Guest Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 A være gravid, full av hormoner og svingende matlyst kan være en prøvelse for de fleste. Da det var min tur til å lage middag, ble et dypdykk i fryseren påkrevet, kun avbrutt av spykuler som kom i samme takt som funnene i fryseren Elg...? Nei...det ville ikke lillespjonken i magen ha. Hjort? Nope! Rådyr? ......Ikke det nei.... Zebra? Nyala? Impala? Oryx? Kudu ....nnnnnjjjjaaaa.....nei! Villsau.....lam....kveite....laks....torsk...hval.....sel....bever ....orrhøne...tiur...ekorn.... Det var da som SVARTE.....magen vrengte seg fortere enn jeg rakk å lete........MEN så plutselig dukket gastronomiens svar på jesus fram fra dypet.....HALLELUJA Jeg hadde jo helt glemt at jeg lurte hingsten bokstavelig talt til å hoppe på hav, med en sleivkommentar om at hummer og østers var kvinnenes viagra.... HUMMER DET ville lillespjonken ha!!!! Så her følger noen enkle tips som kan få selv en jomfru til å løfte på skjørtene ( for de som er interessert ) Sjalottløk, hvitløk i mengder og sjampingjong finhakkes og sauteres. Ha deretter i matfløte til det lett dekker ingrediensene. Bruk den skarpeste kniven i skuffen til å klyve hummeren på langs. Rens ut det hvite kjøttet og evt rogn som måtte befinne seg der. Ta ut magesekken og tarmen, samt resten av gugga som du ikke finner som menneskeføde. Klørne deles, og man plukker selvfølgelig ut kjøttet her! Noen ønsker klørne au naturel, men vær klar over litt heavy smak Skallene vaskes godt, og legges på dertilegnet form Hummerkjøttet hakkes i små biter og blandes i resten av steikepannas innhold. Smak så til med salt, grovkværnet pepper, kjørvel, lime og cayennepepper. Smaken skal nå være litt sterk sødmefyllt, rund og fyldig Etter litt småputring i panna, legges alt tilbake i skallene....og de fylles til randen...mmmmmmh... Topp det hele med port salut, og sett hele brettet i stekeovnen for gratinering på 200 grader i 10-15 min.... Server til stooooor begeistrelse sammens med ristet loff/brød med litt trøffelolje og tynne avocadoskiver på...... Jeg kan garantere: DRAR dere ikke damer med dette.....gjør dere det ALDRI!! God helg og bon appetitt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larsakre Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Dette såg virkelig fristende ut . Hummer er knall bra. Lurte med meg en dame på Bergens fineste resturant en gang, der fikk vi en skål med vann og sitron. Viste ikke at man skulle skylle fingrene i denne, drakk vist denne jeg. Bønder på byen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Dette såg virkelig fristende ut . Hummer er knall bra. Lurte med meg en dame på Bergens fineste resturant en gang, der fikk vi en skål med vann og sitron. Viste ikke at man skulle skylle fingrene i denne, drakk vist denne jeg. Bønder på byen. HÆHÆHÆHÆHÆ......knallbra Hva surrer gjennom hodet når man setter ei skål til munnen.....når det sikkert stod opptil 2-3 vinglass på bordet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larsakre Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Hehe, ja man kan jo lure . Det værste var jo at jeg fikk denne fisefine dama til og gjøre det samme . Uansett så er det en fin tråd du har laget ang. humer. Morro med sånne tråder ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriegh Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Herre Det der så godt ut. Jeg er litt forelsket i deg nå kjenner jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 (edited) A være gravid, full av hormoner og svingende matlyst kan være en prøvelse for de fleste. Det er nettopp på grunn av slike ting som dette jeg gjør alt jeg kan for å ikke bli gravid ! men aaaahhhh.... hummer ! Det finnes ikke bedre mat. Big boys like big Hummers ! Mvh Marius. Edit 1 & 2 pga Dyksl... dyskl... skreve og leasevansker. Edited March 6, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Hmmm, skjørtekanter og hummerteiner, jøss for ein middag !! Det der såg utrulig bra ut Tikka, og eg blei heldigvis ikkje så sugen på noko godt her heller, takk skal du f... meg ha.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirKandal Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Hmm, sist jeg hilste på Cardinal så han ikke sånn ut Ikke pent og koke'n, han er ikke så ille når du får snakka litt men Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 A være gravid, full av hormoner og svingende matlyst kan være en prøvelse for de fleste. Det er nettopp på grunn av slike ting som dette jeg gjør alt jeg kan for å ikke bli gravid ! Tja.....da får du prøve å styre unna hummer og dette: Å elske til lyden av brølene hannløver på kvelden, er garantert en undervurdert aktivitet Fra denne tråden: viewtopic.php?f=54&t=9980&start=0&st=0&sk=t&sd=a Ser faktisk ut til at en ny jegerspire ble unnfanget da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Å elske til lyden av brølene hannløver på kvelden, er garantert en undervurdert aktivitet ...Jah... hvis løvene plutselig begynner å brøle samtidig som jeg driver med reproduksjon, så er det meget mulig at jeg ikke kommer til å imponere min antatt bedre halvdel med maskuline utbrudd... Nå er det heldigvis langt mellom løvene på Hedmarken, så inn til videre får jeg nøye meg med lyden av bikkja som snorker. Hvilket antagelig ikke er like eksotisk. Selv om man benytter hørselvern... Men hummer, det er godt det ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innante Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Blyg er du i hvertfall ikke frøken, syns det nesten alltid er snakk om reproduksjon i en eller annen form i dine innlegg og velsigne deg for det! Har tilberedt mang en hummer opp gjennom årene, personlig har jeg landet på en knuse-enkel oppskrift som min favoritt. Kok hummeren maks 5 minutt, ta den opp og legg den straks i iskaldt vann. Skru stekeovnen opp på høy varme. Ta av klørne og del hummeren på langs, fjern uappetittlig guffe. Klørne knekker du enkelt ved å kakke en skarp og litt tung kniv ned i kloen og brekke til sides, pass fingrene. Halen skal ikke være helt gjennomkokt. Oppi en solid porsjon mykt meierismør knuses ønsket mengde hvitløk og fersk estragon (estragon kan være dominerende så pass på, selv om dominans virker å være helt etter den fyrige damen fra Trøndelags smak). Smør en generøs dose kryddersmør på hver halvdel av hummeren og klin dette smøret inni klørne. Legg i ildfast form og peis i ovnen til hummeren er ferdig, det tar ikke mange minuttene, når kjøttet er fast og det lukter av stekt skalldyr, hvitløk og urter i kjøkkenet. Ikke stek hummeren for lenge da blir det seigt. Server med enkel salat med en enkel vinaigrette (eksempelvis olivenolje og sitronsaft) og nystekt baguette. I glassene kan det godt serveres en lettere avkjølt hvitvin fra Alsace, evt en kald øl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 I glassene kan det godt serveres en lettere avkjølt hvitvin fra Alsace, evt en kald øl.Eventuelt en Chablis (eks. Le Chablisienne) eller en Sancerre (eks. Bourgeois) OT: Grattis med tilstanden, Tikka! Lykke til til dere alle! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fossdal Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Ser faktisk ut til at en ny jegerspire ble unnfanget da Made in Africa!! hehe, grattis, Hege!! Edit: Å dæven, ser jeg har dratt opp en gammel tråd...men tanken var god! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaktfalken Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Hummer er greit, men oppskrytt Jeg tar mye heller gode krabber evt. reker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.