Jump to content

troll2003

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

troll2003's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Synes det høres litt rart ut, i og med at det er stor variasjon på bc på kulenne som brukes idag. Det er jo ingen som stopper meg i å bruke Berger VDL på felt idag. Vet av folk som bruker sierra 7,8 g kule på felt og får det til å fungere greit. Kan ikke fårstå at 223 med en ok kule ikke skulle gjøre jobben på 600m. Jeg har en mistanke om det kan være misforståelse i forbindelse med klasse AG3 og HK416 der maks avstand er 400m.
  2. Helt enig med jonasten at det ikke er noe vits i å innføre 223. Har DFS vedtatt at maksavstad på felt vil bli 400m hvis 223 innføres?
  3. Det har vært argumentert med at 223 er dårligere som feltpatron, jeg synes det er irelevant da det er valgfritt hvilken kule og laddning man bruker på felt. Det er like store variasjoner i dag på dette som om 223 blir innført. Rekyl er brukt som argument for 223. Rekyl og rekylopptak er en viktig del av skyting. Det blir jo litt pussig er at de som topper listene på miniatyrstevnene om vinteren også er å finne på samme sted på listene om sommeren. Du skal lete godt for å finne noe skytevåpen med mindre rekyl enn Sauer 200 STR i kal 22 lr. Kostnadene med skyting tror jeg ikke blir mindre med et kaliber til i DFS. Det vil bli mindre volum på kuler og tennhetter noe som sansynlig vis vil føre til høyere pris på komponenter til 6,5 og 308. Mens til 223 vil prisene falle litt iforhold til dagens nivå, totalt tror ikke jeg det er kroner å spare. I mitt hode er eneste grunn til å innføre 223 at DFS mister støtten fra forsvaret om vi ikke gjør det. Men jeg kan ikke forstå hva som skulle være problemet. Kan du skyte med 6,5 eller 308 kan du iallefall håndtere en 223. Hadde vært mer av en problemstilling hvis det var andre veien. Det skal jo fortsatt være klasse AG3 og HK416 på DFS stevner. Hvis vi skal bruke andre argument for å innføre 223 enn forholdet til forsvare, så burde vi jo se på andre kaliber. Kunne godt tenke meg å skyte felt med en 6,5x284.
  4. Poenget mitt er at hvis dere i fullt alvor mener at vi skal fjerne de store rovdyrene våre, som på verdensbasis ikke er utryddingstruet. Hva stopper da andre land i å gjøre det samme? Jeg synes vi er inne på et farlig spor her. Vi kan diskutere hvor mange av en art vi skal ha. Når det blir spurt om Mårhund så er dette en helt annen sak det er en art som er kunstig innført og har funnet en nisje og utnyttet denne. At vi nesten har utryddet noen arter som er i ferd med å reetablere seg har ikke noe med å innføre nye arter. Argument om at vi eller ulven var her først blir på barnehagenivå, det er snakk om hva som naturlig finnes i våre skoger. Klart at rovdyr har en innvirkning på bestand av andre dyr. Jeg synes at hvis eneste målet på en vellykket jakt er antall kilo kjøtt i fryseren så har dere mistet en stor del av jakta. Har hatt jerv på 5 meters avstand under rypejakt for 3 år siden i indre Troms. Rype var det ikke i terenget men, jerven berget jakta mi.
  5. Det er ikke den Russiske ulvebestanden jeg er bekymret for det er prinsippet om at det som ikke passer oss utrydder vi. Hvis ikke vi skal ha ulv hvorfor skal det være ulv i Sverge, Finland, Russland osv.
  6. Nå er det på tide å rope TIME OUT!! Tenk dere om, har full forståelse for at man blir sint og fortvilet når en jakthund blir tatt av ulv. Kan også forstå at folk blir redd når ulv blir oppservert i nærheten av bebyggelse. Spranget derfra til å rope utrydd burde være svært langt. Hvordan kan vi som jegere være en del av denne galskapen. Hvis det er dette vi virkelig mener må vi bare gi ros til krypskyttere i Afrika som avliver elefanter og neshorn for fote. Flotte greier elefantene kan være ei pest og plage for lokalbefolkningen. Hva med tiger, det er ca 3500 viltlevende tigre igjen i verden. Ut fra ander innlegg her burde Norge gi utviklingshjelp til India og ander land med en bestand av tiger, slik at de blir kvitt denne plagen Nei! Hvis vi i et av verdens rikeste land ikke har råd/vilje til å ha et biologisk mangfold så må vi bare si oss enig i utrydding av alle arter som på et eller annet vis er til plage for noen! Jeg mener vi skal ha rovdyr i Norge. Jeg har sett både ulv, bjørn og jerv mens jeg var på jakt, opplevelsene dette gav meg kan jeg ikke sette ord på, det var stort for meg.
  7. Prøde min sauer på 200m i helga som var, skrudde maks opp på diopteret og sentrerte skivenr i hulkornet traff 7 under. Så jeg mangler nokk ca 30 knepp for å nå ut til 200. Burde være mulig å lage ei skinne som du setter mellom låsekasse og diopter.
  8. Har du prøvd å få tilgang til sjøfugljakt, ser for meg at det er enklere å få til under hjortejakta.
  9. Tennhetter kan etter laaaang tids lagring få et gult pulver utvendig, dette pulveret er ustabilt og kan føre til at tennheter antenner ved håndtering. Dette er grunnen til at tennhetter skal oppevares i orginalembalase.
  10. Norma forteller at det kommer en M03 med lettmetall kasse som blir ca 300 g lettere en stål kassen. Ikke mye men det hjelper, denne vil også være på tilbud i 2010 til ca 20000,- Har ikke skutt med M03 men følelsen min var bedre på denne en på Sauer. Liker svært godt at man med enkle middler kan montere løp og skifte bolthode uten verktøy.
  11. Starter alltid etter å ha funnet en fornuftig settedybde på kula med å lade til min. ladning etter tabellen. Så øker jeg gradvis mot max. Da får du som regel noen ladninger som gir bedre pressisjon enn resten. Disse er et godt utgangspunkt for å eksperimentere med settedybde osv.
  12. Hvis du har muligheten så dra i butikken og prøv hvilken av disse som passer best. Har ikke hatt noen av disse selv. Beretta går for å være en mekanisme som er "uslitelig". Jeg tror ikke du med normalt bruk og litt vedlikehold klarer å slite ut noen av disse. Så mitt tips dra i butikken prøv og finn ut hvilke våpen som du har mest lyst på og som passer best. Lykke til
  13. TTT for å sitere forsvaret (ting tar tid) Ser ikkje ut til å bli nå snarlig løsning , men har ikkje gitt opp . Så er det andre som har kontakter eller gode ideer så bruk dem.
  14. Ser ikkje ut til at det er så enkelt å få til noe på dette område, men har prøvd å få tilgang på 12,7 banen i Sørlia har ikkje komme i mål enda. Noen som har andre løsningerpå å få skyte langt i sør Troms
  15. Har vært inne på samme tanken, bor også i Harstad
×
×
  • Create New...