Jump to content

Tråden for PETIT BASSET


Ranger

Recommended Posts

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Litt skummel opplevelse i går. Ute for å gjøre Izzi skogsvant. På vei tilbake bråstopper bikkja fremfor meg og jeg lurer på hva som skjer. Hører fresing rett fremfor henne og oppdager en huggorm 50 cm fremfor snuten hennes. Hun virker redd og bakker tilbake.

 

Det er mue orm i skogen og har tenkt litt på dette nå når det er forholdsvis varmt. Glad for at bikkja reagerer slik den gjorde og ikke skulle bort for å undersøke. Nå kunne vel jeg fort fått denne i leggen for jeg hadde omtrent tråkket på den vis ikke bikkja hadde reagert.

 

Ellers så fikk jeg bekreftet at det er interesse for rådyr. Vi gikk ut et dyr og Izzi fulgte på og ble borte ca 10 minutter før hun kom tilbake i sporene sine. Når hun kom tilbake gikk vi retningen dyret forsvant og det sammme skjedde tre ganger til. Ingen los forløpig men den kommer nok. :D

Link to comment
Share on other sites

Hallo !

Har vært ute 3 turer med Pondus for å teste om han fortsatt har lyst.

 

Han har problemer med hoftene (HD) så jeg må være forsiktig med å overdrive. Han har hatt 2 greie loser i løpet av disse 3 turene. Korte sådann men artig uansett. Har vært litt for varmt og har kun hatt mulighet for slipp på ettermiddagen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Er det mange "plasser" på Vega prøven i år? Ble det smekkfullt? Tror prøven gikk glipp av en kommende champion bikkje fra Steinkjer i år dessverre..

Du får hinte vår venn i Steinkjer om Mosvikprøven 1. til 4. november, det er jo praktisk talt utafor stuadøra hans. :wink: Påmeldingsfrist er 11. oktober for ordinærprøven, da må påmeldingsavgiften være betalt også.

 

Mer info:

:arrow:http://www.norskbassetklubb.no/page22904235.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Får jeg foreslå en ny mix? - Halvt petit, halvt jerv. Det funker! :mrgreen:

 

Ikke mange kull i omløp nå på høsten, men her er et som kan være bra:

:arrow:http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=37460235 (tispa er visst bestilt allerede)

 

Far Disert var jeg kjentmann på under Vegaprøven, en bra hund, han er jaktchampion. Mor vet jeg lite om, men hun har 1. Rå på drevprøve. Faren hennes er også far til Ares, så i den grena av stamtreet vet jeg jo at det jager godt.

 

Det kommer nok flere kull i omløp til våren tipper jeg.

Skader ikke å ta en telefon, Kjetil! :D

Link to comment
Share on other sites

Det er jo en god del petiter i Trøndelag; i Trondheim, Stjørdal, Verdal, Steinkjer blant annet. Får håpe noen melder seg så du kan ta en titt:) I utstillingssesongen er jo utstillinger beste stedet å se de, men det er vel knapt med lokale utstillinger nå på høsten. Forhåpentligvis er alle i skogen! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jo, jeg gledet meg virkelig til valpen, men på nyåret endret ting seg litt og både jeg og kona måtte gå noen runder på om vi virkelig hadde tid til å ta oss av en valp da likevel. Jeg skulle til og starte på masteroppgaven, og tanken da var at jeg kunne skrive hjemmefra og være med valpen slik at den fikk den tiden den fortjener. Kona var også hjemme i permisjon med minstejenta. Så fikk jeg tilbud om å jobbe 50% i bedriften jeg skrev masteroppgaven for, og den muligheten kunne jeg ikke takke nei til. Det betød imidlertid at jeg ville kunne jobbe mye mindre hjemmefra enn jeg hadde planlagt. Jeg fant ut at med 150+ % arbeidsbelastning, masteroppgaven, en 6mnd gammel baby + en sønn på nesten 3 ville gjøre at jeg ikke ville få så mye tid med valpen som den ville fortjent. På grunnlag av det så sa jeg fra meg valpen. Jeg hadde også mulighet for en valp i juni, men også da var tidene litt usikre, og jeg valgte og takke nei til den også på mye av det samme grunnlaget.

