Jump to content

Tråden for PETIT BASSET


Ranger

Recommended Posts

I dag er en god dag :D:D

Dro på rådyrjakt i terrenget til en kammerat. Watson skulle igjen få prøve seg som jeger.

Da vi skulle inn til terrenget ble det observert 3 dyr, som gikk å beitet på en åker.

Vi holdt an til dyra hadde trukket seg inn i skogen. Når postene hadde kommet på plass, kikk Watson og jeg bort dit hvor dyra hadde forsvunnet i skogen.

Bikkja ble sluppet og etter 20-30 sekunder var det los :mrgreen:

Losen fosvant inn i terrenget, ut av hørevidde for meg!

Etter ca 20 min rapporterte en av postene att han hørte losen nermet seg.

10min senere smeller det 2 skudd. Noen minutter senere kommer beskjeden på radioen, 2 dyr skutt i los for Watson.

Den beskjeden gjorde godt :D Utrolig deilig følelse med første felling for bikkja :mrgreen:

Så nå er Watson endelig blitt "jaktbikkje" (og så dublett da ).

 

Mvh.

Griffon

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Skaut ein svær bukk for Ronja i dag, 22kg slaktevekt, ny rekord :D Losen gikk i 90 min, bikkja lå nesten 10 min bak :shock:Det skal sies at det var blytungt føre med 10-15 cm våt snø, i svært krevende terreng :!:

Skutt på ca 130meter med mauserpurka mi :lol:

Vi spora sikkert i en time før det ble uttak oppi ett hælv.... gaupland, fire dyr etter spora og dømme, men Ronja hang på bukken som kom alene :D07112010029.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da var min valp ute før tredje gang på trening med los.

Den er 7 mån nå og jaget med tett los i 30 min :D Så gikk rådyret ut på lengre

tur og Ammo la av å kom in .Holder i massevis for meg .Trodde ryktet var att pbgv

var trege att få til og jage.Jeg må hvert fall holde igen min tror jeg..

Har lust på en hund som kan legge av og komme på innkalling.

Ellers blev det 2 utag samtidigt på samme plass ,var redd den skulle samjage med beageln.

Men den gikk med hare :D så var nok heldige der

Link to comment
Share on other sites

....10min senere smeller det 2 skudd. Noen minutter senere kommer beskjeden på radioen, 2 dyr skutt i los for Watson. Den beskjeden gjorde godt :D Utrolig deilig følelse med første felling for bikkja :mrgreen:

Så nå er Watson endelig blitt "jaktbikkje" (og så dublett da ).

 

Gratulerer så mye med første fall for Watson Griffon.

Link to comment
Share on other sites

Grattis Griffon, og dere andre! :D

 

Jeg har også hatt ei knall helg med bikkja mi, på Norsk Bassetklubbs ordinærprøve i Mosvik i trøndelag. Han drev til full tid 60 minutter to ganger på rappen i løpet av prøvetida, fikk 1. Rå med 50 poeng og ble Prøvens Beste Hund. Tror det var 9 eller 10 bikkjer til start.

 

Siste losen til Ares gikk tapsfritt i en time til rådyret hoppa over dette elgkadaveret, da fant Ares ut at han heller ville ete litt! :mrgreen: Gikk ikke an å kalle han inn fra den stinkende beingrinda der, så da fikk han sin første 4-er i lydighet. :roll: Og der røk kanskje Drevcertet. Ares dro skrotten 5 meter vekk da jeg kom, dette griseriet skulle han ha for seg sjøl! :shock:

76707_1432226810472_1376942356_30997391_2052400_n.jpg

 

Flotte premier fra Norsk Bassetklubb, og et kjempearrangement lokalt av Truls Tangstad! :D

39530_1432231650593_1376942356_30997395_7717950_n.jpg

 

Mosvik er blitt en lykkeplass for Ares, han oppnådde 50 poeng der i fjor også som toåring, så jeg håper det blir flere prøver der! :D

 

Resultatlista fra Mosvikprøven finner du her.

