Jump to content

kva slag jaktkule i 375 H&H?


300winmag

Recommended Posts

En ting jeg glemte å si ved min "hardtest" var at 270grs. TSX'n gikk vesentlig mye dypere inn i pappesken som var stappet fult med reklamemateriell enn 300grs. A-Frame (ca. 2/3 av det TSX gjorde), for ikke å snakke om Woodleigh og Hornady som fikk for lite restvekt til å gå dypt inn (ca. 1/2 av TSX). Hullet etter TSX var også mye reinere, nesten som hullet var stanset ut. De andre kulene hadde bikket inne i papiret og mer revet istykker papiret enn borret seg igjennom slik TSX' gjorde (om dette kan gi en liten indikasjon på kjøttødeleggelser ved de forskjellige kulene vet jeg ikke).

De aller fleste elgene jeg har avlivet er gjort med 300grs. A-Frame, og har bare godord å si om denne kula. Den har aldri svikta.

Link to comment
Share on other sites

TSX'n gikk vesentlig mye dypere inn.......

Hullet etter TSX var også mye reinere, nesten som hullet var stanset ut. De andre kulene hadde bikket inne i papiret og mer revet istykker papiret enn borret seg igjennom slik TSX' gjorde (om dette kan gi en liten indikasjon på kjøttødeleggelser ved de forskjellige kulene vet jeg ikke).

De tingene du nevner her er nok årsaken til det jeg har hevdet i mange år nå; Rask utblødning/kortere flukt, ofte gjennom skyning/bedre blodspor. Som oftest også mindre blodpudding en ved andre kuler.
Link to comment
Share on other sites

De tingene du nevner her er nok årsaken til det jeg har hevdet i mange år nå; Rask utblødning/kortere flukt, ofte gjennom skyning/bedre blodspor. Som oftest også mindre blodpudding en ved andre kuler.

Litt derfor jeg har fått sansen for 375H&H og 270grs. TSX til elgjakt og ettersøksjakt: har kraft nok til å nå frem til vitale deler fra marginale skuddvinkler og kanskje litt småskog foran (NB! dette gjelder kun ved ettersøk av tafikkpåkjørt vilt), stort sett gjennomskyting hver gang med stort utgangshull slik at det blør ut (ikke inn) og dermed enklere å følge etter ved evt. ettersøk om uhellet skulle oppstå (tar ikke større sjanser enn da jeg jaktet med 6,5x55'n, misforstå meg rett folkens).

Link to comment
Share on other sites

Har brukt 300 grs Oryx men, ble skeptisk etter å ha skutt gjennom en Impala på langs uten å få ekspansjon. Impalaen gikk ca 75 meter etterpå. Det var nesten ikke blodspor, trackeren trodde det var et bommskudd til vi fant den i et tornekratt.

Har skaffet A-frame 300grs håper disse funker bedre.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har vel brukt omtrent alt som er å finne i listene. Jeg har de siste årene kun brukt Rhino og Barnes TSX. 300 grs Rhino til elg og lette TSX til hjort. Har også brukt 380 grs Rhino en del. Men de er i drøyeste laget for elg jakt. Fikk dem til å gå i 745 ms, så de ga en sterk og klar rekyl.

 

Det finnes mange bra kuler der ute. Swift, Barnes, Rhino, Woodleigh og ikke minst PBP er mine favoritter. Tror faktisk at jeg i fremtiden vil gå for PBP.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jeg har testa ut 235 grs PBP kuler i min Brno 602... Det er uten tvil noe av det bedre jeg har prøvd... Utmerket presisjon å ytelse sammen med 100% restvekt :D Dyre kuler, men uten tvil noe av det bedre til jakt på storvildt over hele verden :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I min Remington ABG går 300grs Woodleigh PP veldig godt, men vil gå over til 270grs Woodleigh RN, ettersom jeg er av den formening at rundnesede kuler gir bedre "effekt" på alt hjorte/klovdyr. Woodleigh kuler har en fin fin kombinasjon av bly og kobber i vakker harmoni, som gir veldig fine slakt,hvis den ikke lades for hardt :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd Woodleigh 270 og 300 grs, ikke PP, synes disse blir i bløteste laget.