 

Nå har tidene skiftet igjen. Jeg er ferdig med studiene, er i jobb med fleksibel arbeidstid, og begge ungene går i barnehagen. Tiden og hverdagen er blitt mer strukturert og jeg begynner å få mer tilgjengelig tid i tidbanken enn jeg har hatt det siste halve året mens jeg jobbet og skrev masteroppgaven. Jeg føler derfor at vi nå har tid til hund igjen.

Link to comment
Share on other sites

Artig og innholdsrik harejakt med Ares på torsdag, fikk endelig klipt sammen en videosnutt. Vi fikk dessverre ikke skutt noe hare! Vriene små banditter, men det var nære på et par ganger.

Ares hadde fire hareloser i løpet av 9,5 timer i skauen:

 

Første los: 1 time 15 minutter

Andre los: 2 timer 15 minutter

Tredje los: 50 minutter

Fjerde los: 1 time 40 minutter.

 

Det ble til sammen 6 timer los, og bikkja sprang over 50 km i kupert terreng.

 

Video: :arrow:

 

178415_3627245044556_725079674_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det var en fin deal! :D Jeg skal antakelig nedover ei langhelg om to uker (Mosvik), og har muligens lørdag og/eller søndag ledig dersom-hvisatte ting blir sånn eller sånn. Kunne vært hyggelig å slippe bikkja i terrenget ditt så du fikk se og høre litt. Er du langt unna, på Fosen et sted? Jeg må muligens hentes i verste fall, dersom jeg tar tog nedover. Send meg gjerne en PM dersom dette er interessant, og så finner jeg ut i løpet av noen dager om jeg har helga ledig eller ikke.

Link to comment
Share on other sites

Hei alla i hopa ;) (Nei eg er ikke svensk)

 

Eg tenkte å prøve å få til et lite PBGV treff nede i rogaland (Egersund) førstkommende søndag. Har et terreng som jeg disponerer som vi kunne sluppet bikjene på og hatt en kopp eller 2 med kaffe.

Har også skrevet dette på FB siden http://www.facebook.com/groups/218977111537629/

 

Hvis du kunne tenke deg å treffes over en kopp kaffe og kansje en los så hadde gi meg et lite pip ;)

 

Espen Myklebust

Link to comment
Share on other sites

hei alle Petit folk!

her kjem det nokre spørsmål frå ein som er meir og meir gira på

og skaffe seg ein slik flott hund som basset!

for meg så virker det som basset`n her blir avla for rådyr og hare?

korleis er det å få den til å jage rev og andre rovdyr?

tenker på då som sagt rev, men og mår og mink?

kunne egentligt tenkt meg ein hund som springer etter alt som er jaktbart.

har ikkje rådyr her eg bur men har ei stor hjortebestand (kvinnherad)

kunne som sagt tenkt meg ein hund som kommer med hare, rev, mår hjort og alt som den finner

på sin veg.

og korleis er det å få den til som ettersøks hund om ein får den til å gå på sporet av alt moglegt?

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som du er inne på en god tanke! :D

 

Her er rev i los for bikkja mi, som forøvrig først og fremst jager rådyr, hare, rev og hjort:

397869_2458016414571_1837174215_n.jpg

 

Jeg hadde også revelos senest forrige lørdag.

Kan ikke snakke for alle petiter da hundene har litt individuelle egenskaper, men det er ikke uvanlig at petiter jager rev. Hjort er heller ikke noe problem, mange bruker de på hjortejakt, og jeg har hørt petiter som jager gaupe. Selv har jeg hatt stålos på bjørn to ganger med min. Mår og mink er vel mindre vanlig å bruke de på, men preger du bikkja på det så jager den nok det også. Har brukt bikkja mi én gang etter mink, og han spora minken uten los. Ble vel for smått til at han gidda å lage lyd! :mrgreen: Mår vil ofte stikke opp i trærne antar jeg, og jeg vet ikke hvor flink drivende hunder er til å lose mår under tre, gjetter på at de får litt trøbbel og kanskje returnerer eller rusler videre.

