Jump to content

skaudun

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hei! kva byrå brukte du?
 2. Ja faller meir og meir mot jaktlabrador. Virker til og vere den ideele hunden til meg.
 3. Og du hendelse så dette temaet med hund kan foråsake følelser i sving. For å forenkle mitt innlegg litt meir. Eg er på utkikk etter ein hund som kan apportere fugl, fortrinnsvis i vatn/sjø. Og ein hund som kan brukast på ettersøk på storvilt om uhellet skulle være ute. Er ikkje på utkikk etter rein ståande fuglehund da eg har lite innteresse for dette. Terrier er heller ikkje min type hund då eg likar litt "større" hundar. Jaktar mykje langs land etter sjøfugl og ein god del i skjul med lokkefugl i sjø. Drømmehund er ein hund som klarar og sitje i ro med meg og apportere skutt fugl når eg gjer den kommando om det.
 4. Ettersøks hund etter storvilt, har løyve på nokre hjortar og rådyr så er kjekt og ha ein ettersøks hund om uhellet skulle være ute.
 5. Ja vorsteh har jo rykte på og være allsidig. Min eventuelle hund kjem til og være 75% appotør og 25% ettersøk. Har sett nokre filmar med vorsteh som apportør og då virkar den svært ivrig. Enkelte eg har prata med innan vorsteh miljøet påstår at vorsteh kan bli litt ivrig når det gjeld og sitje bak camo og vente på fuglane.
 6. Har ein god del rugde på eigedommen så er ikkje så dumt det kanskje. Korleis er hunden din i forhold til sau og katt? Er sauebonde og kjerringa har freda katten.
 7. Er på trappene med og skaffe meg hund. Har dei siste åra fått skikklig sans for sjøfugl jakt og er derfor lysten på ein medhjelper som kan hjelpe meg og hente fugl. Så langt står valget mellom jakt labrador og strihåret vorsteh. Har og 4 hjorteløyve så derfor håpar eg kan få ein som eg kan få godkjent som ettersøkshund og. Kva anbefalingar har folket? Reknar med jaktlabradoren er i sitt ess her. men synes strihåret vorsteh er utrulig flotte hundar og ser ein god del brukar dei som apportør.
 8. kor bredt er det sporet du skjær inn? og bruker du slike tampong åter?
 9. hei alle sauer folk! lurer svært på og kjøpe meg ny rifle, valget står mellom r93 og 202 men tingen er at eg har ein Zeiss 3-12x56 kikkert med skinne. er det nokon her som har montert ein slik på ei sauer rifle? ser at montasjer er moglige å få tak i men fryktar for at dette kan bli litt høgt? http://www.eurooptic.com/sauer-202-zeis ... mount.aspx" target="_blank og har eg forstått rett med sauer at du må ha forskjellig sluttstykke på 22-250 og 308w? mvh Audun.
 10. hei alle Petit folk! her kjem det nokre spørsmål frå ein som er meir og meir gira på og skaffe seg ein slik flott hund som basset! for meg så virker det som basset`n her blir avla for rådyr og hare? korleis er det å få den til å jage rev og andre rovdyr? tenker på då som sagt rev, men og mår og mink? kunne egentligt tenkt meg ein hund som springer etter alt som er jaktbart. har ikkje rådyr her eg bur men har ei stor hjortebestand (kvinnherad) kunne som sagt tenkt meg ein hund som kommer med hare, rev, mår hjort og alt som den finner på sin veg. og korleis er det å få den til som ettersøks hund om ein får den til å gå på sporet av alt moglegt?
 11. skaudun

  gåsriket.se

  hei. lurte på om nokon kammer folk har vore borte og prøvd ut gåsriket? lurer på å bestile meg ein tur bort der til hausten og tenkte å forhøyre meg litt før eg sett meg i bilen og frå heilt vest i landet og bort der? finns det eventuellt plasser/folk i norge som tek i mot ein "gåse flyktning" frå vest som er veldig klar for gåse jakt?
 12. nokon som har vore borti denne rifla? lurer litt på denne, vil bli brukt som bø og åte rifle. men har forstått at denne er amerikansk og eg er for min del er ekstremt skepistisk til alt som er amerikansk og krever presisjons arbeid. rifla ser veldi fin og alt men er litt langt å reise fra vest til winge våpen for å kikke. http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=716" target="_blank " target="_blank
 13. hei. var og handla på g-sport i åsane(bergen) i går. dei har 50% på mykje ammo for tida. blandt anna norma elite til 200 kr! han hadde ein pakke med : PMC- Eldorado cartrigde corporation ELD308XA 308w 150gr xhp kjøpte med meg denne da eg fekk den til 80 kr nokon so har kjennskap til denne ammoen? er hulspiss. ser ut som den er nokre år gammal. (ikkje eldre enn 5 år)
 14. hei, har eitt spm angåande lading av jaktradioer. min far har høyrt at når ein ikkje brukar icom radioane så skal desse stå på lading? ikkje det at ladinga tar knekken på oss økonomisk sett men føler det blir litt rart å ha desse på lading 360 dager i året? nokon andre som har høyrt noko om dette? audun.
 15. har ei exxo hagle som eg kjøpte på jakt og fiskedagene på elverum for 3 år sida. fungerer topp til mitt bruk den, smeller greitt både løpa som eg beordrer den til. skyter ca 1000-1500 leirdue skudd i året pluss diverse jakt skyting. einaste minuset med hagla mi så eg finn er at eg får "gnagsår" på tommelen etter graveringa inni knekk bøylen, men dette er sånn "idrettskade" eg egentligt blir litt glad av
×
×
 • Create New...