Jump to content

Når økonomi spiller en rolle..


Hedmarkingen

Recommended Posts

CZ 75 SP-01

NOK 6570 (9mm)

http://www.cz-usa.com/product_detail.php?id=73

 

Konverteringsett så en kan skyte med .22 LR 3660 NOK

http://schouvapen.no/wip4/products/deta ... &id=166559

 

Forhandler:

 

Schou Våpen AS

Dyrskuevegen 11

2040 Kløfta

http://www.schouvapen.no

(mauset våpen og sikring i brummundal er nærmere, men er ikke helt sikker på om han har omtalte pistol)

 

 

 

 

Sellier & Bellot Kal 9MM 115 gr FMJ

NOK 2.00 per skudd, mva inkludert ,Pris eks. mva NOK 1.60 fra:

 

Børselars AS

Ørn Feltet

Vognveien

2072 Dal

http://www.borselars.no/

 

Det koster da 2000 kroner for 1000 skudd

50 skudd per uke, a 6 uker per måned= 300 skudd per måned.

 

brukt våpenskap,VÅPENSKAP SGS4 Duun smia, ca 1500 for det.

6705 CZ 75 SP-01

1000 ( gebyr våpensøknad )

2000 9MM , tusen skudd

-------------------------------------------

11250

 

 

Er det noen som har noen formeninger/kommentarer om dette ?

Jeg er ikke helt fastlåst til den CZ'n, mulig at jeg kjøper en klone av Colt 1911A1 i kaliber 9mm vis jeg kommer over en i samme prisklasse..

 

Omtaler/tester av CZ'n:

 

http://findarticles.com/p/articles/mi_m ... _n27319938

 

http://www.realguns.com/archives/147.htm

 

http://forum.pafoa.org/pistols-41/22917 ... tical.html

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

CZ'en har blitt en traver i Production, ikke uten grunn. CZ gir mye for penga og er en velprøvd og solid konstruksjon som virker hver gang.

Har en gammel CZ85 selv, og den har fått mye rart både bruk, juling og ammo uten å gi feilfunk. Det eneste som har stoppet den er dårlige hjemmeladninger og dårlig håndverk ved tuning (som regel meg selv).

Link to comment
Share on other sites

Konverteringssett funker stort sett dårlig. Med en pris på over 3000 kr så burde du heller kjøpe deg 1500 9mm skudd. Du lurer også deg selv ved å skyte 22lr for så å skyte 9mm med samme pistol. Du burde trene med den ammoen du skal bruke/konkurrere med.

 

Skyter du 50 skudd i uka så sparer du ca 1500 kroner i året ved å skyte 22lr i stedet for 9mm. Da tar det deg over 2 år for å spare inn kostnaden ved konverteringssettet. Tørrtrening er gratis og vil gi deg nesten like mye effekt som 22lr etter min mening.

 

Har du planer/troen på å skyte mer senere kan du kjøpe deg brukt ladeutstyr for en billig penge. Da kan du lade 9mm selv til ca 1 kr skuddet. Jeg hadde heller brukt de 3500 kronene på ladeutstyr så får du skikkelig trening med 9mm og lave ammo kostnader.

 

For en liten oversikt over ladeutstyret og kostnader kan du lese denne!

 

Det er også en del brukte pistoler å få tak i til ca halv pris av ny. Du finner mye bra på bruktmarkedet. CZ pistoler er godt representert på bruktmarkedet så du burde ikke ha så store problemer med å få tak i en brukt.

Link to comment
Share on other sites

Hvilke programmer skal du skyte?

 

Det er noen erfaringer med CZs ombyggingssett her.

 

En annen side ved et ombyggingssett i forhold til en dedikert .22 er at om noe går i filler på rammestykket/du har det innlevert til børsemaker, er du helt uten pistol. Du vil heller ikke ha en ekstra pistol å låne bort om du tar med en venn til banen. (Jeg har konverteringssett, og ville ikke vært uten det. Men skulle jeg satt i gang i dag ville jeg ha kjøpt en dedikert .22 pistol.)