 

Sørg for å skaff bikkje av bra jaktlinjer, der du vet at begge foreldrene jager. Skal du jage alt fra mink til hjort, så er det en klar fordel med god jaktlyst. Ikke noe problem å få ei bikkje som jager alt som ser ut som det skal til å røre på seg da.

 

Angående ettersøk, så venter noen med å jage inn bikkja til den er ferdig godkjent ettersøkshund med blod- og ferskspor. I min lille verden og filosofi så jager jeg heller inn bikkja når den er i den mest lærenemme alderen (valp-unghund), dersom det skal bli primært jakthund. Å lære ei bikkje å spore i tau 10 meter fra fører uten at bikkja får ut og søke løs, kan bidra til at bikkja blir skopusser når den plutselig en vakker dag skal ut og jage. All moroa har jo hittil skjedd rundt beina på hundefører… Den mest lærenemme perioden i hundens liv er "kastet bort" på sporing. Da får man heller spørre seg sjøl; skal jeg ha primært jakthund eller primært sporhund? Ekspert på begge deler er vanskelig å få.

 

Noen er sikkert uenig med meg, men kompromisset blir skogstilvenning/innjaging og sportrening parallellt fra valpestadiet, selv om det kan medføre en litt tyngre vei til godkjent ettersøkshund.

Link to comment
Share on other sites

Sitter Hell Event, ferdig med teorien på drevprøvekurset i morgen skal vi på skogen å slippe hundene :D

Det skal bli moro og lærerikt.

 

Jeg slapp ikke Pia i skogen før hun var godkjent som ettersøkshund, og kommer ikke til å gjøre det med Sid heller før han er godkjent som ettersøkshund.

Om dette har noe å si på jaktlysten.... Pia har hatt los på lemmen, mår, rev, hjort og rådyr.

Har ikke hatt annledning til å slippe Pia så mye som ønsket, så vi får se på Mosvik hva dommerene sier.....

Link to comment
Share on other sites

Jaktlyst er medfødt, det ligger i genene. Jeg er bare bekymret for hvordan slikt påvirker hundens evner og vaner, for eksempel søket, men det kan jo hende jeg tar feil. Blir artig å høre om drevprøvekurset Odd, det er et kjempebra tiltak som jeg håper det blir flere av. :D God tur i skauen i morra, håper det blir masse los.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Takker så mye for besøket Jens og OddH :lol: Det ble noen meget vellykkede jaktdager, dessverre ingen fall for Pia, men 2 for Ares.

 

Ekstra artig at kona var med å fikk rådyr på post, og at Ares kom etter rådyret, en veldig spesiell opplevelse å få rådyret 5-7 meter fra seg.

 

Hele jaktlaget takker og bukker for fine jaktdager, og gratulasjoner til OddH og Pia med sine premier i Mosvik.

 

 

Så da spørs det om det dukker opp valper som er klare for levering i begynnelsen av februar?

Link to comment
Share on other sites

Takk for sist ja, neste gang er det TG-Pia som driver dyrene på post. :D Handler også mye om flaks dette, at dyrene kommer riktig. Postene så jo losdyr for Pia også, men så var det dette med å eksponere seg til et godt skudd. Grattis til Pia og Odd som nest beste hund på Mosvikprøven! Det er jaggu ikke verst i debuten, og spesielt artig med 1. Hare for ei bikkje som vel aldri har vært borti hare før! :D Kan røpe at TG-Pia gjentok bedriften på bevegelig prøve dagen etter, innstilt til 1. Hare da også. :wink:

Her er forresten resultatlista for Mosvikprøven 2012, det ble kjempehyggelige dager.

