Jump to content

Tembo

Members
  • Posts

    315
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tembo

  1. Jeg har ei Sako A1 som Ragnar Hansen har montert Douglas pipe i 6 PPC. Denne er i vanlig jaktprofil. Det står en MPI-glassfiberstokk på den og jeg har også ringer til kikkert. Noen som har forslag til pris hvis jeg legger den inn på salgsforumet? Har også diesett og div. kuler.
  2. Det er flere år siden jeg sist var innom Kammeret, men tilfeldigvis så fant jeg denne tråden og har fulgt interessert med. Men når noen kan finne på å nevne ordet på noe som likner på et kjevle foran på løpet i en tråd om klassiske våpen. Det er bare så langt over streken blasfemisk! Eller som vi sier "her nere på sørlandet: Nå må møndihedane snart gribe inn"
  3. Om bare det ene laget i en fotballkamp fikk lov å bruke fotballsko, hadde jeg som utenforstående gitt fullstendig F... i det. Jeg ønsker imidlertid like konkurransevilkår i det jeg driver med selv og støtter derfor JOÅ's sitt utspill. Han får også massiv støtte innen DFS.
  4. Polerte skaftmaterialer blir selvfølgelig litt glatte under slakting, men jeg bruker å låse bakenden av skaftet mot lillefingeren for å forhindre at hånden glir fram på knivbladet. Litt av vitsen med å bruke slike materialer er jo at det skal ta seg bra ut og det er først ved en polert overflate at dybde og fargespill kommer til sin rett. Til en ren brukskniv ville jeg kanskje valgt micarta eller et gummimateriale.
  5. Per Jorsett skriver litt om det første landsskytterstevnet i Kristiansund, eller landsskytterfesten som de kalte det dengang. Kongetittelen var ennå ikke innført, men vinneren var Chr. Østern fra Oslo Skytterlag. Østern tok en klar seier, som med 15 skudd i stående stilling - på 400 meter - scoret 125 poeng. Han slo nestemann med 11 poeng. Han tok også førstepremien i den såkalte festskytingen på 400 meter og i hovedskytingen både på 600 og 1000 meter. Lite detaljer er kjent om dette første stevnet, men det vi vet er at det ofte ble skutt på 3-delte figurskiver. Poengsummen hans på 125 p. må nok være en samlet poengsum på hele mesterskapet. Det deltok ca. 200 skyttere på dette stevnet i 1893.
  6. Hva med å ta en telefon til formannen i laget og fortelle litt om hva du driver med? Og så kan du spørre om det er greit at du trener sammen med de andre som trener DFS-program. Det er mye som kan ordne seg hvis man snakker sammen.
  7. Lurte på om jeg kan delta for skytterlaget mitt eller må man være medlem i klubb tilsluttet NBSF. Obs. Ser tråden er startet 3. mai i år. Muligens feil årstall i overskriften? ? ?
  8. Jeg kjenner til et tilfelle fra begynnelsen av 80-tallet der en banekrag ble sprengt. Årsaken var at N-160 krutt ble forbyttet med N-140. Øvre del av låskasseringen (der årstallet står stemplet) gikk i taket, men skytteren kom heldigvis uskadet fra det.
  9. Tembo

    IMG_4076_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  10. Tembo

    IMG_4100_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  11. Tembo

    IMG_4108_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  12. Tembo

    IMG_4251_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  13. Tembo

    IMG_4324_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  14. Tembo

    IMG_3789_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  15. Tembo

    IMG_3841_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  16. Tembo

    IMG_3947_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  17. Tembo

    IMG_3963_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  18. Tembo

    IMG_3985_(Small).JPG

    From the album: Ville dyr

  19. Med såpass mange med dobbeltrifler i potente kalibre, lurer jeg på om dere har brukt dem på "Dangerous Game" jakt eller er det eiergleden som kommer i første rekke? Mitt dilemma er at en slik investering koster mer enn en bøffeljakt, så derfor blir det nok mauseren som fortsatt blir brukt. (Men drrømmer nok ofte om en gammel engelsk dobbel !)
  20. Tembo

    Cal 223 i DFS

    Hva i all verden er det med DFS? ? ? Våpenet vi bruker er feil. Kaliberet er feil. Skyteprogrammet er feil. Og 90 % av DFS medlemmene er noen gretne gamle gørrjævler. Likevel vil "alle" begynne å skyte i DFS hvis de bare kunne gjøre det på sin måte. Det må da være mye enklere å bare arrangere sine egne stevner slik dere vil, enn å prøve å bekjempe det erkekonservative DFS. Sarkastisk hilsen DFS skytter
  21. Nei, er egentlig ganske nybegynner. Har laget et par med dette bladet pluss en 4 - 5 andre. Kjøpte et par instruksjons-DVD'er og har lest endel på nettet for å lære teknikker og så hjelper det å bruke god tid og å stoppe opp å tenke litt inn i mellom.
  22. Når det gjelder D2 stålet så kommer det vel an på bruksområdet til kniven. Dette anser jeg som en jaktkniv og til enkle spikkeoppgaver. Jeg ville ikke bruke den til vedkløyving. Ang. rustbestandigheten så bør den nok ikke lagres våt i slira. Har laget et par av disse som har vært brukt på jakt i høst og de ser fortsatt bra ut. Litt misfarging på bladet kan nok fort oppstå hvis man ikke stryker på litt olje i ny og ne, men dette går jo ikke ut over bruksegenskapene. Kan jo ta litt kort om teknikken med å fore slira med tynt skinn. Da får man jo en glatt overflate både utvendig og innvendig. Lær og skinn sys sammen med en søm rundt åpningen og opp langs ene siden på hempen. De glatte sidene på lær og skinn mot hverandre. Deretter strykes lim på "kjøttsiden" på lær og skinn. Når limet har tørket og er klar for sammenføyning, vrenges skinnet over kanten / åpningen på slira og strekkes og trykkes på plass. På denne måten blir sømmen rundt åpningen usynlig. Det vanskelige her er å unngå rynker på det tynne skinnet. Må igjen få takke for at dere likte kniven.
  23. Takk for fine tilbakemeldinger.
  24. Blir inspirert av alle de flinke knivmakerne her inne så jeg måtte lage kniv til en kamerat som er afrikajeger på sin hals. Skaft i bøffelhorn og nikkelsilver med mosaikkpins Bladet er Enzo D2 Flatgrind Slire er av elandskinn foret med tynt geiteskinn
×
×
  • Create New...