 

Bruker nå 260 grs Accubond ladd med 73 grs 203B 820 m/sek fungerer meget bra, Rhino 270 grs har jeg også hatt gode erfaringer med

 

til trening bruker 300 grs Hornady RN

 

A-frame er ei kule som ligger på topp både 250, 270 og 300 grs det samme med 300 grs North Fork

 

Har brukt alle på jakt og de fungerer meget bra

Link to comment
Share on other sites

Har brukt 250 gr Barnes X og Woodleigh 300 RN på elg. Har skutt bøffel med 380 gr Rhino, men dybdevirkningen begrenses litt av den store ekspansjonsdiameteren.

 

Har landet på 300 gr Woodleigh PP til alt da de har fungert utmerket på div. afrikadyr.

Link to comment
Share on other sites

Kva presisjon får du med Accubond?

 

Har planar om å teste ut denne kula i 375`en etter meget overbevisande egenskapar (presisjon) i 6,5mm

 

Jeg får meget gode samlinger med denne, de ligger på ca 20 - 25mm skutt på 100 meter, de siste dyra jeg skjøt var i Namibia i April i år,

Springbuck ca 140 meters hold frontalskudd, det satt der det skulle skutt med 2 for skytekjepp, Dyr nr 2 en Oryx skutt på skrå bakfra ca 90 meter og tilslutt en Red Hartebeast skutt i fronten på ca 100 meter, kule satt også her hvor jeg siktet.er såpass fornøyd med denne kula at jeg kommer til å bruke denne på Plains game også i framtiden.

 

restvekten på kula på ei kule gjenfunnet i Oryxen å på ca 70% og ekspansjonen var som i reklamen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Den woodleigh kulen forundret meg litt. :o

+1 Hadde litt andre forventninger til denne jeg også. Nå prøvde jeg bare ett testskudd med Woodleigh, så det kan jo være tilfeldigheter. Hva som egentlig skjedde har jeg ikke noen teorier om, bare konstantert at den gikk i fillebiter. At Hornadykula fragmenterte kan jeg skjønne, men ikke med premiumkule som Woodleigh.

Gammel tråd dette men men. Har du i etterkant testet noen flere av de woodleigh 350grs kulene Bromle?

Link to comment
Share on other sites

jeg har skutt elg med :250gr rhino, 270gr rhino, 300gr woodleigh,270gr swift og oryx min erfaring er at oryx er for bløt, fikk ikke gjennomskyting på ei stor ku, med reint sideskudd. 300gr woodleigh er helt topp, og det er også rhino. rhino og woodleigh gir meget god skuddefekt, noe jeg ikke syns swift gjør. men ellers ikke no galt med swift. jeg har hatt to h&h, og nå har jeg 375ruger. i år blir det 250gr rhino. noe lett, men det går igjennom på nesten alle vinkler, og er noe mildere i rekylen.

Link to comment
Share on other sites

Har skutt elg med 250grs Woodleigh i 340Wby, og det var noe klin, trippel diameter minst. Hadde planer om å skyte bøffel med 450grs i 416Rigby, som første skudd, men av en eller annen merkelig grunn gikk den langt under normalen der nede, enda den var testet, og hadde likt treffpunkt med 325- og 400grs Barnes x i oppvarmet ammo her hjemme, på 100m. Kostet ca $1000.

Link to comment
Share on other sites

Jøss!!, for en ekspansjon av kula. Den blir jo til en diger propell, som kutter seg vei frem. Ikke rart dyra går i bakken tvert. Bruker sjøl den Barnes TSX, 270 GR, men har ikke fått felt dyr med den ennå, så jeg har ikke noe erfaringer med den ennå. Bortsett fra at det er god presisjon i rifla med den.

Link to comment
Share on other sites

Blir ikke 300grs TSX lang i forhold til stigningen i .375? Men ser selvfølgelig at du bruker den og er fornøyd villreinjegeren.

 

Det har jeg ikke tenkt så mye på egentlig, mulig du har rett, den er litt lengre en konvensjonelle 300 grs kuler har registrert at den samler bra sånn ca 335 -40 mm og inntrenging og ekspansjon er det ikke noe å si på

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...