 

Besparelsen på å skyte med .22 kommer jo som Wadcutter er inne på an på mengden du skyter. Tørrtrening kan sikkert gi samme treningseffekten, men om den ekstra motivasjonen det gir at det smeller (litt) og at det er observerbare hull på skivene gjør at du trener mer, så er det kanskje verdt det? Før du har et visst erfaringsgrunnlag vil jo også tilbakemeldingen du får fra treffene på skiva si noe om hva du gjør feil, noe du ikke får i samme grad av tørrtrening.

 

Om du "lurer deg selv" med å trene med .22 kommer nå an på hva du tror du skal oppnå. For å lære inn basics (grep, siktebilde, avtrekk) er .22 finfint. Rekylkontroll og den slags kan du selvfølgelig bare trene inn med konkurranseammunisjon.

 

Ellers tror jeg nok det er et veldig godt tips å lete på bruktmarkedet. Det er fine CZ75/85/85 combat der ute som har vært med på noen godværsfeltstevner og kan kjøpes for rundt 3000. Av og til følger det med konverteringssett mot minimalt tillegg i prisen (se f.eks. her.) En brukt ruger MKI/II .22 bør vel ikke koste noe over 2000,-, så du kan antagelig få deg helt OK bruktvåpen i 9mm OG .22 til prisen av en ny SP-01. Bruk resten av budsjettet ditt på ammunisjon (eventuelt i form av ladeutstyr om du har interesse og anlegg for det), og prøv å skaffe deg kvalifisert instruksjon fra dag 1 på banen så du ikke kaster bort tid og penger på å lære og avlære uvaner.

Link to comment
Share on other sites

Du kan dra ned på politikontoret for å forlenge gyldigheten på søknaden(e) med 6 mnd til om du ikke finner noe med det første....

 

Når det gjelder å kjøpe flere pistoler, eksempelvis en 9mm og en .22 så ville ikke jeg anbefale det med det første. Jeg gjorde akuratt det når jeg først handlet og det førte til at jeg måtte lære meg å skyte med 2 pistoler på en gang...det funka dårlig. Skyter du kun med en pistol er det lettere å få en god fremgang i skyteferdighetene.

 

ps: Se på finn.no Kode:15683497

Link to comment
Share on other sites

Hvilket program / forbund har du tenkt å skyte i?

(jeg heller mot å anbefale 2 nogenlunde like våpen) F.eks 1911 i 9mm + ruger MK2/45 i .22

Sørg i allefall for å få deg den 22, det er der grunnlaget ligger. det er litt flaut å ha skutt praktisk siden 1992 (eller var det 3) og fortsatt ikke kalre å samle alt innen svarten på 25 meteren :oops:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

"Konverteringssett funker stort sett dårlig. Med en pris på over 3000 kr så burde du heller kjøpe deg 1500 9mm skudd. Du lurer også deg selv ved å skyte 22lr for så å skyte 9mm med samme pistol. Du burde trene med den ammoen du skal bruke/konkurrere med."

 

 

Synes at et ombyggingssett - ikke er så dumt jeg :)

 

Da har jeg samme grep og avtrekk.

Og det er kanskje en viktig treningsfaktor?

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan hjelpe deg litt.. Om litt skal jeg legge ut noen håndvåpen på finn.no, deriblant en P19, Tanfoglio Combat Sport 9mm, og en Browning Buckmark 22LR.

http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=398

Begge våpnene er som nye og gått kun noen få esker ammunisjon. Du skal få begge for mindre enn det du betale for den CZen :wink: Har du bruk for en revolver også, kan du få med en godt brukt Taurus 6"- 357magnum, med et usedvanlig godt duble-action avtrekk for en tusenlapp ekstra. Da har du komplett garderobe for 7.500 :wink: I tillegg har jeg en Walther PP 7.65, som er som ny, 2000.- :P Fremdeles er vi under ditt estimerte budsjett på CZ+ ombyggingssett :D

Send meg et PM om du er interessert.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...