenkte det skulle bli fart i sakene når snøen kom

men neida :cry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...