Jump to content

aslehaus

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aslehaus

  1. aslehaus

    Laser ammo

    Mye videoer. Bestilling og levering gikk veldig bra, ingen problem.
  2. aslehaus

    Laser ammo

    Testet den og fungerte bra. Solid og enkel. Fornøyd! Skrev et innlegg på bloggen og noen youtube videos. Http://Jaktasle.blogspot.no/2015/11/laser-ammo.html
  3. aslehaus

    Laser ammo

    Nå har uansett bestilt, og skal hente fra postkontoret idag. Får snart testet ut om det fungerer... http://www.laser-ammo.se/hunting
  4. aslehaus

    Laser ammo

    Den jeg tenkte på ja. Litt mer en bare å tørrklikke tenkte jeg... Sent from my iPhone using Tapatalk
  5. aslehaus

    Laser ammo

    Sjekket ut nettsiden dem har, også på svensk, og vurderer kjøpe. Er det noen her inne som har erfaringer å dele?
  6. Tja.. Ikke så ille for opphold, ca 1100 pr døgn. Er verre for trofeene...
  7. De ble kokt der nede, unntatt de to på siste morgenjakta som blir ettersendt. De andre tok vi i håndbaggasjen.
  8. Avreise 17.5 og retur 20.5. arrangør Bitsch Jagtreiser. Område Pepowo, ca 1,5 time kjøring fra Poznan. Første morgen en bom. Første kveld tre bukker. Andre kveld to bom. Andre morgen to bukker. Sliten denne morgen og lite bilder. Siste kveld null skudd. Siste morgen to bukker og en rev. Totalt 7 bukker og en rev. Moro å jakte i terreng med så mye rådyr. Men lett å skyte mer enn man har tenkt Et par fine trofee hos jaktguiden også. Mer om historien bak på bloggen jaktasle.blogspot.com.
  9. Ble etterlyst dress her tidligere. Fikk superservice hos Jæger og hund som sendte meg Jægerens superdekken til Finland. Störrelse nr 1 passet perfekt til min Albin, som er i overkant langhåret!! På kveldsturen gikk det fint både å pisse og drite. I morgen kanskje det blir test på jakt. Han ble skikkelig slim-fit:) Bilde ligger på bloggen, der det i går også ble postet litt om en vellykket lojakt her i Finland.
  10. Jøsses det var voldsomt til jakttur. Moro å se filmen, beste lyd i verden med basset og harelos.
  11. Båndtvangen avslutta i dag her i Finland. Förste slipp endte med en kort harelos. En liten knert av en hare kom rett tilbake på uttaket etter 6 minutter. Albin fulgte tett etter, rotet litt men etterhvert ble det 15 minutter til. Relativt tört väder og litt vind kl 08 på dagen så fornöyd med årets premiäre. Liten videosnutt av Albin på tapet, dvs etter rund 1 her og selvsagt på bloggen jaktasle.blogspot.com
  12. Ble en liten "harelos" idag. Så en hare ute på en åker og gikk over den med Albin i bånd. Ble både lyd og fart når han fant sporene. Bra eller dårlig for hunden? Fristelsen var stor for å slippe, men haren kan vel väre både gravid og småbarnsforeldre nå... Uhu for en lang ventetid. Albin 14mnd.
  13. Burde vel i prinsipp ikke gjöre no å trene apport på fugler. Som sagt smarte hunder og kan sikkert brukes til mer enn drev og spor. Andre hundtyper brukes jo til mye forskjellig, eks Labradorer. Vil neppe miste interessen for å jage hare/rådyr/rev uansett. Albin jager også litt storfugl, men gir seg fort. Han blir forövrig 1 år i morgen:)
  14. Oftes er det jaktklubber som driver jakten i finland. Privatpersoner eier oftes små arealer som leies av jaktklubbene. Medlem i klubben krever som regel at man bor der. Jaktrett på hele område kan fås om man selv eier terreng. I nord er det større statseide områder hvor man kan kjøpe dags- el ukeskort. For feks elgjakt tror jeg denne skal drives gjennom jaktklubb.
  15. 82 min på rådyr idag for Albin. Så get og to killinger på 100 meter. Litt langt for hagle! Ingen spor etter skogshare i skogen idag, kun feltharen hadde värt på matplassen. Albin 10 mnd sto virkelig på idag, litt for kaldt (15 minus) og snö som etterhvert klabbet på en varm hund, 4 km/t i snittfart. Sover godt nå.
  16. Er vel en grense på 28 cm for drivende hunder i Finland ja. Men var jo 10 cm snö, derfor akkurat på 28 cm merket! En håplös regel, som ikke fölges helt. Alle her på dette forumet er sikkert enige i at reglen er håplös gammeldags! Drevhastigheten var i snitt 6 km/t, dvs samme som en dachs. Er likevel mest på jakt etter hare og rev med Albin, men kul å forsöke på rådyr iblant. Ikke så mye rådyr her og vet hvor dem ikke er!