:arrow:http://www.norskbassetklubb.no/page7001354.aspx

 

Ja er det noen som vet av valpekull på gang i vinter? Jeg kan prøve å sjekke litt også, om ingen melder seg her. Hyggelig om det blir petit på deg da, da føler jeg vi fikk vist fram rasen fra en bra side nede hos deg! :D

 

Odd blir sikkert ikke sur om jeg legger ut et bilde av rådyret han felte under jakta vår, Ares virker ikke misfornøyd han heller, he he! :lol: Det var forøvrig ei geit med ett pelskledt gevir på 5 cm.

 

54279_3738841154389_644884261_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja, det skal du være trygg på, dere fikk vist frem Petitene deres på en flott måte.

 

Hele jaktlaget er sugne på nytt besøk av Petit, og de gleder seg til jeg skaffer en selv, hehe...

 

Senest i dag var vi ute på rådyrjakt, og hadde vi hatt en Petit vile vi felt dyr (ble vi enige om etterpå, hehe). Så mye dyr, men de rundet driverne...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bella deltok på Nesodden jff fellessjakt i dag, invitert med. Hun leverte varene. 10 minutter søk, 45 minutter los og 2 dyr felt. Hun hadde fire dyr i drevet og så ingen grunn til å gi seg på første felling, men fortsatte. Også etter felling nummer to fortsatte hun å lose, men da sa matfar at det var nok. Hun kom på innkalling og ble med på bålkos og slakting. Bella fikk masse skryt og ble invitert med til flere terrenger og er booket opp frem til jul. En god, snill og dyktig hund og en veldig stolt eier.

 

Er dog redd jeg må ut i natt og lufte henne etter at hun har en blanding av pels, blod, pølse, brødskiver, mellomgulv, lunge og tørrfor i magen...

Link to comment
Share on other sites

Ingen fare Jens med å legge ut bilder :D

Det var første gang jeg har skutt rådyr i los, så det var kjempeartig å få skutt for Ares :mrgreen::mrgreen:

 

Det må da nevnes at vi sparte Pia fredagen for at hun skulle stille på drevprøve lørdag og søndag. Hun var ute i ca 1 time fredags morgen og hadde los på rådyr, desverre ikke noe fall for Pia.

 

legger ut link til en filmsnutt Jens har lagt ut:

 

 

Kjempeartig med Bella, har enda ikke hatt felling for Pia men den kommer :?

Link to comment
Share on other sites

Grattis Eystein, artig! :D

Gulle godt at du fikk skutt det dyret for Ares Odd, som sagt så ser Ares veldig fornøyd ut! :mrgreen:

 

Ares skal forresten ut på "jobb" kommende uke, jaktlaget har kanskje 10 kort tilgjengelig (opptil 20 rådyr) så han skal få kjørt seg… Det blir mye løping på han, men skal prøve å kjøre han såpass pent at han holder i fem dager. Han er i bra form nå, så det burde gå bra.

 

Artig at det kommer litt oppdateringer her inne, flere jakthistorier og bilder ønskes:)

 

Fortsatt skitt jakt alle pbgv-venner! :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt jaktfri i helgen :cry::cry::cry:

Men Pia er med noen venner på hjortejakt, skal ut å gå et blodspor med Sid no før mørket kommer.

 

Har rukket å sage noe ved, en tur på skytebana og kontrollskutt rifla til måneskinnsjakta :mrgreen: så får vi se om jeg rekker å begynne på bilen...

Link to comment
Share on other sites

Da er det tid for noen bilder. Tatt av Nesodden Jeger og Fisk sin hoffotograf Ole Rognstad.