Link to comment
Share on other sites

Nokk en gang grattis Jens og Ares!

 

Fikk tlf fra dyrlegen idag.

Casper er allergisk mot husstøvmidd OG lagermidd :?

Han hadde vist nokk ganske store utslag. Han må nå gå på medisin (mest sannsynlig resten av livet). samt at det er endel tiltak som kan gjøres for å skåne han mot midden (eks, Fjerne han fra soverommet, fryse ned matvarer, bytte ut pledd og puter med skinn/stoff med glatt underlag etc)

 

Vi kan også prøve immunterapi, men det trenger ikke å hjelpe..

Link to comment
Share on other sites

Krysser fingrene for at tiltakene virker Martin! Vil bare gjenta at med den gutsen Casper har, så kan han bli en rå jakthund om han blir frisk. Stå på! :D

 

Ole Martin: Nå må du få Petrus stilt på utstilling og få premie, så du kan stille han på flere drevprøver! Nye regler nå veit du... Hadde vært kjempeartig om han fleska til med et par gode drevprøver til! :D

 

Da kan det hende Thyra hadde satt stussen i været og lagt halen til sides for han, he he! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer Jens og Ares med flott resultat, står virkelig respekt av det dere presterer :D

 

Gratulerer også til alle dere andre som har hatt suksess i jaktmarkene :D

 

Vi har hatt 5 dager med flott hjortejakt i Florø. 5 hjort totalt, av de ble 2 bukker og ei kolle felt i los for Casper. Litt uflaks gjorde at det ikke ble fler for Casper, en gang fant ikke skytteren posten sin, 3 dyr passerte der. En stoooor bukk jaget han også rundt i ca en time. Turet fint, men den klarte også med et nødskrik å unngå alle 4 postene og meg selv.

754656.jpeg

754659.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Har du et bilde av beinstillinga framme på bikkja? Det kalles fransk beinstilling, og labbene på en petit skal være temmelig rett fram. Når det gjelder bedømmelse på utstilling så kommer det (dessverre) ofte an på øyet til dommeren som ser. Kjenner hunder med skikkelig feil beinstilling som tilogmed har fått cert. I mine øyne burde det max gi 2. premie, men jeg er ingen utstillingsdommer.

Link to comment
Share on other sites

Fikk Ona's 2 rådyr i går. Ble ikke den vanskeligste jakta, hverken for oss eller Ona, men hun fikk trent på å rekke spor helt til hun var inne på fallet etter totalt ca 25-30 min los. Sleit litt med et sauegjerde og gikk sporet opp og ned et par ganger til hun fant et hull og kunne fortsette. Blod i bartene gir tydligvis mersmak. Hver gang jaktbuksene settes på, markerer hun klart og tydlig at hun gjerne vil være med ut på moroa :mrgreen:

 

76094_455540251554_571496554_6202230_1293946_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

En kort revelos før reven gikk i hiet, deretter 1t 40 min fin harelos på Ares i dag. Det ble dautap og haren sitter i skogen og fryder seg. :lol: Men det tura sakte og fint på begrenset område, og snittfarta til Ares i dag var på passelige 4,6 km/t.

 

73097_1438830535561_1376942356_31007653_3751211_n.jpg

Ares konstaterer at haren har lurt seg vekk.

Link to comment
Share on other sites

Blei nesten rådyr for Oda idag også. Jaga ca 30 min. En av postene hadde rådyret nesten oppe hos seg men rådyret kasta og dro unna. Ca en time etter jeg slapp var ho tilbake hos meg. Kom på innkalling til og med :D litt sårbeint men fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

Gratulere med fall Lynvingen og Xala :D

 

Var å jaktet med en annen Petit i dag! Bøjentans Kåre.

Artig å være postskytter for en gangs skyld :wink:

Desverre stoppet losen 100m før en av postene, så det ble ikke felling :(

 

Får ta en tur med min egen Watson i morgen, så får vi se om han har fått tenning etter fall sist helg :D

 

Mvh.