  17. Styr unna jaktsvenne er mitt råd også. Annonserer tydligvis under flere ulike navn nå også! Ikke lett å finne riktig bra jakt gjennom annonser tror jeg. Prisen for en bra drevjakt i Sverige er nok samme som å dra til eks Polen. Har värt litt ulike steder og enkelte har et stort jakttrykk, mens andre leier kun ut noen helger iblant. Når man leser svenske blogger er det jo tydelig at det ikke er så lett å skyte gris på åtel heller... Kanskje greit å ha i bakhode når man drar avsted for to netter..
  18. Ikke ofte jeg skriver her, men leser mye. Super start på det nye året med Albin (Vilauddens Alvar). Rådyrlos på 45 minutter i 10 cm snö. En post så geita og to killingener, to ganger. Fikk ikke skutt pga for dårlig bakgrunn for kule og killingene sto for tett sammen for haglelöpet. Albin er veldig lös og det var tilnärmet full los i 8 minutter för "uttak". Litt vanskeligere å höre overgang på rådyr, mens på hare er det skikkelige hyl når den er ute. Albin er 10 mnd. Ikke skutt noe for men jaget både hare, rådyr og rev (+elg). Håpet er jo å få skutt noe, men han utvikles uansett bra. Og som brodern sier, det er nok viktigst for hundeier å få skutt. Lengste losen var nå 1.1.2012. Vi jager i Finland og her er det rådyrjakt til 31.1. Ikke beste pelsen for nysnö og nesten nullföre. Ble noen snöballer her og der, må få trimmet han litt:)
  19. Heps. Kjøpt en PB fra Vilauddens kennel i Falun i år. Født 25.2. og er perfekt ifht første høsten. Ingen store forventninger til lostider. Har blitt endel "loser" på elg på turene i skogen. I tillegg tre stk sikre hareloser, på ca 15 minutter. I tillegg kommer første losen i band på en felthare, da var Albin 5mnd. Har vært vanskelig å få ut haren, men håper det løsner - særlig til neste års jakt!
  20. Mulig jeg setter meg på toget mot Lofoten for litt gratis jakt da Tyren64 Godt dere har rev der oppe, for det höres litt tomt ut ellers. Merket vel at den ene lomma ble tyngre enn den andre når du ökte skuddpremien vel? Penger til utforing nå på vintern var tenkt for hjorteviltet og haren. Gode resultat i form av lavere antall bil og togulykker med dette.
  21. Enhver grunneier skal vel også forvalte sin tarv på beste sett? Tyren64, du kan jo gå forran med en godt eksempel og doble skuddpenger for rev på ditt område ifht resten av kommunen. Eventuelt annonsere med gratis jakt. Tror nybegynnere ville satt pris på det. Litt spesielt å måtte rekruttere nye jegere med ökonomiske insitamenter. For oss ikke-grunneiere er jakt en utgiftspost, som andre hobbyer. Og som med andre hobbyer så jakter jeg pga det er et bra tidsfordriv. Bedre om kommunen brukte pengene på stötteforing nå på vintern, både for at dyra skal få mat og holde dem unna veier og jernbaner.
  22. grunneier er vel et stikkord. Vi andre skal vel väre meget glad om vi går i pluss på elgjakta. I de kommuner hvor det er skuddpremie, er det jegere i kommunestyret. Event har dem for godt budsjett.. Hvorfor skal samfunnet betale for en tjeneste flere gjerne gjör gratis? Selv staten skal ha betalt for rovdyrkort, billig kr 100, men likevel. Alle som vil jakte rev, grevling, kråker mv bör kunne jakte gratis hvor de vil. De med tilgang synes jo det er et slit og skal ha betalt for tiden de legger ned. Reveskinn gir fortsatt noen kroner, og jegern får en fin jakt.
  23. Det er jo helt hinsides at folk gjerne vil ha noe igjen for å sitte oppe en natt. Slutt å jakte da vel. Lett å finne jegere som vil ta på seg jakta gratis så andre kan få skjönnhetssövnen sin. Men da vil jo gjerne grunneier ha litt betalt for at noen skal sitte å vake rev, kråke mm Burde värt skuddpremie på elg også, et slit å jakte elg!!!
  24. Nesten urovekkende hvor mange "returbukker" som skytes. Er tilveksten så dårlig eller er disse "gamle" bukkene så uforsiktige????
×
×
  • Create New...