 

Det var en spennende jakt med 13 poster, og lang fin los. Dene skytteren, Christian felte her sitt første rådyr. Losen passerte med dyr 5 ganger før han valgte å bryte jomfrudommen og bruke den krumme tappen på undersiden av børsa. Den andre skytteren har utallige rådyr på samvittigheten. Bella som er 1 år og 8 måneder har også flere dyr på samvittigheten nå.

normal_IMG_0832.JPG

 

Bella får belløning av Roy en liten godbit fra mellomgulvet:

normal_IMG_0854.JPG

 

Bålkos er godt for både hund og mennesker:

normal_IMG_0886.JPG

 

Alle mann alle, minus fotograf:-)

normal_IMG_0836.JPG

 

Blod i barten og våt rufsete panelugg.

normal_IMG_0869.JPG

 

Jeg hadde også dyrene på min post rett etter uttaket, de kom sprettende i full fart gjennom skogen som ping pong baller og rett på meg. Tre av de fire dyrene skiddet forbi meg på et par meters hold, det fjerde dyret mistet fotfestet på glatt reinlav og skled sidelengs helt inn på gummistøvlene mine. Jeg fikk knapt nok løsnet sikringen på min rifle før det hele var over. Men bra var det at jeg ikke skjøt da, slik at losen fikk gå passe lenge før det ble fall.

Link to comment
Share on other sites

Våt snø rundt nullpunktet klumper seg i pelsen, men klipper du mellom potene mapper pelsen på beina så er det ikke noe stort problem. En kondomdress som sitter tett og godt holder hunden varm, fri for snø og den yter maks også under vanskelige forhold.

 

Men du spør kanskje feil person, jeg har nok som de fleste som skaffer seg en petit, blitt inhabil. Min kone, hennes foreldre og min mor har til sammen hatt et et dusin hunder av forskjellige raser. Vi er alle enige om at Bella er den største personligheten vi har kjent fra hundeverdnen.

 

det er flere som mene det også, frem til jul er Bella invitert med på lagjakt hver helg. Og ja, de ringer og spør: - tror du Bella har lyst å være med oss på jakt til lørdagen? hva jeg nener og tror er visst underordnet...

 

Sånn sett får du tolke svaret fra meg som særdeles ukritisk. Jeg skal ha flere PBGV og jeg jakter i områder som har blaut, klabbete snø. Men fordelene oppveier for min del ulempene.

Link to comment
Share on other sites

Je bruker kondomdress fra. JERGER OG HUND på engelsksetter'n min, og er kjempefornøyd med den men den blir litt slakk etter en tids! bruk, bruker 1 til 2 stk i løpet av vinteren. Min erfaring med dressen er att det er veldig viktig att den ikke er for stor,den skal sitte som en kondom.

Link to comment
Share on other sites

Flotte bilder Eystein! :D Og gratulerer med flott jakt.

 

Når det gjelder pels, så er jeg personlig så heldig at jeg har en veldig strihåret kar som ikke klabber snø, men problemet kan omgås med kondomdress eller lignende, napping og klipping av beina, og å smøre inn den utsatte delen av pelsen med litt lurium jeg mener har hørt folk bruke (steikefett?). Klabb i snø er helst et argument de som er misunnelig på oss med petit bruker, når de ikke har andre tungtveiende grunner for å "disse" pbgv. ;) Problemet kan som sagt omgås, og det er bare under visse snøforhold det kan bli snøballer.

 

Ares "Bin Laden" har bedrevet litt "terror" siste uke, med mange loser på Helgelandskysten, som medførte flere dyr på postene til gutta og fall. I går kokte det skikkelig i hue på han fra morran av, det var så mye rådyr som spratt hit og dit at han omtrent ikke visste sin arme råd om hvilke(t) dyr han skulle følge. :lol: Etter å ha ryddet unna en hel bøling så hadde han mer oversikt, og et par timesloser som medførte at to rådyr ble slept ut av skauen. Det har vel falt ca 8 rådyr for han i høst på tre jaktturer. Han har forøvrig løpt hver dag i fem dager på rappen, det gikk helt greit.