Griffon

Link to comment
Share on other sites

Æh... hum... eh...

Jeg har litt erfaring med raske drev med "Speedy Gonzales" ja, men han kommer seg, og farta blir stadig mer behagelig. Siste losen/slippet lørdag gikk med 4,6 km/t på hare. Drevprøven forrige helg var to rådyrloser på timen hver med 6,1 km/t i snitt.

 

Vet ikke hva du mener med rask, har du målt henne med Astroen?

Link to comment
Share on other sites

:D Grattis til Ona og Xala med fall :D

 

Vi har en 2 år gammel petit tispe som vi føler vi ikke får tid nok til. Hun har kommet i gang med jakten, men har vert litt ustabil. Alt fra 15min - 40. ( Ble ikke noe serlig trening forige høst,pga snømengde)Hun kan ha det litt ravelt, men håper det vil roe seg om hun får mer stabil trening og erfaring. Er en hund som er ganske aktiv, tror hun vil fungere best som alene hund. Er sosial og trivlig mot mennesker. I utgansk punktet tenker vi å sette henne på for for å se åssen hun evt vil utvikle seg ang jakten, så får en ta det videre derifra etter jaktsesongens slutt. Hun er vant til hundegård og er rolig i bur. inntresert? Ta kontakt med Merete på PM, mail, marggaar@online.no eller tlf 35952239-95040882

(Ønsker kun seriøse hendvendelser)

Link to comment
Share on other sites

Optimisk dro vi i dag til skogs for å slippe Ona på rådyr. For å la henne få søke litt kjørte vi en liten km inn i skogen for så å presse mot et område vi hadde sett dyr gått inn i fra motsatt kant tidligere på morgenen. Vi parkerer og lar Ona får starte søket direkte. Etter 5 min får Ona fot og losen starter neste umiddelbart og det reiser innover i berget. Etter 500m los, blir Ona stående stille i et område. Vi oppdager ferske elgspor inne i samme område og får bange anelser om at hun jakter elg. Ønsker ikke elghund av bikkja og begynner å løpe etter innover skogen. 200m før jeg kommer frem ser jeg elgspor sammen med sporene til Ona. Ona står fortsatt på samme plass når jeg nærmer meg og på 35m oppdager jeg henne sittende i snøen sånn passe medtatt med blod i bartene. Det viser seg at hun har blitt sparket av elgen og har tydlig veldig vondt. Derfra går det slag i slag til vi står hos dyrlegen. Hun blir umiddelbart tatt hånd om og de neste timene, blir hun sjokkbehandlet, får intravenøst og lagt til oppvarming under et teppe med varmeflasker. Når denne prossessen er ferdig får hun narkose og blir tatt med til røntgen. Det viser seg at alle bein i kroppen er ok, men den ene lungen er skadet og lekker luft ut i bukhulen samtidig som det har en liten indre blødning som blir med luftveiene ut. Hun puster normalt nå og er rolig, så forhåpentligvis går det bra. Krysser fingre og tær at hun ikke får noen varige mén og at hun i fremtida ikke blir redd skogen. Elgspor får jeg håpe at hun skygger unna for evig og alltid.

 

16112010166.jpg

Link to comment
Share on other sites

De ringte akkurat fra dyrlegen og sa hun begynte å kvikne til. Hun hadde krøpet ut av teppene hun var pakket inn i og snuste litt rundt inne på rommet hun holdt til. Dyrlegen ville holde henne til i morgen bare for observasjon. Tror dette går veien, men hun vil nok være pleiepassient noen dager.

 

En annen ting som er kjipt er at jeg har flybilletter til Tyskland i morgen. Planen er å jakte villsvin hos en kamerat i forbindelse med fullmånen. Dette er en jakttur jeg har gledet meg til siden jeg var dere nede for to år siden. :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...