 

478232_3835741696842_1235753009_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fine jaktdager nå. Barfrost, lav sol og klar lluft. Bella har blitt sluppet 4 ganger forrige uke. 3 dyr felt.

På søndag var det jaktfri og jeg gikk tur med kona og Bella. Bella fikk los og mens kona og jeg satt på en bergrabbe og nøt solen passerte losen med geit og to klaver.

Dyrene passerte 50 meter foran oss og stoppet opp slik at vi fikk studere dem. Så hoppet de videre og et minutt etter kom Belle bæljende.

Losen fortsatte i en stund til helt til dyrene dro rett ut av terenget. Så kom hun tilbake på bakfoten og tok en pause med oss i solen.

Senere på turen ble det en los til. En flott treningsdag og moro at flere i familien får oppleve at sofadråget kan annet en å sove, logre og spise.

 

Til lørdagen blir det jakt igjen, denne gangen med en gjest fra Canada som studerer i Norge og savner å jakte.

Det er nok en annen jaktkulttur her en der, men ingen jeger vil vel takke nei til en PBGV los, med bålkaffe attåt?

 

Lenge siden jeg har hørt fra han her inne som mente at en PBGV neppe kom til å bli jaktmoden før den var minst 3 år gammel...

 

Det er nå en ting jeg lurer på, og det er hvordan bikja vet/føler at den har dratt for langt ut? Hvis losen går rett ut og av sted er det ikke lenge før den kommer hjem. Hvis losen turer rundt i terrenget heger den på minst en time. Tenkte først at hunden var så godt kjent i hjemmetrrenget at den snudde når den kom for langt inn i ukjent terreng. Men i det siste hvor vi har gjestet terrenger hun aldri har jaktet på er mønsteret det samme. Den eneste forskjellen jeg merker på hjemme og bortebane er rekkeviden på søket. I nytt og ukjent terreng er søket litt trangt, men dyr finner vi og los blir det okke som:-)

Link to comment
Share on other sites

Det er nå en ting jeg lurer på, og det er hvordan bikja vet/føler at den har dratt for langt ut? Hvis losen går rett ut og av sted er det ikke lenge før den kommer hjem. Hvis losen turer rundt i terrenget heger den på minst en time.

Godt spørsmål, og jeg har ikke noe bra svar på det. Kanskje andre har? Det er mulig bikkjene føler som oss folk; at nå er vi langt "hjemmefra" (unna fører), og at det er på tide å snu. At bikkjene har god kontroll på hvor de er hen og hvor de har løpt, er iallfall sikkert. Selv i ukjente terreng har jeg sett bikkjer følge baksporet for så å ta en snarvei rett over der strengen bukter i en U og inn på baksporet igjen. Jeg har også lagt merke til at bikkja med det samme den er sluppet gjerne stiller seg på toppen av ei tue og skiter, akkurat som om den vil lage et luktfyrtårn som markerer utgangspunktet.

 

Det har ingenting med manglende jaktlyst å gjøre iallfall. Tror for eksempel de færreste ville påberope en Tysk Jaktterrier manglende jaktlyst, fordi om den slipper etter en halvtime los. En ting er sikkert; evnen til å legge av er svært positiv og er et pluss i margen også på drevprøver, i tillegg til at man kan jakte flere drev pr dag og likevel få bikkja med hjem om kvelden. Apropos drevprøver, så burde Bella bli stilt med de gode jaktegenskapene hun har. :)

Link to comment
Share on other sites

Jada, planen er å få Bella på prøve. Var jo invitert opp til deg, men da var det litt tidlig og vi prioriterte trening her hjemme.

 

Nå håper jeg å få henne på utstilling i januar. Skal innom opdretteren og få hjelp til en utstillingsnapp og så får vi håpe vi blir godkjent slik at vi kan gå videre til drevprøve.

Er desverre så jaktsugen at i 99 av 100 tilfeller vil jeg velge en mulighet til jakt fremfor utstilling. Er mer interessert i å bruke tid på jaktprøver, men liker sjelden å bevege meg vekk fra terrenget i sesongen. Familien har etterhvert lært seg å forstå at sydenferie, dåp, konfirmasjon, bryllup, 50, 60, 70 og 80 års lag mm kommer i tredje eller fjerde rekke fra 10. august til 23. desember. Unger født i jakta får velge mellom omplassering til fosterfamilie eller flytting av bursdagsfest til næmeste jaktfrie dag.

 

Hvem vil vel bytte bålkaffe, los og skogens ro med utstilling, børster, tant og fjas? Samenstimmlinger av mennesker på mer en 4 per kvadratkilometer er en styggedom såfremt de ikke sitter rundt et bord. Om jeg er en sær landsbytulling? Ja, mulig det, men det lever jeg godt med:-)

Link to comment
Share on other sites

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Du er alvorlig sjuk, måtte du aldri bli frisk! :mrgreen:

 

Utstillinger foregår heldigvis for det meste i båndtvangen da, så du finner nok rom til det. Når det gjelder drevprøver så blir jo det omtrent som en jaktdag, bare at man har med en dommer istedet for børse. Kan man leve med det, så er det like artig og spennende. Å få en god los som eksponerer dyr er jo det vi higer etter, og går drevprøven bra så er det minst like givende som å slepe et slakt ut av skogen. Reglementet er forøvrig i størst mulig grad tilpasset hundenes naturlige egenskaper, så hundene "vet" jo hva som skal til.

 

Du får vurdere Vegaprøven til høsten, ellers så er det jo fullt mulig med bevegelige prøver hele høsten.

 

Ares har hatt et par gode dager i skauen torsdag og lørdag, med masse artige loser på rev og hare. Torsdag hadde han en tretimers harelos uten noterbare tap på en skummel hare vi vil forsøke å ta ut. Den går i bratte fjellsider ingen mann kan gå i, og jeg må si jeg stod med hjertet i halsen og fulgte med på at Ares fulgte etter ned bratte stup. Det gikk heldigvis godt! Bikkja er steingærn, jeg drømmer om los i lave åser og milde skoger 5 km fra nærmeste vei og fjell! :mrgreen:

Det ble 35 km løping både torsdag og lørdag, og lørdag datt det en loshare også. Vi er så heldig å ha barmark ennå, så det er artig med hvite harer. Blir vel ei ny økt til uka igjen.

Link to comment
Share on other sites

Er nok liten mulighet for helbredelse, 40 år har ikke gitt tegn til bedring.

 

Er pro jaktprøver og trener ofte hunden uten å ha med børse. (på annen manns grunn). Det værste er å reise fra jaktterrenget ubevoktet.

Det har både dukket opp rådyrbukker så store at naboen trodde det var en hjort, gedigne elgokser og annet mens jeg ikke har vært på vakt.

 

Og det værste av alt var et år jeg dro på vinterferie og to gauper gjorde rent bord på foringsplassen. Slo i hjel 5 rådyr og spiste kun ett av dem.

Fukgte sporene av de to gaupene i mange km. De hadde holdt til innunder en steinur midt i terrenget hele uka. Det værste var vel at når jeg ringte naturoppsynet for å få dem til å komme og dokumentere en familiegruppe, så gadd de ikke komme.

 

Så det er best å holde seg hjemme og på vakt:-)

 

Appropos bratte steinurer, jeg fant ut i helgen at Bella har knukket en fortann. Har mistanke om at det har skjedd ved snubling i en steinur. Hunden går jo blindt på, selv i bekmørket. Sto i går kveld og ventet på retur fra los. Den eneste jeg så når bikkje kom var blinkingen i garminhalsbåndet. Har også sett Bella trampe på øret i full galopp, og bokstavelig talt tryne. Nå må jeg vel til dyrlegen og trekke en tann? Eller hva gjør man engentlig med slikt. Det kan jo være vondt + en risiko for betennelse?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...